icon

Ako nabrať silu na rozvod?

19. júl 2026

Hľadám asi povzbudenie, nakoľko neviem cesty von momentálne. Uvedomujem si, že moje manželstvo je fraška. S mužom to bola veľká láska, pocit , že som našla svojho princa. Rýchlo bola svadba, z veľkej lásky dieťa a potom prišla realita. Muž sa stará viacmenej len o seba. Mňa má ako neplatenu slúžku. Dieťa má rád, ale tiež na neho viacmenej kašle, sám s ním nepôjde nikde. Mne až teraz všetko späť sa vracia, že áno, boli tam náznaky už pred dieťaťom. Ja blbá som ich nevidela. A to som už bola tridsiatnička..snahy o rozhovor, návštevu manz.poradcu úplne stroskotali, lebo on je pán dokonalý, ktorý v živote neurobil nič nesprávne. Ale akosi sa neviem vyhecovať k tomu poslednému kroku, a to podat žiadosť. Čo vás nakoplo, alebo čo bola posledná kvapka? Maly má dva roky, som na RD. Prácu mám, kde by som sa vrátila, no budem sa musieť presťahovať naspäť do hlavného mesta, keďže keď som nastúpila na RD, my sme sa presťahovali inde, že bývanie v BA budeme riešiť , keď mi skončí rodičak. Finančné to akosi asi utahnem, skôr sa obávam zrazu reálne ostať sama. Rodičov mám ďaleko

Strana
z2
markusrasford
19. júl 2026

@anonym_autor netreba sa báť. Radšej žiť sama ako v s niekym komu si len slúžka. Odvahu. V BA je množstvo možností na zoznámenie. Bud sama sebou a dokážeš to.

sissy27
19. júl 2026

@anonym_autor ved uz sama si, aspon podla toho co pises. Co ti bude chybat? Jeho spinave pradlo? Upratovanie po nom? Varenie prenho? On rozvaleny na gauci alebo chrapajuci vedla teba? Ved zit vedla niekoho s kym sa nemozes ani normalne bavit je horsie ako zit bez neho.
Ok, bude o nieco tazsie zaplatit ucty kym sa das dokopy, prebehne rozvod a vysporiadanie bsm, ale pracu mas, jasle / skolky existuju, zvladaju to ine a zvladnes to aj ty.

autor
19. júl 2026
@markusrasford

@anonym_autor netreba sa báť. Radšej žiť sama ako v s niekym komu si len slúžka. Odvahu. V BA je množstvo možností na zoznámenie. Bud sama sebou a dokážeš to.

@markusrasford úprimne poviem, že nejaké zoznámenie a iného chlapa absolútne nechcem riešiť zatiaľ, ani sa fixovať na to, že veď nájdem iného. Lebo možno iný už nepríde..skôr si dávam na misku váh svoj život teraz verzus život sama s dieťaťom.

doriiis
19. júl 2026

Keď to finančne zvládneš, nechápem, čoho sa bojis

anonym_c7f2ef
19. júl 2026

Ahoj, nie vzdy je dobre cakat na "poslednu kvapku", pretoze vtedy clovek kona v hneve, v chvate, unahlene, iracionalne, je tam viac emocii, tazsie dohody... Ak si to takto uvedomujes racionalne a dlhodobejsie, ja na Tvojom mieste by som si na papier napisala moznosti a plan, a nie cakala kym to uz uplne vybuchne (tj posledna kvapka).

beata_k
19. júl 2026

@anonym_autor Odpovedz si na zakladne otazky. Mas kde byvat? Z coho zit a platit poplatky. Este ostavas doma, ci nastupujes do prace? Umoznuje tvoja praca postarat sa o dieta ked bude chore. Otec sa chce stretat s dietatom? Kolko KM bude dieta cestovat, ak otec poziada o striedavku?

anonym_f167a2
19. júl 2026

@anonym_autor poslednou kvapkou je tvoje dieťa. Kým viac budeš odďaľovať odchod, tým horšie pre dieťa. Bude viac rozumieť, viac vnímať a teraz to bude pre neho.jednoduchsie. aj keď je rodič nanič, alebo zlý, dieťa sa naviaže a odch9d bude ťažší. V najhoršom ho otec uplatí keď bude starší, alebo nebude chcieť meniť školu, nebude mať u otca povinnosti a ty pôjdeš bez dieťaťa. !!!!!!!

anonym_f2d8c2
19. júl 2026

@anonym_autor čím dlhšie ostaneš, tým sa ti bude ťažšie odchádzať. Píšeš, že to finančne zvládneš, preto nečakaj a podaj žiadosť, bude sa vám lepšie žiť bez pána dokonalého.

anonym_adfb95
19. júl 2026

Ja som žila dva roky ako v nočnej more, rozvod stále prebieha ale už dlhšie žijem s dietatom sama..nikdy mi nebolo lepšie..

anonym_33f5ed
19. júl 2026

Musis sa zamysliet nad vela vecami, kde budes byvat, zhanat skolku, pediatra atd … predpokladam, ze dieta nastupi do skolky buduci rok … v maji podavas prihlasky, tak mysli na TP… ak to financne zvladas zacni sa hybat. Ked nastupis do prace budes padat na hubu od unavy a nebude sa ti ani casovo tak jednoducho vsetko vybavovat a nebude ti to ani tak mysliet, pretoze pribudne vela dennodennej zataze. Teraz mas cas rozmyslat a planovat.

anonym_7cf4d5
19. júl 2026
@beata_k

@anonym_autor Odpovedz si na zakladne otazky. Mas kde byvat? Z coho zit a platit poplatky. Este ostavas doma, ci nastupujes do prace? Umoznuje tvoja praca postarat sa o dieta ked bude chore. Otec sa chce stretat s dietatom? Kolko KM bude dieta cestovat, ak otec poziada o striedavku?

@beata_k ved píše ze sam s dieťaťom nechodí nikde, tak myslíš ze by chcel striedavku?

anonym_ad701c
19. júl 2026

@anonym_autor Po praktickej stránke je dobré si dôsledne naplánovat , že kde budete bývať, ako budeš financovať vás život,ako budeš riešiť starostlivost o dieťa v čase, keď ty budeš v práci/aj v prípade choroby/. Podľa možnosti, začni zbierať podklady o príjme manžela, lebo pokojne sa môže stať, že keď sa dozvie,ze si zaziadala o rozvod, tak bude zrazu chudák s minimálnou mzdou.Pouvazuj, že aké výživné bude reálne žiadať na dieťa.Po citovej stránke,to môže byť horšie, lebo občas stačí náznak záujmu partnera a človek začne dúfať, že možno príde zmena a manželstvo bude fungovať.Realita je však väčšinou taká, že nebude zo psa slanina...Neboj sa samoty, niekedy vie byť na nejakú dobu prospešná.Je to príležitosť vyrovnať sa s minulosťou, plánovať budúcnosť.Niekde na teba čaká dobrý starostlivý muž, nemusíš ísť z dažďa pod odkvap.

anonym_3e297e
19. júl 2026

Neostavaj v nefunkcnom vztahu.Uz len kvoli dietatu, nech nemá nevhodne vzory do budúcnosti. Cim staršia budes i dieta, tým ťažšie sa bude odchádzať.
Vždy lepšie samej ako osamela vo vztahu, kde robíš ešte slúžku navyše.Zvladli to i iné, aj s viacerými detmi, zvladnes i ty, aj keď začiatky budu ťažšie, potom si povieš, prečo si to neurobila skôr .Drzim palce

beata_k
19. júl 2026
@anonym_7cf4d5

@beata_k ved píše ze sam s dieťaťom nechodí nikde, tak myslíš ze by chcel striedavku?

@anonym_7cf4d5 Myslim, ze urazene ego vie narobit este dost problemov.

anonym_458b35
19. júl 2026
@anonym_7cf4d5

@anonym_7cf4d5 kludne môže chcieť. Dieťa ma len 2 roky. Sú chlapi, pre ktorých je to stále to malé bábätko, ktoré patrí ešte matke na prsník. Možno keď bude mať od tých 4 a viac, môže sa zmeniť a naopak žiadať o striedavú starostlivosť .

anonym_4fbeae
19. júl 2026

@anonym_autor v prvom rade, ty sa nemozes s dietatom odstahovat nikam, pokial s tym otec dietata nebude suhlasit. Na sude dostanes poucenie, ze dieta ma otca a bez jeho suhlasu sa neodstahujes, nedas dieta do skolky, do skoly, proste nic. Ci sa o dieta otec zaujima, alebo nie. Jeho suhlas potrebujes ku vsetkemu. To ta na uvod uvadzam do rozvodovej reality, aby si si si nemyslela, ake to bude zrazu po rozvode krasne a idealne. Nebude. Okrem toho si skus zistit, ci ti ako matke s dietatom niekto bude ochotny prenajat byt, to bude tiez problem, pretoze si rizikova skupina. Dalsi bod je, ak mas rodicov daleko a dieta nastupi do kolektivu a bude kvoli chorobam viac doma ako v skolke, budu ti v praci tolerovat caste ocr? Moja sestra sa pred rokom takto zbrklo rozviedla, bez planov a uspor. Cela rodina zije ako na ihlach, kedy sestra zavola, ze potrebuje pomoc, pomahame jej financne a logisticky, pretoze sama by to nikdy nedala. Nasa mama schudla za rok 11 kg, je kost a koza, otec zostarol o 10 rokov, ale hlavne ze sestra je spokojna a stastna, lebo je rozvedena. Ked sa chces rozvadzat, rozved sa, ale pri malom dietati prosim ta maj zalozne plany a dostatok prostriedkov, aby kvoli tvojim blbym zivotnym rozhodnutiam netrpela cela tvpja rodina a tvoje okolie. Nikto nemoze za to, ze si si vybrala nevhodneho muza.

anonym_2252b8
19. júl 2026

Hm, ja by som na to isla asi inak ako vacsina zien tu. Toto je nieco co si treba velmi dobre premysliet a naunahlit sa. Ja by som neodchadzala hned, pokial by mi niekto neublizoval. Najprv by som zacala setrit kazde euro. Psychicky sa pripravovala na odchod, venovala sa plne dietatu a absolutne neocakavala od jeho otca, aby sa podielal. Robila by som si s dietatom vlastny program, zistovala dolezite informacie. Snazila by som sa aj zarobit aj na RD. A postupne sa odputavala. Mozno dokonca zacala chodit von, zacala zit zivot sice spolu, ale samostatne. Ako so spolubyvajucim. Narodenim dietata sa vela veci zmeni, vela vztahov to neustoji. Mysli na to, ze to nebude cele take jednoduche ak by si odchadzala hned ako ti radia. A to stahovanie moze byt narocne, lebo potom dieta bude pendlovat medzi mamou a otcom. A mysli na to, ze casom moze inklinovat viac k nemu, aj ked sa mu teraz nevenuje. Tvoja nahla zmena spravania moze inak ovplyvnit aj tvojho muza, tak nikdy nevies. Alebo naopak, vratis da do prace a taka uz psychicky odputana si mozno aj niekoho najdes. Niekto by povedal ze treba najprv ukoncit jeden vztah a potom. Ale v zivote clovek nikdy nevie. Ak mu povies, ze nad tym uvazujes a on nic aj tak nezmeni, mas potom plne “pravo”.

anonym_407c2f
19. júl 2026

@anonym_autor skús opraviť čo sa dá.Budes to mať sama s dieťaťom veľmi ťažké cez financie, voľný čas, starostlivosť, hľadanie nového partnera, ak ho aj nájdeš nikto nebude mať tvoje dieťa tak rád ako vlastný otec aj, keď nie je ideálny.Chlap si rýchlejšie niekoho nájde dieťa získa macochu, nevlastnych súrodencov, deliť sa o dedičstvo, bojovať o priazeň rodiča.Striedavku žiada väčšina otcov, keď sú deti trocha väčšie nech nie je veľa roboty s nimi.Na všetko budeš sama každá choroba, tvoja choroba...dlhe prázdniny atď.ak tam nie sú denne hádky, alkohol, čokoľvek zle skús hľadať cestu ako spolu vydržať a nie bojovať.Rozviest sa môžeš aj o rok, tri, ale nemysli si, že to nebude ťažké bude a veľmi.Ja som rozmyslala 2 r už som rozvedená, ale mala som radšej na sebe a mužovi pracovať aj na vzťahu nie je ľahké byť s dieťaťom sama a to mám finančné dobru prácu, ale všetci majú mužov, spoločne víkendy, dovolenky my sme sami, lebo každý chce byť cez voľno s rodinou, synovi otec chýba môžem sa rozkrajat futbal a loziť po skalách s nim nebudem ma 12 r.popri nom nemám čas s niekým randiť a ani nemám chuť.Ako je starší si uvedomujem, že za chvíľu ma vymení za kamarátov a budem sama.Rozvod bol preto, že som si myslela, že mi malo pomôže, nevenuje nám dosť času on si samozrejme po roku našiel frajerku z práce, majú malé dieťa syn to znáša zle žiarli, jeho žena nemá nervy na pubertiaka a toto leto ho ani nezoberú na dovolenku, ale oni idu sam
I.Velmi dobre si to rozmysli a moja nočná mora je, že sa mi niečo stane a čo bude.Chod ty do poradne ja rozvod ľutujem až tak zle mi nebolo len som mala vysoké eg.My sme sa rozvádzali v 38 r

anonym_a601ab
19. júl 2026

krk za krokom, najprv sa vráť do práce - dieťa do jaslí, neskôr do škôlky
keď budeš mať stály príjem bude aj lepšia vyjednávacia pozícia, a žiadne také, že muž s ním sám nebude - nájdi nejaký šport alebo záľubu a pravidelne odchádzaj z domu s tým, že o dieťa sa stará otec (aj pri striedavke to tak bude, čiže si aspoň zvykne), nie si povinná robiť matku aj otca
a potom uvidíš

petronelag
19. júl 2026
@anonym_407c2f

@anonym_autor skús opraviť čo sa dá.Budes to mať sama s dieťaťom veľmi ťažké cez financie, voľný čas, starostlivosť, hľadanie nového partnera, ak ho aj nájdeš nikto nebude mať tvoje dieťa tak rád ako vlastný otec aj, keď nie je ideálny.Chlap si rýchlejšie niekoho nájde dieťa získa macochu, nevlastnych súrodencov, deliť sa o dedičstvo, bojovať o priazeň rodiča.Striedavku žiada väčšina otcov, keď sú deti trocha väčšie nech nie je veľa roboty s nimi.Na všetko budeš sama každá choroba, tvoja choroba...dlhe prázdniny atď.ak tam nie sú denne hádky, alkohol, čokoľvek zle skús hľadať cestu ako spolu vydržať a nie bojovať.Rozviest sa môžeš aj o rok, tri, ale nemysli si, že to nebude ťažké bude a veľmi.Ja som rozmyslala 2 r už som rozvedená, ale mala som radšej na sebe a mužovi pracovať aj na vzťahu nie je ľahké byť s dieťaťom sama a to mám finančné dobru prácu, ale všetci majú mužov, spoločne víkendy, dovolenky my sme sami, lebo každý chce byť cez voľno s rodinou, synovi otec chýba môžem sa rozkrajat futbal a loziť po skalách s nim nebudem ma 12 r.popri nom nemám čas s niekým randiť a ani nemám chuť.Ako je starší si uvedomujem, že za chvíľu ma vymení za kamarátov a budem sama.Rozvod bol preto, že som si myslela, že mi malo pomôže, nevenuje nám dosť času on si samozrejme po roku našiel frajerku z práce, majú malé dieťa syn to znáša zle žiarli, jeho žena nemá nervy na pubertiaka a toto leto ho ani nezoberú na dovolenku, ale oni idu sam
I.Velmi dobre si to rozmysli a moja nočná mora je, že sa mi niečo stane a čo bude.Chod ty do poradne ja rozvod ľutujem až tak zle mi nebolo len som mala vysoké eg.My sme sa rozvádzali v 38 r

@anonym_407c2f Aj ja si myslím, že s rozvodom sa netreba ponáhľať, skoro v každej rodine, kde majú 2ročné dieťa je to takéto zmenené oproti tomu, ako kým boli len sami dvaja, ale dieťa bude postupne rásť, pôjde do škôlky a bude pribúdať viac voľného času a zase sa to bude meniť.

anonym_c71387
19. júl 2026

@anonym_autor ja som mala stastie kratko na to co som manzelovi oznamila ze ma narcisticku poruchu osobnosti s mojim podrobnym vysvetlenim o jeho chorej hlave podal ziadost o rozvod..Okamzite som suhlasila vsetkymi desiatimi. Pomohlo mi to velmi lebo to akoze " inicioval a chcel on " a bol ochotnejsi na dohodu.

lenagawel
20. júl 2026

@anonym_autor ahoj kludne napis mam uplne rovnaku situaciu

anonym_153da7
20. júl 2026

@anonym_autor kedysi mi povedala paychologička,že radsej mat aj veci na zemi v krabici,ale ten pocit ked odídes je na nezaplatenie...mala pravdu...pouvažuj ale žeby si pracu našla blizsie k rodine ak sa ti dá lebo pomoc je dôležita a viešco aj pochopenie a porozprávanie sa 🙂 nie vždy je to ľahké..možno bude skúšat zastrašovať ťa že ti vezme dieta a neviem čo,ale to au také keci...ked mu povies že pokojne môžete mať striedačku,ze ty ai rada oddychneš....bude po jeho boji.....strašne ti držim palce a mysli nato,že nie si v tom sama a ešte môžes stretnut ozajstneho muza,alebo aj nie 🙂 my sme ai gazdovali samé 8 rokov 🙂

anonym_cadc1a
21. júl 2026
@anonym_4fbeae

@anonym_autor v prvom rade, ty sa nemozes s dietatom odstahovat nikam, pokial s tym otec dietata nebude suhlasit. Na sude dostanes poucenie, ze dieta ma otca a bez jeho suhlasu sa neodstahujes, nedas dieta do skolky, do skoly, proste nic. Ci sa o dieta otec zaujima, alebo nie. Jeho suhlas potrebujes ku vsetkemu. To ta na uvod uvadzam do rozvodovej reality, aby si si si nemyslela, ake to bude zrazu po rozvode krasne a idealne. Nebude. Okrem toho si skus zistit, ci ti ako matke s dietatom niekto bude ochotny prenajat byt, to bude tiez problem, pretoze si rizikova skupina. Dalsi bod je, ak mas rodicov daleko a dieta nastupi do kolektivu a bude kvoli chorobam viac doma ako v skolke, budu ti v praci tolerovat caste ocr? Moja sestra sa pred rokom takto zbrklo rozviedla, bez planov a uspor. Cela rodina zije ako na ihlach, kedy sestra zavola, ze potrebuje pomoc, pomahame jej financne a logisticky, pretoze sama by to nikdy nedala. Nasa mama schudla za rok 11 kg, je kost a koza, otec zostarol o 10 rokov, ale hlavne ze sestra je spokojna a stastna, lebo je rozvedena. Ked sa chces rozvadzat, rozved sa, ale pri malom dietati prosim ta maj zalozne plany a dostatok prostriedkov, aby kvoli tvojim blbym zivotnym rozhodnutiam netrpela cela tvpja rodina a tvoje okolie. Nikto nemoze za to, ze si si vybrala nevhodneho muza.

@anonym_4fbeae nezavadzaj,kludne sa v ramci slovenska moze odstahovat kam chce,jeho suhlas nepotrebuje.To,ze tvoja sestra je neschopna neznamena,ze je taka aj autorka.
Ja som sa rozviedla so styrmi detmi najmensie malo 5,5mesiaca.Zvladli smee setko rodicia boli 1000km daleko a ajhla.Vsetci prezili.

anonym_1b4ef7
21. júl 2026

Úprimne si myslím, že toto prežíva každá druha v prvých rokoch života detí. Cítime sa osamelo, bez podpory, bez akejkoľvek pomoci. Odstrihnuté od sveta.
Cítim sa tak aj ja, našla som sa v tvojich slovách.
Ale vieš čo? Keď mala dcéra vyše 3, začalo sa to lepšiť , aj vzťahovo. Bolo to menej náročné. Teraz mame mladšiu, zas sme do toho spadli - nepochopenie, žiadna podpora, len preteky kto je viac unavený, kto sa menej vyspal. Ale viem, že to prejde. Že jednoducho tie roky s malými deťmi sú kurva ťažké. Aj keď všade na nás vyskakuje, že sú to najkrajšie roky, že si ich treba užiť..

anonym_893c69
21. júl 2026

@anonym_autor A muz Ta lubi ? Ty jeho lubis ? Rozpravala si sa s nim o tom ? Ze co potrebujes vo vztahu ake mas navrhy konkretne zlepsenie vztahu ? Ci uz ani k nemu nic necitis ?

anonym_4fbeae
21. júl 2026
@anonym_cadc1a

@anonym_4fbeae nezavadzaj,kludne sa v ramci slovenska moze odstahovat kam chce,jeho suhlas nepotrebuje.To,ze tvoja sestra je neschopna neznamena,ze je taka aj autorka.
Ja som sa rozviedla so styrmi detmi najmensie malo 5,5mesiaca.Zvladli smee setko rodicia boli 1000km daleko a ajhla.Vsetci prezili.

@anonym_cadc1a ano, moze sa odstahovat a potom bude dieta nosit k otcovi do miesta jeho TP. Aj moja sestra sa odstahovala a dieta ma byt rozhodnutim sudu kazdy druhy vikend s otcom. Rozhodnutim sudu, pretoze sa matka odstahovala, ma dieta odniest otcovi. Kazdy druhy piatok nas otec nosi synovca k ex-svagrovi 257km daleko, pretoze sestra je este v praci, ked dieta uz ma byt u otca. A v nedelu opat, 257 km daleko ist pre dieta k otcovi. Vyhra pre vsetkych.
Ze ste to zvladli? Aj moja sestra to zvladla. Vsetky zeny to po rozvode zvladli. Zvladnut je aka forma spokojnosti a stastia? Ziadna.

anonym_cadc1a
21. júl 2026
@anonym_4fbeae

@anonym_cadc1a ano, moze sa odstahovat a potom bude dieta nosit k otcovi do miesta jeho TP. Aj moja sestra sa odstahovala a dieta ma byt rozhodnutim sudu kazdy druhy vikend s otcom. Rozhodnutim sudu, pretoze sa matka odstahovala, ma dieta odniest otcovi. Kazdy druhy piatok nas otec nosi synovca k ex-svagrovi 257km daleko, pretoze sestra je este v praci, ked dieta uz ma byt u otca. A v nedelu opat, 257 km daleko ist pre dieta k otcovi. Vyhra pre vsetkych.
Ze ste to zvladli? Aj moja sestra to zvladla. Vsetky zeny to po rozvode zvladli. Zvladnut je aka forma spokojnosti a stastia? Ziadna.

@anonym_4fbeae ty si strasna hysterka.My sme stastní,chalani su dospelí,malá ma 10rokov,mame dom,sme zdraví nic nam nechyba,som znova vydata mame prckov,akoze ty mi prides hrozny traged prepac.A slovensko je male to prejdes za par hodin,nie sme v australii.Chyba ti pokoj.A je blbost tvojho otca,ze vnuka vozi,ty vyznievas nasrato lebo sa vsetci tocia okolo tvojej sestry,tak to prestante robit,nech sa zariadi,co teba do toho,zbytocne si vytocena ako sama vidis.

anonym_4fbeae
21. júl 2026
@anonym_cadc1a

@anonym_4fbeae ty si strasna hysterka.My sme stastní,chalani su dospelí,malá ma 10rokov,mame dom,sme zdraví nic nam nechyba,som znova vydata mame prckov,akoze ty mi prides hrozny traged prepac.A slovensko je male to prejdes za par hodin,nie sme v australii.Chyba ti pokoj.A je blbost tvojho otca,ze vnuka vozi,ty vyznievas nasrato lebo sa vsetci tocia okolo tvojej sestry,tak to prestante robit,nech sa zariadi,co teba do toho,zbytocne si vytocena ako sama vidis.

@anonym_cadc1a samozrejme, ze som nasrata, pretoze cela rodina trpi sestrinym unahlenym rozhodnutim sa rozviest. Vsetci sme v pozore, kedy synovec zakasle a kto s nim bude doma, pretoze sestra z prace nemoze mesiac co mesiac byt 2 tyzdne doma. Sestra nic nedomyslela, ani rozvod ani jeho nasledky. Ona sa asi ani nechcela rozvadzat, chcela ex-svagra len vystrasit a myslela si, ze ju bude prosit na kolenach, lebo je jedina zena vo vesmire. Rovnako ako v pripade autorky nebol na rozvod ziaden vazny dovod, pri malych detoch sa odcudzi vela parov. Slovenko je male a prejdes ho za par hodin? Ak mas kazdy druhy vikend otocit vyse 500km a teraz pocas prazdnin kazdy tyzden, az take male by sa ti nezdalo. Okrem obrovskeho mnozstva casu a unavy je tolke cestovanie aj nakladne. Nie, otec synovca nemusi vozit ani nasa mama nemusi synovca casto pocas chorob strazit. Ale kto iny by to robil? Sestru by z prace vyhodili.
Blahozelam ti k zivotnemu stastiu. Kolko to trvalo, kym si bola stastna? Kolko trva zenam, ktore s malymi detmi zostanu same, kym su stastne? Nie ja som hysterka, to ty trpis spomienkovym optimizmom. Vsetky moje kolegyne a kamaratky, ktore su rozvedene zacali byt spokojne a stastne, ked deti ako-tak vyrastli. Ked koncili ZS a boli relativne samostatne. Mat male deti, triast sa, kedy ta kvoli castym ocr vyhodia z prace, nemat vlastnu strechu nad hlavou nie je pre nikoho spokojnost a stastie.

anonym_cadc1a
21. júl 2026
@anonym_4fbeae

@anonym_cadc1a samozrejme, ze som nasrata, pretoze cela rodina trpi sestrinym unahlenym rozhodnutim sa rozviest. Vsetci sme v pozore, kedy synovec zakasle a kto s nim bude doma, pretoze sestra z prace nemoze mesiac co mesiac byt 2 tyzdne doma. Sestra nic nedomyslela, ani rozvod ani jeho nasledky. Ona sa asi ani nechcela rozvadzat, chcela ex-svagra len vystrasit a myslela si, ze ju bude prosit na kolenach, lebo je jedina zena vo vesmire. Rovnako ako v pripade autorky nebol na rozvod ziaden vazny dovod, pri malych detoch sa odcudzi vela parov. Slovenko je male a prejdes ho za par hodin? Ak mas kazdy druhy vikend otocit vyse 500km a teraz pocas prazdnin kazdy tyzden, az take male by sa ti nezdalo. Okrem obrovskeho mnozstva casu a unavy je tolke cestovanie aj nakladne. Nie, otec synovca nemusi vozit ani nasa mama nemusi synovca casto pocas chorob strazit. Ale kto iny by to robil? Sestru by z prace vyhodili.
Blahozelam ti k zivotnemu stastiu. Kolko to trvalo, kym si bola stastna? Kolko trva zenam, ktore s malymi detmi zostanu same, kym su stastne? Nie ja som hysterka, to ty trpis spomienkovym optimizmom. Vsetky moje kolegyne a kamaratky, ktore su rozvedene zacali byt spokojne a stastne, ked deti ako-tak vyrastli. Ked koncili ZS a boli relativne samostatne. Mat male deti, triast sa, kedy ta kvoli castym ocr vyhodia z prace, nemat vlastnu strechu nad hlavou nie je pre nikoho spokojnost a stastie.

@anonym_4fbeae ty si fakt hrozna osoba.Ja som stastna od momentu ako som odisla od exmanzela takze hodne dlho.Nasla som opatrovatelku a sla do prace,to,ze tvoja sestra vas vsetkych stavia do pozoru je vasa hlupost,ze sa nechate vyuzivat.Nech si najde pani na dochodku alebo oficialnu opatrovatlku ked potrebuje a nech si maleho vozi sama po praci.Stekas tu ale tam kde mas nepovies nic.Tak trpte cela rodina pre svoju hlupost,sestra si to vedela zariadit ked jej dalsi traja dospeli skacu kolo zadku.Ale stale to nie je pripad autorky.

Strana
z2