icon

Ked nevieš,ako vzťahu ďalej.

datelinka157
20. okt 2019

Ahojte, zaregistrovala som sa nanovo kvoli anonymite,ako vela bab, chcem vsak len vypustit co mam v hlave a pocut nazory...
Ako zacat ...
Zijem s priatelom uz 8 rokov, byvame v jeho byte, postupne si prerabame, v celku nam je dobre,pracujeme obaja, nic nam v podstate nechyba...
On ma 27 , ja 26 rokov, prezili sme si za ten cas toho dost,dobre aj zle situacie,vzdy sme riesili vsetko spolu,vieme o sebe vsetko,doverujeme si.
Avsak prisiel na mna stav,ze by som chcela mat babatko, tesila som sa ze dokoncime prerabanie a ideme na to, ze budeme rodinka, mozno sa vezmeme.Hovorili sme o tom, bol za viac- menej, len ma stale brzdil ze nech to nesilim zbytocne, ze to pekne pride samo.
On je lenivy, inak sa to neda povedat, kazdym rokom viac a viac, doma neurobi nic ,klasika, miluje svoju pohodu, svoje zabavky ako filmy,serialy, hranie pc hier, proste pocitac, v poslednej dobe stale spi, ale ze furt,aj ked cez den nic neurobi je schopny vstat o 11 doobeda a zas o 16, hod ist spat.Nikdy nebol nejaky akcny, chlapske roboty mu nikdy nevonali, nieje proste ten typ co by nieco majstroval,opravoval atd,ale dobre kazdy sme akysi, akceptujem.
Ja som z nas dvoch viac aktivna, vybavujem majstrov, vymyslam co ako urobit, vyberam nabytok, atd,do prace chodim kazdy jeden den,snazim sa stihat domacnost,venovat sa jemu, sebe ,on chodi do prace mozno 1 az 2 x do tyzdna, aj to je velmi unaveny ked sa vrati.
Nieje schopny si odlozit po sebe ani taniere, ma vsade bordel, o prani ,vysavani , atd nehovorim, volakedy naozaj aspon vyhodil smeti a povysaval,to bola jeho praca,teraz uz aj to je privela ...
V skratke - mam/e ponorku ...ja teda vacsiu,o vsetkom som mu povedala, on mi samozrejme povedal ze mi nic nieje dobre a ze jemu je dobre ako je a nic nechce zmenit a to ma uz dorazilo...
Nikam sa neposuvame, nikam nechodime spolu,volakedy sme aspon isli len tak do mesta, najest sa, na nakupy,kino obcas ...mam pocit ze ma tlaci k zemi, hocico sa deje, urobi hlupu zo mna, pri hadke ma tak ˇˇskopneˇˇ ze nemam chut ani zit,uplne ma vie dodrbat s prepacenim,ze sa vazne citim ako posledna chudera neschopna, o dovolenkach nehovorim ani,boli sme na jednej aj to s rodinou za celych 8 rokov, ked mu hovorim nech niekam ideme na vikend, zas urobi zo mna hlupu ze on nema tolko penazi na drahe dovolenky ked sme kupili toto a hento,a ked mu poviem ze ja neptrebujem ist vobec na drahu dovolenku,staci mi 2 dni niekde v hoteli v nejakom meste nech zmenime prostredie,tak uz zmeni temu , uz ma nepocuva...
Tieto problemy su uz dlhsie,teda vidim ich ja uz dlhsie,a citim sa ako iba jeho kamoska,spolubyvajuca, ktorej povie aky film chce pozerat,ako skoncil fudbal,a vsetky mozne sporty sveta, ktora navari, uprace,vypere,pokeca si s nim o jeho veciach, v poslednom case ani nestihnem povedat ja co treba a tak,lebo kym dokeca uz som vycerpana z jeho reci, on si zije vo svojej bubline,jemu je dobre a ja sa idem zblaznit...
Opakujem toto uz ma dlhsie trvanie - moju krizu zaklincovalo aj to , ze som si zacala pisat s davnym kamaratom,normalne sme spominali co bolo ked sme boli deti, pisali sme si o zivote ,nebavili sme sa skoro 10 rokov,tak mal kazdy dost toho napisat...samozrejme moj si vsimol ,ze si nejako casto pisem,co predtym skoro vobec, tak genialny napad , isiel na moj fb, ale samozrejme hned mi to oznamilo ze sa prihlasil niekto na moj ucet z ineho zariadenia,tak som zmenila heslo a az potom mi doslo ze asi tam isiel priatel.Medzitym si vsak stihol co -to precitat,aj ked tam nic ˇˇzleˇˇ nebolo, normalne pisanie...Zrazu doma velky cirkus aka som k´rva, co ja viem co, ziarlivostne sceny, hotova telenovela...na nieco to bolo dobre lebo sme sa po hadke dost uprimne porozpravali, povedali sme si vela veci co sme si nikdy nepovedali, bolo to uprimne a citila som ze sa nieco v nom pohlo a uvedomil si ze musi robit viac pre nas oboch, nie pre mna...Tak bolo zas chvilu vsetko fajn , ale len chvilu...zas vyspava cele dni,nikde sme aj tak neboli, ani len nakupit spolu ,zas pokracuje vo svojom egoistickom zivote a ja som cele dni sama, lebo on spi,hra,pozera,obcas ide s kamaratom von ...
hrozne som to zacala porovnavat ,s tym mojim kamaratom, on robi,snazi sa zarobit,vymysla vzdy nieco, ma plany na podnikanie, je spolocensky rad chodi von , je ukecany ... byva sam, pred rokom sa rozisiel s priatelkou,stretli sme raz, bol pohodovy,sli sme sa najest, pokecali sme, a je to také , spestrenie dni oboch, piseme si kazdy den, obcas si ulietavame ale tak to je asi normalne,urcite by som vsak neskocila hned do druheho vztahu, ani k nemu,to vobec, problem je ze momentalne som nervozna a najradsej by som byvala sama,lenze to nieje jednoduche, odisla by som uz prec do ineho mesta,zmenila pracu, lebo tuto by to bolo o nicom ... mala by som tu vsetko na ociach...teraz je doma ticho,cakam na vyjadrenie co budeme robit dalej s nasim vztahom,lebo ked sa rozhodnem,tak uz na 100%...

datelinka157
autor
20. okt 2019

@karolinakr veru, aj mi zvykol povedat, ze a co povies ,preco si sas rozisla so mnou, no,ani sama nevies lebo nemas co povedat, vsetko bolo v pohode :D

tanya65
20. okt 2019

@datelinka157 mozno skusit este vymysliet spolocne aktivity(vztah treba budovat aj takto) a rozdelenie uloh v domacnosti. Ak nebude snaha,tak ukoncit...aj ked po osmich rokoch je to tazke.

datelinka157
autor
20. okt 2019

@tanya65 no,vymyslam vselico, lenze aj mi povie ze dobre,budeme,pojdeme,ale na koniec sa vymota aj tak z toho a nic sa nekoná, a ja zas len vymyslam p*coviny, podla jeho slov, ved preto uz pisem sem,co som fakt netusila ze raz sa budem vylievat na mk, lebo uz som skusila vsetko mozne a to ze on nic,ani do prava ani do lava, len stoji na jednom mieste...a preto som uz zufala z toho

miadi
20. okt 2019

Takyto pribeh som tu uz citala viac x ako cez kopirak iba stym rozdielom ze im uz ten trudik urobil dieta a oni precitli až na materskej. Mas starsie ze on deti nechce mat. Lebo iny by ti ho kludne urobil aby si Ta priputal. No tento egoista sa o “mamicku” nechce delit. Stym majetkovym vysporiadanim neviem ., ked ste boli ok a nevedela si ho ukecat na dovolenky vylet nic Tak asi nebude ochota unho vyrovnat sa stebou ked mu das ako jeho sluzka vypoved..Nastastie si mlada baba možes zacat uplne od nuli a ver tomu ze za 8 rokov bez neho toho vybudujes viac ako za tych 8snim. Ten kamoš je len dobry vzor v tom ze su aj iny chlapi ako ten lemroš co mas. Ze nemusi byt tvoj partner spiaci zombie ktory maximalne nieco zje popri tv a pc hrach. Po 8r vztahu potrebuješ byt sama. Aspon chvilku užit si tu slobodu a vedomie ze nepotrebujes chlapa k prezitiu. Tak si rob plany. Setri na podnajom novy zaciatok ., Lebo tam kde si štastna nebudes.

datelinka157
autor
20. okt 2019

@miadi ved ano. malo to tak asi byt a nemali sme mat spolu deti, dakujem bohu lebo jedine co si zelam je nech moje deti maju kompletnu rodinu,kedze som ju ja nemala a doteraz mi to serie zivot ... ano kamarat mi otvoril oci a konecne som sa spamatala , ze to co mam nieje jediny clovek na zemi a ze treba mozno skusit nieco ine, s tym kamaratom by som nesla do vztahu to som uz pisala, nemala by som nervy na to a skocit zo vztahu do vztahu si absolutne neviem predstavit...ano mala by som sa ukludnit,zacat si robit plany,nejako to zatial vydrzat a potom v klude zacat odznova... aj ked najradsej by som uz dnes spala hoc aj na policii :D lebo toto dusno je na nervy

nikynike
20. okt 2019

@datelinka157 zivot mas len jeden. Tento clovek nema ziadne ciele, plany, nic.. ja by som brala nohy na plecia. Na co ti je taketo bremeno na pleciach?

miadi
20. okt 2019

@datelinka157 tak hlavne nerob nieco hrr. S priatelom ak este chces sex tak len bezpecny. Pozistuj si kde chces zit co tam stoji podnajom kolko ti chyba a ked našetriš tak sa prestahujes. Pišeš ze mama mà druhu pubertu ci nieco Ta uz je asi zvyknuta ked 8r zijes mimo nej ze snou uz ratat nemusis. A asi ani nemozes. Ja som mm stretla v 29 a prve babo v 33 nelutujem nic. Aspon som nemala dieta skor s nespravnym človekom. Takze ti vravim mas cas zariadit si zivot podla svojich snov. Ale stakym partnerom ako je tvoj nie. On nema zaujem venovat sa tebe vasmu vztahu tak sa neda čakat zeby sa to zmenilo Keby ste mali rodinku. Tebe stacilo byt 2t na PN a si predstav byt 3roky na materskej vsetko by bolo na tebe ako aj je + dieta. To fakt by ta len šlo porazit z neho. Ten vas vztah mohol mat na zaciatku nejaky zmysel funkciu obaja ste niekoho potrebovali. No skoncilo to tak ze mu robis mama hotel Lebo on uz mamu nema a chce žit ako pubertak bez cielne len spat a hrat sa -sam ..

miadi
20. okt 2019

Este by ma zaujimalo Ta jeho praca co to je? Ze ide tam raz dva x za tyzden a zarobi tolko co ty este tam je daky rozpravkovy kolega co makà aj zanho a pošle ho domov. A bez maturity. Ci neskor si ju urobil? A Keby tam chodil 5dni v tyzdni cez vikend by ta mohol vselikam zobrat $ by mal ovela viac. Divny chlap.

datelinka157
autor
20. okt 2019

Ma maturitu skolu si dokoncil , pohnala som ho k tomu,nemal by viac keby robi viac dni, mal by tolko isto, akurat ze nechodi normalne, vzdy je doma ma tak isto smeny ako ja a ide neskor do prace a skor pride domov , robi na predajni jednej ,to teda je ,rozpravkovy kolega to si vystihla

datelinka157
autor
20. okt 2019

@miadi cize ja niesom ani sama doma nikdy, ze by som si chvilu oddychla sama,on je vkuse doma ked aj ja

miadi
20. okt 2019

@datelinka157 Tak ale mohol by sa starat o domacnost ked je stale tam. Mà kopec casu urobit nakup obcas uvarit upratat. Hrat hry a kukat tv aj chrapat a ked dojdes ty z prace by mal byt stastny ze Ta vidi a robit nieco spolu. Ty si tam len taka spolubyvajuca co sa postara o vsetko..

tinapa
20. okt 2019

@datelinka157 Nečítala som diskusiu, no prečítaj si prvé tvoje vety- vcelku si dobre žijete- a ďalej to šlo dolu vodou s tv. opisom vzťahu. Takže ja by som radila párovú terapiu, aby sa chlapec zobudil, ultimátum alebo rozchod.. Zatrhni mu vylihovanie, daj úlohy, čo má urobiť- hlavne samostatne- ak to nepomôže, potom rozchod...

datelinka157
autor
20. okt 2019

@miadi ved,tak sa citim

datelinka157
autor
20. okt 2019

@tinapa on si mysli ze mi len zas chvilku sibe a vsetko bude ako predtym nadalej,on si to neuvedomuje ako ja, jemu je dobre tak ako je, tam je pes zakopany ...

tinapa
20. okt 2019

@datelinka157 Preto treba párovú terapiu, aby si uvedomil, že nie je v poriadku, ako žije a čo robí.. Teraz som čítala tv.príspevky.. So stratou rodičov sa nezmierime nikdy, no je to 8 rokov, a on jednoducho pri tebe spohodlnel.. Treba mu otvoriť oči. Jasné, môže tak ďalej žiť ako žije- ale bez teba... To mu musí byť jasné. Ja by som tomu dala šancu, ak Ti na ňom záleží..

miadi
20. okt 2019

@datelinka157 kazdy chcete nieco ine od vztahu. To neznamena ze ti šibe. On nechce zmenit nič. A ty jeho nezmeniš.

aniele
21. okt 2019

@datelinka157 Čo povieš o príčine rozchodu? No, že si bol lenivý a neperspektívny, nevhodný pre praktický život. Bodka 😏.

juliet86
21. okt 2019

no ja nechapem preco s nim ostavas....

stanulienkat
21. okt 2019

Neviem si predstaviť že by som mala s takým chlapom dieťa, je to neuveriteľná záťaž pre vzťah, dieťaťu sa treba venovať na sto percent 24 hodín denne. Ak ti nebude s dieťaťom pomáhať umoriš sa. Nešla by som do toho s ním.

nika898
21. okt 2019

@datelinka157 ja osobne by som taketo veci neriesila na fore. Kazda ti napise utekaj od neho prec. Ja ti poradim zvas si za a proti. Moze to byt len blbe obdobie u neho. Pises ze sa mozes na neho spolahnut co je dost dolezite. Moze byt ze si najdes chlapa s ktorym budes zazivat dobrodrustvo zalozite si rodinu a zistis ze ta podvadza/nevie dost zarobit/nevie nic vybavit/ alebo ... je toho kopec. Musis si uvedomit ze kazdy ma dake chyby. Ja som tiez chcela vela chodit kade tade. Moj muz je workoholik. Bol nim a vzdy aj bude. Mame dve deti a ver ze su tyzdne kedy ho ani nevidim. Minule som mu povedala ze za chvilku budem vediet ze s nami byva len tak ze mu perem spinave veci. Zase jeho kolega prisiel s placom do prace s tym ze zena od neho odisla pred tyzdnom a on si to vsimol az teraz, manzel mojej kamosky zase ked je v meste co je dost casto bali kazdu ktoru vidi a uz ju ze vraj aj podviedol. Kazdy mame nieco. A daku chybu bude mat aj tvoj novy partner tohoto uz poznas. A moja rada postav ho pred hotovu vec. Kup cez zlavomat pobyt a povedz mu ze uz je to zaplatene a zarezervovane a ze vtedy a vtedy idete.

tanya65
21. okt 2019

@datelinka157 tak sa rozist,ale neustupit. Takto sa budete len trapit. A ani babatko by nepomohlo k zmene,to by boli len prazdne sluby.

evka258
21. okt 2019

@datelinka157 mňa by z takého chlapa porazilo. A to buď rada, že ešte nemáte dieťa. To by si bola zas na všetko sama. Si mladá, vezmi život do svojich rúk a prezi ho s niekým, kto bude pozerať aj na Tvoje potreby. Lebo ten tvoj priateľ je čistý egoista z toho čo píšeš.

eliska13
21. okt 2019

@datelinka157 On iny nebude nesadli ste si povahovo. Ty ho budeš stále ťahať energiou....budeš unavená, znechutená potrebuješ iný typ chlapa

lujza123
21. okt 2019

@datelinka157 asi každý zdochynajuci vzťah sprevádzajú takéto pocity. Je to úplne normálne, nedá sa zo dňa na deň len tak odísť z dlhodobého vzťahu a necítiť nič. Predsa len za tie roky sú si ľudia veľmi blízky.
Ja som to pochopila až teraz, mam druhy vzťah a stále aj po 9 tích rokoch milujem. Jasne, chybička sa nájde vždy ale predosli vzťah po 9 tích rokoch to by som vedela písať litanie co všetko je zle, teraz s iným človekom všetko klape, všetko je tak ako ma byt.

h2
21. okt 2019

@datelinka157 Ahoj, ani som to celé nedočítala, jednak je to dlhé a potom, ani nepotrebujem čítať ďalej. Mala som takého istého! Presne! boli sme spolu 10 rokov. Žiadny posun, žiadne plány, žiadna budúcnosť. Ja - domáci otrok, on - pohoda, klídek, tabáček. Nikam sme nechodili, iba ak som ja zariadila, vybavila... tak on sa milostivo zúčastnil. Ak sa mu chcelo.
Prosím Ťa, naozaj Ťa veľmi prosím, nebuď taká krava, ako som bola ja, že som to tak dlho vydržala.

veroonikadan
21. okt 2019

@h2 takeho som si aj ja zazila a teda veru raz stacilo!

janage
21. okt 2019

Tak ked ma tolko casu a nema na dovolenku tak co mu brani najst si brigadu?

janickacrazy
21. okt 2019

@janage jeho lenivosť mu bráni 😝

eva_eva
22. okt 2019

@janickacrazy toto je presne to. Nechápem prečo mnohí majú taký problém, že vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, veď nemôžu očakávať, že veci sa zakaždým nejako samé vyvŕbia, nejako sa vykryštalizujú 😖

nevludna
22. okt 2019

Nehuli travu? pri nej to ide dole vodou s ambiciami a clovek je lenivy a hlavne furt spi ;)