icon

Keď sa ti zrúti sen

jozeffezoj
9. jún 2023

Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@kamatopo ak by som sa rozviedol tak urpinne by mi bolo jedno ci je alebo nie je šťastnejšía. Keďže je to relatívny pojem pre všetky strany. Pre mňa je šťastie mat zdravú dcéru ktorú milujem nadovšetko.
Ja som ju netlacil do toho aby tu ostala. X krát som jej povedal ze ak tu byt nechce aj slušne tak ja ju nemôžem držať. Dom nepredám určite ak by to tak malo byt radšej zoberiem vyššiu hypo a vyplatím ju.
Nie to hovädo bolo myslene na švagra ktorého tak označila svokra.. to je jedno už.
41 ale ten tlak mam podla mňa z náročnosti práce a hlavne to začalo keď sme začali mať doma problémy.
Išiel som zo zlého do zlého.
160/105 a bezne 145/96

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@la_dolce_vita aj ja sam sebe... alw aspoň sa trosku vypisem. Potrebujem to.
Ak by som mal komu tak nie som tu

macatt
3. júl 2023

@jozeffezoj áno inklinujú, lebo sú bezstarostní, užívajú život a každý deň ako by mal byť posledný..a určite aj to, že nebude z okruhu spoločných známych..

macatt
3. júl 2023

A možno je aj manželka z toho nervózna, že jej nedá pokoj, žiaľ ročný vzťah nemusí byť jednoduché ukončiť..

kamatopo
3. júl 2023

@jozeffezoj nuž tak potom ju výplat z jej dielu a začni žiť. Nepýtaj sa jej či chce ,alebo nechce ostať. Na to je Bsm. 41 je vek kedy si môžeš založiť rodinu. Žiť ako človek ktorý chce byť milovaný aj so zdravotným problémom. Čo sa týka cudzincov. To je topka aj mojom okolí,neviem čo majú naviac ale ženy strácajú súdnosť. Moja kolegyňa takto odišla s Gruzincom o ktorého ja by som ani bycikel neoprela a ona úplne vymetena hlava. Po 25 rokoch manželstva opustila všetko čo mala. Dvoch synov,hotový dom a manžela čo z toho prepadol alkoholu🤦.

katkami123
3. júl 2023

@kamatopo
Ale autor ju posielal za milencom, keď s ním bude šťastnejšia, ale ten ju za partnerku nechce 😂😂😂

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@kamatopo :( to min je ľúto.
Pred 50 rokmi si zasulozili v kravine. Vedeli to len dôjde kravy a bol kľud.
Dnes je internet plný všetkého. Úžasného super.
Ja som si zrušil instagram aj tiktok. Len kozy a rit a dookola. Človeku reálne z toho začne šibat.
Aj teraz sa niekedy pristihnem ze skrolujem videa na FB dookola len tak. Čisto doping mozgu. A vypnem to.

@katkami123 nerozumiem
Neposielam ju tam, je to ironické posielanie nie ze mne to robí radosť. Povedal som jej ze ak si mylsi ze bude šťastná nech ide lebo potom to nemá význam. Tak vám povie x dôvodov prečo nie ale aj tak tam bola.
Podľa mňa co sa nás týka sme na bode mrazu.
A asi ani jeden z nás si to nechce priznať.
Skôr sa asi mame radi ako...

katkami123
3. júl 2023

@jozeffezoj
Žila som ako mladšia v zahraničí, v rôznych krajinách v rámci EU a nikdy som nič s cudzincom nemala, aj keď bol záujem, ale ja som veľmi rozumový typ a vždy eliminujem vo svojom živote všetky možné komplikácie na minimum a vo vzťahoch na diaľku moc neverím, takze to ani nezačinam. Ešte aj tam som si našla Slováka.

Čo sa týka tvojej ženy, písala som to aj v iných diskusiách, ale sú ľudia, nielen muži, ale aj zeny, ktorí sa na rodinný život a manželstvo nehodia. Toto sa týka aj tvojej zeny, nemá na to po psychickej ani osobnostnej stránke. Na začiatku som ti tu dala články či ti nepripomína chovanim určitý typ ľudí, lebo mne príde chovaním typ s hraničnou poruchou osobnosti. Ty si napísal, ze takéto je jej chovanie. Jeden deň si ide žily rezať, lebo nevie čo ďalej, druhy deň si sadne odutá, že nikam nejde a všetci máte skákať ako ona pískne, potom ti povie, ze sex s tebou si nevie predstaviť a nebude, za chvíľu plače, ze sa jej zmenšili prsia. Normálny chlap by dávno utekal, takze problém máš aj ty, ak ti takáto povaha imponuje a vybral si si ju za životnú partnerku. Ona ti bude neverná, lebo jej život je chaos, neistota a emočné vylevy. Po uši bude zlaznena a zamilovaná do milenca, lebo ho môže mať aj nemôže. Tento typ žien si nikdy nebude vážiť chlapov ako si ty, bude s tebou zametať. Ona bude hotová z podobne emočne nezrelých typkov, pri ktorom vie, ze ma aj inú, ale ju zahrnie emisnými vylevmi o jej krase dokonalosti a uzastnosti a zas mu podľahne, tom sa jej odmlčí, lebo bude s inou a ona v zúfalstve a neistote, aby ju opäť bombardoval emocnymi vyznaniami lásky, možno občas facka… toto je typ chlapa za ktorým bude divá, chlap, ktorý ju bude naťahovať a podobne neistý typ človeka, v podstate niekto, kto si ju nebude vážiť. A naozaj tu už bolo všetko napísane. Tvoj problém je, ze ty to nechceš spracovať a nechceš to vidieť.

katkami123
3. júl 2023

@jozeffezoj
Narážala som na to, že tvoja žena by možno aj chcela viac s milencom, ale jemu vyhovuje len ako posteľovka. Kedže si písal, ze jej odpoved bola, že jej milenec nie je iba s ňou a jedna žena mu nestačí. Jej asi stačí a je mu oddaná, keď sex s tebou odmieta.

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@katkami123 tak povedala ze je to typ ktorý nebude s jednou ženou. Ale ako to myslela neviem. Možno len niečo trepla aby ma ukludnila... kvázi ukludnila

katkami123
3. júl 2023

@jozeffezoj
Už nič nové sa tu nedozvieš a kedže si nevidel ich konverzáciu, ktorá by ti veľa povedala, tak žiaľ, no…
To ako ty vnímaš svoju ženu neznamená, že ju tak vníma aj iný chlap.

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@katkami123 ja radšej nechcem.
Jedno viem ze mi niekoľko krát povedala ze mi nemôže všetko povedať a plakala pritom.
Ja som jej povedal ze to ani nechcem ze už tak mi je bude z toho.
Dám si čas a uvidím. Mala do školy, ja sa snažím zmeniť pracovisko inde, začínam cvičiť zase a uvidíme co bude... ale nevidím to na roky ani na desiatky mesiacov... Hádam do konca roka budem vedieť na com som. Ale čím ďalej tým viac triezvejem a začínam chápať ue aj sam seba som zanedbal a aj to určite príťažlivé nie je ci už ore ňu alebo pre inú...

macatt
3. júl 2023

@jozeffezoj tak a ešte jej prestaň chodiť okolo riti, nech ti prispieva na hypo, bývanie a stravu, lebo takto sa pre ňu nič nezmenilo,..keď s tebou je sex Fuj tak pre teba je fuj za ňu všetko platiť☝️.

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@macatt ako zas to chápem aj keď nechápem.
Ja už som to mal spraviť dávno.
Takto bola vždy nezávislá, sama na seba za svoje.
Ja keď som spomenul hypo a iné tak ona spomenula nové auto a dovolenky.
Je pravda ze to platila ona. A he mi jasné že ak by došlo na rozvod tak súdu to bude jedno ze za ti roky mi na chod nedala ani 1e.
Dala niečo do záhrady a auto a dovolenky

oliolijanka
3. júl 2023

@katkami123 Odpovedala som ti, ze autor musi zenu presvedcit, ze problem vyriesil. Alebo aspon ju musi presvedcit, ze si uvedomil, ze chyba je na jeho strane a ze vyskusa vsetko, aby bola spokojna.

Tu ide o zivot troch ludi. Budu rozvedeni, budu trpiet bez dietata, dieta bude trpiet bez rodica a staci si iba uvedomit, ze rodicom chybal intimny vztah.
Nech autor kupi kvety, vyzdvihne manzelku z roboty, odvezie do hotela a otvori bonbonieru jahod v cokolade a nech iba lezia a jedia tie jahody.
A o tyzden nech vymysli inu blbost a potom znova.
Nie tu dokolecka teoretizovat o detstve jeho babky.

Mne ziaden vztah neskrachoval kvoli mojej nevere....nikdy som nebola prichytena🤷‍♀️😀 a ani som vernost nikomu neslubovala.

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@oliolijanka ani v kostole? 🙂

oliolijanka
3. júl 2023

@jozeffezoj Ani v kostole, ani na urade, ani medzi styrmi ocami.
A tiez som to od nikoho neziadala.

jozeffezoj
autor
3. júl 2023

@oliolijanka tak to by som.zas nerozoberal lebo ja chápem ze monogamia nie je dogma ale...

pralinka25
3. júl 2023

@oliolijanka preco by mal robit taketo debiloviny pre cloveka co nema zaujem. toto moze robit pre nejaku novu s ktorou by mohol zacat znova. naco by mu bola ona?

oliolijanka
3. júl 2023

@jozeffezoj Schvalne som si pozrela, ako chape pojem "monogamia" wikipedia.

Takze co je monogamia podla teba?

oliolijanka
3. júl 2023

@pralinka25 Preto, lebo on aj manzelka chcu ostat v manzelstve, chcu spolu vychovavat ich dieta.
Kym to chcu, musia sa snazit.
Snazit sa budu musiet aj pri novych partneroch. Takze preco to neskusit pri uz teraz?

On nech o seba dba, spravne nech buchne po stole a hypoteku a ostatne naklady nech rozdeli na polovicu.
Nech buchne po stole a zakaze sexualnu turistiku svojej manzelky ale nech jej ma aj co ponuknut.

A ano, nech sa rozidu v pohode aj teraz. Ja rozumiem, ze ked jej v posteli "nevonia", ze to nema vyznam.
Otazka je, co jej vadi a ci sa to da zmenit. Ak je to uzks predkozka, tak uz to malo byt davno vyriesene.

pralinka25
3. júl 2023

@oliolijanka ty by si bojovala o nefunkcny vztah? citala si ake teatro predvadza ona teraz? ja neviem v tomto bode by zo seba robil uz len debila. tento vztah realne nemoze fungovat. su rozdielni nevyhovuju si. rodicmi predsa byt neprestanu. podla mna si celu diskusiu necitala.

katkami123
3. júl 2023

@oliolijanka
Úprimne, čítala si celu diskusiu aké chovanie má jeho manželka? Tá si zaslúži nie hýčkanie, ale kopanec do zadku, krátky dvor a dlhý bič. Vychcaná je pre seba až až. Tu nejde iba o neveru, toto je už iba čerešnička na torte pri jej povahe, ktorá sa aj dala očakávať, lebo ako sa hovorí bolo koze dobre, išla na ľad tancovať. Mala všetko, okrem rozumu, nebude mať nič.

oliolijanka
3. júl 2023

@pralinka25 Asi ano, bojovala by som. Ale nie nasilu udrzat nieco, co nefunguje, ale snazila by som sa sfunkcnit to, co nefunguje.
Autor musi vyriesit svoje zdravotne problemy a musi nastolit vydavkovu rovnovahu.
Nestaci odpisat milenca kvoli narodnosti. Je lepsi sko Srb alebo Chorvat? Vsak nech ukaze?
On svoju zenu moze zvadzat. Nic za to neda.

katkami123
3. júl 2023

@oliolijanka
Tú energiu a aj peniaze môže kľudne investovať do inej ženy… pretože jeho žena mu za oplátku nič nedava, už aj tak do nej investoval energie a peňazí až až. Iná by mu to vrátila niekoľko násobne.

katkami123
3. júl 2023

@oliolijanka
Nehnevaj sa, ale nič trápnejšie si neviem predstaviť ako sedieť vedla chlapa na posteli v hoteli, jesť jahody a tŕpnuť, aby odo mňa neočakával sex a budeme sa tam asi na seba usmievať 🤦🏻‍♀️. Tu nejde o sex, ona je zamilovaná do iného, preto nechce svojho muža.

pralinka25
3. júl 2023

@katkami123 mna by na toto tiez rozhodne nikto nedostal. skor naopak.rovnako ako vecera so svieckami u mna absolutne antikoncepcne.

majada35
3. júl 2023

@jozeffezoj nečítam všetko, je tu 15 strán, snáď sa nebudem opakovať..Ty vieš, aký je váš vzťah. Či má zmysel zachraňovať niečo, čo už nejde opraviť..píšeš, že tri roky predtým sa to začalo kaziť ...predchádzali tomu iste problémy a váš vzťah to ťahalo nadol... následne ta rok trvajúca nevera. Podľa mňa, žiaľ, nemá zmysel trápiť sa, zachraňovať, odpúšťať..pretože to už nefunguje. Ak by si aj potlačil svoju sebaúctu a pozeral predovsetkym na svoju dcéru, rodinu ...zachranu...Ty už nebudeš šťastný.. pretože bola pošliapaná dôvera. Ostanú len pochybnosti, ktoré sa ti budú vkradať do mysle v tej najnevhodnejšej chvili. Bojíš sa urobiť razny krok, správne rozhodnutie...radšej budeš ohýbať chrbát v nádeji, že robíš to najlepšie pre záchranu a zachovanie rodiny..i keď v skutočnosti tyras len seba. Niekedy to proste nevyjde. Aj keď sa človeku rozbije sen..stále má seba, svoje hodnoty, svoju úctu a česť.

oliolijanka
3. júl 2023

@katkami123
@pralinka25
Dievcata, to bol iba priklad a zamotala som sa.
Mne vlastne na tom nezalezi, ci spolu ostanu, alebo nie.
Ja som sa zucastnila tejto diskusie, aby som autora upozornila na to, ze ak mu to tam dole nefunguje, alebo v 41 rokoch nie je dostatocne fit na to, aby pomiloval zenu, tak za rozpadom ich vztahu nestoji manzelkina nevera. Jej nevera je dosledok jeho nefunkcnosti.
Autor nema riesit zlyhanie manzelkino, ale svoje.

Az ked sa da autor dokopy, az potom sa jeho situacia vyriesi. Ociernovanie manzelkinej rodiny mu v nicom nepomoze, moze to iba vsetkym zucastnenym ublizit.

pralinka25
3. júl 2023

@oliolijanka vsak to je v ohode. akykolvek pohlad je vzdy prinosom. ja som chcela len vediet ci si to citala cele. a to nemyslim ako rypanie ani v zlom. aj ja som vacsinou vzdy za zachranu (hoci nevera je jedina kde by som nebojovala.)