Kamarátka v núdzi
Ani neviem či si sem idem po radu alebo sa len tak vyrozprávať.
Kamarátka má 25 rokov dve deti a už je aj rozvedená, urobila par nedobrych a skorých rozhodnutí, stalo sa život ide ďalej.
Veľa peňazí nemá, Vianoce sme jej robili pre deti my, jej bývalý neplatí nič. Vždy keď sa dalo tak som sa nejak snažila pomôcť (hračky, jedlo, kozmetika čokoľvek)
Pred par dňami ju vyhodili z domu rodičia,do azylaku ísť nechce, tak sa túla po známych. Prišla s nápadom že nech je u nás, na par dni by mi to zrovna nevadilo ale priateľ je proti tomu, že už sme sa na pomáhali dosť a je dospelá. Mne je ľúto deti, neviem im pomôcť a chcela by som.
Ona je urazená pretože rátala s tým ze budu u nás..
Ako z tohto von?
"každý milodar viac priklincuje žobráka k ulici"
čím skôr sa začne starať o seba a deti sama tým lepšie pre ńu, bývanie po známych jej situáciu nerieši, vy ste už pre ňu urobli ozaj dosť
Na výživné nárok má, nie je o tom ze jej nič nedáva, taktiež si môže nájsť prácu a keď ju vyhodili rodička.. fuuu bud nemajú chrbtovu kosť, alebo nie je ona v poriadku ...
Spolieha sa na druhých, ale tak to v živote nefunguje nemá na výber než ísť do azyloveho centra, ak ti je ľúto deti, treba zavolať na sociálku..
Ona ma možnosť si nájsť prácu, živiť ju nikto nebude ... ja som tiež rozvedená mam 2 deti síce u mami bývam nevyhodila má, no zadarmo nežijem u nej , tak ako jej podľa predpisu z osbd prispievam na bývanie tak aj na stravu..
presne tak, ona do práce a deti hoci na čas do domova kým sa mladá spamätá, ak jej otec detí nič neplatí nech si vybaví náhradné výživné, nechaj ju nech si sama rieši svoje problémy je maťka a má zodpovednosť
nuž, mna zaujima preco ju vyhodili rodicia
Sorry..kup jej antikoncepciu. Kedze rozum sa kuoit neda.
Ona prišla s nápadom, že bude bývať u Teba? ... kus divné, či? ... Tvoj priateľ má pravdu, tiež by som ju doma nechcela ... nech ide do roboty a nezneužíva empatiu druhých ... kde je vôľa, tam je cesta ... nech preberie zodpovednosť za svoj život a život svojich detí.
Najviac kamoske pomôžeš keď jej nepomozes. Ona potrebujem psychologickú pomoc a tá sa jej v azylaku dostane
Vieš, z jej strany je to aj tak trochu manipulácia nakvartirovat sa ľuďom do bytu a čakať že niekto veci vyrieši za ňu
Ak ju vyhodili aj jej rodičia, zrejme až take neviniatok veru nebude
Mňa by veľmi zaujímalo prečo ju vlastní rodicia vyhodili .. to nie je len tak…
Kontaktujte sociálku. Kamarátka je zrejme stratená existencia, nech si robí čo chce a kde chce, ale deti jej môžu odobrať a zveriť niekomu z rodiny, možno exmanželovi, alebo profirodičom. Všetko je lepšie ako nechať ich pri hlúpej nezodpovednej bezdomovkyni - aj keď je matka.
A možno ju to nakopne začať konať a prestať sa spoliehať na iných.
ver tomu,že ak by ku tebe išla,tak by to nebolo len na pár dní,takže toto ozaj nie je riešenie....potrebuje si nájsť vlastné bývanie
Veru je divné že ju rodičia vyhodili. A dosť divné že tato pani chce bývať u teba. Buď rada ,že to nedovolí tvoj manžel. A nerozmýšľa ta pani ,že pôjde pracovat ? Ci ma vyhovorky ?
to bude nejaka socka, normalny clovek si len tak nezmysli, ze sa k niekomu nanominuje bez jeho pozvania, a este sa aj urazi
urcite si ju k sebe nepusti, pomahas jej s inymi vecami, je dospela, ma deti, musi prevziat zodpovednost za seba aj deti
Ona prišla s nápadom, že bude u vás? S takým nápadom môžeš prísť ty, alebo tvoj priateľ. Ona určite nie. Tak nech radšej príde s nápadom, že sa vráti k rodičom. Mimochodom, tiež by ma zaujímalo, čo za rodičia vyhodia dcéru s deťmi hneď po Vianociach na ulicu?
Tvoja kamarátka by sa mala naučiť zodpovednosti a nie ju dávať na iných,alebo sa na nich spoliehať,že určite niekto aspoň na čas vyrieši jej problém. Rodičia ju z domu predpokladám pre nič,za nič nevyhodili. Nech sa hnevá koľko chce,už ste jej pomohli viac než dosť. Je načase,aby si svoje problémi riešila sama,a za svoje skutky prevzala zodpovednosť.
Ver tomu že by to na par dni nebolo...s par dni by bolo par mesiacov a keby si jej povedala či si niečo hľada este by ťa začala citovo vydierať aka je ona chuderka a ty si aka mrcha žr ju tam nechceš s malymi deťmi...pekne nech si zdvihne tu svoju riť ide do roboty konečne a najde si podnajom....myslim že si sa jej napomahala už až až s toho čo píšeš
...podla mna ju ubytuj...a ona moze dalej robit zle zivotne rozhodnutia a mozno sa jej pritrafi aj tretie dieta.
Z jej strany je to bohužiaľ manipulacia a zneuzivanie tvojej dobroty...
Rodičia vyhodili len ju, alebo aj deti? Tula sa po známych sama, alebo s deťmi?
Tak keby je to že ju len tak vyhodia a treba fakt pár dní počkať ,zobrala by som ale ona sa už spolieha na pomoc .to nie je od nej pekne .treba nech sa prebija proste životom aj sama nie len natrcit ruku
@zooeynka Presne tak, možno sa to dieťa pritrafí aj s priateľom autorky tejto diskusie. Sorry, ale od takejto pseudokamarátky sa dá čakať všetko.... rodičia ju vyhodili z nejakého dôvodu, nie len tak pre nič za nič. Možno je ten typ "matky" - starajte sa mi o deti, o bývanie, o životné náklady,.... Využije autorku do morku kostí.
...a vobec tu autorka temy prispela nejakou odpovedou? Dalsia fejkova tema....:/
@miadi presne toto som si pomyslela aj ja.
Autorka maj rozum a nevpustaj ju ku vám.
@weronika171717 akurat vcera tu jedna basnila ze sa zalubila do muza svojej kamosky Lebo jej nieco chyba doma .. obaja maju deti😒 Tak co potom taka zufalka co si naplanovala ze aj s detmi zakotvy u kamosky a jej chlapa? Ked tam bude tak si povie ze je mily zlaty a jej by sa taky zisiel ani stahovat sa uz k nemu nemusi staci kamoske zbalit kufre. Niektore zeny 😖
Ak jej chces pomoct zavolaj socialku. Mozno ju to nakopne a zacne sa ona starat a nie sa spoliehat, ze sa niekto postara. Ono je to totiz navykove. Na "par dni" by sa zmenilo na neurcito. A mozno by si musela odist nakoniec ty.

tak ako sa urazila, sa aj odrazí a do azylu bude musieť, ak nechce ostať na ulici - má myslieť na deti, nie sa svoju @iť