Keď je zo života telenovela
Vždy som mala pocit, že trafené vzťahy v rámci rodiny mám len ja v mojej vlastnej a nakoniec to vyzerá, že sme na tom celkom obstojne 🙂 Keďže študujem na vysokej, bolo potreba zariadiť k malému stráženie, ponúkli sa mužova žena (pokiaľ nebude v robote) a jej mama (mužova starká). 2 roky bolo ticho, nik sa na nič nesťažoval, len malé náznaky, ako si máme riadiť domácnosť. Ja som bola a doteraz som, veľmi zaviazaná za to, že mužova starká k nám chodila, keď bolo treba (aj keď občas som mala pocit, že ju tým ukracujem o čas, kt. by mohla stráviť s iným pravnúčikom). To bol taký krátky exkurz do situácie.
Všetko sa to však začalo jednu úúúžasnu sobotu, keď muž odišiel do mesta a jeho mama sa chcela s ním zviesť k nám na dedinu na návštevu, žiaľ ten jej povedal, že sa zdrží do večera, no a ona sa teda vybrala bez ohlásenia k nám autobusom. Ja som skoro vo dverách dostala porážku a moja mama tiež (žijeme v dome spolu). Ja zo srandy som na fb dala status, citujem: "Nie je nič potešujúcejšie, ako návšteva budúcej svokry." (ešte nie sme zobratí). Pár ľudí mi dalo like, a niekto prispel aj komentárom, posledný bol najlepší, čo sa týkalo občerstvenia, keďže sme nevedeli, že príde, kamoška mi napísala, že som jej mala dať kockový cukor.
To bola sobota, mužova matka odišla domov, všetko bolo potom okej. V pondelok som išla do školy. Keď som mala medzi hodinami voľno, išla som do knižnice, že si idem písať bakalárku. Otvorím notebook, a samozrejme, kuknem facebook. Skoro ma tam porazilo!
@zuzanocka
@vejula
@dana_l
@indiankaindi
@monciky
@terezka1947
@gerdusha nedá sa každe všetko odpísať, tak opäť v skratke, nič si týmto dokázať nechcem, nemám 17, na ten vek sa občas správa môj chlap (ale to asi každý), totot bolo skôr na pobavenie, ale nečakala som že to až tak tu rozprúdi diskusiu, rodinu som pokaziť nechcela a ani nemala v úmysle, stále všetci riešia ten status, ked som to dávala tam, myslela som si, že sa nad tým len pousmejú, vedela som že to určite budu čítať, ale takú reakciu som fakt nečaka, že krsná si to vytlačí a ostatným bude rozdávať ako letáky z tesca, no to je už jedno... ďalej, čo sa týka tej svokry, že jej stanovisko by bolo fajn počuť, ju na to fb naštvalo najviac, že som sa jej nezastala za ten kockový cukor, a facka bola za to, že som na ňu zvýšila hlas, pretože hádka vyvstala z toho, že čo mám proti nej, ja som nikdy proti nej nič nemala, vydržala som toho pri nej toho dosť ale hádam je normálne, že ona mi nebude prikazovať a vyžadovať si odomna rešpekt, to si hádam človek musí zaslúžiť, inak je to diktatúra. A ked sa nevie ovládať, to akože aj pri mojom synovi bude ako zmyslov zbavená, ked on je tiež zaťatý a nechce si dať povedať? Ale ani o to tak nejde, ako o jej sprostú povahu, ktorá je o tom, že ked nie si s ňou, tak si proti nej, s nou sa na ničom nedá dohodnuť a ked jej poviem, že to tak nemá robiť, ona sa oduje a urazí. A keby som jej dala tento úžasný kyberpriestor na vyjadrenie, myslím, že už by sme s nou nikdy neprehovorili, lebo tá by ma tu vykreslite.... fúúú.... to by jej šlo 🙂 a o vnuka jej ide podla mna len preto, že je to vnuk, aby sa mohla vystatovať a predvádzať aká je stará mať, a ked už môj chlap povie, že jeho detstvo a život s nou bolo PEKLO a že je nekonečne rád, že ho vyhodila z bytu (mimochodom kvôli majonéze ktorá nebola v šaláte) no dajte takej ženskej vlastné dieťa. Ohľadne zvyšku rodiny, to sa nedá komentovať, tým som bola v zuboch vždy, to nebolo tajomstvo, okrem starkej čo chodila k nám, tá hrala formu a chlapovej mamy.
@evamarek77 a tebe osobitne 🙂 predstav si že robím vysoku školu a aj ludia čo študuju na VŠ su len ludia, nenávidím škatuľkovanie, to je jedna z najhorších vlastností ľudí, predstudky a škatuškovanie, tomu sa hovorí diskriminácia 🙂 to slovo zahŕňa viac, než len rozdiel vo farbe pleti či pohlaví
osobne si myslím že aj tu sa to tak troška dramatizuje. Napísala niečo na facebook kde sa posťažovala ... ok , troška neomalene , ale ja byt svokra tak sa zamyslím prečo moja nevesta takto reaguje a prečo ma tam nechce. Veď to je podstata problému .
Vyťat neveste facku - ktorá by ste si to mimochodom dala že ano 😉 -a kopať syna , podotýkam dospelého do zadku je skôr no povedzme trocha primitívne.
@maminuska jooj som rada že aspon niekto to chápe 🙂
@lubicakovac necitala som celu diskusiu , takze je dost mozne, ze si to tu uz od niekoho pocula:
uvedomujes si, ze modrykonik je rovnako verejne forum ako facebook? dokonca este verejnejsie, lebo to, co tu pises, si moze precitat NAOZAJ KAZDY.
aj tvoja buduca svokra.
aj tvoja suseda.
aj tvoj pedagog na VS.
@lubicakovac no ale teraz čo ? Chceš ju na narodeninách syna alebo nie ? Ale či ju tam chceš skutočne ty a nie čo povie okolie a aby malý mal babku a blal bla a podobné žvásty.
@ikke áno uvedomujem, ničím sa netajím, a je to vec verejná, nebudem tu kuť pikle poza chrbát, možno som len prostoreká, nechápem, čo Vás to tu trápi, či trápi Vás to, že to netrápi mna, alebo čo?
@maminuska ja som pôvodne čakala, že po maxilámne mesiaci začnú dobiedzať, vydržali skoro celé 4, a že sa to proste utrasie a nik to nebude riešiť, hádať sa za kockový cukor, to je fakt na smiech, ibaže tým, že sme sa pred 2 týždnami pohádali sa to asi nepraví, ona mi síce poslala sms, že či sa hnevám, ale to už nejde o mňa, mne by nevadilo, že prídu malému gratulovať, alebo že občas sa navštívime, lenže moj chlap už na svoju vlastnú rodinu zanevrel a kedže je býk, a to nie len ako znamenie, myslím, že bude hodne dlho trvať, kým on svojej vlastnej mame odpustí, ak vôbec, v tom je ten celý háčik čo sa týka toho čo bude dalej
@lubicakovac áno, ja som ťa pochopila a teda súhlasím s tým, že reakcia tvojej svokry bola viac než neprimeraná a preto si asi viem predstaviť, čo je to za povahu. Preto sa čudujem, že si to toľko dokázala zniesť a neposlala ju kade ľahšie skôr. zrejme aj ten tvoj status bola len nahrávka, aby sa mohli na tebe celá rodina vyvŕšiť. A pokým sa ti neospravedlní za tú facku a tvojmu mužovi za svoje správanie, na žiadnu oslavu by som ju nevolala. ja osobne zastávam názor, že lepšie žiadna babka, ako trafená. Tvoj syn má aj druhú babku, takže tento vzor mu chýbať v živote nebude a aby sa pozeral na jej správanie a nedajbože si ho vysvetlil ako správne, tak to radšej bez toho.
@evamarek77 prepáč, ale aj ty budeš taká svokra, že svoju nevestu vyfackáš a syna kopneš do zadku? 😕 Ak neschvaľuješ správanie zakladateľky, ale správanie jej svokry áno, tak by som na tvojom mieste o možnom vzdelaní pomlčala. 🤐 Dosť to vypovedá o tvojej úrovni a povahe. 😔
@lubicakovac tvoj muž je dospelý svojprávny človek a ja neverím že to že zanevrel na svoju mamu je len a len príčina " facebooku " , skôr si myslím že týmto si to len urýchlila a skôr či neskôr by k riadnemu konfliktu prišlo.
Odpustenie nechaj na manžela a nijak do toho nezasahuj , všetko chce čas.
@lubicakovac moja svokra byva 20min.od nas a hned prvy rok som jej povedala nech sa na navstevu raci ohlasit. Uz k nam sice nechodi-urazila sa ked mala mala rok,ale dodrziavala to. A uz sa ani nebavime,nedavno sme sa nadobro pohadali.
@lubicakovac
... Ja nie som typ čo sa pretvaruje, čo na srdci, to na jazyku, za to že to nevedia stráviť a radšej sa ohováraju ja nemôžem...
keby si bola typ co na srdci, to na jazyku, nepisala by si status na fb ale by si to povedala priamo svokre. kritizujes pretvarku a falosnost na rodine svojho muza po tom, co si svokre nepovedala nic - ale napisala skutocne urazlivy status o nej vsetkym priatelom dokonca aj rodine svokry na fb...
@lubicakovac no ked ta to netrapi, naco nam to vesias na nos (ergo na tuto stranku?) 😕 😅
skoro mam pocit, ze tvoj muz aky vzor zeny mal doma, taku si nasiel do zivota.
tak mu teda prajem vela stastia...
@lubicakovac
precitala som takmer celu diskusiu, Tvoje komenty vsetky.
mohlo by to byt aj tak, ze chces aby sa k tomu co si tu napisala dostala Tvoja svokra. aby sa dozvedela ako ju jej syn nenavidi a ake bolo jeho detstvo hrozne (a je jedno ci je to pravda). aby si ju zranila.
ale samozrejme, dufam ze to tak nie je 🙂, aj ked teda je dost mozne, ze si to opat niekto z jej rodiny tu na konikovi najde.
súhlasím s @ikke, z tohto celého mám pocit, že ťa to trápi keď si si dala tú námahu a celé si to sem napísala.
@lubicakovac
tak toto je totálne pubertálne 😒 😒 😒 😒 😒
Tato zena raz bud mat rovnaku nevestu, ako je dnes ona sama... To bude jej odmena aj peklo...
baby.....ja sa len tak zamyslam nad tym,preco maju niektori ludia potrebu zverejnovat kazdu svoju cinnost na fb a na inych forach...akoze preco by som mala celemu svetu pisat,ze teraz dovaram lekvar...preco teraz?...lebo cez den som pri malom nestihla....a co budem robit o chvilu?pojdem do sprchy....a aky sprchovy sampon pouzijem?atd...atd...teraz nemyslim na autorku temy...ale vsimla som si minule statusy svojich kamosiek.....ze prave som bola pisat-musim chodievat castejsie,lebo pijem urologicky caj....a moj muz v noci vstava,lebo ked vypije pivo po veceri,tak beha 😀 😀 😀 😀
booooze...ja zasnem 😀 to akoze toto niekoho zaujima???
no ale tak...je doba modena,asi uz aj ja zacnem pisat,co vsetko robim 😀 ...dufam,ze si to precitate 😉
@lubicakovac necitala som prispevky, ale sorry, ty si na hlavu, take spravanie ako pubertiacka
@terezka1947 ulavilo sa 😀 hlavne ze sa vyrozpravala 😵
@terezka1947 😀 no, co nie je na webe akoby ani nebolo 😀
vidiet, ze mas len tolko rokov, kolko mas. Fakt je to obrovsky problem jedna neohlasena navsteva. A vsetko riesit cez FB, je fakt rozum. Taketo veci sa riesia osobne, ale hlavne, ze si robis VS. Achhh, trosku chory prispevok, taky riadny modro-konikovsky 😀
@tova
@tinkag
@aneri66
@jankavl babuľky, klídek, určite som to nepísala kvôli aby som "ranila" buducu "svokru", skôr pre pobavenie, čo všetko sa v živote stáva, ak Vám to príde puberťácke, no, čo ja s tým, čo sa týka toho, že mám málo rokov a nesprávam sa uniformne ako to čaká spoločnosť, ja som proste taká, nebudem sa správať podľa nejakých mriežok, čo je to nenormálne mať iný názor, ach tieto predsudky, to je niečo neskutočné na tomto Slovensku, jediné čo mi nejde do hlavy, že tu má väčšina nutkanie ma stále poúčať a kecať do života, ja Vám neradím a ani to nikde neodznelo, že potrebujem radu, tak mi to prosím nepíšte, ďakujem 🙂
@terezka1947 😀 tiez niekedy zasnem co ludia maju potrebu trubit do sveta....sused suseda nepozdravi v mini vytahu len to cumi ako tela na nove vrata, ale zato na FB trepe pomaly aj akej konzistencie mal rano stolicu. 😀
@lubicakovac noooo, ehm... skor Ty sa spravas uniformne. Teraz je v kurze, aby dav zdielal vsetko na FB a Ty si sa pekne zarovnala do siku. Ci do mriezky, ako to Ty nazyvas. 😉
@lubicakovac tak preč takú .... tu píšeš ????

Jezkovehusle snad si moj syn v buducnosti nenajde takuto kr.vu, ale mudre dievca, ktore bude chapat, ze "co na srdci, to na jazyku", nie je prejavom inteligencie, ale skor takmer ziadnej slusnosti a empatie k druhemu cloveku, bez ohladu na to ci je to svokra alebo vlastna matka ci uplne cudzy clovek. Viac k teme nemam co dodat 😒