Keď sa ti zrúti sen
Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(
@katkami123 žiaľ na veľa vecí nejdem dondetailov ale skutočne vie veci niekedy predramatizovat. Stačí napríklad ak je unavená z prace a mala záruka kefkou zrkadlo. Ja už som jej viac krat povedal ze by mala ísť za niekym odborníkom ohľadom jej povahy a jej nastavenia. Čím je staršia a problémov rodinných je viac tým viac sa to vykresľuje. Ale ja ju nechcem zoradiť ani odkopnut. Veľmi túžim potom aby to bolo ináč. Ako keď sme boli mladí a bez starosti.. alw sú veci co sa vrátiť nedajú a ja bohu ďakujem za svoje dieťa a za to ze je zdravé.
@jozeffezoj Neviem, do akej miery to myslíš vážne, čo píšeš, že by si jej nedal malú, vykopol by si ju z domu a pod. Ak toto ona vie, tak je pod veľkým tlakom a to ja na úspešnú terapiu nevidím. Od pomsty daj ruky preč. Potom bude ozaj lepšie sa rozísť, dôstojne sa dohodnúť na podmienkach rozvodu a ísť si každý svojou cestou.
@katkami123 mam rodičov co nás majú radi alw ak to mam rozobrať tak otec hrával automaty a musel ísť viac krat do zahraničia aby užíval rodinu. Mamka žiaľ je povaha ktorá je taka ťažšia na komunikáciu. Ako áno niekedy mám pocit že je moja žena jej podobná alw to na začiatku tak nebolo. Čiže nemôžem povedať ze to tak je od začiatku. Ja sa celkovo prispôsobujeme asi až veľmi. Aj s prácou aj všetkým aby som zabezpečil plynulý chod rodiny a domu.
Keď treba vyberiem voľno aj na úkor seba a oddychu aby som bol s malou alebo riešil veci doma.
Dnes je napríklad dcéra už nájedena, bol som v obchode na čerstvé pečivo, a idem vonku spraviť psovi novú budu. Beriem to ako normálnu vec.
@poppy22 ďakujem za nazor. Ja rozumiem tomu a ver mi ze s tým v hlave stále bojujem...je ťažká povaha. Ale bojím sa. Bojím sa všetkého...
@jozeffezoj
Ale takíto ľudia sa na začiatku pretvárujú - keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú 😉. Až časom sa ukážu v pravom svetle, keď už nemajú toľko energie na pretvarovanie, musí ju investovať už inde.
@toskanka píšem to len tak nie vážne. Ona vie ze mala je na mňa veľmi naviazaná a ten dom som staval vlastnými rukami a z časti peňazí ešte pred svadbou.
Píšem to tak hlúpo alw je to tak. Nqtrapil som sa tu a isto by som ja nebol ten co tu nechá dieťa a dom a odíde... ak má chápeš.
@katkami123 no príde to aj mne tak ze na začiatku sa viac kontrolovala
@katkami123 to mi je ľúto :(
A nerozmýšľal si, ze jej na papier vypíšeš podmienky, čo musí zmeniť na sebe, ak máte fungovať v mieri?
@jozeffezoj Hľadaj odpovede na otázky v sebe. Skús ju z toho na chvíľu vynechať. Porozmýšľaj, či jej dokážeš odpustiť, žiť ďalej s človekom, ktorý ti spravil niečo, čo by si jej ty nikdy nespravil. To isté by mala spraviť ona, či ťa naozaj miluje a nechce zostať s tebou len kvôli istotam, ktoré pri tebe má. Lebo ťahať to rok s niekým a bohvie dokedy ešte, keby to neprasklo, to nie je len tak. Buď tam bol veľmi dobrý sex, ktorý s tebou nemá alebo bola do neho zamilovaná. Klame ti, ak ti tvrdí, že nič také tam nebolo. Preto ťa nedokáže požiadať o odpustenie.
@katkami123 nerozmýšľal. Ono ja som jej už x krát vravel co mi vadí, neviem ci dospelý človek potrebuje mať veci na papieri AB to pochopil.. ale asi ano
@katkami123 postarám si o to aby z mojej strany do života dostala len to najlepšie a najlepšie rady.
@toskanka skôr ta druha stránka keďže si si sním písala nejakú dobu a ako mi vravela ze sa "namotala" a ze o sex nešlo ze s bim nerobila zďaleka také veci ako my dvaja, čo je samozrejme len jej názor... zas opicie tance na strope sme doma nerobili...
@jozeffezoj možno je čas spomaliť a nerobiť niektoré veci a dat priestor žene.Ty to berieš ako samozrejmosť, ale nech ide tie rohlíky kúpiť ona či na poštu.Mozno jej berieš v dobrej viere, že sa postaras aj jej priestor.Nikto nevyčíta z tých pár príspevkov realitu možno sa tak nudila a bola prehliadana, že stačil taký malý impulz.
No máš to ťažké, ale čakala by som na jej kroky vo zmení ty ideš v starom zaužívaným a ona?
Vidíš na nej, že jej záleží na rodine tebe, dieťati?
Mne to príde, že si jej zobral jej ženskú rolu to, že je dobrý zamestnanec je druhá vec.
Žiadna vyrovnaná žena, keď sa jej príde na prešľap nezačne reči o samovražde.V prvom rade myslí na dieťa a nie sa hrať na naučenu bezmocnosť.
Mám pocit, že ani ona s tebou to nemá ľahké. Pravdepodobne si vytočený alebo veľmi nervózny, ale mať v hlave myšlienku, že by si jej zobral dcéru, vyhodil z domu a urobil z nej v rodine k.... mi nepripadá, že si až taký dobrák a až tak empatický človek. Možno za normálnych okolností si, ale momentálne to dusno robíš aj ty. Keď ti manželka veľmi vadi, tak sa naozaj rozídete, ale prečo by dcérka nemala byť aj s mamou. Ona ju nejakým spôsobom ohrozuje? Alebo zostaňte spolu, ale nie takto.
@katkati
Tak určite ani dcérke, pre normálny psychicky vývoj nebudú robiť dobre hysterické záchvaty a dramatičnosť jej matky pre somariny, lebo si potrebuje vybiť zlosť a frustráciu na najzraniteľnejšom a najbezmocnejšom článku rodiny, zvlášť ak tie reči o samovražde trepe ešte aj pred ňou. Síce som to tu zmazala, ale to, že žena porodí dieťa z nej automaticky nerobí aj dobrú matku. Keby bola normalna, už dávno vyhľadá pomoc a naučí sa žiť bez zbytočných melodrám a spracovať svoje emócie a prijať kritiku.
@jozeffezoj dakujem, aj vám prajem aby ste to dáko pozliepali.
Inak zdá sa mi že si až moc ,,žienka domáca,, ak ty robis všetko okolo chodu domácnosti, čo robí žena? Nechaj jej priestor aby sa aj ona realizovala. Bude to trvať a ty musíš byť odosobneny lebo si zvyknutý na tvoj štandard domácnosti, čo žena asi nebude mať keď doteraz asi nerobila....môže byť vnútorné frustrovaná, že doma nemá svoje pole pôsobnosti, lebo keď si šikovnejší tak to urobis raz dva aj za ňu. Nechaj ju nech to robí aj pol dňa ak ťa nepoprosi o pomoc(naučí sa komunikácie) nerieš i keď ťa bude trhať. Mozno mala veľa času na somariny, na vypisovanie ...verím že keby prilozila ruku k domácnosti i ty by si to ocenil pozornosťou (bozkom len tak, objatím len tak alebo cokobonbonmi z Lidla 😅, dnes mi muž kúpil že sa mu páči ako som upratala kuchyňu, je náročné ju dlhodobo udržiavať v super stave pri troch deťoch a 3x požiadavkách+popri inom chode domácnosti..tak raz za čas sa mi zadarí 😁)
Priznám je to náročné časovo aj organizačné drzat domácnosť ako tak schopnu(poriadok,pranie, hračky, varenie, 3 deti ktoré každé niečo chce hneď a zaraz atď...) ale JA sa cítim potrebná, že niečo robím, niečo viem. Že mi muž stále nestojí za zadkom a negybicuje, že to viem urobiť aj bez neho. Keď nieco neviem opýtam sa ho, pomôže mi. Cítim, že to všetko ma zmysel keď to robím. Ako sa cíti tvoja žena u vás doma?
Je zaujimave, že keď sú tu témy naopak a podvádza muž, nepomaha s domacnosťou, tak je automaticky lenivec a kurevník. Keď nepomaha žena, tak vtedy nie je lenivá, vtedy je frustrovaná, že jej chlap bráni v sebarealizácii a chýbala jej pozornosť 🤔😀 niekde sa potom stala chyba.
@katkati ja som nepísal ze by som to urobil, zle si to pochopila. Ale práveže to by som nespravil. Dodnes to jikto nevie a ja to ani nehodlám nikomu hovoriť. Aši sme sa neporozumeli.
Tak sme teraz rozprávali spolu asi hodinu.
Volala ma dnu a plakala.
Mam ešte väčší bordel v hlave.
Nakoniec on priateľku nemá.
Začala ho nejakým spôsobom ľutovať ze on mal ťažký život ze mu umrel otec a neviem co.
Ze ta pozornosť jej chyba ze preto aj ten instagram atď..
Keď som sa pýtal ci ho miluje už bola ticho. Čiže určite áno tak ako ste písali bud sex alebo "laska".
Keď som sa pýtal ako mi mohla písať ze ma ľúbi a byť sním bola ticho.
Ze teraz nevidí žiadnu cestu tak som jej slušne vysvetlil všetko to co ste tu písali.
Netlačíl som, hľadal som cestu.
Ze ona to nemôže len tak Zavrieť ze ho zablokovala, ze s nim ešte musí hovoriť aby to v sebe uzavrela aj sním.
Ako....
Led som sa pýtal ako mohla obviňovať mňa a sama robila co robila bola ticho.
Keď som jej povedal ze ma nízke sebavedomie tak mi povedala ze áno a začala zase plakať.
Snažil som sa hovoriť rozumne, o živote o všetkom aj o svojich chybách ale aj o tom ze rozhodla sa vtedy sama a aj ďalšie rozhodnutie je na nej aj keď ja som za pokračovanie a snahu a všetko a ze viem ze všetko neprejde len taj.
Odísť nechce, ja tiež aby som nešiel preč.
Ze co bude s malou, že ona mu nechce zničiť život atď..
Ona ma podla mňa taky bordel v sebe aj v hlave ze...
Ale pre mňa je ďalšia méta za mnou.
Povedal som co som chcel aj to ze budem šťastný už nech nude akokoľvek pretože viem co chcem v živote a je len na nej ci bude jeho súčasťou alebo ...
Aj to ze ak si mylsi ze ju čaká krásny život s princom zo zahraničia ze nech nebude naivná a ze ak prekdu mesiace, roky tak obaja bude mme inde a už cesta späť nemusí viest.
Dnes ďalší ťažký deň...
O pol hodinu hola na dvore ako keby nič.
Teraz zas je nagauci a hlavu ma inde.
Proste tie zmeny nálad sú neskutočne..
A hlavne nič neje.
Na raňajky m, na obed nič.
Jedno jedlo denne aj to málo.
Darmo vysvetľujem ze to nemá energiu ani telo ani mozog, nič neje, nemôže atď...
Bojím sa ze prestanem mat silu bojovať alebo ze razbpride niekto a zlyham ja a bude koniec...
A ze ona ma iba jeho, tak som jej povedal ze nemá a ze sa veľmi mýli....
@jozeffezoj ja sa ti čudujem..ja by som to takto nedala..až veľmi sa jej vtieras a dávaš najavo ako ju chces, po tom co ti urobila. A myslíš na to vôbec ci s ňou budeš intímne vedieť fungovať? Ja by som sa nevedela od-osobnit pri sexe, fakt na to treba silný žalúdok.
@jozeffezoj nerozumiem poslednej vete, ze ona ma len jeho…. co tym chce akoze povedat? ved ona ma dieta, to prve by ju malo v tejto situacii zaujimat, inak na tvojom mieste by som tvrdo nastolila hranice, tieto jej opustaky k nicomu nevedu, je to dospela zena a sprava sa ako 17-rocne dievca, nehovori pravdu, zahmlieva, raz povie ze ma priatelku potom zase nema, chce sa s nim stretnut a udajne to uzavriet, s tymto by si vobec nemal suhlasit, celkovo jej treba dat nejake ultimata, ak nechce aby ste sa rozisli, tak by to mala uzavriet v sebe a prestat snivat
@jozeffezoj nehnevaj sa, ale ona ťa citovo vydiera, vyhráža sa ti, hra na tvoje city, lebo ťa pozná a vie že si dobrák (vitaj v klube😉) a ty ustúpiš, bude to relatívne ok až kým zas nepadnes na hubu keď zistíš že sa to vracia zas do rovnakých koľají lebo ona si cestičky nájde. Drž sa chlape, toto chce pevné nervy!
PS: a že neje? Neboj, má sa rada, trochu schudne ale pud sebazáchovy jej nedovolí vyhladovať sa na smrť.
PS2: viem , zniem surovo, ale prajem ti aby si bol spokojný a šťastný. A buď viac egoistický a aspoň určitú dobu nerieš jej potreby ale tvoje.
@jozeffezoj Ano, ma v hlave bordel. Lebo teba mozno lubi ako spolahliveho partnera a otca vasej dcery, no k tomu druhemu ju to taha, lebo pri nom citi nieco, co pri tebe uz nie - vzrusenie, motyle v bruchu. Plus je tam ista zavislost na dopisovani, ktore jej teraz chyba. Aj preto je nervozna, neje, nespi. Ty teraz na nu tlacis, no ona je zmatena, mozno jej chyba pochopenie, objatie a niekto, komu sa moze vyzalovat a otvorene sa bavit o svojich citoch. Je na tebe, ci chces a zvladnes byt pre nu butlavou vrbou a ci je ochotna sa ti uplne otvorit. Mozno sa ti to zda absurdne, ale prave tadial zrejme povedie cesta k oziveniu vasho vztahu. Skus jej byt najprv oporou, priatelom (i ked si to nezasluzi), vycitky odloz na neskor.
@jozeffezoj Tak OK. Ona sa tak správa preto, že je zamilovaná a nevie čo ďalej. Plače, ľutuje, neje, ale bojí sa odísť, lebo má strach, že si možno ešte viac skomplikuje život. Ak zostanete spolu, neodznie to hneď. A potrvá to dosť dlho. Možno keby s ním postupne obmedzila a neskôr úplne prerušila kontakt, tak jej city by k nemu ochladli. Ale teraz si nevie rozkazať. Tým neschvaľujem jej neveru, iba píšem svoj názor na situáciu.

@toskanka ma vysokú školu a hovorí troma jazykmi.
Ale čo sa týka riešenia základných problémov tak je ak je. Aj tal ju ľúbim ako človeka aj keď ak sa pozriem okolo seba po susedoch, po rodine jej aj mojej tak ideálne asi nie je nikdy nič..