icon

Každý stoná, že všetko je drahé a Tatry sú plné

4. jan 2023

Len som sa tak dnes pozastavila, uz po 10.00 hod dopoludnia bola vacsina parkovisk v Tat.Lomnici plna. Doslova tisice ludi lyzovali v krasnom slnecnom pocasi, kazdy vyobliekany v znackovom. Hotel je plny...
Verite ludom ked sa stazuju ake je vsetko drahe? Ja nechapem ze vobec hotely prezili koronu.
To bolo reci ako je v Tatrach draho, ako vsetci chodia do Alp lebo sluzby sa nedaju porovnat a este je tam aj lacnejsie.
Aj tu pise kazdy kolko mesacne odlozi, kolko ma nasetrete na matersku, naozaj sa mame tak zle ako sa to podava?
V bufete poharik caju dve eura, cokolada v après ski bare vyse styri eura, alkohol tecie prudom, vsade hufy ludi popijaju, smeju sa, pohoda.
Stvorclenna rodina sa veru nezmesti do 1500€ ked ratam ubytko v beznom 3* hoteli, skipasy, jedlo, doprava...
Ale kazdy vyplakava.
Co si o tom myslite?

autor
4. jan 2023

@petronela1985 tie nezverejnujem nic, ani fotky z welnessu, nic. Skor len tak premyslam a relaxujem

viestta
4. jan 2023

No vidíš, neukrala si, zarobila si si, tak minas ako uznáš za vhodne. Ako všetci ostatni

autor
4. jan 2023

@svetlonos ano pisem vyssie, som tu tiez ale nevyplakavam.

autor
4. jan 2023

@mk1111111111 tiez sme roky uz nechodili do Tatier, ale je fakt ze sa teraz prisposobujeme detom aby lyzovali a pravdupovediac, nemecky hovoriace krajiny nam nie su prijemne. Tak sme sa vybrali za snehom.

autor
4. jan 2023

@viestta pointa bola v tom ze som myslela ze po tych reciach co ludia vedu a prispevkoch na soc.sietach tu nebude nikto 😂

autor
4. jan 2023

@vevesh no nechcelo by sa mi veru ked mame welness v hoteli a prejdeme v zupane. Kazdopadne Polsko chceme skusit aj na dlhsie, ochutnavka sa nam pacila.

autor
4. jan 2023

@petronela1985 tak to vam ubera, par stovak na tri dni 👍 lyze su drahy sport ale co uz...krasny

dzejn80
4. jan 2023

tiez sme v Tatrach a dnes sme boli na Strbskom pozriet, lebo sme tu neboli roky v zime. A ano, ludi bolo dost, ale nejako sa to roztrusilo, nemala som pocit “tlacenky”. Nemam problem povedat, ze sa nemame zle a mozeme si to dovolit, obaja pracujeme a setrime. Kym boli deti male, bola to tazka pohoda, hotel s aquaparkom, deti do 6r. na pristelke zadarmo, tak sme za tyzden zaplatili do 800€ a mali sme skutocne vsetko po ruke. Teraz je to horsie, deti su velke, na pristelku sa pomaly nezmestia, tak uz to zacne byt o inom, zaplatit aj za nich plnu cenu 😂

viestta
4. jan 2023

Vidíš, ešte stále je dosť takých ako ty

fionaodshreka
4. jan 2023

Tiež sme boli v Tatrach na 4dni, ale veru sú drahšie oproti jarným prázdninám 2022, hlavne restiky/koliby ale nevyplakavam, vedeli sme do čoho ideme, len za bar v bazéne v AquaCity sme nechali 50€ čo už som na dovolenke a keď mám chuť tak si dám 💁‍♀️, parkovné všade rovno 10€ a skipasy koľko nas stali fuuu a to máme len 1dieta, cez jarné ideme do Álp tak som zvedavá na ceny tam lebo ešte na lyžovačke mimo SR sme neboli.
Ale neplačeme s mužom, prijali sme obaja nove ponuky v práci mimo komfortnej zóny aby sme sa mali lepšie a prázdniny s malou sme si mohli užiť zakaždým.

vevesh
4. jan 2023

@mikadooo na slovensku nebyvam, ale ked pridem, chcem si uzit- a k tomu patria aj restauracie a sluzby v okoli. A kedze zijem v zahranici, mam ine naroky na poskytovanu kvalitu za danu cenu (a nemam problem dat aj 200e za veceru pre dvoch, ked je kvalitna). Ked nemas na vyber, zaplatis aj 80- nepojdem 30km niekam, aby som sa len najedla. Ale ze by som si bookovala pobyt v tatrach s pol/plnou penziou, tak na to tazko s muzom robime, aby sme za take sluzby tolko penazi dali. Radsej Alpy ci dansko.

autor
4. jan 2023

@martul nemam vypocet, len uvahu. Po tych reciach hlavne od snobov co chodia do Raaaakuuuuuska a Slovensko je smrrrrrt som dufala, ze tu bude volnejsie 😃

autor
4. jan 2023

@negymama wow a to kde? Niekde na juhu?
Tu v Tatrach tri noci pre 4 clennu rodinu ubytko plus ostatne co som pisala pod 1500€ nevojdes.
Ano je to drahsie ako more. Ale o more ja az tak nestojim a tu sme za chvilu aj z toho zapadneho Slovenska.

onedaynick
4. jan 2023

@negymama a to kde tak lacno na Silvestra?

kikushaa
4. jan 2023

@simca06022011 ani v tatrach nieje, my sme odtial prchli este pred silvestrom 🤣🤭😭 ale ano vsade plno, muz sa minuly rok ze cez prazdniny akekolvek ani smokovec ani strbske vylet nehrozi, tak si robime menej zname trasy a tury v okoli 🙈

lucinka1988
4. jan 2023

To, či niekto je alebo nie je v Tatrach absolútne nie je ukazovateľ jeho sociálneho statusu. Jednak je to príliš malá hŕstka ľudí, ktorí sa tam aktuálne nachádzajú vzhľadom k celkovému počtu obyvateľov SVK, a jednak osobne poznám minimálne 3 rodiny, ktoré sa tam aktuálne nachádzajú, celý rok počítajú každé jedno euro, doslova rozmýšľajú, či si môžu kúpiť 5 alebo 10 rožkov a cez to všetko do tých Tatier išli. Celý rok budú zase sedieť doma a tráviť čas v parku cez cestu. A poznám x ľudí( vrátane nás), ktorí si to kedykoľvek dovoliť môžu, a cez to všetko tam ani inde teraz nie sú, lebo sú buď chorí, alebo chodia do práce alebo proste nemajú stále chuť na výlet. My sme žiaľ tá prvá možnosť, choroba nám to prekazila..Ale dobre vedieť, že je tam nátresk, snáď o pár dní sa to vyprázdni☺️A ešte- x ľudí si dáva preplatiť pobyt na SVK cez rekreačný poukaz, čo tiež urobí svoje, nie každý tam chodí na týždeň a lyžovať sa, niekto sa ubytuje úplne nízkonákladovo, pricestuje vlakom a tam si dopraje nejaký obed alebo kávu, zase toto sú veci, na ktoré dosť ľudí dá aj keby neviem čo..

nelusiatko
4. jan 2023

Veď si tam tiež, tak čo si sa pochváliť, že len ty na to máš? Nezabúdaj, že stále platia Dankove rekreačné poukazy, tak ľuďom sa pekná suma vie z pobytu vrátiť späť. Tatry už nie sú taký luxus len pre horných 10 tis., teraz už je aj dosť luxusných hotelov na Zľavomate, tak na 2-3 noci plus uplatnenie rekreačného si to vie dovoliť aj bežná rodina. Idú raz do roka do Tatier, v lete do Chorvátska. A možno bývajú v dvojizbáku, alebo podnájme, ale proste tú dovolenku si doprajú. Ty si zrovna vychytala termín, kedy je v Tatrách najväčšia plnka, tak sa nečuduj.

mpg
4. jan 2023

Aj naši známi išli s deťmi na tento týždeň, majú prázdniny, tiež chodia radšej do Tatier ako do Alp. lebo kratšia cesta a sú tam už aj hotely na úrovni, majú to odskúšané.

markus1
Odpoveď bola odstránená
liljana
4. jan 2023

1.Je dost bezne bohatych ludi, co si uzivaju, oplieskaju plat na zazitky a kaslu na vlastne byvanie 2. Kopec ludi pride, zaparkuje niekde dole pri ceste, prejdu sa po Tatrach, daju si nieco male a idu vecer domov. A tym padom ich to nestoji skoro nic. Ked sa v Tatrach niekto prechadza, ci si da denne lyzovanie, jednu menu, alebo si tam da pivo, neznamena to, ze je multimilionar.

queen_mary
4. jan 2023

Ti, co na to maju, sa hlavne nestazuju, ako je vsetko drahe 😀

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
4. jan 2023

Je veľmi dobre, že sú plné.
Ekonomika sa točí, dane sa platia a to je výborné.
Štát potrebuje z niečoho fungovať.
Keby boli prázdne, bola by to veľmi zlá správa pre všetkých. Mám tak akú-takú nádej, že recesia nenastane.

katkaaake
4. jan 2023

my sme teraz tyzden v Tatrach, ziadne nadpriemerne zarobky nemame. Mam moznost uplatnit rekreacny poukaz, takze cena za ubytko prijatelna vo fajn lokalite. V Tatrach sme kazdy rok takto zaciatkom roka, ceny za sluzby su veru vysoke, no zase raz za rok si zimnu a letnu dovolenku, ked sa da doprajeme. Som zato velmi vdacna, deti si to uzivaju a my s nimi

dankanka
4. jan 2023

Ja napriklad tiez nevyplakavam len tak vzdy premyslam ze to vsetci podnikaju alebo maju tolko dovolenky? Ako to ze hocikedy predlzeny vikend sem, prazdniny tam a ja furt v praci :D.

lavinis
4. jan 2023

tak logicky sa sťažujú tí, čo v Tatrách nie sú, nie?

misinka0611
4. jan 2023

Ale veď do Tatier nechodia len Slováci, tam sú najradšej keď prídu Nemci, Rakúšania, ti nechávajú tringelty. Na Slovensku su stále ľudia kt. si Tatra môžu dovoliť, nieje im ľúto daj 3 násobnú cenu za vodu z kohútika. Sú tu aj takí ľudia aj takí.. niekto si potrpí, niekto nie. To ale nič nemení na tom, že Tatry su drahé, aj keď ja som tam nikdy napríklad ani nebola 😀

avicii18
4. jan 2023

Čo Tatry...ale na golfe je problém nájsť voľnú jamku :D

anita1978
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
4. jan 2023

@avicii18 ktore ihrisko je teraz otvorene?