icon

Kamarátke som vybavila polovicu svadby a nakoniec ma nepozvala

24. apr 2022

Ahojte chcem sa spýtať na váš názor na situáciu v ktorej som sa práve ocitla. Moja veľmi dobrá kamarátka mala mať už pár krát svadbu ale prekladali to najskôr kvôli covid opatreniam, neskôr úmrtie v rodine potom mala ona covid potom mužova rodina atď. Keďže sme boli naozaj dobrý kamaráti chodili k nám na grilovacky, boli sme spolu na dovolenkách a tak dosť sme im zo svadbou pomohli. Neboli na tom finančne najlepšie a tak sme s mužom dali dokopy kontakty a vybavili sme im cez našich známych lacnejšiu sálu, kapelu a cattering. Mužova sestra je krajčírka tak za naozaj smiešnu sumu jej ušila šaty lebo chcela mať také ako nikto iný. Miestami som mala pocit ako keby sa ja vydávam druhý krát. Posledné mesiace sme neriešili nič iné ako svadbu, stále rozprávala ako sa teší ako sa zabavime že konečne v júni bude svadba, ako pôjdeme s mužom za svedkov, že bez nás si svadbu nevedia predstaviť. Ešte pred dvomi týždňami prišla k nám, že musia niečo rýchlo zaplatiť a nemajú 700€ či môžme požičať, že o mesiac po výplate vrátia požičali sme. A dnes som sa z fotiek na fb dozvedela, že svadba bola včera žiadna mala alebo čo normálne regulerna veľká svadba zo všetkými okrem nás. Nechápem prečo to spravila... Dnes mi napísala že ďakuje za vybavenie toľkých veci že mala najkrajší deň svojho života... Ako reagovať? Nechápem čo sa stalo, keď nám naschvál vravela zlý dátum svadby... Chcela nás len využiť na pomoc?

loliki
24. apr 2022

No, tak sa vydala. Tiež nerozumiem. Vyúčtuj jej služby + 700€, popraj všetko dobré a dovi-dopo. Bola raz jedna kamarátka. Je tam toho. Bude ti lepšie bez nej. Aspoň jej už nemusíš kupovať dar na tú svadbu v júni. Zaujímavé, že všetci hostia sa to včas dozvedeli, len ty nie.

bramborienka
24. apr 2022

A to bola nejaka dobra kamaratka ci len znama?tak ci tak,drzim palce vazne

mirkasmile
24. apr 2022

@bramborienka veru, aj keď....ľúto by mi bolo tých koláčov a zákuskov 😢😂 ale 700€ je 700€ to by som radšej riešila

adriannasvk
24. apr 2022

Mna by to fakt velmi nastvalo a ublizilo by mi to...ale vyzurila by som sa doma...od kamosky by som pytala spat € a pomaly ju odstrihla zo zivota, nic s nimi neplanovala a ani ich k sebe nepozvala

mable123
24. apr 2022

@deti95060810 lebo ked sa chcela rozhodovat sama, tak si mala svadbu zariadovat sama a neotravovat inych ludi ako kamosku kt. nepozvala a dokonca na drzovku si este aj poziciat peniaze od nej... velmi vypocitane sa mi to zda a o tom nie je kamaratstvo ale tahanie vyhod z ludi

autor
24. apr 2022

@loliki je nás viac kamarátov ktorých nepozvala.. Mne ide skôr o tu pomoc čo som do toho vložila

mirkasmile
24. apr 2022

Vieš čo...áno, ja osobne by som o jej vysvetlenia nestála 😀 išlo by mi len o peniaze
Omg, teraz asi vyzniem ako materialista 😂😂😂 a že som na peniaze, ale kurník,sú to moje peniaze (teda tvoje) ale chápeš

autor
24. apr 2022

@mirkasmile jasne chápem. Viem že kamarátky už určite nebudeme. A či peniaze niekedy uvidím tak o tom silno pochybujem

loliki
24. apr 2022

Ako to dokázala utajiť a ako našla tak narýchlo voľný termín, sálu a to všetko, aj šaty mala hotové?

mirkasmile
24. apr 2022

????? Takže ty nemáš nijaký dokaz? Výpis z účtu, komunikáciu nejakú messenger, sms alebo niečo???

viestta
Odpoveď bola odstránená
matullienka
24. apr 2022

Treba jej napísať super, že si si svadbu užila, tak máš aspoň mi vrátiť tie peniaze čo som ti požičala keď už máte po svadbe

mirkasmile
24. apr 2022

@viestta ale písala,že im vybavila lacnejšiu sálu, a jej sestra, či mužova jej za lacno šaty ušila 🤷 aj to je pomoc a dosť ušetrených peňazí

autor
24. apr 2022

@viestta obehali to sami ale s tým, že to bolo o niečo lacnejšie ako keby ten kontakt nebol od nás

autor
24. apr 2022

@mirkasmile mám výpis z účtu

autor
24. apr 2022

@loliki mala hotové už na prvý termín ktorý mal byť v Maji 2021 presúvalo sa to.

mirkasmile
24. apr 2022

🙏👌👌👌 aspoň niečo, nie vážne.
Napíš jej to hentak, že nech ti to zajtra vráti, lebo ich súrne potrebuješ

vedorka
24. apr 2022

No podla mna zatial odpjs, ze super, pogratuluj, pockaj na peniaze, kym ti vrati. No a ked ti vrati, tak pri vracani jej povedz, ako sa veci maju a ako sa teraz citis, ako si to necakala a podobne. A hlavne ja osobne som ukončila dobre vztahy na vlaznu rovinu. Cize vyrazne obmedzenie stykov, akejkolvek pomoci, vsetkeho. Pisem ti, ako by som to riesila ja..

autor
24. apr 2022

@vedorka vzťahy určite nebudú také ako boli... Nemám záujem mat ďalej takúto kamarátku...

mable123
24. apr 2022

A ešte k tým peniazom radšej si vypýtaj čím skôr, lebo keď roztrieska tie čo dostala k svadbe od rodiny, tak budeš od nej pýtať ďalších x rokov - ver mi...

autor
24. apr 2022

@mirkasmile spravím to tak som zvedavá na reakciu..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
24. apr 2022

Kasli na nu. Cela je divna.
Vypytaj si peniaze spat a vyskrtni ju zo zoznamu. Do buducna nech si zhana pomoc a kontakty inde.

Vysvetlenie, preco hovorila, ze vas chcu za svedkov a ine sladke reci, a potom kde nic-tu nic, nech si necha od cesty.

Dvaja, co takto odstartuju manzelstvo, tak aj skoncia. Ked su raz vyuzivacne povahy, vedia fungovat ako tim, len kym nepride na nich vztahova kriza. Nakoniec sa ich povahy otocia proti sebe vzajome.

Ja som takych uz zazila. Su k tebe mili, sladki, kym z toho daco maju.
Ked to zazijes, uz to vies potom vybadat. Od zaciatku je na nich nieco off. Citis, ze ta len pouzivaju.
Dokonca sme zazili jednu pani, ktora u nas zohnala lepsi termin pre niekoho a dala si za to od tej osoby zaplatit. To som sa dozvedela od tej osoby nahodou, ked ju ospevovala predomnou a spomenula, ze ale musela za ten skorsi termin zaplatit. Tak som jej iba povedala, ze termin mala v skutocosti od nas a my sme za to nic nechceli, ze to si ta dotycna vypytala pre seba.
A bolo po oslavnych odach. Nevie jej na meno prist dodnes. 🙂

dskjhfdlkdjhl
24. apr 2022

Napis jej vsetko najlepsie k svadbe a zaroven jej pripomen, ze Ti ma vratit peniaze. No, vyuzila Ta, ale neriesila by som to nijako. Proste by som si vypytala spat peniaze a viac by som sa jej neozyvala.

autor
24. apr 2022

@moonlight1210 neskutočne ako vedia ľudia druhých využiť aby z toho niečo mali. Naše kamarátstvo určite skončilo

renata1405
24. apr 2022

Mala svatbu tak zrejme dake peniaze dostala tak nech ti ich pekne vrati a pokoj s nou.

viestta
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
24. apr 2022

Ved jje napis vsetko naj a zajtra do 10 tej rano chcem peniaze na ucte

ajvy66
24. apr 2022

@viestta tak naco im hovorila, ze ich pozve, dokonca budu svedkovia.
Stacilo napisat, bude svadba, ale bohuzial nieste pozvani.
Peniaze pozicat vedela, ale napisat a ozrejmit situaciu uz nie.

moonlight1210
24. apr 2022

Tak pani sprostredkovatelka je tiez urazena. Ma trochu pravdu, keby nas nepoznala, nic by ta osoba nemala. Takze tej osobe naozaj pomohla. To je nepopieratelny fakt.
Ale to s tymi peniazmi uz trochu prehnala. Keby aspon tej osobe na rovinu povedala, ze jej sluzba nebude zadarmo. Nie to skryvala za klamstvo.

@viestta skor myslim, ze ked ti niekto slubuje ako ta chce za svedka, ze bez teba svadba nemoze byt, lebo si mu tolko pomohla a zrazu nielen ze svadba je bez teba, ale este ti zataja aj termin - to je to cele divne na tom. Naco nieco vobec hovorili, ked vopred vedeli, ze sa to nechystaju dodrzat? Stacilo vzdy slusne podakovat za dalsiu a dalsiu pomoc.
Pride mi to len ako take zamerne navodzovanie srdecnej, priatelskej atmosfery, nech si u nich nezavru predcasne kohutiky, ked z nich mozno este moze nieco pouzitelne kvapnut (trebars to pozicanie si penazi).
Keby nic neslubovali, tak logicky sa niet nad cim pozastavit.