Keď nevieš ako ďalej v živote
Krásne sobotné ránko 🙂
Ani neviem kde začať,chcem to zhrnúť len tak v krátkosti,ale asi tak posledné 2-3 roky mám pocit,že som sa v živote nejako zastavila,stratila a neviem z toho začarovaného kruhu von.
Väčšina kamarátov/kamarátiek majú vzťahy,zakladajú rodiny,stavajú si domy alebo kupujú byty a ja som v tomto úplne mimo nich. Sú dni,keď si vravím,že mi je takto dobré nemať žiadne záväzky,užívať si slobodu a potom sú dni,keď si začnem porovnávať svoj život so životom iných ľudí a začnem si uvedomovať,že asi nie som úplne šťastná a pýtam sa samej seba kde robím chybu? Keď som bola mladšia mala som nejaké sny,predstavy o živote,koníčky no všetko sa to nejako časom rozplynulo a tak už nežijem iba prežívam,tápem a hľadám sa.
Nechcem, aby to vyzeralo,že sa len sťažujem, som vďačná každý deň za to,že som zdravá,že mám prácu,že mám čo jesť a mám kde bývať,ale viem že veľa ľudí nemá ani to.
Možno som sa potrebovala len trochu vyrozprávať a prečítať si, že to mal niekto podobne a zmenilo sa to,keď človek začal na sebe viac pracovať,prestal porovnávať svoj život so životom iných ľudí a pod. 🙂
Budem rada za každú úprimnú odpoveď a aj takú,ktorá bude možno krutá,ale otvorí mi oči 😀
@grof_monte_christo možno je ten vek po 30tke taký krízový,kedy sa človek najviac zamýšľa nad svojim životom a ako s ním najlepšie naložiť,neviem. Ale tak je super,že ty si momentálne spokojná a našla si predsa aj lásku. ❤️ Ako píšeš, všetko je zrejme tak,ako má byť. 😊
@autorka Po 30 dolieha na človeka pocit, že by už mal mat život ako sa hovorí na poriadku a začne sa porovnávať s ostatnými. Žiaľ, nie je to tak, že na každého niekde čaká ten pravý a všetko chce len čas a bude aj rodina aj všetko. Život je rozmanitý a pre každého ma pripravené niečo iné. Toto treba prijať.
@grof_monte_christo máš úplnú pravdu,keď sa nad tým zamyslím,je mi hneď trošku lepšie. 😊
@autorka Ak máš však silnú túžbu po vzťahu a rodine, a z nejakeho dovodu sa nedarí, tak je najvyšší čas začať pátrať po príčine, nesprávnych vzoroch atď. Aj za pomoci psychológa.
@grof_monte_christo veď toto práve neviem.Či mám ja sama túžbu po vzťahu a rodine alebo skôr ma len okolie/rodina k tomu presviedča. 🙂
@autorka Treba si to v sebe zrovnat. Lebo len nemať vzťah alebo rodinu nestačí. Svoj život potom musíš vyplniť niečím plnohodnotným, a to väčšinou býva ťažšie ako štandardný rodinný život. Pokiaľ v sebe necítiš žiadne poslanie, co by to malo byt ak nie vzťahy a rodina, tak nájsť zmysel života býva dosť ťažké. Žiť len tak zo dňa na deň a prežívať je ubijajuce.
Mám z teba pocit, že si dobrý a citlivý človek. Škoda to s niekym nezdielať. Ak ty cítiš, že ti chýba partner, skús byť iniciatívna, neskúšala si nejakú solídnu zoznamku?
@katkati ďakujem 🙂 či som dobrý človek sama o sebe tvrdiť nechcem,no snažím sa ním byť a citlivá? To som,všetko prežívam viac než je potrebné 🙂 solídnu zoznamku? Neskúšala som.
Potrebuješ partnera s ktorým vybehnes von, na bicykel, do kina.Ked budeš mať deň zaplnený a budeš zdieľať pocity bude ti aj na duši lepšie🙂
@luccija ďakujem 🙂

@autorka Chapem ta, podobne pocity som mala po 30 tiež. Ta spokojnosť a vyrovnanosť prišla až po 40 a dobrý vztah som našla až v 48 rokoch. Rodinu som tým pádom už nestihla, ale všetko je asi tak, ako má byť 🙂. Momentálne som veľmi spokojná.