Keď Mikuláš zabudne priniesť darček pre mamu
Chcem sa opytat na nazory. Muz so synom odchadzali rano 5.12. ku starym rodicom. Nachystala som Mikulasa pre syna aj muza (den predtym som ho prosila este dokupit nejake ovocie do balicka - bez debaty nakupil) a reku dame synovi uz rano pred odchodom lebo vratit sa mali az za par dni. Nachystala som ku topankam aj muzovi. Potesili sa a odisli. Ja chodim, pozeram do topanok a uz nikde nic. Ok vsak Mikulas este nechodi. Na druhy den v telefonate mal poznamku, ze od mamy dostal pletene ponozky - citujem “lepsie ako cokolada” s takym akoby uskrnom… v rychlosti mi nenapadlo povedat, ze aj coko je lepsie ako nic.. Nevadi. Ked sa vsak vratili, z Mikulasov ubuda a v mojej topanke stale nic. Priznam sa, ze si nepamatam ako to bolo min.rok. Teraz mame v manzelstve viac nezhod, ja by som povedala aj ze krizu, muz to tak nevidi alebo mu to je jedno. Neviem. Nechapte ma zle. Nejde mi o sladkosti, ide o ten symbol, ze na mna mysli (sakra este bol aj v tom obchode!! Ved to akoby som mu povedala, kup mi nieco). Keby mi napchal do topanky musli tycinku alebo mandarinku a len povedal oslad si zivot alebo hocico ine, ale nic. Trochu dlhe na taku blbost asi, len ma zaujimaju vase postrehy a nazory na situaciu. Dakujem
Ani ja nie. Ale pravdu povediac, už som si zvykla. No je to škoda, u nás bol Mikuláš vždy stedry. Ale na Vianoce dá vždy. A Mikuláš sa robi pre našho syna. S ním aj pobeham nejake akcie. S kým, ak nie s ním.
Keby som niečo očakávala na Mikuláša, tak by som to mužovi povedala 🤷♀️ ja som tiež nič nedostala a nezhody nemáme, máme krásny vzťah. Kúpila som synovi lego a všetkým spoločne müsli. Nie som z toho smutná 😃
Ja som zase na Mikuláša nič nedala. Povedala som mužovi, že sak aj tak pomôžeme jest deťom :D on to nedodržal a sladkosti mi tam dal. Ale určite nemal mi za zlé ze som nič nedala ja jemu
No napíšem ja, Mikuláša dostali deti a ja od druha 10rokov sme spolu, dostala som kartičku do Coop Jednota v hodnote 20eur a ja som nekúpila nič môjmu drahému len detom,teraz keď to čítam tak mi to prišlo aj ľúto ,tak mu hovorím že mu niečo kúpim čokoládu a on že aby som si neminala korunky,ale aj tak mu zajtra niečo drobné kúpim.
Keby som to u nas neriesila ja, tak ani deti nemaju. Chlapi to neriesia. Ked si nekupis, tak nemas. Urcite by som nebola z toho smutna. Kupila by som si 2x tolko na nervy. Buduci rok kaslat na stareho, daj sebe a synovi 😁
Určite by ma to nahnevalo, ja s manželom si dávame navzájom a dávame aj mojim rodičom a bratovi a oni nám. To že to pre vás niektoré je len pre deti inde to tak byť nemusí.
Mňa tento rok Mikuláš prekvapil 😊 možno to bolo aj tým, že minulý rok mu Mikuláša pre mňa zjedol jeho syn 🤭 ale tento rok sme boli spolu a našla som si plné obe topánky 😊 pre mňa to bolo veľmi milé prekvapenie..
Mikuláš sa má dávať deťom podľa mňa. Mne už idú na nervy tie všetky sviatky, darčeky a čo komu kedy kúpiť a aby som nezabudla aby sa niekto nehneval... Darčeky sa podľa mňa majú kupovať deťom tie z toho majú úprimnú radosť a neobchodujú,, ja som mu dala a on mne nie" čo to je výmenný obchod?
My sme s manželom 10r a minulý rok a tento som niečo dostala.. predtým skôr od našich nejakú cokoladku..Sú podstatnejšie veci
Nezabilo by ho, keby ti tam hodil nieco, kludne aj zemiak alebo cibulu, pripadne varechu, len nech je sranda. Ono je to o tom dietati v nas, netreba velke dary, staci male gesta. Ale je to medzi vami dvoma, a by si sa ho spytala, myslim, ze ti nepomoze citat x prispevkov, ako to je v inych rodinach a ci je to normalne alebo nie. Vzdy je to vecou nejakeho konsenzu.
toto na MK nevyriesis
@anjelicek26 tak toto a nasledne moze byt pri sucasnej napatej situacii ako rozbiska na hadku. Nechala by som to tak a na dalsi krat - Vianoce, sa yjadrovala vopred jasne
Presne.. ide o ten princip. My sme si vzdy s drahym nieco darovali, aby sme jeden druhemu urobili radost. A nikdy sme nevnimali, ze Mikulas je len pre deti. Sama pises, ze mate vo vztahu viac nezhod. A ak ste v minulosti oslavovali Mikulasa a teraz zrazu nic, je to jasne. Bud ti nepriamo ukazuje, ze to s vami nie je v poriadku, aj ked tvrdi opak, alebo mu na tebe uz nezalezi. Treba sa o tom otvorene porozpravat. To nie je banalita ako tu niekto tvrdi.
@mabenn rozvod 😀
a keby si mu povedala, že podávaš žiadosť o rozvod?

Pravdepodobne to spôsobí tragédiu s obrovskými a ťažko predvídateľnými dôsledkami...... 🙄
Tento sviatok, ako ho pozná táto generácia, nemá nič s pôvodným obdobným sviatkom. Tak ako všetky ostatné sviatky, ako aj tento, sú skomercionalizované. Tak ak máte peniaze na to, aby ste si kupovali pseudo čokolády oblečené do farebného hlinníkového obalu, tak si ho kúpte.
A za 2, ak tak, nemá to byť pre deti???
Riešila by som podstatu skutočnej krízy a nie infantilné narážky na Mikuláša...
to si vazne davaju mikulasa aj dospeli? Ja som cely zivot v domneni, ze sa dava detom. Akoze ano, v robote od kolegu dostaneme nejaku drobnu sladkost v ramci srandy, ale aj tak si myslim, ze je to najma pre deti. Ved muzovi nedavaj a budete na tom rovnako.
Tak ja ti tak poviem ze ja som na Mikuláša tento rok dostala od muža prvý krát niečo (po 13 rokoch)a to som sa fest čudovala ja som mu tento rok nedala pre zmenu nič,vždy som mu dala aspoň niečo,tento rok som si povedala ze kašlem na to ze sak ani on mi nič nedáva a vidíš vymenili sme si to 😆
Tak toto by sa ma dotklo tiez, lebo si na mikulasa vzdy nieco davame do cizmy. Ak si nejaki manzelia nedavaju, tak je to ich rozhodnutie a je to ok, ale ak je dobrym zvykom si davat, tak je takato ignoracia vypovedna.
A nerozumiem tym ustipacnym poznamkam. Len aby sme my zeny od muzov nic nechceli, lebo oni chudaci maju problem s kognitivnymi schopnostami, inak su ale pani tvorstva! Zena ma mysliet este aj na muzove diery na ponozkach a ci ma ciste slipy ale milostpani nemusia nic a uz vobec sa nemusia znizovat ku kupovaniu darceka pre manzelku, vlastne zena je smiesna, ze nieco take ocakava…
My sme stale neskutocne patriarchalnou spolocnostou.
My si všetci povinne 'rituálne' chystáme čizmičky, vrátane manžela a 17-ročnej dcéry. Syn je prvák a chvíľami som mala pocit, že mal väčšiu radosť z našich darčekov, ako zo svojho balíčka. Manželovi som dala sadu čajov, on mne med. U nás je to tradícia. Neviem ako to máte vy, ale z úvodného príspevku som mala pocit, že si nachystala Mikuláška k topánkam kdesi na chodbe.. Napriek tomu, že ťa tu niektoré odsúdili, aj mňa by zamrzelo, keby som nedostala aspoň fidorku. Ale ja si dávam záležať na tom, aby sa do týchto 'akcií' zapojili všetci - naučila som ich to takto. Poobede k nám prišli moji rodičia a dala som im brazílsku praženú kávu, oni nám klobásy 😄
Mrzí ma to… niekedy aj mne to bolo veľmi ľúto, že si na mňa nespomenul.. no tento rok som ani ja mu nič nedala.. a bolo po probleme… boli sme si kvit👌 deti sú hlavnejšie a ich radosť.. my si kupujeme stále niečo😊
@michaelkanr ano, ale čo je najväčšia prdel, že samotne ženy toto propagujú a vlastne tym davajú najavo, aké su ich pocity nedôležité, čo osobne zas ja nechapem, lebo ked beriem ohlady na druhych, beriem ako samozrejmosť, že aj moje požiadavky budu naplnené..aspon som si odmalička myslela, že takto to je správne
jeden rok znama sa sťažovala, že všetko na Vianoce pripravila ona, 3 deti, čiže roboty mala dosť, a jediné, čo mal muž spraviť priniesť darček a ešte i na to sa vykašlal, tak už vypenila..
a on nechápal, že čo spravil zle, vlastne nerobil nič a divil sa, že nie je spokojná 😀
U nás chodí Mikuláš len deťom,my si kúpime maškrtu ,keď máme chuť hocikedy
Pises "sakra este bol aj v tom obchode!! Ved to akoby som mu povedala, kup mi nieco". Ako keby, ale nepovedala. Si sklamana, ze nesplnil Tvoje ocakavania, o ktorych nevedel. Ak si si na tom zakladala, a pokial to odcestovanie nebolo nahle (a mala si cas naplanovat davanie Mikulasa vopred), mohla si za nim zajst este predtym s otazkou, ci si aj ako dospeli budete davat Mikulasa, a ze by Ta to potesilo. Alebo ked isiel do toho obchodu, mohla si mu povedat, prosim,nezabudni aj na nejaku drobnost pre mna, potesilo by ma to. Muzi nevedia citat myslienky a domnienky nicia vztahy. S muzmi totalne na rovinu: 'chcem to a to', nie 'mohol by si, keby si si domyslel'...
Aj mna by to mrzelo. Nejde o sladkosti,ale o tu pozornost,ze ta moze potesit. U nas je to samozrejmost,ze sa obdarujeme.
Mozno to teraz znie ako malichernost ze ti nekupil mikulasa ale ked mal aj blbe poznamky, a predtym zvykol nieco podarovat tak to nebude len tak. Vlastna skusenost, krach zacina presne tym ze si jeden prestane vyzit druheho, prestane mu zalezat a prestane robit tieto drobne veci. Takze ja by som si to s nim urcite vydiskutovala a nebrala to ako hlupost.

mna nikdy neprestanu udivovať rady typu - nastav si to inak v hlave, nemaj absolutne žiadne naroky na chlapa a akceptuj, ak na teba nemysli..
prečo sa ženy same seba davaju dole, maju neumerne nizke naroky na druhych, a pritom staraju sa od druhych, kupuju, obdaruvaju, nechaju sa kritizovat, že ponožky su lepšie ako čokolada a maju akceptovať, ked nedostanu nič a ešte si na nemožneho chlapa znižiť naroky?
ženy, kto vam spravil v živote tak zle, že si škodite a podceňujete same seba? to vam niekto kazal či to robite z vlastnej iniciativy? ked svetu ukazujete, že mate nulovu hodnotu, nejak vam je lepšie pri duši ?
však to nemožte myslieť važne?
komu to vyhovuje, nech tak žije, ale je absolutna uražka toto radiť ostatným