icon

Keď je zo života telenovela

lubicakovac
15. júl 2013

Vždy som mala pocit, že trafené vzťahy v rámci rodiny mám len ja v mojej vlastnej a nakoniec to vyzerá, že sme na tom celkom obstojne 🙂 Keďže študujem na vysokej, bolo potreba zariadiť k malému stráženie, ponúkli sa mužova žena (pokiaľ nebude v robote) a jej mama (mužova starká). 2 roky bolo ticho, nik sa na nič nesťažoval, len malé náznaky, ako si máme riadiť domácnosť. Ja som bola a doteraz som, veľmi zaviazaná za to, že mužova starká k nám chodila, keď bolo treba (aj keď občas som mala pocit, že ju tým ukracujem o čas, kt. by mohla stráviť s iným pravnúčikom). To bol taký krátky exkurz do situácie.

Všetko sa to však začalo jednu úúúžasnu sobotu, keď muž odišiel do mesta a jeho mama sa chcela s ním zviesť k nám na dedinu na návštevu, žiaľ ten jej povedal, že sa zdrží do večera, no a ona sa teda vybrala bez ohlásenia k nám autobusom. Ja som skoro vo dverách dostala porážku a moja mama tiež (žijeme v dome spolu). Ja zo srandy som na fb dala status, citujem: "Nie je nič potešujúcejšie, ako návšteva budúcej svokry." (ešte nie sme zobratí). Pár ľudí mi dalo like, a niekto prispel aj komentárom, posledný bol najlepší, čo sa týkalo občerstvenia, keďže sme nevedeli, že príde, kamoška mi napísala, že som jej mala dať kockový cukor.

To bola sobota, mužova matka odišla domov, všetko bolo potom okej. V pondelok som išla do školy. Keď som mala medzi hodinami voľno, išla som do knižnice, že si idem písať bakalárku. Otvorím notebook, a samozrejme, kuknem facebook. Skoro ma tam porazilo!

traktor
15. júl 2013

@irriss ahooj 🙂 😉.. ani ja to neberiem ako neslusnost..to bola len reakcia na napisane vyssie 😉 ..myslim, ze vela sa da povedat aj osobne..a ok..beriem, ze mozno si neuvedomila, ze to môze citat aj dalsia rodina..urovnat sa to da stale si myslim..teda ak chce..ak nechce, tak to môze riesit aj takto, ako to robi teraz....zalozi dalsiu temu, skopiruje status s fb a nech sa deje co sa deje..lebo jeden taky omyl ok..ale dalsi?hm...

irriss
15. júl 2013

@aristka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vsechna cest modernim nevestam... 😀
... 😀

traktor
15. júl 2013

@zuzitko74 ok..beriem, ze sa to mohlo stat, neuvedomila si to..ale aj teraz si to neuvedomuje?ved robi zas to iste..zalozila temu, pise o tom, skopirovala status s fb ..nie anonymne..zas je to vsetko verejne..

lubicakovac
autor
15. júl 2013

Pre tích čo mi radia aby sme sa uzmierili, aby bolo všetkým jasné, nikoho z nich na FB už nemám, ani sesternicu, ani krsnu mať mojho chlapa, a buduca svokra FB ani nemá, a čo sa týka UDOBRENIA či OSPRAVEDLNENIA, nie je to možné, keď môj chlap sa s nimi udobriť nechce a mne a aj jemu vyhovuje, že máme od ich rodinnej politiky klud, hádam nebudem sa svokre líškať a ešte sa postavím proti vlastnému chlapovi, to by som mu v živote neurobila!!!

možno vyzerám ako samoľúba svina, ale všetko je to písané v skratke, mnohé veci som podrobnejšie nevykreslila, a ani "budúcu" svokru, čo sa asi ani nedá, tá jej povaha sa musí zažiť, je ťažko posúdiť celu situáciu. Nech si obraz utvorí každí sám, ja svoj mám, takže mi nedohovárajte prosím 🙂

sirinka
15. júl 2013

@aristka podla teba tam nie je nic neslusne? Ty sa bezne rozpravas so svokrou stylom... "Jaaaj, si sa dotrepala a pokazila si mi cely den? Co by som ti ponukla? Trosku kockoveho cukru??? "

irriss
15. júl 2013

@traktor no prave to je pruser a nerespektovani uz..protoze kdyz si zada do vyhledavace status fb okopirovanty i zde...tak si myslim,ze bude muset uvolnit misto treti zene..a bude na rade s varovanim maleho budouci zene sveho manzela...bude pomahat dodrzovat rodinnou tradici... 😀 😀 😀

irriss
15. júl 2013

@kveta prostrednictvim MK by se mohla ospravedlnit ☹

traktor
15. júl 2013

@lubicakovac nemusis sa ospravedlnit, nechaj to tak, ak ti to vyhovuje..ale potom naco tato tema?mas potrebu to rozoberat dalej..preco?naco?pokial to chces nechat tak, ako to je..

aristka
15. júl 2013

@irriss zažila si to ,aby si hodnotila....ja hej a vedz ,že aj keď bolo povedané,že treba sa ohlásiť lebo ja mám aj inú robotu,keďže človek musí dohnať zameškané ,tak ti nie je príjemné ak si k tebe sadne svokra a ty robíš a ona čaká ,že budeš pri nej sedieť a kecať a nevie sa kedy zdvihnúť a buď si istá ,že tých 30 km ,to je ako 30m a mala by ju tam každý deň....a dovoľ niekomu dávať facku,buď si istá ,že cez dvere mojej domácnosti by už neprešla....a to ,že varovala ,až varovala ,lebo tam bola spomenutá ešte jedna osoba ,tak varovala dobrovolne,mohla odmietnuť a mladý by si niekoho najali...

lubicakovac
autor
15. júl 2013

@adulik23 ona sa neozvala, že príde, ja som to zistila až vo dverách že prišla na návštevu, a pekne som je povedala, že som čakala Maťa(muža), nie ju, že sa mala ozvať, ona povedala, že Maťo o tom vie, ten ale mi povedal, že jeho brat, čo s ich mamou býva spolu sa MAťa spýtal, že ked pojde domov z mesta, či ju nezoberie k nám na aute na návštevu, on povedal že nie, lebo má ešte vybavovačky a bude do večera, a tak nik nikomu nepovedala, že ona pojde k nám za každú cenu, aj autobusom...

irriss
15. júl 2013

@aristka
Zazila jsem nekolik prepadovek, ale me slusne vychovani a respekt k rodici meho manzela mi zabranil k reakci podobneho typu..a ver tomu, ze takove "hnus chovani" neomlouva ani mladicky vek a namyslenost, kdy se dostava starsi clovek do podradne rasy ...
Ve dvaceti si myslite, ze tchyne po 40tce je prestarla a nechape Vase hormony..naopak...prave proto, ze Vam VZDY tchyne odpousti a omlouva Vas..je prave proto, protoze 40 let..50 let..neni ZADNY VEK...vse je i pro "tchyne" realita vcerejska..
Ale pokud budete vyuzivat jejich dobre mysleneho zajmu..jednou se probudite a budete samy..i bez Vasich muzu..jejich synu.. 😎

terezka1947
15. júl 2013

@aristka hm...da sa aj s tebou suhlasit...otazka ale opat je...preco jej facku dala 😖
aaa my tu na MK vieme len ciastkove info o ich vztahu,ich problemoch...mozno fc bol iba vrchol ladovca 😉 .....a nakoniec sa tu kvoli autorke pohadame aj my 😀 😀 😀
jednoducho,

@lubicakovac ty ju najlepsie poznas,vies ako to je...tak aj tak ostava riesenie iba na tebe 😒

gerdusha
15. júl 2013

@lubicakovac mozem sa opytat, preco to tu vsetko pises? mas tu meno, priezvisko, fotky...

musi cely svet o tom vediet? co hladas? porozumenie? podporu? tu? na verejnom a virtualnom mk?

lubicakovac
autor
15. júl 2013

@traktor táto téma je pre ukážku, akí ľudia bývajú, ked si idú za svojím stoj čo stoj, každý si všimol len ten status, to čo bolo potom, ani nie, a už asi vôbec, o čom to celé je, že mojej premilenej svokre ide len o vnuka, a že sa silom mocou chce furt hádať, nie len ona, aj ostatný z rodiny, a že ja som vždy tá hnusná zákerná nevychovaná buduca nevesta, ktorá im pokazila syna a má s ním dokonca dieťa, a že sme od nich daleko a nechceme žiť v tej ich idealistickej bubline, kde sa má každý rád a pritom su taký pokrytci a za chrbtami sa stále ohovárajú. Ja nie som typ čo sa pretvaruje, čo na srdci, to na jazyku, za to že to nevedia stráviť a radšej sa ohováraju ja nemôžem, aj ked táto téma je niečo podobné a robím to aj ja, ale oni o tom všetkom vedia, všetci o tom v okolí už vedia, keby si nerozširovali ten vytlačený status ako plagáty, bolo by menej horúcej krvy. Len by ma zaujímalo, či to majú na chladničke niekde pripnuté magnetkou alebo čo, ked im to furt vrta v hlave... 🙂

aristka
15. júl 2013

@sirinka ona sa zo svokrou nerozprávala,to je poprvé,a ak by som našla ja niečo od druhého takto napísané na jeho statuse o jeho svokre ,aj keby sme boli naj kamošky ,asi by mi došlo ,že tam je pichnutá častejšie ako má a absolútne by som to neriešila,toto hovorí o inteligencii dotyčných...a moja svokra je poklad,ale bohužiaľ ,ale nevedela kedy dosť a aj pekne slušne som povedala ,teraz nie ,nemôžem ,mám robotu a buď som ju mala už za dverami alebo mi treskla s telefónom....a povedala som mužovi nech si to rieši..jej muž to vyriešil takto ....

aristka
15. júl 2013

@terezka1947 je hlúposť sa tu hádať,ale ak sa deje čo sa deje je detinské kopírovať niečie statusy a roznášať to po rodine ,to bola čistá provokácia a dievčatá sa teraz doma smejú a majú radosť čo porobili....a tiež tam bolo určite viac,ja hovorím ,nemusíme sa ľúbiť ,ale tolerujem sa aspoň v rámci slušnosti....

terezka1947
15. júl 2013

@aristka veru...jednoducho,urcite veci sa "nahlas"nehovoria......uz iba zo slusnosti,ked uz nie z ucty 😖

monciky
15. júl 2013

@lubicakovac
na jednej strane Ta chapem, tiez neznasam neohlasene navstevy, ale na druhej strane by som nikdy nepisala nikde status, prave preto, ze nevies kto to bude citat a kto Ti bude chciet uskodit...
samozrejme si viem predstavit, jak si svokru teraz vsetci obranuju a Ty si ta najvacsia ...., mas velke stastie, ze mas takeho manzela akeho mas, lebo u nas by uz bol urcite rozvod, jeho mama je posvatna u nas a ja pre pokoj v rodine vela veci prehliadam, akurat dnes sme rozmrazili kura domace co nam dala svokra a zistili sme, ze smrdi, takze som ho cele uvarila mojim psom a my sme si dali chlieb so salamou, kym sa rozmrazilo dalsie masko🙂 a moj muz mi povedal, ze to mame nepovie, ze nam dala smradlave kura...., no keby nam take kura dala moja mama, to by ste videli, aj cez rozhlas by to dal...
ja som velmi pravdovravny clovek, neviem sa pretvarovat, mne ludia na cele citaju co si myslim, takze tiez je to u nas niekedy problematicke, ale ja mam od kazdeho pokoj, lebo nikomu nemusim byt za nic vdacna, toboz nie svokre, ale na Tvojom mieste by som uz taketo nikdy nespravila....., aj ked si mala mozno pravdu🙂
opakujem, mas super muza, drzim Ti palce

jabadaba
15. júl 2013

@lubicakovac taziskom temy bol status na Fb, ktory nevie svokra rozdychat. Nie svokra a jej charakterove crty ako take. Cize, ak sa tu vedie diskusia, tak konretne o tvojom pocine na socialnej sieti. Nazor na to si sa zrejme docitala. Niet Ti za co tlieskat. Obcas je fajn priznat si, ze sme spravili riadny lapsus namiesto tvrdosijneho omielania si toho svojho a ukazovanim prstom na inych. Proste si prestrelila a tak ako si Ty mazala svokru po Facebooku, tak Ty si bola rozmazana po ich rodine. Mas v tomto na vrch, pretoze rodina je neporovnatelne mensia ako FB s jeho prepajanim kdekoho.

Stazovala si sa na nedostatok respektu voci tebe kvoli tomu, ze si najmladsia. Tak sa zacni spravat ako dospela a k dospelosti podla mojho nazoru kdejake statusy na FB nepatria. To je pre zastydle pubertacky.

jabadaba
15. júl 2013

@lubicakovac no vidis, pises, ze nie si pokrytecka ako svokra a jej rodina. Tak si mala svokre o prepadovkach povedat rovno do oci. Nie na FB sa stazovat. To tiez nebolo zrovna ukazkou otvoreneho jednania. 😉 Trosku si teda protirecis.

p.j.jacky
15. júl 2013

No ale ved ty si verejne zosmiesnila muzovu mamu ...co cakas??? Je ine niekomu nieco "len" povedat,postazovat si a je rozdiel zosmiesnit na soc.sieti prislusnikov rodiny....a sa cudujes ze si ta zla??...hm zaujimave....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evarak
15. júl 2013

@lubicakovac,tak to mas vesele,ale je to manzelova matka tak by som to nechala na nom ci on odpusti to jej spravanie alebo nie 😉

zuzanocka
15. júl 2013

@zuzitko74 a vlastne aj vsetky ostatne baby..pozname tu len verziu @lubicakovac .. keby sa mala sancu vyjadrit aj svojra, pripadne zvysok rodiny, mozno by sme sa nestacili cudivat a uznalu by sme, ze facka padla veru zasluzene ...

zuzitko74
15. júl 2013

@zuzanocka Neviem, nezvyknem tolerovať fyzické násilie. Je to psycho, tá jej svokra.

vejula
15. júl 2013

@lubicakovac ako važne bol nezmysel toto hadzať na net. Ako trošku použivať rozum pred tym ako niečo napišem. To ťa nenapadlo, že sa to tvoja svokra dozvie? KEd ti to tak vadilo, tak si jej na rovinu mala napisať, nech nabuduce da dopredu vedieť. Nieže pred nou budeš hraž formu a za chrbtom pisať taketo statusy - ako ti celu sobotu pokazila.
Byt som tipovala tak že nevyspela sedemnastka by takuto blbosť spravila, ale nie dospela žena, matka....

zuzanocka
15. júl 2013

@zuzitko74 ved ja tiez.. len som napisala, ze mozno je cela kauza uplne inak.. autorka spomenula, ze problemy pretrvavali uz dlho.. a pokial sa sprava tak oprsklo, ako sa prezentuje tu..moznoze uz svojre rupli nervy.. neviem..mozno nie. Mozno je skutocne psycho.. 😀

dana_l
15. júl 2013

@lubicakovac akoze nehnevaj sa ale napisat ze bola "neohlasena navsteva" je jedna vec ale potom pridat dodatok - ze vam to pokazilo cely den. tak to by bolo aj na mna privela.
k tebe nikto nikdy neprisiel neohlasene? alebo to ti len buduca svokra vadi. lebo teda mne je jedno kto pride, a hlavne ked neohlasene. poviem, super ze ste tu len si nevsimajte ten bordel v dome a ani napecene nic nemam. a hotovo. ale nebudem to roztrubovat do sveta.

indiankaindi
15. júl 2013

@lubicakovac Tak neviem, o čo iné by malo ísť svokre ako o jej vnuka? Snáď nie o teba? 😅 Sorry, ale je to logické a chválihodné. Otázne je už len to, ako sa k nemu správa a keď ho chce iba vystavovať ako opičku, tak ťa chápem. Myslím si ale, že si to mohla riešiť inak a nie takto alibisticky statusom na fb. (viem že si to tým statusom riešiť nechcela ale mohla si vedieť, že si ho prečíta aj mužova rodina a keď vieš akí sú, bola to z tvojej strany provokácia) Mala si jej na rovinu povedať, že toto od nej nie je vhodné, že to nemáš rada a nepraješ si to. Keďže je to zrejme mrcha 😝 mohla si jej rovno vynadať do ksichtu. Ale tak takto si aj muž urobil názor 😉 Tiež máme podobnú rodinu a taktiež nie sme v kontakte a som z toho veeeľmi rada 😅 takže chápem a blahoželám. Možno ten status mohol byť aj štipľavejší 😀

maminuska
15. júl 2013

@lubicakovac tak mne sa stalo niečo podobné ale nie cez facebook ale cez pustený mobil hlasno.
Bola som dva týždne pred pôrodom , celá opuchnutá a už som nezniesla doma nikoho okrem muža a detí . Muž mi vraví že mama ( jeho ) chce k nám . Povedala som že teraz nie a basta.
Cestou z Brna mi volá : že hádaj koho veziem k nám ?
Tak ma naštval a mu vravím : nevoz mi sem teraz tvoju matku , lebo ta zahluším a aj ju, nechcem aby mi tu pilila teraz nervy. 😅 .Otoč sa a zavez ju spät.
On mal nahlas pustený telefon 😅 , to som zistila až vtedy ked som počula habkat svokru vzadu.
Oodmlčala sa na určitu dobu , ja som to neriešila a prišla na krstiny.

Ja neohlásené návštevy neznášam . Vadia mi . Myslím že príučku dostala skôr ona a ja by som to už s nou neriešila a ani s jeho rodinou , na narodeniny by som ju však ja osobne nevolala.