Keď muž odmieta druhé dieťa a svadbu..
Maminky,moj partner je zasadne proti svadbe a druhe dietatko tiez neplanuje..Je to uzasny muz a otec,len tieto dve veci ma trapia :(
@jabadaba ja tiez nikdy nepochopim, co sa odohrava v muzskych hlavach...ale jedno je iste, ze rozmyslaju uplne inak.
Ono najidealnejsie je, ak sa stretnu dvaja ludia s rovnakym postojom, hned od zaciatku to ide, ako ma, cize zoznamovanie, svadba, deti....tak by to malo byt. Ale zial, zalubene zeny si castokrat nepripustia, ze ten druhy chce uplne nieco ine, veria, ze laska zmeni ich postoj, zacnu zit akoze podla muza, cize napriklad bez svadby, stale dufajuc, ze aspon dietatom sa muz zmeni a ozeni, ale vacsinou ani to nepomoze a nakoniec zistia, ze su nestastne a ze im to vobec takto nevyhovuje. Kto je na vine?
A mylis sa, ak si myslis, ze ludia sa beru z lasky, neberu, preto tolko manzelstiev stroskotava.
@aliza nemozem suhlasit - podla mna sa ludia beru z lasky. Ale narazia akonahle pridu prve vaznejsie problemy, napr. narodenie dietatka, to riadne zamava kazdym vztahom, taky stereotyp takisto. A uz je problem. Tito ludia absolutne nie su pripraveni na taketo zmeny a nevedia sa cez ne preklenut. Mylne si myslia, ze v manzelstve neustale musi iskrit vasen, lenze to je chyba lavky. Su zaskoceni ked muz je unaveny alebo zena nevladze. A uz sa to melie. Nezrele osobnosti unahlene riesia a potom tu mame rozvody. Kvoli totalnym hovadinam, kvoli tomu, ze ludia nevedia na svojich vztahoch popracovat. Nie su castokrat ochotni. Vzdavaju sa skor ako vobec pridu na to co je za celym ochabnutim vztahu. Cize, ja to vidim tak, ze nie nedostatok lasky na zaciatku, ktora vedie do manzelstva, ale nezrelost dvoch ludi. Ja sa priznam, ze som mala kratke obdobie kedy som sa veru nevedela popasovat so stereotypom, ktory nutne deti a domacnost priniesli. To vies, clovek je krmeny neustale takymi nerealnymi kravinami ako vecna laska, vecna vasen, vecna romantika...ale realita je ovela jednoduchsia tak ako zivot sam. A kym si to clovek neuvedomi tak bude vrtat do vztahu, do partnera a vyvolavat hadky, nedorozumenia lebo hlada cosi co nie je. Preto je tolko rozvodov, cisto z dovodov horucich hlav. Nieco nam nesedi a uz letime na sud.
No a s prvou castou tvojho prispevku plne suhlasim. A dodam, ze je to jednoznacne vina zeny. Ked niekto ide proti svojim vlastnym zasadam a presvedceniu a naivne dufa v zmenu postojov partnera, tak co dodat....
no ahojte zienky ja mam 13 rocny vztach mame uz spolu dve deti a svadbe ani slychu no proste nic podla mna to nema cenu a este mi bude prizvukovatb kolke zeny by mi zavideli a tak ze mozme zit aj bez papiera on chodi na kamione ja som sama doma s detmi a nebavi ma takto zit a ked pride domou a ma dovolenk vsetko si planuje zo svojim bratom co budu robit a ja som sa ma doma no deti zoberie a to je moj zivot
neviem ale podla mna sa tu institut svadby troska precenuje...ako myslim, ze ked chlap chce tak sa rozvedie, odide a opusti zenu rovnako lahko ako keby neboli zobrati...ja poznam aj viacero parov ktori ziju v pohode aj bez papiera a taktiez ludi s pompeznymi velkymi svadbami, ktori nie su uz spolu...skor zalezi ako rozumni a vyspeli su partneri, kt. spolu ziju, nie na nejakom papieri...
@sandra222 nemas svoje byvanie ani svoj ucet? Pritom si slobodna zena? To by som ja urcite nechcela mat takto zariadene..skor ako tlacit ho do svadby si zacni budovat nezavislost..kup.si na hypoteku byt, zriad si svoj ucet..postupne uvidis..nie ste manzelia, tak voci sebe nemate ziadne povinnosti, ani prava..musis uvazovat ako samostatna osoba..jedine co mate je vyzivovacia povinnost voci dietatu..ak by si chcela, mozes poziadat aj o vyzivne na neho..ked postupne uvidi zmeny v tvojom zivote a ze sa na neho nespoliehas..budes pre neho ovela atraktivnejsia..potom si ty mozes klast podmienky..ci si ho.vobec chces ty zobrat..😉

@jabadaba ano, matka ma narok na vyzivne, myslim do 2 alebo 3 rokov veku dieta, to uz neviem presne, mam taky pripad v okoli, pisala som im odvolanie, muz plati na byvalu priatelku, aj na ich dieta, na zaklade rozhodnutia sudu