icon

Každý stoná, že všetko je drahé a Tatry sú plné

4. jan 2023

Len som sa tak dnes pozastavila, uz po 10.00 hod dopoludnia bola vacsina parkovisk v Tat.Lomnici plna. Doslova tisice ludi lyzovali v krasnom slnecnom pocasi, kazdy vyobliekany v znackovom. Hotel je plny...
Verite ludom ked sa stazuju ake je vsetko drahe? Ja nechapem ze vobec hotely prezili koronu.
To bolo reci ako je v Tatrach draho, ako vsetci chodia do Alp lebo sluzby sa nedaju porovnat a este je tam aj lacnejsie.
Aj tu pise kazdy kolko mesacne odlozi, kolko ma nasetrete na matersku, naozaj sa mame tak zle ako sa to podava?
V bufete poharik caju dve eura, cokolada v après ski bare vyse styri eura, alkohol tecie prudom, vsade hufy ludi popijaju, smeju sa, pohoda.
Stvorclenna rodina sa veru nezmesti do 1500€ ked ratam ubytko v beznom 3* hoteli, skipasy, jedlo, doprava...
Ale kazdy vyplakava.
Co si o tom myslite?

kristinapetronela
5. jan 2023

@kvetinka75 super . Radšej sa cítiť pohodlne a dopriať si niečo iné ako bundu za ani neviem koľko stoja také značkové .ja to nepozerám .mne je to fakt jedno čo mám na sebe len nech sme čistí a nech nám je teplo 🙂

negymama
5. jan 2023

@kataleya Egerszalok, su tam dve kupaliska Nosztalgia...3teple liecive bazeny s horucou vodou /az 41st/, tam nie je dovolene pre deti do 14r. a stoji tam vstup spominanych 4 eur. Potom je tam hned vedla drahsie vacsie zazitkove kupele Szolaris, aj s detskymi atrakciami, je drahsi vstup, neviem kolko ale urcite 10-12 eur +. Tam sme neboli lebo sme boli bez deti.

negymama
5. jan 2023

@onedaynick Madarsko, Egerszalok. Egerszalok sme zvolili, lebo je len 5 km od mesta Eger, kde je ubytovanie drahsie. 2x sme boli v meste autobusom. v dobrom nas soklo, ze cena busom do mesta bola 500 forintov, co je asi 1,2 eur, pre dvoch dospelych. Muz hovori ze pre jedno eur ani nenastartuje, a mohli sme si v meste dat aj punc.

negymama
5. jan 2023

@liljana mam 22 rocnu neter, co tak chodi do Tatier sankovat s kamaratkami.
Do batoha chlebik, keksik, caj v termoske... do ruky sanky. Vlak pre studentov zadarmo. Na hrebienok vyjdu pesi, posankuju, pozabavaju sa.
Cena vyletu: 0,00 Eur

negymama
5. jan 2023

jo a to som nespomenula ze kupalisko bolo otvorene do 1 hod. v noci, bezne maju do 23,00, takze sme stravili silvester so sampanskym v ruke v horucom bazene😀 Este nam aj ohnostroj spravili.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mironka
5. jan 2023

@liv1 my sme ten pripad,co nikdy na dovolenke neboli...a minuly rok sme si ju dovolili..1x letecky k moru...a nemala by som sa stazovat,ze na to nemame,ze? No...za tych 35 rokov mojho zivota sme na to nemali...mame znamych,co boli v Turecku cela rodina...tento rok asi uz ,,len,, Chorvatsko autom...u nas ani Chorvatsko nepripada do uvahy...cize mnoho pripadov zo statistik je individualnych..iny uhol pohladu..

katka700
5. jan 2023

@1ryba Pozri si štatistiky za celú EU, čo si ľudia v jednotlivých štátoch môžu dovoliť z výplaty. Sme na chvoste, najväčší zobraci v EÚ, nie je sa čím chváliť. To že horných 10 tisíc sa má ako prasce v žite nič neznamená. Prachaci sa nájdu aj v najchudobnejších krajinách a neznamená to, že väčšina ľudí sa preto má dobre.

kvetinka75
5. jan 2023

@negymama no musím povedať dcére, dobrý typ na výlet. Od nás to má aj na 2 dni

1ryba
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
5. jan 2023

Tak Tatry sú drahé, ale dá sa tam ísť aj za normálne peniaze. Ja napr. nechodím do predražených wellnes hotelov, lebo jednak máme malé dieťa, ktoré tam nepatrí, aj keď by to bolo neviem aké baby friendly, ja si neviem predstaviť užiť si drahu dovolenku v 4* hotely, kedy som tam s dieťaťom, príde mi to prehnane a zbytočne vyhodené peniaze. Keď už, tak smer juh, lepšie služby za zlomok ceny. V Tatrách chodíme do konkrétneho apartmánu (pekný, priestranný, čistý, dobre vybavený), s dobrou dostupnosťou, nádherným výhľadom z terasy, a najmä skvelým dvorom pre decká, kde sa vedia vyblázniť na súkromnom ihrisku, v Novej Lesnej, čiže nie top lokalita typu Smokovec, Lomnica, Štrbské pleso, preto aj lepšia cena. Raňajky si pripravíme tam, a keďže chodíme na túry a prechádzky, často aj balím kvôli dieťaťu niečo pod zub, obed si dávame niekde v reštaurácii, na chate, večera kedy ako, nemám problém to zbuchat, syn má aj tak obmedzené stravovanie (alergia na mliečnu bielkovinu), tak aj musím.. nechodíme v zime, ja mám Tatry rada koncom leta, či na jeseň, ale vtedy aj na dva týždne, lebo milujem hory 🙂 priamo v Tatrách auto často necháme pri ubytku, kúpime si ten viacdnovy lístok na tež, pre malého zážitok, a neriešime predražené parkovanie. Ja sa tam idem prechádzať, vychutnať si horskú atmosféru a horský vzduch, oddýchnuť si, nie lietať autom aj na dovolenke. Ideme z KE, čiže autom sme tam veľmi rýchlo, ale keď niekto chce, vlakom sa dá tiež, a nie je to drahé, deti zadarmo. Dá sa aj v Tatrách dovolenkovať za "nie draho". A sťažovanie sa je národný šport 😅

queen_mary
5. jan 2023

Akoze ja nechapem, ci sa tu ma teraz clovek ospravedlnit za to, ze chodi do patrie, borovice alebo lomnice 😀 ten, kto si na to zarobi, why not. My chodime aj trikrat do roka, z toho raz na rekreacny poukaz. A pride mi to ulplne normalne a bezne, lebo v nasom okoli tak chodi kazdy.

Nepoznam cisla, priemery ani pomery, ale v mojej sirokej bubline - bratislavskej aj zapadoslovenskej, tak chodi na dovolenku normalne kazdy. A nikto to nepoklada za luxus ale za normalnu vec.

j93375
5. jan 2023

@evaachesa 👏

autor
5. jan 2023

@majlo1234 to mas pravdu, vysoky nepomer.

autor
5. jan 2023

@kvetinka75 tam maju uzasne veci 👍 tiez tam kupujeme. Znacky kupim len kvoli funkcnosti konkretne sportove veci, od ktorych nieco potrebujem. Moon Boots urcite nie 😃

dankanka
6. jan 2023

Ja mam znacky az tak v pazi, ze som si tie moon boots musela pozriet..umelina..

lujza123
6. jan 2023

Akože keď je nejaká osoba v značkovom ešte neznamená ze je nejako extra za vodou.

Napríklad my sme v lete v Tatrách skoro stále a áno, oblečený od hlavy po paty naozaj v značkovom za stovky eur.
Nie koli pretrcaniu sa, ale kôli kvalite, je mega rozdiel mat na sebe naozaj funkčné oblečenie a niečo, čo sa na funkčné iba hrá.

A pritom žiadny zazobanci niesme, skôr úplne socky, namiesto hotela spavame zdarma v obytnom aute na parkovisku, welnes tak v Jáne termálne jazierko a namiesto aquaparku radšej štrkovisko v Batizovciach. 🙂

kristinapetronela
6. jan 2023

@lujza123 veď áno mali sme aj Lidl oblecko aj lego wear značku a je tam rozdiel . Záleží od počasia .teraz je hnusne mikro blato všade lidlove by hádam aj premoklo .

kristinapetronela
6. jan 2023

@lujza123 a super deti majú zážitky aspoň .teda aj v aquaparku majú ale ani také strkovisko nie je zle 🙂

autor
6. jan 2023

@dankanka presne tak.

dominikamacakova
6. jan 2023

Som nevedela, že do hôr môžu chodiť len bohatý...

katka700
6. jan 2023

@vevesh Obávam sa, že v Tatrách sa služby nikdy nezlepšia, to radšej budú vyplakavat a drankat kompenzaciu od štátu než za vysokú cenu poskytnúť primeranú úroveň služieb.

silvia2013
6. jan 2023

@marca12 my sa neradime medzi smotanku a v tatrach sme kazdy vikend , pretoze lyzujeme .máme sezonky, ubytko mame za par eur cez booking a varime si. 3 dni v tatrach nas vyjdu sj s naftou do 200 €. 4 osoby.Doma by sme minuli na stravu tiez cca 80€.Tiez by sme prejazdili naftu a sme z tých, co nikdy doma nesedia.

silvia2013
6. jan 2023

@mikadooo nemas pravdu, svahy su plne do konca sezony, rady na vleky, plne hotely.

silvia2013
6. jan 2023

@vevesh kazde druhe auto je z vychodu, nepis hluposti a toe co su BL, BA su vacsinou sluzobne auta vychodniarov.

markus1
Odpoveď bola odstránená
portret7
8. jan 2023

My lyzujeme v Tatrach, Alpach, chodime k moru,… ale nemam novu kuchynsku linku, ani znackove oblecenie (mimo sportoveho) a mnoho inych veci, ktore maju moji susedia, ale sedia doma… niekedy to je aj o prioritach v beznej rodine strednej triedy😉

silvia2013
8. jan 2023

@portret7 ako vies, ze sedia doma?

kristinapetronela
8. jan 2023

@portret7 tak ...a potom si myslia ,že e bohatí .veď áno sme bohati na zážitky 🙂⛷️🌞

portret7
8. jan 2023

@silvia2013 pretoze viem, xkrat sme ich volali, ale limitovali ich financie, nesudim, kazdy mame ine priority, pre nas je relax spojeny so sportom podla rocneho obdobia, pre nich posedavanie pred telkou… zial, vacsina nasich znamych takto funguje.