icon

Kamarátka neprišla pozrieť moje bábätko

andreatytler
3. okt 2020

Chcela by som vas poprosit o nazor a radu.
Nikdy som nemala vela kamaratok. Mam niekolko svagriniek a exsvagriniek, s ktorimi si skvele rozumiem a som tomu velmi rada a velmi sa tesim ich pritelstvu. Kazda z nich ma velmi podporovala a pomahala pocas mojich smutnych rokov kedy sa nam nedarilo mat dieta a ked som konecne otehotnela boli vsetci nadseni.
Syn sa nam narodil v Decembri 2019 vsetci sa prisli pozriet na nas vytuzeny poklad a ja som ho z hrdostou predvadzala. Vsetci az na jendnu z mojich najlepsich kamaratok. Pisala mi emaily ze pride ale nikdy neprisla. Mne to bolo trochu cudne ale verila som ze pride. Ona bola vzdy moj velky fanusik pocas snazenia a tehotenstva.. podporovala a pomahala a teraz uplny nezaujem. Ludia dosli aj z takej dialky ako 3 hodiny jazdy autom alebo aj ti co sa musia cely den a noc starat o svoju choru mamu. Potom v aprili prisli obmedzenia koli Covid19 ale niektori ludia si aj tak nasli sposob ako prist na pokec cez branicku s bezpecnym odstupom.

Pred 2 dnami mi poslala mail kde pise ako robi od svitu do mrku a ani slova o tom ze by prisla. Ja to chapem ze je vytazena, unavena ale zastavit sa po praci na 15 minutovy pokec by snad mohla. Mala by to trochu s odbockou ale stale je to po ceste.
Velmi ma to trapi. Normalne som plakala ked som citala jej posledny mail lebo mi to pride akoby som stratila jednu z mojich najlepsich kamosiek a ja ich nemam az tak vela. Co mam robit? Mam jej povedat ako ma to trapi a na rovinu sa jej opytat preco neprisla? Ja viem ze povie ze nemala cas a ze koli Covidu. Moj muz povedal aby som jej nic nehovorila, ze ked nepride, tak do certa s nou. Mam sa dalej tvarit ze ma to netrapi a posielat jej maily s fotkami?

marseillefan
3. okt 2020

Ženy, poviem vám jednu vec... za tých 40 rokov, čo som na tejto planéte, len jeden, jediný človek sa skutočne tešil z môjho šťastia a mojich úspechov tak ako by to boli jeho vlastné - bola to moja mama. Ľudia, uvedomte si, že nie ste stred vesmíru, svet sa netočí okolo vás. Ostatní ľudia majú dosť vlastných problémov... a ich životným poslaním na tejto planéte nie je tešiť sa z vecí, z ktorých sa tešíte vy...

sandra151
3. okt 2020

@marseillefan presne tak,a neoplatí sa nikomu ani sťažovať,pretože 80% z nich to nezaujíma, a zvyšných 20% ti to aj dopraje.

marca12
3. okt 2020

Ja ti poviem z mojej strany. Plus minus datum narodenia sedi. Kamoske sa narodilo babo v januari. Nesla som ju pozriet,lebo prvy mesiac sa to vraj nepatri,to su navstevy pre rodinu. V polovici februara som sa citila na chorobu,nieco ma obchadzalo a nepojdem tam nosit bacily. Prisla korona a aj ked mi vravela zastav sa,neviem bolo mi blbe tam ist. A v lete kopec roboty a tak som si uvedomila,ze mna to obkukavanie deti nebavi. To je nejaka povinnost chodit obcumovat deti a pysnu matku ako sa hrdo pretrca? A co ked neprisla? Nemusis brat vsetko osobne.

majusska202
3. okt 2020

@andreatytler neviem ci to je to iste ale mam kamarátku teda skôr mala som. Od 10 rokov sme boli nerozlučne. Dokonca sme išli spolu na vysokú. Prvá rána pre mňa bola že neprišla na majú svadbu. Povedala som si ôk. Ale vždy keď som porodila mam dve deti prišla ma pozrieť i keď o pol roka a len na chvíľu ale prišla. Pritom každý víkend bola v meste kde bývam lebo jej tu býva mama. Totálne ma sklamalo keď som sa od cudzích ludi dozvedela ze sa ide vydávať. Mne nenastvalo to ze ma neozvala na svadbu ale to ze za toľko rokov co sa poznáme co sme si všetko spolu prežili mi nebola schopná aspoň povedať ze sa ide vydávať. A keď som sa opýtať prečo tak sa ešte nastala že riešim totálne blbosti

0kristina0
3. okt 2020

Mila autorka, asi som jedina, ktora pochopila ako si to myslela. Prezila som nieco podobne. Tiez naj kamoska, po narodeni dcery (4r) sme sa oficialne nikdy nestretli, nepocitam nahodne stretnutia na ulici. Co som sa napocuvala slubov ako sa mi ona ozve a pojdeme si niekam sadnut. Doteraz ani tuk. Najviac ma dorazila ked mi povedala ze mozeme ist spolu von ale aby som dceru so sebou nebrala. Velmi rychlo skoncila ako kamoska. Toto nie je kamaratka. Je uplne jedno ze je bezdetna, ak ta ma naozaj rada tak bude s tebou zdielat akekolvek stastie. Byt tebou, zacala by som sa zmierovat s tym, ze vase priatelstvo je u konca. A vobec by som jej fotky neposielala, ked chce dieta vidiet nech pride kuknut osobne. Takto jej to ocividne staci a nema potrebu k tebe ist.

0silvia0
3. okt 2020

@0kristina0 no neviem, mam bezdetnu kamosku a vidim, ze ju deti nezaujimaju, tak nebudem od nej pozadovat, aby sa tesila z mojich deti, ani jej nebudem o nich vypisovat, ani jej posielat fotky. Na co? Ja som tiez rada, ked som s nou, ze nemusim riesit stale veci suvisiace s detmi, skolami atd. Na toto mam zasa ine kamosky. Ono to treba vsetko prijat tak ako je a neriesit pohnutky druheho. Svoje deti treba riesit s kamoskou, ktoru deti zaujimaju..

0kristina0
3. okt 2020

@0silvia0 lenze ta moja kamoska chcela byt mojim detom krstna mama a navyse aj ona raz snad bude matka a potom co? To uz sa mi ozve? Aby sa mala s kym porozpravat o okadenych plienkach?

tncka
3. okt 2020

@andreatytler ale ved pohodka,tak asi nechce lebo keby chcela nema milion vyhovoriek. Ja som mala tiez taku,videli sme sa naposledy ked som bola tehotna,dcera ma 7rokov. Pisali sme si obcas,potom uz ani neodpisala,sme z jedneho mesta ale pracuje v cz,no cas by si nasla keby chcela,kedze domov chodi,to viem,aj v meste som ju videla. Takze uz jej nepisem a ani ma to netrapi. Asi jej za to nestojim a asi je to takto lepsie. Kazda mame svoj zivot. Tak nech si ho zije,nemusi sa obtazovat 🙂

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
3. okt 2020

@0kristina0 potom okadene plienky nebudu zaujimat zasa teba, to je normalne...

dada0902
3. okt 2020

To sa stava isto vela babam.ja co som mala tiez top kamosku tak ta nevidela mojho 2-roky este ked som cakala tak sme sa dohodli ze ju pockam.v meste cakala som ako sprosta a neprisla volala som a nic potom vraj ze zabudla telefon ked uz mas dieta a tie co nemaju tak furt ziju v bezstarostnom zivote aj v robote ze prideme pozriet a tiez nic aj ked som chcela,ze aspon ja vybehnem tak tiez sa nevedeli dohodnut sem tam ma to zamrzi ale moj poklad je nad vsetkych ludi na svete ked mi niekto z mich sem tam napise a chcu ho vidiet poslem fotku

ivangeline
3. okt 2020

Moja veľmi dobrá kamoška býva pár minút odo mňa peši...nemá deti..ja dve...ešte nebola na návšteve... Už je tomu skoro 3 roky. 🤣🤣🤣🤣 Človek sa rodinou dosť zmení...

0kristina0
3. okt 2020

@0silvia0 vobec ma nepoznas takze tvrdit ze ma to nebude zaujimat je od teba odvaha. Mne je jedno o com by sme sa bavili, ja nie som typ mamicky, ze koho stretnem tak sa s nim bavim o detoch, co papkali, kolko prdkali a podobne. Praveze ja som potrebovala niekoho s kym by som sa o detoch nebavila.

eliska13
3. okt 2020

@marca12 nie je to povinnosť vôbec, ale ja si myslím, že ku kamarátstvu patria aj takéto veci Jedna návšteva opýtať sa ako žiješ, čo máš nové by ju tak nezatazila.

0silvia0
3. okt 2020

@0kristina0 nie, nepoznam ta, a teraz ani neviem co chces povedat a co teraz akoze my dve rozoberame. Tu tvoju kamosku, ktora nechcela, aby si si zobrala na stretnutie dceru? 😳

tosomja
3. okt 2020

Potom máš celkom pekný život keď ťa trápi len jedna kamoška.
A keby som bola tvoja naj kamoška, tiež neprídem. Pre tvoje dobro. Pre zdravie aj tvojho bábätká. Bábätko nie je opička v zoo, že ho treba predvádzať, ako si to napísala.
Užívaj si svoje dieťatko v kruhu rodiny, nie po okolí.

eliska13
3. okt 2020

@tosomja tým, že žije v zahraničí asi nemá pri sebe rodinu, je celé dni s babom a asi jej dobre padne mať ohruk kamarátok ja ju chápem, ale asi to kamarátstvo nebolo tak vrúcne, keď sa nepotrebujú stretnúť a fotky by som neposielala.

bafka
3. okt 2020

@andreatytler moja naj 15ročná kamarátka videla môjho 2,5ročného raz. Na 10 minút. A to ani cvodi 1,5 roka z toho nebol. A to býva v meste odkiaľ pochádzam a teraz robí aj býva v meste, kde sme sa aj my presťahovali. Tiež ma to štve, ale tak nemá záujem, nemám ani ja. Dosť ma to štvalo, ale postupom času človek nejak zabúda na ňu...

sense
3. okt 2020

@eliska13 nezažila ale autorka ju zrejme tiež navštíviť nebola....

thoughtfulweirdo
3. okt 2020

@dkethe Tak to je potom ine kamaratstvo, nez si pod dobrym predstavujem ja. Hned, ked som po narodeni mojej malej chcela navstevy, som sa vsetkym blizkym ozvala a dohodli sme sa podla ich aj mojej individualnej situacie, ci pridu oni k nam, ci my k nim, ci sa stretneme vramci vychadzky vonku. Kto zrovna v tom obdobi pre nieco nemohol, tomu som sa sama ozvala neskor a nevidela som v tom nijaky problem. Cize ja by som na dobru kamosku tak dlho necakala, bud by som sa sama ponukla prist, ak sa jej nedalo, alebo by som uz davno riesila, aky medzi nami vznikol problem. Ale teda k teme, nevidim problem pri blizkych vztahoch sama sa zaujimat aj o "predvedenie" noveho babatka, nielen cakat 🙂 uz ked ju kamoska odbije a nebude mat zaujem, potom bude jasne, ze cosi treba riesit.

oblecenie99
3. okt 2020

@andreatytler Ahoj,ja som tiež rodila v decembri 2019,a tiež nás zastihlo už to Covid šialenstvo 😞 ešte sme ako tak stihli krstiny,ale potom som sa už s malým stiahla do mája z mesta k rodičom na vidiek,nakoľko sme nevedeli,ako to celé dopadne a odpáli.A keďže u nás sa nejak dodržiava,že návštevy prídu až po krstinach,nemali sme skoro žiadne.Resp.sme rodili v blbý čas,lebo bola zima,dieťa ešte malé,tak nechcel nikto hneď otravovať,lebo sezóna chrípky a soplikov a potom covid..Bola iba jedna kamoška,ktorá býva v HU,prišla v lete,ale cely čas mala strach,malého sa ani nedotkla,ani na jeho podložku si nesadla,iba sedela od neho dalej,nebola dlho a trvala na tom,aby sme mali celý čas otvorené okno 😅 tak sa bála o malého 🙂 a ešte bola.jedna kamoška s mužom a deťmi,tiež v lete,oni boli tiež veľmi opatrní.A to je všetko.Ja si myslím,že kvôli tomu covidu sa to natiahlo,potom mali ľudia v lete iné plány,a teraz je zase cirkus,zvyšujú sa čísla,tak už neprídu..a už aj zabudli,a berú to tak,že kam by ešte chodili,keď malý bude mať skoro rok.Poviem úprimne,ja sama by som už teraz odmietla navstevy,ak niekto chcel,dalo sa v lete,paniku už nerobím ako na jar,ale mám pred tou chorobou ako aj inými chorobami rešpekt. Kým som sama neporodila,tiež som brala návštevy kamarátok a ich deti ako niečo,čo musím absolvovať lebo sa patrí a treba mať z krku..proste som nemala vzťah k deťom 🙄 a mala som pocit,že sa s tými kamoškami už nemám/neviem o čom sa rozprávať.

medeaa
3. okt 2020

@andreatytler hmm, kamoska kludne moze mat svoje starosti, moze byt vytazena, moze mat svoje dovody, preco nechodi. Nechapem, preco jej narovinu nenapises ze ta jej nepozornost stve. Lebo to je ovela logickejsie, nez stazovat sa na koniku, ze kamoska neprisla obdivovat tvoje babo.

jarka26011
3. okt 2020

Ako ja mám dve deti a nikto ma neprišiel pozriet ani do nemocnice, ani domov a teda vôbec ma to nenapadlo riešiť... deti su moje, nikoho nenutim, nech sa na ne díva 🤷🏻‍♀️

dahra
3. okt 2020

@andreatytler - ved jej normalne napis, ze ak bude mat chvilku, nech vas pride kuknut, lebo si ta to veeeelmi potesilo, kedze este babatko nevidela a dlho ste neboli spolu. Toto staci.

alaguema
3. okt 2020

Nuž, nie sme stredom vesmíru. A to ani vtedy, keď sa staneme mamami. Nepíšeš nič o kamarátke a jej situácii, čo robí, ako sa jej darí v tejto divnej dobe, možno má problémy, o ktorých ani nevieš, lebo jediné, čo riešiš je to, či už bola pozrieť tvoje dieťa.

avril299
3. okt 2020

Boze to su ale problemy... 😒

marca12
3. okt 2020

@eliska13 ano patri presne ako si napisala,vela ludi ide,lebo sa patri....mozno si uz nemaju co povedat. Viem si to zivo predstavit. Autorka nemohla mat deti. Teraz je jej vesmirom dieta. Kazdeho zahlti recami o dietati,co aj pisala,posiela jej fotky. Necudovala by som sa,keby sa kamoska aj vyhybala navsteve. Co by si s nou aj povedala. Kazda uz ma iny smer a vtedy aj kamaratstva ochladnu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
autor
3. okt 2020

Dakujem dievcata za feedback a rady. Presne toto som potrebovala… nestranne nazory niekoho z vonku lebo fakt je ze som na svoje dieta velmi upata a hrda a proste tie velke city veci skresluju a zvelicuju.
V prvom rade idem ubrat plyn a neprikladat tomu az taky velky vyznam. Urcite nejdem pocuvat radu mojho muza. Tiez vidim ze toto sa zial stave dost casto a nie je to koniec sveta aj ked tym ze zijem v cuzdine a nemam tu ziadnu rodinu (a nie je pre mna lahke si najst kamosky) by ma to velmi mrzelo tuto kamosku stratit, hlavne ked neviem najst dovod ze preco. Ja verim tomu ze kamosky by si mali otvorene povedat ak ich nieco trapi a ja by som sa jej velmi rada opytala ci ma nejaky dovod ze preco nedosla, len musim porozmyslat ako na to aby to nevyznelo ako vycitka. Ak ma niekto nejaky navod, prosim napiste.

Na vysvetlenie celej situacie tu poviem trochu viac faktov
Poznam bolest z deti ked su vsade okolo mna a ja ich nemozem mat ale viem ze toto nie je dovod. Moja kamaratka ma vlstneho syna a dve nevlastne dcery s ktorymi ma velmi vrucny vztah aj ked su uz dospeli. Jedna s dcer ma dieta a kamoska sa nevie nabazit vnucatka.
Covidu sa ona az tak nebala. Vravela mi ako ide na niekolko Covid oslav v lete (co su len vonku a s odstupom). Prve tri mesiace tu Covid nebol a potom v lete sa to velmi polepsilo a aj ked sme boli stale velmi opatrni dalo sa bezpecne posediet s odstupom na zahrade. Nepodavala som ziadne obcerstenie. Tu si ludia nosia vlastne pitie ked idu na navstevu…. Covid urcite zohral velku rolu v tom ze neprisla ale podla mna sa to dalo.
Tiez poznam z vlastnej skusenosti to ako sa kamosky mozu odcudzit ked sa jednej narodi dieta, lebo ta druha je uplne inde ale ona je velmi mamickovsky typ a s nou som si vzdy vedela najlepsie pokecat na temu deti ked sme sa snazili a kedze ona ma z deti taku radost, velmi mi priala aby som to zazila aj ja. Preto som cakala ze ona bude prva kto pride pozriet.
Ja som na navstevu nesla to je pravda… Ziju od nas asi 40 minut autom a maly neznasa cestovanie ale to by ma nezastavilo, hlavne ma nepozvala a vzdy vravela ako ma toho vela a nabity kalendar akciami a prislo by mi to ako vnucovanie. Mozno som mala.
Okrem toho ze je ona moja kamoska je aj velmi dobra kamoska mojho muza… s nim sa pozna uz 25 rokov lebo ona bola jeho svagrina a aj po tom ako sa stala exsvagrina, zostala kamaratka s mojim muzom a dalsimi clenmi rodiny. Chodili cele roky ako partia na oslavy, stanovacky, muz sa urcite obdobie staral o jej syna na par hodin denne. Ked som prisla do rodiny, hned sme sa skamaratili.
Za tych 10 mesiacov som ju pozvala uz vela krat. Vzdy ked povedala ze pridu som jej odpovedala ze budem velmi rada…. kedykolvek nech dojde, ze som cele dni doma, ze mi ani nemusi dat dopredu vediet, nech sa len tak zastavi po ceste z prace aby s tym nemala nejak vela prace a nemyslela si ze musi dojst s celym ansamblom darov a podobne. Cely ten cas ma to netrapilo ze neprisla lebo som verila ze raz dojde ale teraz som si uvedomila ze maly bude mat coskoro rok a koli druhej vlne Covidu ho uz tak coskoro ani neuvidi a prislo mi to velmi luto.

Este raz dakujem za postrehy, fakt mi to pomohlo.

jana_eyre_2
3. okt 2020

Ja som tento rok stratila najlepšiu kamarátku.. poznáme sa 15rokov, som "krstná" jej detom (v úvodzovkách preto, lebo krstný je len môj muž, keďže ja nie som pokrstená som len svedok, ale oni to brali ako že som krstná) máme za tie roky veľa spoločných spomienok.. posledné dva roky sa to nejako začalo kaziť, ozývala sa menej a menej, pritom nemala toho viac ako predtým.. až sa prestala ozývať úplne... Naposledy sme si písali v marci keď začala korona, potom som jej pár krát volala, bez odozvy, písala tak isto nič.. raz sme ju s celou rodinou stretli v meste, mala som na pláne si ju ani nevšimnúť.. ale jej syn kumne pribehol, tak sme sa pozdravili a chvíľu mi rozprávala také tie bežné veci akoby sa nič nedialo... Odvtedy zase nič, ale už sa neozyvam ani ja... Neskutočné ma to mrzelo a občas stále mrzí, kamarátky sme boli roky a ja naozaj nerozumiem preco sa to tak rapídne zmenilo.. chápem že ľudia si časom prestanú rozumieť, ale úplne odignorovať dlhorocne priatelstvo to je podľa môjho usudku úbohé... Nepovedala som jej nič a ani nepoviem.. aj tak by som počúvala len samé výhovorky, načo by to bolo dobré... Proste musím len zabudnúť, hoci má vždy moc zamrzí keď moje decká spomenú tie jej, lebo si rozumeli..