Keď sa chlap neozýva
Ahojte, po tom, čo som sa popálila v lete s tým kamarátom a písala sem kvôli rade, som sa o chlapov akosi prestala zaujímať. No stretla som jedného, ktorý sa mi zapáčil. Stretli sme sa raz a nakoľko je z iného mesta a pracuje v BA tak sme si veľa písali. Často mi písal prvý, zaujímal sa, keď mal ísť domov, vždy mi dal vedieť a napísal, že sa teší, a že dúfa, že sa uvidíme. Bol milý, no ja som si po predchádzajúcich skúsenostiach držala odstup. Osobne sme sa stretli potom asi trikrát. Boli sme na prechádzku, v kine a tak. Videla som, že má záujem, bol milý, aj mi povedal, že som mu veľmi sympatická. trochu sme flirtovali, pokecali.Nič medzi nami nebolo, myslím žiaden sex ani nič, stretli sme sa, porozprávali sa, zabavili sa. Držala som si odstup,hoci postupne som zistila, že sa mi celkom páči. No zrazu sa ozýval menej a menej. Na fb odpísal ledva po týždni, potom ani to nie. Na Vianoce som mu poslala sms a zapriala pekne sviatky, nakoľko sa prestal ozývať, nepredpokladala som, že dôjde k ďalšiemu stretnutiu, hoci bol na sviatky doma, pripojila som aj želanie k novému roku. Odpísal a dokonca napísal, že ved do nového roka sa môžeme vidieť, je doma a bol by aj rád. No neozval sa. Mala som niečo pred vyše týždňom cestu cez ich mesto , tak som mu poslala sms, že mám cestu a ak má čas a chuť, môžeme čosi podniknúť a niekam vybehnúť. Prišlo mi to také prirodzené a nevtieravé, nechcela som na neho tlačiť, keď som postrehla, že sa za poslednú dobu odmlčal dosť. No neodpísal ..doteraz. Dokonca ani na fb neprišiel niekoľko dní odvtedy. Nechápem správanie mužov, to je akože normálne u chlapov, že neodpíšem, vypnem obraz aj zvuk a dovi..dopi? 🙂
@zuzina25 Si krásna, mladá, inteligentná žena, príde niekto lepší 😉 Áno, mal sa zachovať inak, ak to berieme z uhla dobrého vychovania a spoločensky prijateľných, očakávaných a daných noriem. Určite Ťa to mrzí, aj mňa by a aj ja by som radšej poznala nepríjemnú pravdu podanú priamo, ako takéto odmlčanie sa bez vysvetlenia. Ale uznajme, právo takto sa zachovať má každý 😀 , nemôžeme očakávať, že sa niekto bude chovať tak, ako to za správne považujeme my, alebo dokonca tak, ako by sme sa zachovali my. Tak to nechodí. Každý je aký je, zamrzieť to určite zamrzí, taký je ale život. Otras sa, nepátraj po tom: Prečo? Čo sa stalo? Prečo sa tak odmlčal? Páčila som sa mu? Hrá so mnou nejakú hru? Na tieto otázky aj tak dostaneš iba samé hypotetické odpovede od seba či od iných, napríklad aj tu na fóre 🙂 . No a pomôže to niečomu? Nie. Bav sa a hlavne žiar ako žena. Teš sa na to, čo Ťa čaká. A ver, že hocičo bude lepšie ako on 😀 . Potom sa ľahko stane, že vo chvíli, keď ty budeš šťastná, krásna a s niekým, si on bude niekde búchať hlavu pri zistení, že toto mohol mať on, ak by sa nezachoval ako pštros pchajúci hlavu do piesku 😀 . Ak majú k Tebe prísť informácie, prečo je to tak, prídu, ak nie, aj tak dobre. Veď život vždy stojí za to a pravdu majú baby, ktoré napísali: Pro jedno kvítí, slunce nesvítíííííííí 😀 😉
Ja sa nevyjadrím až tak k pôvodnej otázke (minimálne z vlastných skúseností nemám čo povedať, lebo som nikdy nemusel žene dávať košom), ako skôr k tomu, že ak sa ti takéto nepríjemné konce vzťahu stávajú častejšie, bolo by načim sa zamyslieť, či niekde vo vzťahoch, resp. ich nadväzovaní, nerobíš chybu (obvykle, kým na to človek príde, robí veci podobne, a čuduje sa, prečo to aj podobne vychádza).
T.j. napr. či ťa nepriťahuje niečím špecificky problematický typ chlapov (v čom sa podobajú?), či ty sama niečím nechtiac nekomunikuješ o sebe skreslený dojem (napr., opakujem že napr. majú dojem ľahkej koristi na sex, a neskôr zistia, že to také ľahké nebude - čo inak chválim, lebo mať sex po krátkom čase známosti spôsobuje chybné naviazanie sa na často nesprávneho človeka), či sa nezoznamuješ na nevhodných miestach a v nevhodných situáciách (osobne za ideálne považujem nájsť si človeka jednak z podobnej spoločenskej skupiny, ale predovšetkým v situáciách, ktoré vychádzajú z nejakého spoločného záujmu - napr., vymýšľam trochu blbosti len pre ilustráciu, v krúžku leteckých modelárov či paličkovanej čipky 😉. V takýchto spoločenstvách aj trochu odpadá ten moment iracionálneho okúzlenia z prvého dojmu. Až na spoločenské tance, lebo tam chodí kopec chlapov práve len kvôli lovu.), atď. Niekedy je lepšie partnera až tak veľmi snaživo nehľadať (čo asi aj robíš), skôr budovať kopec kamarátskych vzťahov s oboma pohlaviami, a nejaký chlap sa tam časom azda vyskytne.
Toľko rady nie až tak starého fotra. Možno sa hodia, možno nie.
A ešte len tak pomimo odporúčam deliť dlhé texty na odstavce, lebo tie úvodné príspevky sa mi niekedy ťažko čítajú.
@hefo Ďakujem za názor, vážim si ho . 😉
Keď sa nad tým aj zamýšľam, nemám pocit, že by tí muži mali čosi spoločné, podobné. Myslím čo sa týka správania, či záujmov. Aby som to spresnila, ja si veľmi mužov nevyberám, to skor oni oslovia mňa. Ja som v tomto tak trochu „stará škola“ . Nie som z tých čo prídu za mužom a prihovoria sa, skôr naopak. No mňa musí muž predovšetkým zaujať. Nie výzorom, ale svojím vystupovaním, názormi, postojom k istým veciam, svojou inteligenciou, humorom. Nestojím o vystylovanych playboyov.
Mám dosť kamarátov aj mužského pohlavia , teda ozaj dlhoročných kamaratov ešte z detských čias. Sami mi viackrát, keď sme sa na tému vzťahov bavili, povedali, že keby ma nepoznajú a nevedia, že som úplne obyčajná milá baba, tak by si nikdy netrúfli ani ma len osloviť. Lebo ako sami povedali – som pekná, inteligentná a sebavedomá žena. Sebavedomá nie v zmysle namyslená, ale proste som si vedomá svojich hodnôt, vlastností a svojej ceny, teda keď za mnou príde chlap a povie mi, že by ma dal dole, tak ho pošlem rovno kade ľahšie a ani mu nedám šancu. Takému ide len o jedno. A žiaľ, takých je stále viac a viac. 😒
Tento chalan bol fajn, tvrdil, že som mu sympatická, že som milá, pekná, vtipná, sexi, proste dievča, aké by si želal každý normálny muž, a že ani netušil, že by v dnešnej dobe ešte mohol stretnúť také skvelé dievča. Dokonca ocenil , že nie som z tých k........ , ktoré sa bavia sexom na jednu noc, lebo on také nehľadá a ani by si takú ženu nedokázal vážiť..a bla bla bla, krá krá krá. Všetko bolo super, rozumeli sme si, strávili sme príjemný čas spolu, zabavili sme sa, super sme si pokecali, naďalej sme si písali, stretli sme sa... a zrazu jedného pekného dňa ..odpíše po týždni, na ďalšiu správu pre istotu po dvoch a na sms radšej už vôbec.
Takže, buď chlapi nevedia čo chcú (lebo keď to nájdu ani tomu nedajú šancu), alebo sa každej chcú dostať len do nohavičiek. A pokiaľ ide o nejakú chybu z mojej strany,(myslím voči mužom, sama o sebe mám určite veľa chýb tak ako každý), jediná aká ma napadá je moja opatrnosť a to, že s chlapom jednoducho nevleziem hneď na prvom, druhom či treťom...stretnutí do postele. A ak som preto chybná, či vadná, prosím, ja si taká v tomto smere nepripadám, mne príde chybný a vadný celý tento súčasný svet vzťahov, (ak sa tu vôbec dá hovoriť o vzťahoch), z ktorého sa očividne tie najdôležitejšie hodnoty už dávno vytratili. 😢
@zuzina25 ked tak citam tu jeho pochvalu, ze si ta vazi, lebo nie si ten typ, co by siel hned do postele - myslim, ze on bol presne ten typ, co chcel iba rychlo peknu babu do postele. asi dufal, ze presne tento typ reci ta okuzli, ze naivne uveris jeho doveryhodnosti a presne preto mu das po par rande. trebárs mu to pri predchadzajucich babach ako udicka zafungovalo skvele. take reci totiz zneju celkom neotrelo, dokonca lichotia, vyzdvihuju charakter zeny a navodzuju pocit, ze sa mu da verit, ze on je iny, ma ine hodnoty, hlada v zene nieco viac, nez IP a ze sa zena nepopali, ak s nim pojde na tretom rande, lebo on je seriozny muz.
a ked videl, ze fakt nedas, ze fakt cakas, ci z toho bude vazny vztah, tak to pustil do stratena. pre teba vyhra.
kto vie.
pust ho z hlavy.
a nie si prekliata, ani nevhodna na vztahy. take hluposti si vyhod z hlavy spolu s nim. natrafit na dva nevydarene skorovztahy po sebe je sice frustrujuce, ale este nie je signalom, ze si odsudena na samotu.
ber do uvahy, ze cim zena presnejsie vie, co hlada, akého muza chce, tym tazsie sa hlada. ale tym ma vacsiu istotu, ze ked uz pride, tak to vyjde (pokial neprepadne panike napr. stupajuceho veku, vydavajucich sa a rodiacich kamaratok a pod. a nehrabne nakoniec po prvom, co pojde okolo 🙂 ).
@moonlight1210 no ved prave preto som tu vetu zakončila bla bla bla..kra kra...lebo asi tak som to vtedy vnimala... proste nakolko som sa viackrat popalila...neverim sladkym recickam chlapov..tí dokažu narozpravat zenam take rozpravky a natlacit take kaleraby do hlavy ...nemam uz davno 16 ...preto som mu na ne neskocila a nedala mu 😀 zeby preto sa uz neozval ? 😀
možno čakal od teba sex na prvom stretnutí 😒 😒 😒 😒 a ked nebolo nič .... nemal záujem strácať čas
@zuzina25 teraz uz muzi nebalia oni sa nechavaju zbalit zenami hovorim z vlastnej skusenosti a aj zo skusenosti muzov ktorych poznam. Teraz uz muzi su vychovani ze sa spravaju aj niekedy trochu zenskejsie ako ta stara skola. Vidim to aj dookola ako muzi pozeraju a cakaju ked zena spravi prvy krok oni sa boja odmietnutia ako cert kriza preto radsej cakaju ci ich pride oslovit uz priamo zena ktora ma o ne zaujem.
@zuzina25 Davaj viac na svoju intuiciu, ak sa ti chlap pre nieco na zaciatku nepaci, ma to svoju pricinu, len ty ju vtedy este vedome nedokazes identifikovat. Podobne ako pri tomto, ked si uz na zaciatku citila, ze ti tlaci kaleraby do hlavy. U mna ak prve rande nebolo take, na ktorom sme sa dokazali rozpravat niekolko hodin a este aj potom mat pocit, ze sme si toho este strasne vela nepovedali a chceme sa stretnut znova co najskor, som ani v dalsich nepokracovala. Odpadlo tym aj to cakanie ci a kedy zavola, kedy napise. Ale suvisi to aj s tym, ze mne sa nepacia nesmeli, nekomunikativni muzi, ktorych treba do niecoho strkat. Nehovorim, ze nemozu mat svoje kvality, len nie su moj typ.
Si mlada, slobodna mozes si vyberat, neber len to, co k tebe more vyplavi.
odporúčam, pozri si film He's Just Not That Into You, alebo Až tak moc tě nežere... proste stratil záujem a takto to vyriešil... akurát minule som sa o tom bavila s priateľom, hovoril, že toto isté robil v minulosti aj on 😅 dôvod? nemusel nič vysvetľovať, proste sa neozval, a mal pokoj 😀
Nemyslim si, ze chcel sex na 1. rande, a to nie som ziadna naivka. Skor mu to v tej hlave preplo a nedokazal povedat, preco nechce pokracovat v stretavani. Chlapi su divne tvory, vyznie to mozno divne, ale on sa mohol aj kludne zlaknut, si nadherna zena, inteligentna, sebavedoma, on mohol nadobudnut dojem, ze by si ho aj tak nechcela alebo neskor nechala a tak vycuval. Bohuzial, aj toto sa stava, aj ked to znie na hlavu 🙂 ked si napisala o tom, ze kamosi - chalani by si ta ani netrufli oslovit, tak mi tato moznost pripada ako realna.
bežné,chlapi sú takí,ked majpú v paži a nemajú záujem o babu,ja tiež tak kedysi,kamoši sme boli celkom dobrí,a tak,chodili sme vonku,som si myslela,že dačo z toho bude možno,písaval mi,ako mu chýbam,že ked šiel cez moje mesto,že myslí na mna že mu chýbam,v bare sme boli velakrát atd,a zrazu ? nič,neozval sa,prestal sa ozývťa zo dna na den :DD a ked som mu napísala na fb tak nič,neodpísal,ani nečítal,hoci tam chodí pravidelne,a sms neodpovedal doteraz 🙂 a je to tomu pár ročkov 🙂 a odvtedy som o nom nepočula .,asi toľko..chlapi su svine :D
Ked sa chlap neozyva, tak bud nema zaujem, alebo ma vyhliadnute nieco lepsie, ci pristupnejsie a znova sa vrati a ozve len ak mu to nevyjde, zial 😉 Lebo ked ma chlap zaujem, vtedy sa ho zas nevies zbavit
Ako zisťujem, u chlapov to bude asi naozaj úplne bežný spôsob ako neinteligentne a nevyzreto dať žene najavo , že už nemá o ňu záujem. Hold, darmo sa nehovorí, že chlapi sú večné deti, asi nikdy nedospejú a neuvedomia si niektoré veci tak úplne ako my ženy 🙂 Aj som mu už mala chuť napísať, ale klepla som si po prstoch 😀
@zuzina25 no muzi proste funguju inak ako zeny, to je fakt. Ak ma zaujem, chut, energiu, cas, atd. stretavat sa, tak sa stretava a je aktivny. Ak nie, tak nie 😉 nemusi v tom byt ina ale aj moze. Ja by som to nebrala, ze muzi su nevyzreti, alebo svine, atd., proste funguju inak. Vyberu si obet 😀 😅 a idu si za svojim. Ak su velmi "hladni" alebo ak sa im zena velmi paci, su vytrvali. Ak je vyhliadnuta zena menej zaujimava z akehokolvek dovodu (bud proste tak velmi zenu nehlada, alebo nie je jeho typ, alebo ma lepsi tip, atd., milion dovodov) tak sa az tolko nesnazi...
Blbe je, ze toto si zeny vo veku, ked si hladaju partnera, vacsinou neuvedomuju. A z toho su potom taketo konfikty. Nie je chyba v tebe. Len si proste zena a on je muz 🙂
@zuzina25 ... načo to pitveš a týraš sa ?
neobviňuje sa, nič zlé si neurobila...vlastne ani on...len ťa nechce. bodka.
raz stretneš skutočného chlapa, ktorý ťa bude chcieť ... napíše, zavolá, príde...a zas dokola...a ty budeš cítiť, že je to ON ... bez naťahovania a hier kto z koho 😉
Zdvihni hlavu a usmej sa ... nový život začína zajtra ...
Žena musí pobozkať veľa žiab, kým si nájde svojho princa. 😝
@zuzina25
Kamos ma dodnes prcu z exfrajerky (ktoru tiez nechal tak nejak postupne vo vzduchoprazdne do stratena. Ale zas ona stale trvala na tom, ze to medzi nimi nie je vazne. Iba po tom rozchode to zrazu uz brala vazne.), ze pila, riskovala pokutu, sla k nemu a celu noc stala odparkovana v bocnej ulicke a sledovala jeho byt, lebo tam uz mal prvy raz novu priatelku. Chodili na nu nazerat z okna, dokedy ju to bude bavit tam stat. Nakoniec v aute zaspala, tak jej nechal odkaz za stieracom.
Prebudenie rano asi nebolo najprijemnejsie, ked zistila, ze o nej vedeli a bavili sa na nej.
tak zmaz kontakty, lebo nahodou sa pojdes von bavit, das par drinkov a pochyti ta chut to riesit. A na druhy den budes zazivat hlupe pocity, ze si sa na ho nevykaslala.
@zuzina25 preco sa tym az takto zaoberas? Ved si pekna a inteligentna baba, najdes dalsieho. ja som v podobnej situacii a aj mne sa toto raz stalo a nexapala som to, lebo obvykle sa mi vsetci pchali do priazne a zrovna tento, o ktoreho som mala zaujem, sa aj mne, ako tebe, prestal ozyvat. Netusim doteraz preco, az teraz na vianoce mi napisal, ze Stastne a vesele a prepac mi... Ja netusim dodnes, co sa stalo.. Ale moze to byt uplne jednoducha vec, o ktorej nevies, mozno mal predtym nejaku frajerku a vratili sa k sebe... Uzavri to uz a hladaj dalej. Podla mna je to v pohode, ked pomaly prerusil kontakt, ja to tak stale robim, volam to, ze "uhram to do stratena". Netrap sa tym, tych spravnych este najdeme ;)
Chlapi sa vyhýbajú konfliktom v partnerstve, nechce sa im nič riešiť, vysvetľovať, radšej hrajú mŕtveho chrobáka. Asi aj pre tohto konkrétneho je jednoduchšie už sa neozvať, než vysvetľovať, že nemám viac záujem, mám inú... Alebo niečo podobné. Je lepšie, že sa tak stalo teraz, než po nejakej dlhodobejšej známosti. Netráp sa, v tebe to nie je.
@zuzina25 ked ta to tak strasne trapi, tak mu to napis a budes vediet, na co si. Nic to sice nezmeni (asi nie je velka pravdepodobnost, ze ti vyzna lasku), ale budes to pocut od neho a prestane ta to trapit. U mna to tak bolo. Ale to sme si spolu nieco uz zacali a on sa prestal ozyvat. Ok, boli sme mladi, ja dom mala 21, on 23. Napisala som mu siahlodlhy mail. A chalan mi odpisal, ze nieco v zmysle, ze si mysli, ze sa k sebe nehodime (aj ked pri nasich stretnutiach bol ako med). A o 3 mesiace som sa dozvedela od jeho kamarata, ze chodi s inou. 🙂 Neviem, ci zacal uz pocas nasho "chodenia" alebo az potom, pointa je ta, ze muzi sa radi vyhybaju konfliktom. Tak sa proste radsej prestanu ozyvat, ako by ti mali povedat nieco neprijemne. Ale malo to vlastne happyend: po 5 rokich nasho kamaratstva (obcas sme sa stretli) mi mily kamarat navrhne, ci s nim nechcem chodit. :D No, pekne som ho vysmiala (okrem toho, ze som uz 4 roky bola so svojim sucasnym, ale ani inak proste nie). Ale uz sa nestretavame ani nic (kamarat sa trochu ofucal na mna). Tak vlastne neviem, ci je to happyend. Ale pointa: kto sa vela pyta, ten sa vela dozvie.
@nikuliak no nevydrzala som a napisala mu. su to uz vyse dva dni, no odpoved ziadna, Nekladla som mu sice ziadne otazky ani nic podobne, skor to bola správa, v ktorej som mu len povedala , čo mam na srdci, že som si dokázala domyslieť isté veci, keď na sms neodpisal, ale že stačilo napísať hoci narovinu , že nemá záujem o stretnutie, ako sa odmlčať bez odpovede, pretože to zo strany muža vždy pôsobí inteligentnejšie. Nakoľko ja som ho vždy vnímala počas doby, čo sme sa poznali ako mne velmi sympatického, milého a inteligentneho muža, Na zaver som mu zapriala vsetko dobre do noveho roku, nech sa mu dari. Mozno na to nie je co odpisat, no neozval sa, hoci spravu podla FB videl. Ale aj mlcanie je v podstate odpoved..asi som v istom smere trafila klinec po hlavicke, a naozaj ten zaujem tam uz nebol..resp. nie je, nech uz je dovodom ina zena alebo cokolvek ..no co uz , zivot ide dalej 🙂
@zuzina25 vieš čo je na tomto možno pre teba najsmutnejšie? Že ním to určite ani len nepohlo.... Ty si mu vyliala srdce, ale on to vzal len ako informáciu. Navyše keď si mu vytkla že sa mal ozvať (čo ja plne chápem, tiež by ma to sralo), tak muž sa zasa len na výčitky zakuklí a neodpovie nič. Bola by som prekvapená, keby Ti odpísal. Ale badám, že muži sú vo väčšine prípadov podobní... my ženy sa trápime, dumáme čo a ako a prečo, a oni sa ani len neunúvajú niečo napísať, ozvať sa a podobne.
@zuzina25 Tato sms uz bola uplne zbytocna a neverim, ze mas po nej dobry pocit. Co si mu vlastne chcela tymto povedat? Koktail vycitiek, ze je hnup a zaroven vsetko dobre v Novom roku ??? Ak si este sondovala, ci este ma zaujem, tak toto bolo jasne uz predtym, ze NEMA. Poradim ti jednu velmi dobru vec, ktoru ja uz davnejsie praktizujem. Po vsetkych signaloch, ze muz o mna nema zaujem, vymazem vsetky jeho kontakty, aby som mu v slabej chvilke nepisala a nerobila zo seba kravu.

@junova tak tomuto sa povie karma je zdarma....hehe...🙂