Keď Mikuláš zabudne priniesť darček pre mamu
Chcem sa opytat na nazory. Muz so synom odchadzali rano 5.12. ku starym rodicom. Nachystala som Mikulasa pre syna aj muza (den predtym som ho prosila este dokupit nejake ovocie do balicka - bez debaty nakupil) a reku dame synovi uz rano pred odchodom lebo vratit sa mali az za par dni. Nachystala som ku topankam aj muzovi. Potesili sa a odisli. Ja chodim, pozeram do topanok a uz nikde nic. Ok vsak Mikulas este nechodi. Na druhy den v telefonate mal poznamku, ze od mamy dostal pletene ponozky - citujem “lepsie ako cokolada” s takym akoby uskrnom… v rychlosti mi nenapadlo povedat, ze aj coko je lepsie ako nic.. Nevadi. Ked sa vsak vratili, z Mikulasov ubuda a v mojej topanke stale nic. Priznam sa, ze si nepamatam ako to bolo min.rok. Teraz mame v manzelstve viac nezhod, ja by som povedala aj ze krizu, muz to tak nevidi alebo mu to je jedno. Neviem. Nechapte ma zle. Nejde mi o sladkosti, ide o ten symbol, ze na mna mysli (sakra este bol aj v tom obchode!! Ved to akoby som mu povedala, kup mi nieco). Keby mi napchal do topanky musli tycinku alebo mandarinku a len povedal oslad si zivot alebo hocico ine, ale nic. Trochu dlhe na taku blbost asi, len ma zaujimaju vase postrehy a nazory na situaciu. Dakujem
Nechodí Mikuláš k deťom 🤔 . No nič ti neostáva len na rok mu nedávať nič alebo keď ho pošleš do obchodu rovno mu do zoznamu napíš kúpiť mojej drahej polovičke Mikuláša , niečo malé pod zub pre radosť . Nerieš takúto blbosť však to sú chlapi to nevieš že kým im to nepovieš naporiadok presne čo a ako že to neurobia
ked uz si kupovala muzovi a synovi, preco si si automaticky nekupila aj sebe?
V nasej rodine mam na starosti dodrziavanie tradicii ja. Nakupim vsetkym, ak nestiham, alebo som nieco zabudla, alebo nemozem, poviem muzovi nakupi on, tiez vsetkym, cize aj sam sebe. A potom pobalickujem a ulozim kam treba.
Ak si nieco chcela, aby to vymyslil on sam, mala si mu to povedat - milacik a kup nejaku drobnost do cizmy aj mne.
Ak si mu kazala iba ovocie, doniesol co si povedala, v domneni, ze ostatne uz mas - pre vsetkych, a uz chyba iba to ovocie - opat pre vsetkych, ze z toho si vezmes aj ty.
Chlapi jednoducho nevedia citat myslienky. A castokrat nechapu ani naznaky.
Ak nieco chces, musis to povedat, jasne a zretelne.
Elanor to zhrnula, fakt mu to povedz - mrzi ma, ze ti nieco vzdy kupim na Mikulasa a ze ty mne nic. Citim sa pri tom zvlastne, ako keby ti na mne nezalezalo..
Normalne to muzovi povedz, ze ta mrzi, ze ti nic nekupil. Ja napr. mojmu vzdy dopredu poviem, co by som cca chcela on sa uz zariadi. Ja mam napr. rada kozmeticke kalendare, tak som mu povedala, ze by som taky nejaky chcela a nech vyberie. A vybral. Proste komunikacia.
Ja ta chapem a vobec to neni blbost. To je ako na valentina. Vsetci ohrname nosy, ze co to je za sviatok blablabla…ale kazda v kutiku duse je zvedava ci ju manzel po xy rokoch niecim drobnym prekvapi. Lebo chce. To iste aj s Mikulasom. Ano bola by som zarazena a sklamana. Ine je ked mi muz povie, ze nestihal a potom o den nato mi donesie plnu papierovu tasku dobrot a da mi pusu ze tu mas, oneskorene ale nezabudol som na teba. Prepac. Presne tak tam ide o to gesto. Neviem ako to mate v ine drovne sviatky (meniny, valentin, a pod) ci ta tiez neprekvapi…ale mozno mu to povedat pri nejakej peilezitosti nie je vobec zly napad.
Mas pravdu je to blbost. Mikulase sa davaju detom ale vyzadovat to od muza, alebo od hocijakeho dospelaka dospelakovi? Uf
To vážne riešiš takú blbosť? Veď nie si dieťa aby si niečo očakávala a dokonca od muža. 🤷Mne ani len nenapadlo riešiť takú blbosť či mi muž niečo dá do čižmy na Mikuláša. 😁 Večer som mužovi zahlásila že idem rýchlo nachystať do čižmy nech nezabudneme a samozrejme som naplnila okrem synovej aj svoje a mužove (pred rokom dostal len syn lebo nejak to ešte neriešil ale teraz sa pýtal prečo má dať čižmy len on, tak sme pridali aj naše)...muža najviac pobavilo keď vytiahol tyčinky po záruke. 😂 Čisto proforma kvôli synovi. 🤷 Veď si počkaj na Valentína. 😉
Neriešime Mikuláša,sme dospelí, a okrem toho som už dávno pochopilia,že muži rozmýšľajú inak.Hocikedy vytiahnem sladkosti na stôl alebo muž vytiahne víno,nesledujeme dátumy.Nevyrabaj problém kde nie je a trochu inak sa nastav v hlave,bude sa ti ľahšie žiť.
To nebude Mikulasom, je ti urcite viac smutno z tej krizy a ten nedostatok pozornosti od muza je asi casty. Lebo moj muz je napriklad ku mne velmi pozorny v beznych dnoch, aj viac menej denne vidim, ze ma ma rad a Mikulasa od neho by ma ani nenapadlo cakat. Dokonca ani darceky na narodky a meniny nie su pre mna az tak dolezite, niekedy da, niekedy nie. Vdaka tej kazdodennej pozornosti sa citim dostatocne povsimnuta a cenena. Ty pravdepodobne nie a o tom sa treba rozpravat s muzom. Povedat mu svoje pocity, nehovorit nic v zlom o nom (napr. ze je ignorant, ze mu nedocvakava, ze na teba kasle atd.), ale len zo svojej strany, ako na teba posobi jeho spravanie. Plus treba aj konkretne po lopate dat instrukcie, co by ti pomohlo.
Ja som raz bola po operacii, len jednodnovej, ale gynekologickej a kazda operacia je predsa vzdy zataz. Muz tam pre mna prisiel aj vsetko, myslel na mna, len po prichode domov sa ma vobec nepytal, ako sa citim, bol unaveny (on je z takych veci v strese a uz bol stres opadnuty), tak len sadol k telke a bol ticho. Mne bolo smutno, ze sa ma nic nespyta, ci ma nieco neboli atd. Tak som mu to proste povedala, ze je to pre mna dolezite, aby sa ma spytal taketo veci. On to bral tak, ze si potrebujeme oddychnut, mal potrebu byt ticho a ukludnit hlavu. Odvtedy sa ale poctivo pyta, len fakt som mu musela dat presny navod, co ma robit. Niekomu vadi, ze by mal partnera o vsetko ziadat, ze predsa partnerovi musi dochadzat, ale niekedy aj dvaja dobri ludia maju uplne odlisne predstavy a potreby a hnevaju sa na druheho, ze ich sam od seba nenapĺňa. U mna najosvedcenejsie, co moze byt, je fakt vsetko povedat. Ignoranstvo od partnera nie je, ze nerobi to, o com nevie, ale len ak nerobi to, o com vie.
Tiež nič, ale ani som nečakala..deti sú ešte malé, takže fakt veria že im to Mikuláš doniesol...ale mňa to vobec netrápi.
Mame doma skriňu plnú sladkostí, môj ani len do potravín nechodí.
Myslim, ze muzi taketo veci velmi neriesia. Vzhladom na situaciu si si to zobrala velmi osobne a problem je asi niekde infe.
Môj manžel už tretí rok šaškuje ako vždy a zabudne, potom večer niečo donesie na nápravu.. trocha ma to ráno zamrzí ale to je že mini chvíľa a nejak ďalej to riešiť nejdem 🤗 lebo máme malé dieťa a inak je úplne všetko medzi nami ok a je skvelý manžel, otec. Ale verím tomu, že ak máte krízu, tak takéto malé signály sú niečo, čo dokáže človeka rozosmutniť.. že prečo nedokázal kúpiť jednu sladkosť aj tebe. Ja zas nesúhlasím s tým že “prečo si si nemohla niečo kúpiť sama”, my ženy na seba preberáme neúmerne veľá úloh a ešte aj sami aby sme sa obdarovávali, to je masaker podľa mňa. Kto bude myslieť na nás? 🥲
U nas som mikulasa dostala len ja - od mojej mamy 😅 keby ho nedostanem od nej tak by som bola sklamana ako ty zo svojho chlapa 😅
Mala je este malicka na taketo veci, chlap mi vzdy cosi prinesie a mikulasa akosi neriesime 😅 mozno o rok ked uz to bude nasa Ela vnimat to budeme riesit inak 😊
Ja by som mu tiež nič nedala, keď teraz by dal on mne... Vôbec by ma to nenapadlo. Ale u nás taká tradícia nie je. A som taká alergická na tie obdarúvačky prkotinami krížom krážom počas celého roka, že by ma to asi aj nasrdilo, že teda nestačí saskaren s sokoladami, ponožkami a sprchacmi na meniny, narodky, Vianoce so zvyškom rodiny, prepína aj mužovi a začíname riešiť už aj Mikuláša. Ale tak keď u vás je to zvykom, tak chápem, že zamrzelo.. ja by som mu to normálne povedala.
Takto my to neriešime. Ja kupim pre všetkých a dobre. Ale ak by mi urbil muž výčitku že dostal od mamy niečo lepšie ako odo mna s tým že naozaj on Mikuláša nerieši asi by som mu to dala vyžrať. Viem že zbytočne by som robila dusná, takze som rada že toto riešiť ja nemusím ale proste nech vie aký je sebec.
Mna by to zamrzelo...my si davame aj s muzom..aj keby len 1 drobnost som dostala, potesi...a tak isto na vianoce. Sak mikulas a jezisko chodia pre kazdeho, nie len pre deti 😂
Ja som dala dcére. A chlapovi nic, ani on mne. Mikuláš je pre deti.Ale asi by som sa cítila blbo keby mi on dal a ja nič.
To ako fakt riešiš toto? Veď Mikulášovi sa majú tešiť deti či? Ako poteší maličkosť, keď si partneri na seba spomenú a obdaruju sa,ale rozmýšľať, že prečo som si nič nenašla v čižme? Ja som prvý krát po 18 rokoch nedostala od manžela nič k narodeninám,ale neriešim to, pretože máme dvojmesačné bábo a sama som mu povedala, že ja už mám v živote všetko, že nič už nechcem,tak hlavu hore a teš sa z maličkostí ☺️
A ja som dostala od môjho mini Mikuláša a on nic ,ups🤭🤭
ja ťa uplne chápem. Tiež by som bola sklamana. Nie je to o sladkostiach je to presne o tej pozornosti že na teba myslel, chcel ťa potešiť, oceniť. Nechápem komenty vyššie, to su pre mna ludia ktorý stratili také malé dieťa v sebe, hrajú sa na dospelákoch a riešia len akože dôležité veci. Mne skôr príde choré že si niektoré ženy kupujú same niečo do čižmy, to by som v živote neurobila, je to také ponižujúce hlavne ked majú doma chlapa. A takto to potom vyzerá, sami si tých chlapov učíme že žena všetko zariadi, žena vybaví a za odmenu má veľké hovno a ešte je aj spokojná. To ako si seba vážite, ja si to neviem predstaviť, mám 5 detí, chodím nakupujem robím balíčky, mužovi balíček všetko prichystám urobím atmosféru a ja nedostanem nič? to by bolo veľmi smutné.
Aby som predisla sklamaniu, vzdy chystam balicek aj pre seba a tvarim sa potom velmi prekvapene 🤷♀️
Chápem ta....tiež by ma to zamrzelo...však len drobnost mohol dat....napísala by som mu to, že ta mrzí, že zabudol na teba....
A nie je to blbosť...však takéto male veci sú tiež veľmi dôležité...sú to tiež prejavy lásky..to potom zabudne na meniny, narodeniny, vianoce....to nie je o veľkosti darčeka, ale to gesto, že mysli na teba a ma ta rad...to vidia aj deti v rodine...
My si na Mikuláša nedávame nič a sme s tým ok ale keby môj muž mal blbé poznámky na môj darček tak ako tvoj tak to by ma nahnevalo...
To je na rozvod. Okamzite by som podavala ziadost a ako dovod by som udala muz mi nekupil nic na mikulasa zarucene budu vsetci s tebou sucitit🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Ja som tiež kúpila deťom, aj mužovi, aj našej mačke😂- tiež mi nekúpil, ale nemrzelo ma to, lebo cez rok x-krát zabudnem, a on nie- že napr. mame výročie, alebo mám meniny a spomenie si, kúpi, občas len tak. Keby sme to takto brali, že ty si zabudol vtedy a vtedy asi by sme mali často cez rok tichú domácnosť 😁.
Ja kazdy rok kupujem aj muzovi aspon symbolicky a on kazdy rok je prekvapeny, ze od kedy si aj my davame a mna to vzdy mrzi….tak som si povedala ze stacilo a tento rok som kupila aj sebe, jemu som oznamila ze dak aj nam, aby sa dcera necudovala, ci my sme neposluchali a vsetci sme spoko😁
Niečo mi vadí = poviem. A Mikuláš by chodil už len deťom.. aj vždy chodil.. to ze teraz sa vsetci blaznia s darčekmi je proste nezmysel. Kúp si dačo pekne sama a nerieš 😂
Ahoj, ja by som bola tiež sklamaná. Keď si ty myslela naňho, bol ešte aj v obchode, mohol ti kúpiť aspoň cokosku…
chápem Vás, moje dieťa by sa čudovalo, peečo som ja nič nedostala, alebo tato :D takže sme boli spolu nakúpiť, keďže muž robí z domu a veľmi do obchodu nechodí :D a ja som to naukladala všetkým do topánok :D pred dieťaťom mi povinne chodil kupovať sám aj sám dával do topánky:D ale to len preto, že on nemá rád žiadne tradície, ani gratulácie a pod. a keďže ja som presný opak, tak mu to musím pripomínať :D

Hmm, ja som tiež nedostala nič na Mikuláša (muž dostal proteinovu tyčinku, sebe som dala tiež 🥹😄) ale popravde možno v prvý rok vzťahu by som bola smutná, teraz neriešim. Bola som rada, že večer umyl riad a kuchyňu a bol vyniesť smeti. Napr ja keby fakt chcem niečo dostat, musím mu to naznačiť. Nahlas a jednoznačne. A možno aj konkrétne, že čo. Môj je taký, že dlhé vedenie. A myslím, že väčšina mužov.