icon

Keď nevieš ako ďalej v živote

22. feb 2025

Krásne sobotné ránko 🙂

Ani neviem kde začať,chcem to zhrnúť len tak v krátkosti,ale asi tak posledné 2-3 roky mám pocit,že som sa v živote nejako zastavila,stratila a neviem z toho začarovaného kruhu von.
Väčšina kamarátov/kamarátiek majú vzťahy,zakladajú rodiny,stavajú si domy alebo kupujú byty a ja som v tomto úplne mimo nich. Sú dni,keď si vravím,že mi je takto dobré nemať žiadne záväzky,užívať si slobodu a potom sú dni,keď si začnem porovnávať svoj život so životom iných ľudí a začnem si uvedomovať,že asi nie som úplne šťastná a pýtam sa samej seba kde robím chybu? Keď som bola mladšia mala som nejaké sny,predstavy o živote,koníčky no všetko sa to nejako časom rozplynulo a tak už nežijem iba prežívam,tápem a hľadám sa.

Nechcem, aby to vyzeralo,že sa len sťažujem, som vďačná každý deň za to,že som zdravá,že mám prácu,že mám čo jesť a mám kde bývať,ale viem že veľa ľudí nemá ani to.

Možno som sa potrebovala len trochu vyrozprávať a prečítať si, že to mal niekto podobne a zmenilo sa to,keď človek začal na sebe viac pracovať,prestal porovnávať svoj život so životom iných ľudí a pod. 🙂

Budem rada za každú úprimnú odpoveď a aj takú,ktorá bude možno krutá,ale otvorí mi oči 😀

Strana
z2
mofa
22. feb 2025

No dobre. A kolko mas rokov a kde byvas? S rodicmi? Pracujes? Studujes?

autor
22. feb 2025

@mofa Mám tesne po 30tke, bývam sama a pracujem 🙂 práca je celkom fajn,síce tam nezarábam extra veľa ale na život mi to aktuálne postačuje a hlavne sme fajn kolektív. 🙂

zmrzlinka2021
22. feb 2025

Autorka, si šťastná? Bez ohľadu na životy iných ľudí

autor
22. feb 2025

@zmrzlinka2021 myslíš tak úprimne naozaj šťastná? Nie,niesom.😔

mofa
22. feb 2025

To si uplne v pohode. Neries a tes sa, ze mozes robit co chces a ist kde chces. Ked narazis na niekoho tak pride aj ta hypo a deti a proste nejak posun a aj ked nie tak za mna ten pocit slobody, ze mozes ist kde chces a robit co chces je na nezaplatenie. Si mlada. Ked to v tebe dozreje uvidis ze budes schopna spravit nejake kroky napriklad zmenit pracu alebo odist do zahranicia.ci mas pocit, ze ti chyba laska?

autor
22. feb 2025

@mofa Ďakujem za povzbudivé slová.Občas na mňa príde taká chvíľka,keď si vravím,že mi možno chýba láska.Človek,na ktorého sa môžem spolahnúť,s ktorým sa viem porozprávať,tráviť spoločný čas. Niesom stará ale niesom už ani najmladšia,roky ubiehajú no nechcem zase za každú cenu partnera len preto,aby som nebola sama 🙂 vždy hovorím radšej sama ako v zlom vzťahu.

bloger
22. feb 2025

Tak možno len potrebuješ niekoho, s kým by si sa mohla pozdieľať. Povedať mu o svojich pocitoch. Dobrého priateľa alebo lásku.

autor
22. feb 2025

@bloger asi áno 🙂

marryliese
22. feb 2025

V prvom rade, hoci je to ťažké, je základom neporovnávať sa. To, že niekto má deti alebo rodinu alebo niečo, čo ty nemáš, neznamená ani že si pozadu, ani že tvoj život je niečo menej. V prvom rade musíš byť spokojná sama so sebou, keď máš čas a nemáš povinnosti ako iní, venuj sa sebe. Nájdi si koníčka, niečo čo ti ten život naplní. Čo ťa bude baviť. Ideálne niečo čo môžeš zdieľať s inými, pokojne aj cudzími ľuďmi aby ťa to hnalo dopredu. Maľuj, alebo choď na turistiku a pridávaj fotky kde si bola, alebo foť. Zapíš sa na kurz, alebo si naplánuj nejakú prerábku v byte po ktorej túžiš. Stanov si malé ciele ktoré ťa budú posúvať ďalej. A časom príde aj to ďalšie.

autor
22. feb 2025

@marryliese Niečo takéto som asi chcela počuť/prečítať si...Mám veľa voľného času,ktorý nevyžívam produktívne a asi je to chyba,lebo dávam vtedy priestor premýšľaniu nad tým,čo nemám a nevenujem sa tomu,čo by mi mohlo robiť radosť...Ďakujem za túto správu ❤

autor
22. feb 2025

*nevyužívam

marryliese
22. feb 2025

pokojne mi napíš súkromne ak sa chceš porozprávať 🙂

marca12
22. feb 2025

Ty zavidis inym vztahy,rodinu a deti a mozno kamosky zavidia tebe prave tu slobodu a klud. Ale uplne ta chapem. Ked som bola sama po rozchode a vsetci naokolo zakladali rodinu,tiez to nepadlo dobre. Nikomu by to nepadlo dobre a tvoje pocity su uplne normalne. Ber zivot taky,aky je. Same to pride. Spoznavaj ludi,nevyhybaj sa akciam a mozno niekoho stretnes.

autor
22. feb 2025

@marca12 Ďakujem ❤

jesienka_zelena
22. feb 2025

Ahoj, som na tom takmer ako ty, skoro ako by som o sebe čítala... 😊 Kľudne mi napíš súkromné, rada by som si popísala s niekym kto je na tom podobne ako ja.

alica110
22. feb 2025

Najvacsia chyba je porovnavat svoj zivot s ostatnymi. Ty si ty. Rob len to, co robit chces, co ta bavi, bez ohladu na to, co robia alebo ako ziju ini. Vsetko postupne pride. Pises, ze mas vela volneho casu, ktory nevyuzivas produktivne. To moze byt kamen urazu. Mas nejake konicky, priatelov? Ak chodis len do prace a potom si zatvorena doma, tak sa necudujem, ze nie si stastna.

bloger
22. feb 2025

Presne najlepšie je neporovnávať sa. Každý človek má v živote inú cestu. Tú svoju vlastnú a originálnu. A všetko postupne príde.

autor
22. feb 2025

@jesienka_zelena napíšem 😊

autor
22. feb 2025

@alica110 koníčky nemám žiadne,teda občas si doma zacvičím,prečítam knihu ale nič špeciálne a priateľov mám len pár,ako píšem,každý si už žije svoj život spolu s partnerom,deťmi a pod 🙂 a áno,máš pravdu,nemala by som porovnávať svoj život so životom iných,len niekedy to tak príde,človek sa porovnáva.

autor
22. feb 2025

@bloger 😊 ďakujem,vezmem si to k srdcu.

janickacrazy
22. feb 2025

Skús si nájsť niečo nové, čo by ťa bavilo a vytiahlo z domu, napríklad turistika? Stretneš nových ľudí, možno aj nejakého fešáka. Lebo keď budeš len doma a v práci, tak moc príležitosti na zoznámenie nemáš. Držím palce..

mabenn
22. feb 2025

Vztahy nejake partnerske si mala?

domini404
22. feb 2025

Bola som na tom rovnako ako ty 😁 len domov a do prace, po práci telka, večer spať a dovi dopo 😀 cítila som sa príšerne nenaplnene. Všade som videla tú trávu zelenšiu ako sa hovorí. Až jedného dňa som sa zaťala a začala pracovať na tej svojej 😊 Najprv som oživila svoje koníčky z detstva, potom začala skúšať nové. Som hrozný domased, sprvu všetky moje koníčky som vykonávala len doma. Postupne som začala chodievať von, hlavne na jar/leto. Neverila som tomu, ale neplánované akcie sú tie najlepšie, niečo ti cvrnkne do nosa, nájdeš nejakú zaujímavú udalosť na fb alebo letacik. Choď, vždy sa tam choď pozrieť aspoň na jedno očko, nikdy nevieš, čo ti zmení život. Aj keby ideš len na zmrzku do mesta po práci. Máš všetko svoj voľný čas a financie len pre seba. Uži si to 🙂 ak by si chcela, kľudne mi napíš.

autor
22. feb 2025

@janickacrazy ďakujem 😊

autor
22. feb 2025

@mabenn len také krátkodobé

autor
22. feb 2025

@domini404 zlatá 😊 ďakujem,mám to teraz dosť podobné ako popisuješ ty takže asi sa musím zaťať a urobiť zmenu 😊

mabenn
22. feb 2025

Ja si myslim ze ti chyba normalny partnersky vztah...ked stretnes toho spravneho cloveka, budes proste dalej zit a napredovat...

autor
22. feb 2025

@mabenn asi máš pravdu 🙂

domini404
22. feb 2025

Postavím sa na druhú strany spektra s názorom, že ti nechýba vzťah 😀 mám tesne po 30, nemám partnera a neviem, kde mi hlava stojí, vo voľnom čase furt niečo robím 😊 a aby si si nemyslela, nie je to o VEĽKEJ zmene, ako to môže na prvý pohľad pôsobiť. Aj malá zmena zabehnutej rutiny môže viesť k zaujímavým výsledkom. A niekedy nie. A všetko to je v absolútnom poriadku 🙂 napríklad mňa veľmi zaujali na pintereste ešte zoznamy všetkých možných koníčkov, čo sa dá robiť. Napr ja som sa začala tento rok učiť vysivat 😀 objednala som si zo sheinu za nejakých 5-6€ starter kity na začiatok a učím sa. Ak má to chytí, plánujem ísť do nejakej galanterky a dokúpiť co bude treba. Ak má to nebude baviť? Nič to, idem ďalej 😀

autor
22. feb 2025

@domini404 ďakujem aj za tento komentár a pohľad na moju situáciu z inej strany 😊 ten koníček si musím nájsť,na začiatok aspoň 1 a potom uvidím ďalej

Strana
z2