Keď bol partner opitý, tak vyznal lásku druhej žene. Vedel čo robí?
Ahojte, veľmi prosím o radu. S priateľom sme spolu 9 rokov, pokúšame sa aj o dieťa. Na oslave sa stalo, že vyznal druhej žene lásku, keď bol opitý. Ja som tam s ním nebola, keď som sa ho pýtala ako tam bolo všetko si pamätal a všetko bolo tak ako povedal, čiže pravdepodobne bol pri zmysloch, mohlo sa stať, že by akurát pri vyznávaní lásky nevedel čo robí, keď do konca hovoril aj o našich problémoch, že sa nám nedarí dieťa yž niekoľko rokov? Čo by ste urobili? Ďakujem
@h2
Vysvetlím. Na jednej strane chce s ním byť, na druhej strane vraj nechce svadbu. Buď majú veľké problémy vo vztahu a preto sa nechce za neho vydať, lebo si nie je tak celkom istá jeho povahou, ale potom nechápem, prečo další záväzok dieťa. Ja osobne na tú hru žien - “nepotrebujeme papier” nenaletím. Kľudne sa môžu rozviesť ako aj rozísť, len v tom prvom prípade bude chránená BSM. Z môjho pohladu sa s nou on nechce viazať. A svadba je vždy nevýhodnejšie hlavne pre chlapa z finančného hľadiska do budúcna, pokým teda on neplánuje ostať 3 roky doma a ona by pracovala. Ale robiť si dieťa a ostať úplne nechranená múdra žena neurobí. Nie som jediná, ktorá tu písala, ze to s nou očividne vážne nemyslí. Z autorky mám skôr pocit, že sa hodí už po akomkoľvek zbytku, ktorý jej podhodí ešte celá natešená, že má s ním aspoň nejakú vidinu záväzku. Taktiež, neexistuje aby som s chlapom stavala dom, bol na ňom aj môj pot a pred stavbou buď nie sme svoji ( lebo BSM) alebo nie je 1/2 prepísaná aj na mna. Takze tie rozprávky ako ona svadbu nechce… pritom on ju s nou realne ani neplánuje, žiaden krok neurobil a oblbuje iné, no tie nech hovorí svojmu okoliu.
A k tomu, že si nepamätá, samozrejme, že si veľmi dobre pamätá. Výpadky pamäte pod plynom alkoholu majú už alkoholici alebo ľudia, ktorí majú problém s alkoholom. Ak si on dá 1x za týžden, tak nemá mat aké výpadky pamäte. Pripadne by musel byt úplne na mol, žeby nevedel ani chodiť, rozprávať, aby si nepamätal. Inými slovami, raniť by ťa malo, ze na piedestál pred ostatnými postavil inú.
@domkakvet tak ono sa o tom rozpráva v rodine a ty takú hanbu si necháš? Padli silné slová on si to pamätá...toto by som nerozdychala pred všetkými taká hanba.
Radšej sama ako s takým čo také vyprava iným
@katkami123 Sú aj ženy, ktoré nepotrebujú byť chránené BSM, alebo dokonca je BSM pre nich nevýhodné. Ale inak máš pravdu, ako som neskôr čítala, autorkin prípad to nie je.
@domkakvet prosím ta, a čo ti to pomoze, keď ti 12 žien napise, že máš odpustiť? A 4 že nie? Vies odpustiť “na povel”?
To co spravil tvoj priatel nie je sranda a ty to dobre vies a preto ako musis mat sakra odvahu ze riskujes s nim dieta.
Za mna:
Po 9 rokoch chodenia uz je nieco preskakane, ale stale nemate ziadne zavazky, deti, nie ste manzelmi, ja by som sa minimalne nepustala do niecoho takeho vazneho ako mat s nim dieta.
Teraz sa ti to mozno zda prehnane, ale ked budete mat malinke deticky a nieco obdbone sa znova odohra, pripadne to skonci aj realnou neverou, potom si spomenies, ze uz pred detmi boli tieto naznaky... proste clovek ked sa opije, tak ide a neraz hovori veci, ktore by inak nepovedal, lebo vie, ze su prilis trufale...
A to ze nechces zahodit 9 rokov chodenia. No caka ta este cely zivot a radsej sa slusne rozist s frajerom, ako ist do vaznych veci a potom plakat
@domkakvet ako sa to vravi? Ze male deti a opití ludia vravia pravdu? Tak to tu máš...
Co chces ďalej riešiť?
Ako ti pise
@anjelicek26 aby si ta za 9 rokov nebol schopný vziat za manželku? Po tomto by som to s nim ukončila definitívne a nestracala čas s niekym kto ma nema rad a nevie oplodnit (sorry za priamost ale inak to neviem napisat).
@domkakvet to že nie ste manželia problém nie je, tiež som sa nehnala skoro do svadby, problémom je, že keď je opitý tvoj partner vyťahuje vaše problémy s otehotnením pred inými ľuďmi a prepiera to tam ako baba na trhu (to je úplne cez) a vyznava lásku druhej.. muž ktorý neprechovava k druhej žene city, také niečo z úst nevypusti, prečo by to robil? Buď je tvoj partner sedlák a vykrikuje pri pijatike ako mu ústa narástli a teda si za tie roky na to zvyknutá ako sa chová alebo.... Úprimne nad ním pouvazuj. To je na zlomenie palice toto.
@katkami123 a co ked nezmysla tak konzervativne ako ty? je mnoho parov, ktore funguju ako partneri, byvaju spolu vsetko maju vysporiadane a nepotrebuju papier z uradu o manzelstve, je 21storocie zobud sa! to, ze si manzelka vas vztah nijak neposväti, mozu uplne normalne a kvalitne fungovat ako partneri aj bez manzelstva, neviem preco ju hned osocujes, a najma co teba do toho! na uplne ine sa dotycna pytala
@domkakvet všetkým sa to tu ľahko píše...ja poviem len dve veci - áno, bolelo by ma, keby muž vyzná lásku inej, no snažila by som sa pozrieť na to, či som mu dala dôvod...ak by som s čistým svedomím uznala, že nie, vzťah by som ukončila, nikto nevie, kam môže "nevinne vyznanie" zájsť po rokoch...a vec druhá, možno sa vám dieťa nedarí práve preto, že nie je tým pravým a podobná skúsenosť vám má otvoriť oči... každopádne, nemožno radiť, keď nepoznáme vnútro vášho vzťahu, čiže sa rozhodujte podľa seba, vy váš vzťah a okolností poznáte najlepšie
@katkami123 s týmto úplne nesúhlasím. Ja absolútne nepijem, dokonca ani na rodinných oslavách. U švagra som si vypila, nie moc, no mala som.snad dvojhodinové okno 🤭 asi kvôli tomu, že nie som zvyknutá piť
@katkami123 a nevies ani vobec nic o ich majetkovych pomeroch, mozno on je ten ktory taha za kratsi koniec, ale hned sa rozhanas predsudkami typu, ze ona je ta sprosta co ostane s holym zadkom bez sobasneho listu.... ach, nechapem ludi ktori maju taku potrebu ryt niekomu cudziemu do zivota, ked ani tak nestala povodna otazka
Dnes kolegyňa môjmu muzivy povedala,že ho miluje ...
Doniesol jej do kancľu kávu a v tom,že ho miluje a toto potrebovala...muz,,že tak toto si zapamätaj co si mi povedala....proste sibalstvo...nevadí mi to...A teda ja som bola doma ,muz mi to po práci hovoril....takže závisí od toho ako k takému vyznaniu došlo...inak opitý bezne milujú všetko okolo...toto sa aj nám stavslo,že sme si lásku kde s kým vyznávali...bolo to v rámci srandy ....A vedeli to všetci...
Takže uz len porozmýšľaj....ako to bolo u tvojho muža...
@domkakvet porozprávaj sa s ním a povedz mu ako ťa tá správa zasiahla, z jeho reakcie zistíš veľa. Mňa by viac ako to vyznanie, o ktorom nevieme, ako vlastne bolo povedané, zamrzelo ak by vyťahoval vaše osobné problémy s otehotnením. ale tiež nepoznáme okolnosti a kontext.. možno sa mu kamarát/rodina sťažovali na ich rodinne problémy a on len nechcel ostať ticho tak tiež niečo prihodil...to, že to nie je Ok, na tom sa všetci zhodneme, ale len ty naozaj vieš aký je muž a či sa to už stalo niekedy v minulosti, alebo je to človek, ktorý ti preukazuje dostatok rešpektu a náklonnosti a jednoducho sa raz opil a správal nepatrične... btw nemohla to byť len nafúknutá intriga ?
@domkakvet Reči sa hovoria, chlieb sa je.
A teda - ty musíš vedieť ako sa tvoj priateľ správa v iných veciach, v bežnom živote. Ty musíš cítiť či ťa ľúbi. Ale ak máš pocit, že túto situáciu nechceš len tak prehliadnuť, tak sa s nim porozprávaj ešte raz. Povedz mu, že sa ťa to dotklo, opýtaj sa ho ako by sa cítil on keby si vyznala lásku napríklad XY. Máš 34 rokov, nedarí sa vám otehotnieť. Doktorka povedala, že to chce čas? A akože dokedy? Mladšia ani zdravšia už nebudeš, ani poisťovňa IVF neprepláca do nekonečného veku. Ani nikde nie je záruka, že sa o podarí na prvýkrát. A aké problémy by s ňou nemal ako s tebou? Myslíš, že myslel to tehotenstvo? Či máte aj iné problémy? No proste, ty musíš vedieť/cítiť odpovede na tieto otázky.
@lenka_932
Možem vedieť prečo sa ťa tak veľmi dotkol môj názor na to, ze sú spolu dlho a nič? Ak si čítala diskusiu, toto nie je autorkin prípad, žeby on ťahal za kratší koniec. Napriek tomu s ním chce dieťa, aj keď nemá vôbec žiadne istoty a on poza jej chrbát balí iné.. Je to jej život, nie môj, každý ho ma taký, aký si ho zariadi. Aj ona ho bude mať iba taký aký si ho zariadi.
@lula999
Fuha, tak to je zaujimave, čítala som o tom minule, ze ako môže človek spoznať, ze má niekto problémy s alkoholom a ze pitie už nezvláda a skoro všade bolo písané, ze jednym z hlavných prejavov sú “okná”, keď si nepamätá… možno je tých prípadov viac…
@katkami123 lebo v tejto diskusii je polka len tvojich prispevkov o tejto teme..len na prvej strane ich je 5 a mnohe vyslovene utocne voci pisatelke, uz ti to aj niekto velmi slusne napisal, ale ty si stale ides svoje
@domkakvet No ja ti napíšem opačný pohľad mali sme posedenie z práce, kolega sa opil a jednej vydatej kolegyni po 40 s 3detmi od ktorej je mladší tuším o 3r ak nie viac začal rozprávať že je jeho najobľúbenejšia kolegyna oslovoval ju serdco mojo a pod. Ona sa pousmiala, jedným uchom dnu druhým von a tým to haslo. Na druhý deň si nič nepamätal, ospravedlnil sa jej, ak niečo nevhodné rozprával, ona že nič také, že všetko je ok a fungujú ďalej v pohode na kolegialnej úrovni. Chlapi toho narozpravaju pri poháriku. Lásku vyznajú taký čas i kamarátovi🙂 aj vyrozprávajú sa hocikomu so všetkým čo majú na srdci
@suzanneli31 Neviem čo mi @lenka_932 písala. Ale asi nič relevantné, keďže to zmazala. Takže neviem reagovať na Tvoj príspevok kde si ma označila.
@lenka_932
To prečo si lajkuješ svoje vlastné príspevky? Pozri ako si autorka urobí, tak bude mať. Snažila som sa ju varovať, kedže tam budú mat vo vztahu viac problémov.

@mpg ďakujem za odpoved