icon

Keď môžem, tak pomôžem. Brat je úplný opak

28. apr 2021

Ahojte viem mozno si poviete nie je to moja vec ale mna to trapi uz dlhodobo. Ja som povaha ze ked mozem pomozem. Obzvlast rodine. Uplny opak je moj brat. Caka od kazdeho pomoc ale ked uz ma on vybera si komu. Ide o to my sme mu s mamkou ked sme este zili vsetci spolu dost pomohli ked bol na tom horsie mamka aj financne ked rozbieham podnikanie. Ked chcela potom nieco ona povedal jej ze bud nema cas ma vela roboty atd. Povacsine. Len na vela jej s niecim pomohol a pritom ona je na invalidnom..nemoze ani pracovat. Viem ze ju to aj trapi a teraz aktualne si nasiel babu. Su spolu par mesiacov a uz minule sa brat prekecol ako chodi pomahat dokonca jej tete ktora ma doma muza. Podla toho co mi aj ona vravela raz tak jej doma porobi vsetko vybavi donesie kupi. Plus jej rodine. Zostala som dost zaskocena. Mamke povedal nedavno ze nema cas jej nieco kupit za tyzden lebo ma vela roboty a potom sa dozvieme ze chodi robit mopslika celej frajerkinej rodine..je to zvlastne pre mna a trapi ma to slrz mamku

zuzap33
28. apr 2021

Pomáhala mu s čím? Peniazmi, radami, miesanim malty...? Aj podľa toho to treba riešiť?

elementissa
28. apr 2021

@panelacikova presne tak, je ine, ked mama poprosi, aby jej syn nieco autom priviezol raz za mesiac a ine, ked ho zneuziva ako pracovnu silu. Ale z toho, co pisala autorka zas mne skor prislo, ze ona sa hneva, ze nemukluje pre mamu, ale pri frajerke...co je zas pochopitelne, ze ked ma partnerku, tak sa zaujima najma o nu, ved normalny zivot. A stale plati, ze clovek by mal pomahat nezistne, ked to tak sam citi a ked prinesie, spravi, aj napriek ohundraniu, ale spravi,tak nie je co vycitat a urcite nie rozoberat so vsetkymi, ako ho zmenit :( lebo radsej pomoze partnerke ci svokrovcom ako mame (moze sa kludne citit vyuzivany svojou rodinou, zase mame info len od urazenej sestry)

autor
28. apr 2021

@zuzap33 co bolo treba a mohla. Vyhadzat bordel prestahovat veci poriadit navarit chlapom. To som chodila pomoct este aj ja vtedy. Ona to proste brala ze jej povedal tak spravila.

autor
28. apr 2021

@elementissa mysli si co chces ale vobec to nie je ako pises a ze som uraze a alebo co ze pomaha frajerkinej rodine. Skor ma to mrzi ze mamku ked mohol vyuzil a teraz by sa dalo ppvedat ze ma frajerku uplne kasle na nu

ludka1402
28. apr 2021

Ak este mozem...
Podla mna prestan riesit brata, nech je aky je, ci sebecky, ci taky a onaky a makovy. Bodka, uzavri to.
Myslim, ze tvoja mamka mu pomahala rada, ze? Proste chcela.
Brat to momentalne vidi inac, nechce. Neviem, ma svoje dovody, pre teba sebecke, on by to mozno povedal inac. OK, nech, jeho vec.
Ty sa sustred na seba, na mamku, pomozte si, ako viete, to je cele.
Mozno do buducna, bude to prave brat, co doopatruje mamku spolu s frajerkou kedze byvaju blizko a mozno nie.
Tu zahradku, trosku nerozumiem, ste uvedeny obaja na liste vlastnictva? Alebo len jeden z vas? Ono to nikdy nerobi dobrotu, ked niekto nieco daruje viacerym. To si potom pyta problemy.
Na jednej strane, to ako popisujes, tak je brat ten sebecky, mozno priebojnejsi, na strane druhej aky problem, poorat od kraja po kraj, zasadit tam zemiaky a dat strazneho psa, nech to strazi. Ano aj pred bratom. Kolko rokov to uzival ako svoje? Tak tolko budem od teraz ja a ked sa mu to nepaci, nech si to predeli. Ved co robis zle. Nic, robis to iste co brat (myslim tie zemiaky). Ako tiez musis byt priebojna a stat si za svojim. Vencit mu psa, ked je on u frajerky a podobne srandy. No ani omylom pri vsetkej ucte a surodeneckej laske.

autor
28. apr 2021

@ludka1402 dakujem za rady no budem sa to musiet naucit urcite nebrat si to tao k srdcu ze js proste taky. Urcite budem musiet na tom popracovat. A mamke budem oporou pokiak budem moct a uvidime. Mozno aj ta frajerka bude mat na neho lepsi vplyv v co by som velmi dufaka a verila ze sa pri nej zmeni k lepsiemu. Mozno. A k tej zahrade je to zahrada za jeho domom. Mame to na polku aj na lvcku. A v uzivani je to 7 rokov. Ja som povedala pre dobro nechcela som sa vadit ze ma to za domom nech teda uziva ale nech sa uz stara on. Kym sme byvali v dome spolu (dom vtedy nebol pisany nanho) tak ja som pohrabala ked pokosil a ine veci co bolo treba. Teraz to berie tak ze on tam byva tak ma pravo to uzivat on. Ja nie som moc priebojna povaha to je fakt no. Radsej som ticho ale potom ma to samozrejme skrie. Nie je riesenim tu o tom pisat ja viem. Ale obcas to dobre padne

cacianka
28. apr 2021

@panelacikova citaj ! Ma partnera a ten pomáha.
Autorku iba trapi ze brat vyuziva ale pomoct občas s drobnostami nie he ochotný

cacianka
28. apr 2021

Fakt úbohé takto utocit na autorku, ktora sa tu chcela vykecat co ju trápi.
Ma vychcaneho brata, vsetko pre seba. Mama a sestra mu pomahali, este aj teraz ho mama nakrmi, navari a on je tak zadubeny a sebestredny, ze svojej mamke ani sam od seba nepomôže. Ved ona je invalidna a je sumafuk aky stupeň.keby si vie urobiť /vybavit sama tak ani necekne.uz vas vsetky vidim ako sa vobec netrápite ani si nevšimnete ze vam nikto nepomôže.ani vasa krv.syn ktory zije od vas 5m a pomaha cudzim ludom, cele hodiny a dni, tam sa ide potrhat, ale vlastnej mame ani raz za týždeň.a ked uz ho aj z nudze poprosi tak nechce a ofrfle. Uvedomte si ze ste ovela mladsie a zdravsie, mate okolo seba pár ľudí. Pani je staršia a chora.
Autorka nema preco zavidiet bratovi, ma svojho partnera. Ale chapem jej smutok a pocity.
Ma take iste právo na svoje nazory a pocity ako kazda z nás.

autor
28. apr 2021

@cacianka dakujem ti za pochopenie. Tiez som na to dnes myslela ze co by robili baby na kieste mojej maminy ako by sa asi citili. Nejde len o tu pomoc ako taku ale aj o princip. Mna to zarazilo ked som sa dozvedela ze priatelkynej tete bol kupovat nejaku vec do domu. Sam od seba by jej tazko pomohol natolko ho uz poznam. Je mi to luto no ze je taky. Ale maju baby pravdu v tom ze ja ho nezmenim. Jedine mozem byt mamke oporou nadalej aby to mozno trosku stlmilo jej sklamanie.

panelacikova
28. apr 2021

autorka: niekde sa musela stať chyba, že brat tak ochotne pomáha všetkým naokolo a vlastnú mamu jednoducho ignoruje... my však netušíme kde. toto si musíte vyriešiť jedine v rodine.

panelacikova
28. apr 2021

@cacianka hej, prehliadla som, moja chyba...

cacianka
28. apr 2021

@panelacikova hovorim tomu "svrbia ho gule".
Je buchnuty do novej babenky tak okolo nej hrkuta a znáša modre z neba jej aj jej celej rodine.
V jeho vlastnej rodine pokračuje v ceste "pre mna všetci a všetko ja inym nič"

autor
29. apr 2021

@panelacikova no mozno mal nevhodny vzor u otca tazko povedat. Ako som spominala uz ked bol mladsi stranil sa roboty ako mohol. Nuz uvidime. Ked nahodou pride dieta mozno sa zmeni k lepsiemu. Alebo aj nie.. 🙂

autor
29. apr 2021

@cacianka som zvedava no ci v tomto rezime chce pokracovat a dokedy. Mozno keby mal dieta. Nieco sa v nom prepne..Aj ked uz tusim mozno ako by to vyzeralo.

panelacikova
29. apr 2021

@cacianka veď pomáhal svojej tete, tak som pochopila. čiže buď sestre mamy alebo otca.... ???

panelacikova
29. apr 2021

autorka: potom jediné, čo naozaj môže zabrať, s čím môžeš bojovať je, aby si teda mamu naučila tiež povedať "nie" a neskákať mu okolo zadku. ale to bude ťažko, pretože poznám "mamy" a mamy sú proste také. potom čo môže pomôcť je to, že ty to proste vyhodíš z hlavy. lebo teba to škrie možno ešte viac ako tú mamu. vzťahy v rodinách sú veľmi zložité, ja sama sa priam desím času, keď sa mi pominú rodičia (alebo čo i len jeden), lebo už teraz viem, ako bude jedna z nás "skákať" ohľadom podielu na dedičstve, hoci zákon jasne hovorí, aký je postup. ale vymletej hlave jednoducho "nerozkážeš"... a paradoxne to nebude tá, ktorá rodičom pomáha posledný rok-dva asi najviac 🙂 fakt sa toho desím... dúfam, že budú žiť ešte aspoň 10 rokov, nech je relatívny kľud. tým som chcela napísať, že brata nezmeníš. ak je fakt taký nevľúdny voči matke, ty s ním neurobíš nič. stále mi ale vŕta v hlave, že okolo rodiny frajerky skáče a doma absolútne nič. možno v tom má
@cacianka pravdu. ale ak nie, tak bude ešte nejaká iná chyba, niečo, o čom vie iba brat a mama a nahlas to nepovie ani jeden... my to však nevyriešime. jedine tvoja mama a on.

cacianka
29. apr 2021

supne ho na full servis k mame

cacianka
29. apr 2021

@panelacikova frajerkinej tete, a inym členom frajerkinej rodiny.
A u vlastnej mami sa akurat tak nahlce a nejaký zaujem a snaha pomôcť je nulová, a ked nejaka raz za svetelny rok je, tak s blbymi rečami

cacianka
29. apr 2021

@panelacikova toto su taki sebestredni jedinci, to sa aj mne rozum zastavuje co dokážu.
Uvidis - keby sa mama nedajbože pominula tak hned by bol on v jej domčeku a uplne nadrzovku by si privlastnoval všetko, lebo on a iba on.

autor
29. apr 2021

@panelacikova frajerkinej tete pomahal ak myslis to co som ja pisala. Nie z nasej rodiny.

autor
29. apr 2021

@cacianka a ved nech si privlastni ja mam svoje byvanie nepotrebujem sa hadat este aj pre majetok. Ja som ina aj ked v dnesnej dobe je takych malo asi. Mamka je presne ten typ tak asi to mam po nej neviem. Pre mna je pokoj v rodine a harmonia a taketo ovela dolezitejsie nez hmotne statky momentalne. Mozno si vela ludi povie ze som blba ale tak co uz.

panelacikova
29. apr 2021

autorka: aha, tak prepáč, už sa mi tie informácie zlievajú dokopy...
@cacianka tak potom usmerniť mamu... načo vyvára takému synovi? vykašlala by som sa mu. akože fakt...

autor
29. apr 2021

@panelacikova hm to ti verim a nielen skrz tie majetky nikto z nas si nepraje aby blizky clovek odisiel vsetci chceme aby tu boli najma rodicia co najdlhsie. Teda povacsine. Ale tak ludia su rozni. Mamina ma znamu a tej muz ked lezal v nemocnici jeho deti si uz majetky vtedy delili. Pre mna je to divne. Moj brat je tak trochu aj na majetky nie je to uplny extrem ako vyssie pisane ale badam u neho ze je rad ked sa moze pochvalit co je jeho. Ja mu to neberiem. Ani ma to v podstate netrapi. Co je jeho nech uziva. Len ten jeho vztah k mame je taky vselijaky. A tiez nechapem preco tam tej strane vie pomoct. Vsak ich ledva pozna tych ludi..co uz. Ako si napisala ja to nezmenimee

rawmamka
29. apr 2021

Už nerieš komu brat pomáha a komu nie, to neovplyvníš a za druhé je to jeho vec, jeho súkromný život. Ty môžeš meniť iba seba a svoje postoje, konanie, nikoho iného. Toho sa drž a neplytvaj časom a úvahami, tam kde to nemá efekt, pretože je to zbytočné. Iba sa točíš ako v začarovanom bludnom kruhu, ale bez výsledku. Sústreď radšej svoju energiu na seba, na svoj vzťah s mamkou a do budúcna si pamätaj ako sa k tebe kto správa, oplácaj rovnakou mincou.

autor
29. apr 2021

@rawmamka budem sa snazit ako to pojde. Dakujem 🙂

rawmamka
29. apr 2021

Uvidíš, že keď sa prestaneš trápiť kvôli bratovi, ale nasmeruješ všetku energiu do vecí, ktoré máš v moci zmeniť, tak sa všetko pohne k zmene k lepšiemu. Držím palce 🙂.

cacianka
29. apr 2021

Majetky 😂😂😂
Moja svagrina je taká vypečena 😁😁😁
Pred mesiacom sa svokor po 55r prekecol ze ma pozemky na orave. (Ze ma svokra na myjave sa vedelo).
A hned v telefone rozdelila, ona si vezme oravu bracek myjavu. Skoro mi zabehlo....
Obaja este žijú a ona s fleku delila.

autor
29. apr 2021

@rawmamka no bodaj by to tak bolo. Vdaka

autor
29. apr 2021

@cacianka no ja toto nechapem ked chcu dat rodicia nieco detom aj kym este ziju dobre. Alebo vsak ked to je rodicov mozu to pravdepodobne uzivat uz teraz. Kazdy potrebuje vsetko mat na papieri. No neviem. Divne mi to pride

number19
29. apr 2021

Ti to nepride divne, ked prides o tvoju polovicu zahradky.
Tvoj brat je sebec (ako som uz pisala), by som bola na tvojom mieste velmi opatrna. Nepomaha, nezaujima sa, dalsie stadium bude to, ze bude chciet aj to co mu nepatri.