Keď Mikuláš zabudne priniesť darček pre mamu
Chcem sa opytat na nazory. Muz so synom odchadzali rano 5.12. ku starym rodicom. Nachystala som Mikulasa pre syna aj muza (den predtym som ho prosila este dokupit nejake ovocie do balicka - bez debaty nakupil) a reku dame synovi uz rano pred odchodom lebo vratit sa mali az za par dni. Nachystala som ku topankam aj muzovi. Potesili sa a odisli. Ja chodim, pozeram do topanok a uz nikde nic. Ok vsak Mikulas este nechodi. Na druhy den v telefonate mal poznamku, ze od mamy dostal pletene ponozky - citujem “lepsie ako cokolada” s takym akoby uskrnom… v rychlosti mi nenapadlo povedat, ze aj coko je lepsie ako nic.. Nevadi. Ked sa vsak vratili, z Mikulasov ubuda a v mojej topanke stale nic. Priznam sa, ze si nepamatam ako to bolo min.rok. Teraz mame v manzelstve viac nezhod, ja by som povedala aj ze krizu, muz to tak nevidi alebo mu to je jedno. Neviem. Nechapte ma zle. Nejde mi o sladkosti, ide o ten symbol, ze na mna mysli (sakra este bol aj v tom obchode!! Ved to akoby som mu povedala, kup mi nieco). Keby mi napchal do topanky musli tycinku alebo mandarinku a len povedal oslad si zivot alebo hocico ine, ale nic. Trochu dlhe na taku blbost asi, len ma zaujimaju vase postrehy a nazory na situaciu. Dakujem
ja by som tiez bola sklamana ak by mi nic nedal a veru predtym sa to stavalo tak som mu spravila skolu hrou na najblizsi sviatok nedostal on nic odvtedy nezabuda 😂
vyskusaj pripadne schovaj nedaj pod strom a podla svojej spokojnosti s jeho darcekom vytiahni alebo aj nie (ze ups zabudla som)
Kde sú tie časy kedy sa na Mikuláša tešili deti... Balíčky dostávali deti a ešte možno mládež na strednej...
Áno viem, že každého vec..
Keď ťa takáto vec zamrzí, že ti nevie kúpiť čoko alebi mandarinku... tak mu to rovno povedz...ako to cítiš, že je toto vo vašom vzťahu dôležité....
Ja som nechystala Mikuláša ani sebe ani jemu.. Teraz dostávajú deti toľko Mikulášov že to je zbytočná halda sladkosti
U nas kupujeme detom a sebe hodime do cizmy nieco, aby videli, ze aj my mame. Vzdy daco polasujem doma, tento rok som dala do ciziem jednemu pistacie, druhemu zuvacky. Ale my to mame vydiskutovane. Odkedy mame deti, mikulasa riesime takto proforma. Vlastne vsetky darceky mame vyjasnene, kedysi som si nasla pod stromcekom aj skok z komina a ine prekvapka, dnes s detmi napisem pyzamo a krem na tvar, a to si aj najdem 🤣 a on to iste. Ziadne prekvapenia, pisal slipy a ponozky, budu slipy a ponozky 😁
Tak obrazne povedane, tebe pada barak na hlavu a riesis smietku na gauci.
Nam je to tazko sudit, aka krivda sa ti stala. Nevieme, mozno manzel robi ine gesta, ktore su stokrat dolezitejsie ako nejaka sladkost na Mikulasa. Prvy rok ti nic nedal, ze ta to takto zobralo?
Máte krízu tak to berieš viac osobne.Mne muž da a potom mi to zje🙂čo je horšie?ale povedala by som mu, že som čakala aspoň jednu tycinku
Tiež mi nekúpil nič, kúpila som si sama, kúpila som aj jemu keďže dcéra teraz aktívne rieši kto a čo dostal od Mikuláša 😂. Som stým úplne ok, iné sviatky dostávam super darčeky takže má odpustené 🙈.
Tak ale vieš svätý Mikuláš chcel darovať lásku. Presne tak ako ty si to urobila. Ty máš viac lebo máš v srdiečku lásku. Tak ako on. Nie vždy sa nám to vráti rovnako. Taký je život. Napriek tomu to stojí za to.
Mikuláš je pre deti. My sme už vyrástli 😁
Muzi na takéto ,,ceremónie" nie sú stavani, to po prve. A po druhé, Mikuláša väčšinou dostávajú deti, aspoň u nás ani v okolí si dospelí nedávajú nič na Mikuláša...ale teda hlavne platí to prvé čo som napísala, chlapovi keď nepovies čo a ako si predstavujes, tak mu to netrkne a to si dovolím povedať že platí takmer u 100% mužskej populácie
Koľko máš rokov, 5? Prečo by na teba nemyslel, lebo ti nedal nič do čižmy? Mikuláš je pre deti, nie na to, aby si dospeláci dokazovali, kto na koho myslí ....ja som dala mužovi do čižmy čerta. Ale nie preto, aby vedel, že na neho myslím, ale preto, aby sa deti zasmiali 🤷 akože, niektori ľudia sú už dobre mimo 😂
Máte krízu a už aj toto berieš potom viac precitlivelo. Povedz mužovi, že si čakala aspoň čokoládu, ale že si môžete ísť namiesto toho spolu sadnúť niekam na koláčik. Alebo choďte sa prejsť na trhy.
My si doma Mikuláša nedávame a je zázrak ,že ja som nezabudla aj deťom niečo nachystať.
Možno sa mýlim,ale ten Mikuláš je len také volanie o pomoc v nefungujucom vzťahu.Vlastne si aj sama napísala,že máte krízu.Mozno keby si niečo dostala,tak to berieš tak,že problém nemáte Ale takto je jasné,že máte čo riešiť.Tak velá stastia
Škoda, že si nepamätáš minulý rok, pravdepodobne to dopadlo rovnako len si si to tak nevšimla ako teraz. My si síce dávame balíčky navzájom ale to znamená, že každý nachystá pre všetkých - čiže aj pre seba. Ty si chystala všetkým, sebe si nedala, ani mužovi si nepovedala nech niečo dá /prečo nedal, aj že ti je smutno. Pokiaľ nič nepovieš nezistíš ako to bolo. Možno myslel, že sebe si kúpila len si si nedala. Alebo to úplne vypustil z hlavy, opýtaj sa.
Baby, tie, ktoré si kupujete samé a ešte to tu obhajujete, no, neviem, musíte mať smutný život. Aby žena stále niečo chlapovi hovorila, pripomínala, kupovala za neho a všetkým? Ja by som takému tiež nekúpila. Keď sa on nepotrebuje starať o takéto veci, tak by som sa ani ja nestarala. A ani by som takého nechcela. Práve tieto vzájomné maličkosti robia vzťah dokonalým. Ďakujem za môjho chlapa
My sme spolu uz dlho a vzdy si davame... Este musim muza krotit. Ale teda my mame pekny vztah. Na tvojom mieste by mi to bolo tiez luto. Skoda, ze si mu vtedy nepovedala, ze lepsie cokoladu, ako nic. No co na to povedat? Je blbe mu to hovorit- on dostal a nic mu netuklo? Tak mu skus povedat, ze je v pohode, ze nie je na cokolady, tak ta aspon moze pozvat na veceru🤗.
Vy mate evidentne uolne ine a omnoho väčšie problémy ako Mikuláša. Riešte tie. My toho máme akurát tiez dosť, cas pre seba si doslova kradneme. Mikuláša balím ja pre nás všetkých. Muz mi donesie vselico pocas roka, nebazirujem na tom. Ze na mňa mysli neriešim na Mikuláša ci vianoce ale ceky čas. Napriklad som ho poprosila, nech pozrie dobrú veľkú aspom litrov termosku ked bude mat čas. O týždeň mi ju doniesol, boli náhodou nejaké akcie aj na ne a okrem nákupu bežného, išiel kúpiť aj tú. Radosti som mala až az.
A hlavne ked vám nefunguje bežný vztah ešte je aj kríza, očakávať takéto veci je pritiahnuté za vlasy. Ved to sa vylučuje. Nebud ako mala a riešte realne konflikty ak sa dá, nie Mikulášov, sviatky, toboz Valentína.
@mk1111111111 nemám smutný život, len nevnímame Mikuláša ako sviatok kedy si dávame navzájom darčeky. Každý to ma skratka inak. My si kupujeme darčeky na Vianoce a narodeniny, Mikuláš je sranda pre deti a príležitosť nakúpiť si sladké
Na Mikuláša sa vzdy dohodneme kto ide do obchodu, väčšinou to bývam ja, nakúpim balíčky všetkým, tento rok bol mikulášom partner kúpil pre vsetkych vratane seba…
Valentína vrcholne neznášam, mňa by plyšové srdénko darované 14.2. doslova urazilo a na výročie sa ideme kdesi spolu najest, ziadne prekvapenia dohodneme sa spolu kam chceme ist
Je to blbosť ale bola by som sklamana aj ja. Sme dvaja dospelí ludia a aj tak som dostala aj adventný kalendar a ešte aj balík na Mikuláša lebo ma proste chcel potešit a to isté aj ja jeho. Keby mi nič nedal myslim že by som mu povedala že ma mrzí že si na mňa ,,Mikukáš nespomenul”..
Autorka ako to bývalo po ine roky? Dávali ste si navzájom darčeky? Ak áno tak v tomto mas pravdu, každá kríza sa odrazí v takýchto drobnostiach, ľudia sa začnú mať na háku …
My sa striedame v zaobstarávaní Mikuláša aj z praktického hľadiska, ked bola dcéra mala tak ten mikuláš prišiel všetkým naraz a rovnaký, to si neviem predstaviť vymýšľať si pred dieťatom príbeh prečo mama nic nedostala
Každopádne kľudne si chod kúpiť Mikuláša sama sebe, poteš sa niečim😉 Ja si kupujem aj vianočný darček sama sebe, aj si ho zabalím pod stromček, všetci sa mi za to smejú ale no a co! Kupujem iným doprajem aj sama sebe 😂😂😂
A mužovi daj ešte dnes večer nejaké hnilé zemiaky, uhlie a varechu do topánok !!! Ze za Mikulášom chodil aj čert s darčekmi pre takých co robía zlobu
@lujza123 tak ja som nemyslela len mikulasa, myslela som vseobecne. Stale sa tu snazi niekto muzov ospravedlnovat. Ak su dohodnuty, ze na mikulasa nie, tak je to OK. Ale nie, ze ja sa stale staram a druhy sa len vezie a este by bol nebodaj urazeny, ze nedostal to, co chcel. Ako muz autorky
Ja som tento rok Mikuláša dostala asi prvý krát od muža. Vôbec to neriešime. Keď si spomeniem tak občas kúpim, ale nehrotime. Nie sme malé deti, keď chceme vieme si to kúpiť aj sami. Hlavne keď ide o prkotiny, ktoré sa na Mikuláša dávajú.
ty si zamrzla v škôlkárskom veku? A mala si aj pripravenú básničku? Preber sa, Mikuláš sa dáva deťom! Dospelí majú iné radovánky
Zvykla.som si, ze muz na toto nemysli (obvykle.mi nieco donesie vecer), ale tento rok som nachystala aj sebe; nech drobec vidi, ze vsetci sme daco dostali. Robila som to kvoli nemu, ze muz na take nie je ma tolko netrapi.
Ale ak mate problemy, najlepsie je sa porozpravat, v klude a bez hadok a zistit, co koho trapi a co sa deje.
Lup si čo chceš a mas rada ty!!!
Pre mňa by bol Mikuláš už len to že mám pár dní len pre seba 🙂
Smiesno mi uz je ztoho..vjednejj teme bo nic nedostala v druhej teme co s tolkym mikulasom.kde darovat ako spotrebovat. . boze si dospela zena take blbosti riesit mikulasa..chod do obchodu kup si nieco a daj si

Podla mna vacsina muzov je taka, ze to neriesi. Ako baby tu, aj ja som sa naucila dat do cizmy aj sebe. A nie preto, ze chcem sladkosti, ale nezabudnem na pohlad dcerky, ked som jej a muzovi dala a ona rano bezala k cizmickam a ja som tam nemala nic - pozrela na mna, ze asi som neposluchala velmi, ked mi Mikulas nic nedal a v tej suvislosti mi to prislo luto 🙂 Ze tak ja sa tu staram, vsetkym podavam, vsetko poriadim, pokupim, naaranzujem a este vyzeram, ze si nezasluzim 🙂 A napriek tomu, ze sme sa potom o tom rozpravali, moj muz take veci v hlave nedrzi a vypusta, bolo to tak aj dalsi rok - ze som vedela ze nebol v obchode a nicim ma neprekvapi, tak uz som dala aj sebe...
To ze mu ty das nieco do cimy, to je tvoja vec, on mozno ani nic necaka. Mozno to tak mali doma, ze dostavali iba deti, vacsinoou to bolo tak, ze naozaj si dospeli nedavali nic. V tom zmysle ho to teda netrkne, dat ti tam nieco, lebo aj on necaka, ze si nieco najde. Myslim to v dobrom.
Spominas viacero nezhod, krizu - a ono to je pre vas prilezitost - vsimnut si, byt si navzajom pozorovatelmi, co mate inaksie naucene zo svojich povodnych rodin, co robite inaksie, nad cim premyslate inaksie - ked clovek jedna automatickyy, bez premyslania, ma ocakavania naviazane este na tu povodnu rodinu. Aj ty. Mas premyslanie podla toho, ako to bolo u vas, u tvojej mamky a ocka. A ani jedno nie je lepsie alebo horise. Len zrejme ine. A vy sa musite naucit narabat s tymi inakostami - vzajomne si ich vsimat a vysvetlovat. Nechciet, aby sa ten druhy okamzite zmenil, ale tolerovat, ze nejake veci ma proste z domu naucene inak. A ked to prilis iskri, tak hladat riesenie, co bude vyhovovat obom. A casom sa to ustali tak, ze sa naucite spolu si veci odkomunikovat a vychadzat si v ustrety, tolerovat tu inakost. Ten autopilot sa moc vypnut neda...
A tak ako ti bolo naznacene vyssie - pouzivat JA sposob namiesto TY.
JA: Citila som sa smutno, ked som si v cizme nic nenasla. Vsetci mali nadelene a ja nie Velmi by ma potesilo, ked by som si tam bola aj ja nasla cokoladku alebo mandarinku. Aby si nas syncek nemyslel, ze mama neposlucha.
TY: Nic si mi nedal co cizmy. Este ma aj porovnavas s tvojou mamou.
Obe vety hovoria to iste - ibaze prva tak nedrazdi ako ta druha. Pretoze prva vysvetluje tvoje pocity a moze sa to partner casom naucit chapat a konat inak, ak mu to budes takto laskavo pomenovavat a pripominat. (Muzom treba, polopatisticky a znova a znova.)
Druha veta je obvinenie, vacsina ludi to chape ako vycitku ci utok, a utocia spat, oduvaju sa, hnevaju, zastavi to komunikaciu.
Naozaj, skus vo vasej komunikacii pouzivat tento JA sposob a skus ho aj partnerovi vysvetlit, nech ho aj on pouziva... a mozete tak predist mnoho zvadam. Lespie chapat svoje pocity, ked si ich pomenujete. Empatia znamena chapanie pocitiv druhych a nie je samozrejma. Da sa jej takto trochu naucit.