icon

Kamarátka nás nepohostila

23. mar 2023

Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť

Strana
z8
gabika20
23. mar 2023

Ja mám na stole skoro furt niečo na chrumanie a to ani nečakám návštevu ale ovocie, chrumky, perník alebo aspoň tyčinky musí byt 😀

ropucha6
23. mar 2023

@sisaka ja napriklad mam zasoby takmer vzdy, ale 95% mojich navstev si naozaj da vodu, kavu alebo caj. Tiez teda okrem oslav dopredu extra nechystam, v pripade chute samozrejme nie je problem rychlo nieco spravit. Ja skor nechapem, ze niekto hladuje, lebo caka, ze ho niekto niecim pohosti a ked nie, tak je problem. Tiez nie vsetky moje zname vyvaraju, ale normalne si povieme, ze si objedname pizzu, sushi, cokolvek.

1fifinka1
23. mar 2023

@sisaka čože vodu, ale tu sú samé chipsy, a tyčinky.... Môj muž to vola šutemíny. Nikto to v diskusiách o šetrení nekupuje ale tu to každý ma doma.

sisaka
23. mar 2023

@miskakyska niektoré rodiny sa stravujú doma, takže napríklad u nas nehrozí, aby sme si nemali čo dať na raňajky a išli do školy práce hladný, lebo som sa ja, či manžel neunúvali nakúpiť, to isté obed, či večera, u nás sa jedia vyživovo hodnotné jedlá, takže špagety s kečupom na večeru nechystám s odôvodnením, že nemal kto nakúpiť.
Taktiež konzumujeme ovocie a zeleninu denne, takže to tiež nehrozí, žeby sme doma nemali.

tanyag
23. mar 2023

Už som si myslela, ža sa tu tie dve kamošky naťahujú a stále nič...dočkáme sa? 🤔

rony2255
23. mar 2023

@tanyag za 8 strán diskusie autorka nepridala ani ň. Asi vymyslená téma 🤷🏻‍♀️

sisaka
23. mar 2023

@reanda problém nejesť na návšteve nie je žiaden, ale keď niekoho pozývam na návštevu, tak sa zvyčajne zdržia pár hodín a naozaj nečakam, že budú sedieť pri pohároch s vodou. Keď nemám chuť sa spravať ako hostiteľ a podávať aspoň niečo na zahryznutie tak nikoho domov nepozyvam, stretneme sa v reštaurácií, kaviarni, či pube a je to vyriešené.
Ak niekto chce so mnou stráviť čas a dá si tu námahu a cestuje za mnou niekoľko hodín, tak by ma hanba fackala neponúknuť ich niečim na jedenie a pitie, či už vlastnej výroby, či objednané z reštaurácie.

Ako čítam, pohostinnosť zo slovenských domácnosti sa načisto vytratila, hlavne že sa vždy všetci chvália, akí sú Slováci pohostinní 🤦‍♀️ no to určite…

miskakyska
23. mar 2023

@babulkomale ja zas neznášam tie brečky z kávovaru.. 😏 na "smeťovu" zalievanú nedám dopustiť..zase smeti a smeti je rozdiel..napríklad kupujem origoš z pražiarne zrnká a hneď si ju dám aj pomlieť..na takú sa žiadny kávovar nechytá 🤪
Môžu mať aj pozlátené kávovary, všade prosím zalievanú..môj zivotabudič..

reanda
23. mar 2023

@sisaka tak ak pozvem niekoho na celodennu navstevu, tak jasne, ze ho nenecham o hlade, ale ja reagujem na tie prispevky tu, ze niekto sa stavi a ona uteka do kuchyne aspon 'očká' natriet.. a ja teda nemam problem vydrzat aj par hodin bez jedla a ked som hladna, tak nejake cipsy ci tycinky ma nevytrhnu 🙂 .. to je podla mna cisto len o zvyku, ze ked pride navsteva, tak proste musi byt na stole nieco 'na zahryznutie', ako keby sme nedokazali byt spolu bez toho, aby sa pri tom nieco nezulo
a to teda ja milujem jedlo a rada aj varim a hostim ludi, ale fakt to nemusi byt pri kazdej prilezitosti

sisaka
23. mar 2023

@reanda presne si to vystihla, je to zo zaužívaného zvyku, volá sa to pohostinnosť, hostí hostíme a v mnohých kultúrach si aj od vlastných ust odtrhnú, aby hosťa pohostili a uctili si ho, v iných ich necháme o vode, však hádam k nam neprišli s prázdnymi žalúdkami vyžrať nás

ropucha6
23. mar 2023

@miskakyska tak u nas by si bola v tom pripade bez kavy 🙂

reanda
23. mar 2023

@sisaka uctit si cloveka mozes aj inak, ako tycinkami 🙂.. dakujem ja za taku uctu, ked ma niekto poohovara za to, ze som mu nenapiekla babovku 🙂 .. taki hostia sa nemusia ani unuvat

babulkomale
23. mar 2023

@miskakyska kazdy podla chuti. V tom kavovare robim espresso prave z tej kavy z praziarne, takze spokojnost ja aj navstevy. A ked vies ako sa vyraba instantna, tak vies ze to kava uz ani nie je.

onedaynick
23. mar 2023

@gabika20 toto by som nedala u nas, mat stale na stole pernik, tycinky, chrumky? Ani zdrave, ani lacne. Naco? Ovocie mame v mise vzdy.

chillibubble
23. mar 2023

@ropucha6 preco? co davas do kavovaru ked nie kavu?

sisaka
23. mar 2023

@reanda tá úcta sa prejavuje vzájomne, ale nútiť ťa samozrejme do toho nikto nemôže

ema22270
23. mar 2023

Pokial ste sa normalne dohodli na tom, ze ju navstivite mala Vam samozrejme nieco pripraviť, občerstvenie je samozrejmost. Nejake chlebicky, jednohubky aspon... nieco sladke... keby aj jednoduchy obed.
Ale ze ani pohar vody?! Nejake cudne toto.

ropucha6
23. mar 2023

@chillibubble samozrejme, ze kavu ;) nemletu. Ale este sa mi nestalo, ze by niekto nechcel, v mojom okoli taku kavu uz nikto nepije. Ale mozem ponuknut siroku skalu cajov ;)

gabika20
23. mar 2023

@onedaynick snažím sa striedať aby bolo aj zdravé, napríklad dávam aj oriešky, slnečnicové, tekvicové semiačka, hrozno, bábovku cez víkend..veď to sú často veci do eura,dvoch..tak som si zvykla 😀

chillibubble
23. mar 2023

@ropucha6 a tu kavu ked stroj pomelie sa uz neda vybrat, to uz rovno zalieva? len zo zvedavosti sa pytam. kolegovia v praci nemaju taky, co im kavu aj melie.

ropucha6
23. mar 2023

@chillibubble nie neda. Ale akoze ja mlyncek mam, o to nejde, to len z principu.

anavik29
23. mar 2023

Ja nechápem takéto ženy, hanbila by som sa ako pes! Či je skúpa, či čo... nechápem, aspoň kávu by som ponúkla,

dankanka
24. mar 2023

@anavik29 inak hej..a v dnesnej dobe, ked vies skocit do obchodu, cukrarne pre hocico.. objednat aspon pizzu..no hanba

mamkalentedkova
24. mar 2023

Kamarátka teda vedela ,že k nim idete ? Boli ste dohodnuté ? Neviem aká je finančná situácia kamarátky ,niekazdy drží doma zásoby sladkých keksov ,slaneho a podobne .Mám kamošku ,čo nepije kávu a žiadnu ani doma nemá ..Keď príde návšteva nečakane ,tiež nemám vždy doma chipsy , s má mam celkom zrutov ,ktori doma pojedia všetko ,čo vynuchaju a extrémne zásoby nekupujeme ,ale teda ,minimálne kávu a čaj mám teda doma stále aj materiál má výrobu nejakých chlebickov ,aj keď sa stane ,sem tam ,že pečivo dojeme na raňajky a ďalšie kúpim až keď idem poobede s malou von ..na také návštevy neohlásene a.necakane chodí väčšinou svokra 😁,tak dostane vždy zjesť aspoň to ,čo mám navarené ,vodu a kávu ,ale chápem ,že nie každý musí byt pripravený.Ak prídu nevhod ,že trebárs krmin alebo ukladám dcéru ,tiež musia počkať ,kým ju dám na poriadok až tak ich obslúžim ,ale niekoľkokrát som povedala ,že by bolo fajn ohlásiť sa vopred ,aby sme nenarušili aj dcérku režim .Ak je to návšteva ,o ktorej viem ,som na ňu vždy dobre pripravená ,napeciem ,nachystám...

miskakyska
24. mar 2023

@mamkalentedkova to sme sa tuším doteraz nedozvedeli, či to bola prepadovka,alebo ohlásená návšteva 🤷

mamkalentedkova
24. mar 2023

@miskakyska priznám sa ,že som ani nečítala celú diskusiu 😁,to som nestíhala len som to tak preletela ,kým som ukladala maku spať 🤣
Ale tak je to dosť podstatná informácia 😊

reanda
24. mar 2023

@mamkalentedkova autorka si splnila povinnost vymyslenim temy a viac sa neunuvala ozvat 😀

januska12323
24. mar 2023

Aspoň sme sa pobavili.

mamkalentedkova
24. mar 2023

@reanda pekne od nej 😁🤣

Strana
z8