icon

Kde vziať odvahu na rozvod?

niki5
23. nov 2014

Ahojte. Chcela by som vas velmi pekne poziadat o radu, resp. o skusenosti, ak su medzi vami mamicky, ktore vychovavaju svoje deti same Aby som popisala trocha svoju situaciu - mam rocneho syna. vydata som 3 roky.Vzdy bol nas vztah tak trochu "italia", ale mali sme sa radi. Odkedy som ostala tehotna, ide to s nami dole vodou. Manzel ako keby si zacal potom robit svoje, chodil von, nezaujimal sa velmi o mna. O to to bol pre mna horsie, ze som bola PN od uplneho zaciatku az do uplneho konca. Vlastne uz v tom tehotenstve som pochopila, ze to bude boj, kedze som bola stale sama, osamela. Po narodeni maleho to islo uz len a len z kopca. Manzel ma nema za nic, dlhodobo sa hadame, uz sme skusili aj manzelsku poradnu, ale isla som odtial "na prasky" pretoze ked som pocula tie klamstva co tam na mna narozpraval, bolo mi fakt zle. Ponizuje ma, depta ma. Neustale mi rozprava, ze som psychopat a mam ist na psychinu predpisat si lieky, ze nezvladam starostlivost o maleho a robim vsetko zle.... , vyhana ma do roboty, vycita ze mu neprispievam na domacnost (!) - aby ste boli v obraze, zaraba velmi dobre, a zarobok nie je jeho jediny prijem, ma aj rozne ine "bokovky".... Takisto som mu pred casom prisla na to, ze ma v robote "kamosku" aj ked tvrdi ze spolu nic nemali, neverim mu to, pretoze som mala moznost vidiet co si pisu, a v podstaete to tam bolo cierne na bielom. Skratka, je toho strasne vela, co je medzi nami, skoda tu vobec tu spinu rozoberat a vytahovat. Mam to v sebe. Vo svojom vnutri velmi dobre viem, ze to takto dalej nejde, a ze spolu byt nemozeeme, .lebo sa asi pozabijame.Ale ako keby nemam tu odvahu, silu, spravit krok, ze od neho odidem. Mam hrozne stresy z toho, ako si sama pocnem, s malym, neviem, kolko by mi daval penazi, a z tej materskej to nie je ziadna slava. Samozrejme mam rodicov, ktori su z celej situacie zufali, ale bohuzial nie su nejaki majetni a ja ich nechcem zatazovat este s tym ze pridem k nim byvat aj s malym a ostanem im na krku. Uz tak sa velmi pre mna trapia.
ASi by som bola najradsej, keby mi napisete nejake slova "utechy", tie, ktore ste zazili nieco podobne a isli ste do rozvodu, rozchodu, odlucenia.. Napiste mi, prosim, ci sa vam po tom polepsilo, ci ste sa citli stastnejsie. Aj ked viem, ze ziadna z nas nema identicku situaciu a problemy v manzelstve. Nie je lahke ostat sama s malym dietatom, ale ani toto, co mame doma, ... Len ma to obera o radost z dietata, silu zit. Som hrozne smutna zo vsetkeho.

Strana
z2
timea7
25. nov 2014

@maminuska no ja som sa nerozvádzala preto, že som mala vzťah s iným mužov (vtedy som ani netušila, že existuje), takže toto sme neriešili

timea7
25. nov 2014

@niki5 prepáč, ale keby som mala manžela takých kvalít, ako píšeš, tak by som na seba brala vinu za krach manželstva jedine v prípade, keby som bola denne nadratá a o dieťa by sa mi starali všetky susedky a kamarátky v okolí....

mawka
25. nov 2014

@niki5 ja som ta kde sudila? ja som ta skor podporila. ale tak ok, pre mna je uz nepochopitelne tu na konovi, ze zeny ziadaju radu a ked dostanu radu od skusenych zien, este sa stavaju na zadne a paprcia sa. tak naco pytaju radu, ked o nu nestoja.
chcela si rady a nazory skusenych a ked ich dostanes, tak jedine, cim dokazes argumentovat su zase len dovody, preco nieco nejde.
no tak nepytaj radu, tak zotrvaj v manzelstve nefunkcnom a nech sa ti dari...

fakt neskutocne toto

cenculinka
25. nov 2014

@niki5 ak su rodičia z toho nešťastní tak ako píšeš, skus ist na isty cas k nim aj s malým. ..budes mimo muza, pomozu ti s malym a ty bydes mat cas v klude nad všetkým rozmýšľať. ..a uvidis ako bude aj manzel reagovať na odchod. ..takto by som to.spravila ja, netvrdim ze je to.spravne, ale je to jedno z riešení. Držím palce ☹

maminuska
25. nov 2014

@timea7 ani ja som sa nerozvádzala preto že som mala vzťah s iným mužom , ten prišiel v rozvodovom konaní .

timea7
26. nov 2014

@maminuska ja som to myslela tak, že toto sme nemuseli riešiť. U nás rozvod prebehol pokojne, dohodli sme sa na všetkom, styk s dieťaťom neobmedzený, nikdy sme jeden na druhého nič nepekné nepovedali. Ale viem, že nie každý má také šťastie 😒 , môj terajší partner by vedel rozprávať.....

helenkat
27. nov 2014

@niki5 Ja som podala návrh na rozvod po 15 rokoch manželstva. A ľutujem, že som to neurobila oveľa, oveľa skôr. V manželstve som prežila veľa zlého (alkohol, nevera, bitky, ponižovanie, urážky). Trpela som a čakala, že sa to zmení. Moja 14 ročná dcéra mi otvorila oči, keď mi povedala, že ak od otca neodídem zoberie brata (má 5 rokov) a odídu k babke. Na budúci týždeň mám rozvod a úprimne... teším sa na nový, pokojnejší život. Tak ako hovoria dievčatá, život je krátky a nepreži ho s niekým, kto si to nezaslúži.

natakar
1. feb 2015

@mawka ahoj, viem že je to už neaktuálne tu pisať, ale som si to čitala až teraz...niki si myslela že útočiš na ňu a pritom si len reagovala na komentar jahodky 😖 ..no asi to nepochopila, a pritom si jaj fakt super poradila, no čo už...

niki5
autor
21. nov 2017

Dievčatá, prešli 3 roky, ja som potrebovala ešte dostať milion ďalších kopancov "do riti" a rozvádzam sa.... je to psycho ešte väčšie ako som čakala a keď si čítam svoj príspevok jediné čo lutujem, že som to neurobila už vtedy....! všetky ktoré váhate a máte doma psychoša choďte do toho čím skor tým lepšie!😕

jahodnicka
21. nov 2017

@niki5 drz se❤️❤️❤️

niki5
autor
21. nov 2017

@jahodnicka Ďakujem!!!

libawet
21. nov 2017

@niki5 tento príspevok od Teba po 3 rokoch je naozaj super, aj keď je jasné, že je to smutné, ale že si sa ozvala a úprimne napísala, ako to je teraz a aj ako rada pre ostatné, ktoré váhajú a boja sa to urobiť. Fakt klobúk dolu, drž sa, veľa síl a energie.

natakar
24. nov 2017

Ahoj, citala som tvoj pribeh, viem ake je tazke sa rozhodnut v takej veci, mne to trvalo 23 rokov a tiez lutujem len jedno, ze som to neurobila ovela skor, drzim palce🙂

niki5
autor
24. nov 2017

Dlho som s rozvodom váhala lebo som tušila že to nepojde ľahko a bude to psycho pre celu rodinu. A realita je taká že je to ešte horšie ako som si predstavovala v najhoršom sne 😰 dala som sa bojovať tak už musím.... iné mi neostáva.

zuzulihosko
24. nov 2017

Práve kvôli dieťaťu bi si mala biť silná.ziadny chlap ti za to nestojí keď si ťa neváži a ponižuje ja mám to íste ale som si povedala že budem bojovať.aj samá.musim kvôli deťom.

lija22
24. nov 2017

@niki5 ako to u vas aktualne vyzera? kam pojdes s dietatom?

zuzulihosko
24. nov 2017

do podnajmu,u nas je 220e celkom peknom prostredy a aj novom postavenom,to zvladnem ,bude mi musiet davat peniaze na vyzivne,

betina1984
24. nov 2017

Maminy, tie ktoré váhate s rozvodom, neváhajte. Ja som síce rozvedená neni, a ani sa nemienim. Pracujem v justícii 15 rokov. Robila som aj zapisovateľku v pojednávačke, pri rozvodoch. Stretla som sa s mnohými "manželstvami". Nikdy neurobte to, že zostávate s manželom trpieť, len kvôli deťom. To je tak otrepané klišé, najväčšia hlúposť, čo môžete urobiť. Podľa mňa je lepšie byť radšej sama s deťmi. Zo začiatku je to ťažšie, to verím, ale časom to prejde a bude dobre. Zato zotrvávať v nešťastnom manželstve 20 rokov "len kvôli deťom" je tá najväčšia chyba, ktorú môže žena spraviť. Potom sa bude v 45 rokoch búchať do hlavy, prečo to tak urobila. Mohla byť šťastná sama, prípadne s iným partnerom.

janinamojka
24. nov 2017

Ono sa v tehotenstve a s prichodom deticiek zvykne vsetko otocit a vztah sa pokazi..skratka tehu hormony,unava,chlap podrazdeny,nepripraveny a uz to ide dole vodou.Bola som vydata 10 rokov..bolo to zle.Tiez sme to tahali spolu iba kvoli domu,uveru,detom..az to prislo raz,zo dna na den doslova.Obvolala som si narychlo inzeraty,zohnala byt,o dva dni som uz bola s detmi prestahovana..Podnajom sa da zvladnut aj samej matke s dietatom,isto ti aj rodicia pomozu,rychlo si najdes system ako fungovat sama.My zeny sme silne viac nez inokedy ked vieme ze sa musime same postavit na, nohy a postarat sa o deti.Ked podas ziadost o rozvod,poziadaj hned o vyzivne,nech ti otec plati na dieta.Zvladnes to.A ten pokoj ked budes vo svojom a sama s dietatom,to mi ver,to je na nezaplatenie..👍Len sa netreba toho bat.

bluka2
25. nov 2017

@niki5 Nenechaj sa znechutiť, uvidis, ze ked bude po všetkom, príde úžasný pokoj a ulava ako hrom. Tak, vyvav čo treba a teš sa na nový začiatok ako silná žena, čo sa dokázala zbaviť psychosa!!! Všetko dobre 😉

niki5
autor
27. nov 2017

Viete čo je velmi zle, ze panko ma peniaze a vyhraza sa mi striedavou starostlivostou. samozrejme dotearz bol tatko roka co sa flakal s frajerkami a kamaratmi a zo vsetkeho najviac sa bojim ze mu to vyjde.... a ta striedava mu prejde.

zuzulihosko
28. nov 2017

@niki5 to ti verim,aj ja bi som sa bala,mne zasa svokra sa vyhraza ze mna spravi nesvoj pravnu a bude mat deti a to bi som neprezila ,lebo to mna drzi nad vodou,oni,moje princezny

betina1984
28. nov 2017

@niki5 striedava je mozna a realizovatelna, ak budete byvat blizko seba, nie 100 km od seba. A so striedavou musite suhlasit obaja, pokial jeden nesuhlasi, striedava sa nedava, resp.nastupuje znalecke dokazovanie, ci je v zaujme deti.

ertlovik18
28. nov 2017

@niki5 velmi rychlo by si rozmysel keby na tu striedavu prislo si myslim a taktiez nemyslim si, ze je to vhodne pre deti, tym striedava ani zdaleka neprospeje 😉

Strana
z2