icon

Kamarátke som vybavila polovicu svadby a nakoniec ma nepozvala

24. apr 2022

Ahojte chcem sa spýtať na váš názor na situáciu v ktorej som sa práve ocitla. Moja veľmi dobrá kamarátka mala mať už pár krát svadbu ale prekladali to najskôr kvôli covid opatreniam, neskôr úmrtie v rodine potom mala ona covid potom mužova rodina atď. Keďže sme boli naozaj dobrý kamaráti chodili k nám na grilovacky, boli sme spolu na dovolenkách a tak dosť sme im zo svadbou pomohli. Neboli na tom finančne najlepšie a tak sme s mužom dali dokopy kontakty a vybavili sme im cez našich známych lacnejšiu sálu, kapelu a cattering. Mužova sestra je krajčírka tak za naozaj smiešnu sumu jej ušila šaty lebo chcela mať také ako nikto iný. Miestami som mala pocit ako keby sa ja vydávam druhý krát. Posledné mesiace sme neriešili nič iné ako svadbu, stále rozprávala ako sa teší ako sa zabavime že konečne v júni bude svadba, ako pôjdeme s mužom za svedkov, že bez nás si svadbu nevedia predstaviť. Ešte pred dvomi týždňami prišla k nám, že musia niečo rýchlo zaplatiť a nemajú 700€ či môžme požičať, že o mesiac po výplate vrátia požičali sme. A dnes som sa z fotiek na fb dozvedela, že svadba bola včera žiadna mala alebo čo normálne regulerna veľká svadba zo všetkými okrem nás. Nechápem prečo to spravila... Dnes mi napísala že ďakuje za vybavenie toľkých veci že mala najkrajší deň svojho života... Ako reagovať? Nechápem čo sa stalo, keď nám naschvál vravela zlý dátum svadby... Chcela nás len využiť na pomoc?

miamaria
24. apr 2022

Este dnes by som k nej napochodovala po tych 700 eur ak nie viac, kedze maju povyberane z darov a dovi dopo., nech sa nehneva....

katulkagajdos
24. apr 2022

@viestta písala, že jej tá kamarátka povedala, že sa teší ako sa zabavia a ako im pôjdu za svedkov, tak akože wtf? Tu nejde o to, že si ona niečo predstavila v hlave, lebo jej pomáhala s prípravami. Ak si to nakoniec rozmyslela (lebo im to napr. financne nevyšlo) mala jej to povedať rovno do oci- ako sa veci majú- toto, čo jej spravila je pekná podpasovka 🤦‍♀️

mirkasmile
24. apr 2022

@viestta ale však poriadku, ale ide o to,že ich oklamala,kedy je svadba.
A iba ich len využila, to není kamarátka, a autorku to trápi.
+ nemôžeš povedať,že to nebola určitá forma pomoci, bola.
A tak isto ja osobne hovorím, kašľať na svadbu, riešila by som tie peniaze

andrea_ff
24. apr 2022

.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
24. apr 2022

Presne ako píšu dievčatá nejde mi o to že som si v hlave vytvorila svoj scenár že ideme a hotovo ide o to, že stále boli reči idete za svedkov svadba bude super zabavíme sa a zrazu svadba je vďaka našej pomoci a bez nás

andrea78
24. apr 2022

Popriala by som jej vela stastia, cestnosti, pravdovravnosti a co najmenej tajnosti v dalsom zivote. Na pozicanych 700 € by som cakala do dohodnuteho terminu ( cize po vyplate) a potom ak by mi ich nedala by som ich bezodkladne pýtala, nie nasr...dena a urazena teraz.

viestta
Odpoveď bola odstránená
mirkasmile
24. apr 2022

@viestta tým pádom mala nevesta žiadať o pomoc superkamosky, ktoré na svadbu boli pozvané.
A nie s tým otravovať nie superkamosku, ktorú nepozvala.
Prípadne si objednať svadobného agenta, či ako sa to volá 🤷
A keď jej teda podľa autorky napísala,že ďakuje za vybavenie toľkých veci, že mala najkrajší deň svojho života....tak tým pádom jej asi dosť pomohla 🤔

autor
24. apr 2022

@viestta fakt neviem možno vo februári.

deti95060810
24. apr 2022

na drzovku? ani nie... popriať všetko dobré a opýtať sa kedy vráti dlh... a neustále rozprávať a písať kedy , lebo asi by som mala obavy či vôbec dodrží slovo a e vráti... možno to bude považovať ako dar od teba na jej svadbu... 😀

deti95060810
24. apr 2022

od febr, sa neboli spolu?, no tak to dobré kámošky asi ste moc neboli...

danieli
24. apr 2022

Poprosila ju bezodkladne o vratenie dlznej sumy a zablokovala jej pristup do mojho zivota

haanovajana
24. apr 2022

To je teda vypočitava kamaratka,peniaze by som si hned pytala

autor
24. apr 2022

@deti95060810 boli sme spolu píšem že kedy asi naposledy spomenula že budeme svedkovia

gabriellka
24. apr 2022

@viestta súhlasím do bodky s tvojim názorom. Ale keď niekoho nechcem pozvať tak ho neblaznim že pôjde za svedka a hlavne neklamem o termíne. Dám oznámenie a už či príde poblahoželať alebo nepríde je na ňom. Toto by som asi tak očakávala od kamarátky. Že ma nepozvú by som sa neurazila. Ale klamať o termíne je choré

lorin29
24. apr 2022

Tak toto je pekná brzda🤦‍♀️by som chcela hneď zajtra peniaze naspäť

laila22
24. apr 2022

Mojej byv. kolegyni sa stala ešte horšia vec. Boli sme tri kolegyne. Tie dve boli väčšie kamošky a jedna z nich sa vydávala.. Svadbu mala na zámku. Stále o tej svadbe vykladala, všetko preberala s tou druhou kolegyňou. Dala nám oznamka a tej svojej kamoske povedala, nech príde, že je vítaná.. Kogyňa sa vyparádila, že teda ide na svadbu, dala upiecť krásnu tortu, kúpila dar, kvety, tip top.. Na obed prišla k neveste, dostala pohostenie, zišli sa tam hostia a nevesta strčila tejto našej kolegyni všetky kvety do rúk, že my teda ideme majte sa pekne v pondelok sa uvidíme. Ďakujem Vám 😂. V pondelok keď mi kolegyňa rozprávala ako dopadla, mala som dosť. Hovorila, že si tam dala ešte kávu s nejakou ich domácou čo to tam mala všetko na starosť, že bola v hroznom šoku... a šla domov. Dejú sa rôzne veci.

oblecenie99
24. apr 2022

Ja som tu už išla pisat,že neexist, aby sa ku mne aspoň nedostalo,že sa ide tento víkend vydávať,no a spomenula som si na jednu cestu busom do práce,ako som som stretla bývalú spolužiačku,ktorá sa mi chválila snubakom a povedala vetu: veru,budu teraz aj tri svadby z našej ulice,a začala menovať zvyšné mena, no a jedno bolo meno mojej naj naj najlepšej kamošky od detstva a to som s ňou bola aj celý čas v kontakte.. spoiler: na tu svadbu ma napokon vážne nepozvala a nie že nepozvala, ani mi o nej nepovedala ani mäkké f,iba mi dala oznámenie pár dní pred ňou 🙈 No nič, tak som sa nemusela ani ja revanšovať.. zaskočilo ma, ale zobrala som to športovo. Ale tebe Radim pýtať si tých 700 späť,to je o kúsok iná situácia..

lenkavalova
24. apr 2022

Tak ja by jej odpisala, že to ma teší. A že zajtra chcem peniaze 😂

micusa2222
24. apr 2022

@emm_i presne tak,,falošná potvora,spýtala by som sa jej na rovinu-že čo to malo znamenať a taktiež by som si pýtala naspäť 700.-Eur,akú požičaj, takú vráť !

autor
24. apr 2022

@laila22 tiež dobrý príbeh. Ľudia sú fakt divný ako tak čítam

autor
24. apr 2022

@oblecenie99 aspoň si dostala oznámenie pred svadbou a nie po 😃 ale tiež to bolo dosť hnusne

cukroska
24. apr 2022

Tomu príspevku akosi neverim... Možno tým, že kamarátka, nekamaratka takú sumu penazi ani nemáme na, pozicanie a ak by asi by som zvážila či dobrej rodine. Ľuďom pomáham, ale zase naivná nie som.. Máme určité medze. Asi toľko.
Tak asi taká dobrá nebola, za akú ste ju mali...

roja01
24. apr 2022

Ja ked by som pomohla, tak bezodplatne. Co sa tyka reci o termine, svedkoch a spolocnom zabaveni sa, to jedine by som si dala od kamaratky vysvetlit. A Iba potom by som sa rozhodla co dalej s kamaradstvom.

lienka.7
24. apr 2022

A oznámenie si si od nej nepýtala? Neschválila sa ti tym?

mirro
24. apr 2022

Nám sa tak vydávala pred rokmi krstná mama našich detí. Vedeli sme dátum, boli zagratulovať, ale nepozývali nás,lebo ženích mal veľmi chorú mamu. Tak svatba "len pre najbližšiu rodinu a len obedovečera v tichosti a domov". Svatba bola, so zábavou do rána a mama ženícha sa teší celkom dobrému zdraviu doteraz. Tiež som to vnímala ako podraz. Potom spravila ešte jeden podraz a to už bol úplný koniec medzi nami.

55kvetinka55
24. apr 2022

Zažila som niečo podobné..naj kamka s ktorou sa poznáme od 6r sa išla vydávať..tvrdila mne a ďalším dvom bábam s ktorými sa spoznala ona až v puberte ale stále sú v kontakte že svadba bude len v najuzsom kruhu rodina....tak ok neriešili sme..nakoniec vysvitlo že tam bude mat aj kade koho s kamarátov ktorých spoznala oveľa neskôr ako nas ale ok ona si určuje koho tam mat bude a koho nie..paradoxne aj ja som mala maku svadbu 20 ľudí e ju som si nevedela predstaviť vynechať..ľudia sú rôzni a niekdy nevieme predpokladať ako sa nakoniec rozhodnú,čo im bude viac vyhovovať,s kym sa budú baviť ci nebavit..nemala ti aspoň nabalachat že sa spolu dobre zabavíte na svadbe a ešte k tomu ako svedkovia..toto bolo špinavstvo no..kašli na ňu,vypýtaj peniaze a ži si a spokojne svoj život bez nej 😊😊

slovakboy
24. apr 2022

Pozor možno sa jedna iba o veľké nedorozumenie. Ona možno zmenila názor na množstvo pozvaných. Možno to ani nerozhodla ona ale jej rodina. Keď nepozvala oných kamarátov tak ani teba. Robíš si domnienky o tom že ťa využila a skutočnosť je možno iná. Áno neurobila to dobre možno sa hanbila ti povedať že ťa nepozve. Ale dôvod nemusel byt ten že by bola nevďačná. A tie peniaze ti možno vráti. Spýtaj sa jej na to všetko vhodným spôsobom. Vieš Marienka myslela som že nás pozveš, keď som ti pomáhala so svadbou, ale možno si mala nejaké dôvody na to. Môžeš mi to vysvetlit? A podľa toho ako ti odpovie sa opýtaš aj na peniaze. Jednoducho sa pýtaj a nehanbi sa otvorene komunikovať.

autor
24. apr 2022

@mirro
@55kvetinka55
A to som si myslela že sa bežne takéto veci nedeju a ako čítam stáva sa to dosť často. Mňa to len sklamalo z princípu ako sa zachovali