Každodenné návštevy priateľa u svojej mamičky
Zdravím Vás. Je podľa vás normálne keď môj priateľ s ktorým mám 8mes. bábo , neponáhľa z práce za nami domou ale každučký jeden deň ide z roboty na 1 až 2 hodky k mamičke na kávu? Keď som mu povedala že mi to vadí teda skôr ma to mrzí a je mi ľúto, že neponáhľa za nami tak to hneď zvrtne, že čo mám proti jeho mame a ja nechcem vyvolávať hádky. Možno mnou ešte lomcujú hormóny plačem keď nepríde načas domov a potom sa ešte opýta čo mi zas je či by som bola radšej keby chodí do krčmy , celý deň som sama doma s babatkom , on príde o 17tej , chvilku sa s ňou pohrá a potom kupeľ a spať o 19tej . Takže spolu ako rodina sme 2hodiny . Je to normálne????
@martina1201 panebože, chudáčik preťažený, a žena kedy môže vypnúť? Pracujem od synovho roka a jediný čas na vypnutie mám počas cesty z práce, čiže teraz nemám ani ten.
Co by ste povedali na situaciu, kedy dcera vola mame denne aj niekolko krat a dlzka hovorov v sucte je aj 2 h?
@jahell Si super maminka a manzelka. Drzim palecky, aby si vytrvala a vsetko sa dalo do spravnych kolaji. My ti tu v diskusii mozeme povedat len nase nazory, tebe mozno pomoze naozaj sa na to pozriet obratene. Ze keby sa nieco podobne udialo vo vasej rodine, ako by si to prezivala, ako tvoja mama, ci by si citila potrebu byt s nou viac, alebo by si bola dost zrela byt iba vo svojej novej rodinke a tu povodnu uz neriesit. Aj ked bol svokor aky bol, ci uz prezivaju smutok, alebo cokolvek, je to velka zmena v zivote, zrejme pre svokru aj tvojho muza. A potom... Zena porodom a tehotenstvom akoby dospeje. Muzi dnes nemaju ziadny prechodovy ritual do dospelosti. Casto ostavaju v dusi malymi chlapcami, co z mamy prenesu starostlivost o nich na svoju manzelku. Aby sa zacali spravat ako muzi zodpovedni za rodinu, chvilku im to trva. Aby pochopili postavenie muza, nie chlapca. O take najmensie babatienko sa chlap sice vie postarat, ale ono je prirodzene zavislejsie na mame, potom ako zacne chodit a rozpravat, tak sa to casto obrati. Dietatko bude prenasledovat tata. Ak to je chlapec, tak tata zacnu bavit hry a hracky a ak dievcatko, tak tie byvaju tatove milacky, doslova pride take obdobie, ze si ho omotaju kol prsta. A aj muz uz si je taky istejsi co s vacsimi detmi robit, vziat na prechadzku, na vylet, ma z neho partaka. Nenapadko daj do pozornosti svojmu muzovi stranku muzom.sk, kde o takychto vseliakych temach hovoria... ako sa z chlapca stat zodpovednym muzom. Mozno aj ty si pocitaj, pochopis rozmyslanie muza chlapca, muza muza... zeny dievcatka, zeny zeny... ja som starsia ako tvoja svokrusa, preto mam asi taky uz iny pokojnejsi pohlad, skor budovat vztahy, chapat rozne rozpolozenia, a aj ked vidime, ze cosi nie je ako ma byt, dupnutie nozkou nepomoze, akurat tak si ulavime od hnevu, ale situaciu to nezmeni. Pomoze len ososbnostne rast, obom partnerom. Aby vztah bol dlhodobi, je to praca. Moze byt radostna a moze to byt drina...
@jahell Mne keby zena napisala, ze ma doma caka s dietatom a vecerou tak utekam domov a nie kazdy den za mamkou.
Rodicov mam rad, ale aj oni chcu mat svoj pokoj a klud. Dennodenne navstevy naozaj nutne nie su ak nevyzaduju 24h starostlivost kvoli zdrav. tazkostiam.
@jahell chvíľu som myslela, či nežiješ ty u vašich, keď ste takí mladí, ale ak teda máte vlastné súkromie, nevidím dôvod, prečo by sa nemal za vami ponáhľať. asi budeš musieť riešiť veci s ním a nie s nami
@hopsadobrandejsa dennodenné návštevy sú nutné aj v prípade, keď si rodičia nevyžadujú 24-hodinovu starostlivosť. Stačí, že treba riešiť lekárov, lieky, nákupy, ...
Autorka ale nespomenula zdravotne problemy u matky. (A aj keby potrebovala lieky tak sa tam da skocit 1x tyzden na 15 minut).
Plus som zachytila ze matka ma 40 rokov, to je este mlada zena. Takze nakupy si tiez myslim, ze moze dat sama.
Denno denne 2! hodinove navstevy mi pride dost divne. By ma zaujimalo o com sa asi moze dospely syn 2! hody denne s matkou bavit...este chapem mama/svokra dcera/mladucha ..domacnost, deti, jedlo, klepy...ale syn?
Dobre tak po umrti OK, chapem, kazdodenne po praci sa zastavit, ale pol hodka a sup domov, nie?
@jahell prepáč, ale robíš to úplne celé zle. Ty mu varíš, upratuješ...upratuješ jemu? Ty v tom byte nebývaš? On robí doma čo? Ty si na seba hrdá ako všetko zvládaš? A vieš ako väčšinou dopadnú tie ženy, ktoré sú na seba hrdé, že všetko zvládajú? Keď sa vrátia do práce, alebo sa nerodí ďalšie dieťa, tak už prestávajú zvládať a začnú byť na muža nepríjemné, že im s ničím nepomáha. Ten je zaskočený, že niekto po ňom niečo chce, lebo si už na full servis zvykol. Alebo medzi partnermi sú denne hádky, muž sa už domov neponáhľa vôbec, veď kto by sa tešil do domácnosti k uhundranej žene, alebo sa žena ide potrhať, aby stále všetko zvládla, večer už nemá na muža čas ani chuť, lebo vyčerpaná padá do postele a on si nájde mladší nezodratý model. Ty musíš preniesť časť svojich povinností na neho, môžete začať tým, že budete spolu robiť niektoré činnosti. Pomaly nenápadne ho zapájať do starostlivosti o dieťa a domácnosť. Oteplí sa, snaž sa, aby si mala čas aj sama pre seba, povedz mužovi, že jeden deň v týždni by si bola rada, aby prišiel z práce domov, nachystáš mu dieťa a môže ísť k mame s ňou.
40 ročná mama??? Ako fakt??? Tak tá by mala ešte tr*ušiť s nejakým milencom a nieže synčeka čakať doma a popíjať kávičku. To môže ale na to ma ešte ďalších 40 rokov čas. Odpadla som.😂
@jahell Neviem ci som cudna ale podla mna by sa malo chodit na navstevu vzdy ako rodina. Bud idu vsetci alebo nikto. Ak je to len kratke zastavenie, kedy manzel prinesie nakup alebo pokosi travu, to je ine a vtedy je normalne ak ide sam. Ale ak tam chodi na posedenie pri kave, tak to je chore ze chodi sam a je to chore ze mu to svokra dovoli.... aj keby to bolo len jeden x do tyzdna. Treba chodit spolu, od momentu ked sa stanete rodinou.
@jahell to dieťa ste chceli obaja alebo si si ho vydupala stoj čo stoj ty? Pýtam sa preto lebo ak si ho chcela iba ty tak očividne si chodí k maminke oddýchnuť po robote a možno si mysli a co ved sa staraj keď si to tak veľmi chcela... Ak ste ho chceli obaja tak je to len nedozrety mamkin cecek ktorý tak ľahko od maminky nedopadne a ty to môžeš bud tolerovať alebo mu vyložiť kufre u maminky pred dverami hlavne ak si v tejto rodine akosi navyše ak píšeš ze svokra moc nemusí ani teba ani vaše dieťa...
Neodpadne sorry za preklep
Ked tam chodil aj pred tym..vtedy si to mala riesit a nie este babo s nim🤦♀️
Tak každý ma taký vzťah, aký si urobí. Isté veci treba dohodnúť pred tým, ako vznikne medzi dvomi ľuďmi nejaké puto. Napríklad pred splodením dieťaťa alebo manželstvom. Potom sa tieto nedohodnuté hranice stanú problémom. 😕
Aj mne by to vadilo. Držím palce!
A ty máš mamu ďaleko , že by si aj ty išla niekam .Je to divné že každý deň keby aspoň dva krát do týždňa .Sa zober a chod tiež niekam

@jahell neupinaj sa na koniec lockdownu, keď behá mimo dom teraz, potom už úplne. Skús sa s ním o Tom znova a znova porozprávať. Bohužiaľ, niektorí chlapi tú pupočnú šnúru pretat nevedia a ich matkám to vyhovuje.