icon

Keď sa ti zrúti sen

jozeffezoj
9. jún 2023

Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@katkami123 momentálne minimálne tu ze sa snažím zmeniť môj pohľad na urcite veci vo vzťahu a aj vo mne.
Ja viem ze boj...
Ona mi to ešte argumentuje tým ze keďže ma denn nočnú tak aj malú vie odviesť do školy a vybrať ju a tak.
Ono dnes je problém si nájsť prácu tak aby sme začínali o 8smej a končili o 16tej

katkami123
20. jún 2023

@jozeffezoj
Už je to na tebe… ja by som zmenila prácu a hľadala normálny pracovný čas. Kto hľadá nájde, kto nehľadá,…

1fifinka1
20. jún 2023

@jozeffezoj raz máš malého, raz malú. Hovorím o zmene teraz, po tom prusere. Nie dakedy na začiatku keď ste sa brali. Zatiaľ si tu nenapísal, čo si zmenil ty na sebe. Len vyžadujes zmeny od druhých. A za ďalšie, to je cele zle a vieš prečo? Lebo ty by si nevydržal, keby je ona preč, ona ta podozrieva, keď si ty preč, vy ste mimo obaja. Takýto vzťah by som nikdy nikdy nedržala, radšej by som bola sama. Je to prehnity a chorý vzťah, podľa toho čo tu o vás píšeš.

jozeffezoj
autor
20. jún 2023

@1fifinka1 tvoj pohlad ti neberiem.
Ale nemyslím si ze píšem niečo zlé z môjho pohľadu.
Je veľa vecí ktoré ja dobre chápem ze nie sú v poriadku ale bol by som veľmi rad ak by sa dali veci doporiadku ak sa to tak dá vôbec nazvať.
Zmenil?
Minimálne to ze sa jej venujem viac.
Viac si všímam hluposti, detaily v živote aj keď mi rozpráva o obyčajnej kulme na vlasy alebo mi ukazuje nejaký kvet v obchode.
Snažím sa ju úprimne viac vnímať.
Možno robím chybu, možno je to cele choré. Neviem.
Viem však jedno ze vždy som robil všetko preto aby som dosiahol cieľ. Ak sa veci zmenia a nebude to v mojich rukách aspoň si poviem ze som sa snažil a chcel.

jozeffezoj
autor
22. jún 2023

Musím niečo vymyslieť na také chvíle ako dnes.
Mala ide k mame lebo žena má nočnú a ja mam zajtra dôležitý deň v práci tak ju neviem zobrať ráno.
Zase bude prázdny dom a moja hlava v ohni.
Postupne je to lepšie ale niekedy sa v hlave hojdam....
Máte nejaké konicky alebo jieco co vám nejak pomáha ak mate náročný deň alebo tak?

sickynickyobsadene
22. jún 2023

@jozeffezoj cvičenie?mne pomohla kniha, úplne iné myslienky som chvíľu mala..

maratonka
22. jún 2023

puzzle

katkami123
22. jún 2023

@jozeffezoj
Čítaj knihy

jozeffezoj
autor
25. jún 2023

Niečo si nájdem fakt lebo musim.
Bežné práce doma na ro nestačia...
Treba nejaký relax

toskanka
25. jún 2023

@jozeffezoj Ak napr. rád bicyklujes, tak dnes je ideálne počasie. Nie je moc teplo, mierne pofukuje. Ja len čo dovarim obed, vyrážam 🙂

jozeffezoj
autor
25. jún 2023

Jednej veci nerozumiem.
Príde z prace unavená.
Povie mi ze nevie co bude ďalej.
Ja som jej povedal ze ak je rozhodnutá Tak zbytočne to riešime. Niečo odpovedala v tom zmysle ze nie je.
Potom mi povie pri jedle ze musí ísť za psychologičkou.
Večer sa ma pýta ze ci ju ľúbim.
To sa ma pýta pravidelne každý 3 deň.

Ja neviem už. Ako mam jej to hovoriť stále lebonje to v dobrom potrebné alebo ja uzbnerozumjem tomu co ma ona v sebe vlastne....

katkami123
25. jún 2023

@jozeffezoj
Psychicky chorá žena ešte nakoniec so sebou stiahne dolu aj teba. Ako som tu už veľa krát písala- jej nálady sú ako na hojdačke a očividne aj názory. Ak ťa tieto melodrámy a neistota baví, ako aj sa s tebou zahráva, ze raz tak, potom tak… tak ostaneš. Ak nie, tak odídeš. Ja osobne si myslím, že ťa už ponízila dosť a tieto jej ťahy, kde sa ide s tebou hrať ako mačka s klbkom ako raz nevie, potom vie, nakoniec jej máš lásku vyznávať, no ja by som ju pobalila za milencom a adios. Nech si užijú reálny život, nech vidí jej realne reakcie v bežných situáciách, koľko on znesie takú ženu s takou povahou. Za 2-3 mesiace ti ju vráti aj s kuframi, bude na neho skúšať take finty ako na teba. Dobrá mu je tak na vyskákanie a nie žena do života. Iný chlap by toto netoleroval. To ona ma bojovať a nie zase ukazovať neistotu ako ona nevie… tak nech si ide het za ním, keď nevie. Kde má svedomie, kde je žiadosť o odpustenie, zmena z jej strany? To, že si z teba robí blbečka a ide ťa ponárať zase do neistoty? A ešte sa čuduje, že jej serenády nespievaš, pani veličenstvu? Už by mala pani dôležitá letenku za tým jej milencom kúpenú - jednosmernú.

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@katkami123 ako zas nemôžem povedať lebo zmenila sa. Kontroluje sa. Príde ju mne. Ľahne si ku mne. Nehadame sa ale tie črty nakadovosti tam sú samozrejme len sa kontroluje.
A niekedy to prehodí na srandu a to už predtým nerobila. Sadne si. Vypijeme vino. Ideme za susedmi atď.. ako je to lepšie ako bolo určite. Len stále je to také, neviem.
Asi som to všetko potreboval aby som dostal obrovské zrkadlo pred tvar.
Aj tak ju ľúbim. Ale potrebujem viac dotyku, viac úprimného objatia co mi chyba stále viac. Aj teraz v noci sme spali a položila ruku na mňa. Som zmätený priznávam fakt.
Musím jej nájsť niekoho ku komu pojde lebo asi to potrebuje...
Ona potrebuje počuť veci od cudzieho človeka ak jej nedáva nič rada od mamy alebo úprimne veci odomna..

toskanka
26. jún 2023

@jozeffezoj Intímny život sa vám zatiaľ obnoviť nepodarilo?

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@toskanka nič...
Schudla z pŕs tak, mala úvahu, ze už ju nebudem chcieť a hluposti, tak som ju hore bez objal a pekne som jej vysvetlil ze mne na tom nezáleží a potom prešla debata na sex tak ze ona si to nevie momentálne predstaviť...
Ako ona síce nevie, ale nespali sme spolu vyše roka a nechcem byť sprostý, ale ako je to dosť pre mňa...

katkami123
26. jún 2023

@jozeffezoj
No dobre… takze ju nepriťahuješ ty alebo z akého dôvodu nič s tebou nechce?

la_dolce_vita
26. jún 2023

autor, si až príliš veľký dobrák a tvoja žena to vie a dobre s tebou manipuluje, snaha žiadna a ty ju ak miluješ, ach jááj....

sickynickyobsadene
26. jún 2023

@jozeffezoj fakt by si toto mal ukončiť.Nie je jediná,bojíš sa zmeny.Povahy v takom veku sa moc nezmenia.

toskanka
26. jún 2023

@jozeffezoj Problémy intímneho charakteru sú vo vzťahoch asi najhoršie riešiteľné. A nejde len čisto o sex, problémy v sexe sú potom len následkom. Pravdepodobne to bol aj dôvod nevery. Jozef, ja si myslím, že toto vy už nerozchodite. A pýtal si sa jej, čo konkrétne chce rozoberať so psychologičkou? Čo presne ona v sebe rieši? Toto by si mal vedieť.

katkati
26. jún 2023

Podľa všetkého jej vôbec nevadíš ako človek, záleží jej na tebe. Ale ak jej s tebou vôbec nechýba sex, tak jej niečo v intímnej oblasti s tebou vadí alebo chýba. Keď ste doteraz na to neprišli, ťažko za vás dvoch to niekto vyrieši. Jedine každý sám za seba a podľa seba. Ona to už riešila milencom. Ty tiež by si mal vedieť, čo vlastne chceš. Žiť s ňou bez sexu, alebo s ňou a mať sex s niekým iným, alebo bez nej a zariadiť si život po svojom, s novou perspektívou.

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@toskanka neviem co. Ona mi stále hovorila ze mi nemôže všetko povedať a ze nech to nechcem vedieť a ja veru ani nechcem.
Aj teraz mi píše ze nevie co bude. A ze ten sex si nevie predstaviť kedy a ci vôbec niekedy q ze to ako nie lne so mnou ale aj keby sme sa rozišli a ze cíti odpor voči tomu skrz toho co sa stalo. Ze ona by od malej neodišla ani z domu....
Ale tak som jej vysvetlil ze z rutiny nemá význam byť spolu a bud hľadajme xestu alebo neviem a ze ja nečakám nič... A ze viem ze to nienje na týždeň, dva.
Teraz som s nou volal a bavíme sa akoby nič..

@katkati áno viem. Ako som písal mam nejaké problémy v tejto oblasti a riešil som to už aj operáciou aj inak. Ale zas to je ontom ci niekto ma ale nemá trpezlivosť. Je pravda ze som to zanedbával a neriešil nejaký ten rok a žiaľ....
Teraz som podstúpil nejaké veci ale tak zas nienje príležitosť to "overit"

toskanka
26. jún 2023

@jozeffezoj Podľa mňa nechce nič zásadné meniť, ale tak trochu ťa pripravuje na možnosť, že budete len spolubývajúci. Že sa budete mať radi ako ľudia, sem tak pekne dotyky, ale tá vášeň tam už nikdy nebude. Je na tebe, či s týmto dokážeš ako muž žiť.

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@toskanka viem a chápem. A trochu naivne verím ze sa to raz možno trochu zmení..
Ono ja teraz nechcem vyzerať ako cudak ale ja vlastne ani nemám vzor v živote ako by to malo vyzerať.
Ani u nás doma to nikdy nebolo super, ani u manželky to nikdy nebolo dobre. A keď sa pozriem naokolo seba tak detto... A zas si myslieť ze ak sa rozidem tak nájdem to skvele niečo...
Iné by to asi bolo ak by som mal.kamaratky niekde na FB a písal si s nimi roky atd ak má chápeš.

Podľa mňa ona sama musí zo sebou kieco robot a vyrovnať sa s tým sama vo vnútri ak cíti ten odpor atd..

toskanka
26. jún 2023

@jozeffezoj Vy ale nie ste rovnocenna dvojica. Ona už skúsila a zažila aj niečo iné, so svojím milencom. Ona asi vie, ako by si to v tejto oblasti predstavovala. Ale toto sa od nej nikdy nedozvies, lebo ako ti povedala, ani nechci všetko vedieť. S týmto sa vnútorne vysporiadať je ťažké. Ale ako človeka ťa nechce stratiť. Inak si jej správanie, čo opisujes, neviem vysvetliť.

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@toskanka ja viem ze vie, ale to vie každí.
Lenže nmaj ja môžem mať svoje predstavy ktoré mi ona nevie naplniť a teraz preto nejdem inde...
No to ani ja...

katkami123
26. jún 2023

@jozeffezoj
Trochu viac sa vo vás strácam. Nemáte sex viac ako rok, keď sa o sexe bavíte, povie ti, že si to s tebou ani nevie predstaviť, čiže sex v nedohľade, popravde asi už nikdy. Potom sa ti ukáže hore bez a hovorí, že ju nebudeš chciet? A ty jej sýtiš ego a pekne vysvetľuješ. Vieš, keď raz zažila vášeň a nespútanosť pri inom mužovi, zatiaľ čo vy ste sa zakaždým “trápili”, tak asi už nemá záujem o divadielka. Mne to príde, že do milenca je zamilovaná.

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@katkami123 ja som sa jej na to pýtal tak ma vysmiala.
A ze nikdy nepovedala ze ho miluje ani žeby ho mala rada. Ale myslím sú ze klame. Nikto nebude riskovať všetko len tak. Bud je to ze sa zamiluje alebo ide o sex.
Obe veci ma ničia.
Ja neviem co bude. Neviem.
Podľa mňa ak by sme nemali dcéru nebola by tu.
Sama by odišla a asi by som ju aj sam vyhodil.
Ja si zas neviem predstaviť žeby som ďalší rok sex mat nemal. A možno ma dozenie k tomu ze to sam ukončím. Ale to zas nechcem, aby to otočila voči mne keď bude mala staršia....
Mam chvíľu kedy mi je veľmi zle.
Mam chvíľu kedy chcem aby všetko bolo ako ma byt.
Mam chvíľu kedy by som išiel od seba.
Všetko sa melie v jednom kuse vo mne...
Možno časom pretriezviem.
Povedala mi ze si nevie predstaviť ze spraví z malej posúvaciu osobu hore dolu po rozvode.
Ze nikdy by od malej neodišla.
A ze nechce odísť z domu.
Ale podla mňa už ku mne asi nič necíti a aj som jej to dnes napísal.
Pretože to všetko spraviť sa nedá ak niekoho milujete a začínam sa báť ze to co žijeme je len strach z obrovskej zmeny.. Tiež nechápem ze napíše že FUJ co sa týka sexu jej do hduucna aj s niekym iným kebyže sa eozideme. Par mesiacov dozadu však FUJ nebolo keď si kupovala spodné prádlo k nemu.
Asi nemám ani štipku sebaucty

bluka2
26. jún 2023

Prosím ta, ukonči toto trápenie, v živote môžeš ešte zažiť niečo lepšie než toto. Dbaj na svoje psychické zdravie, aby si nedopadol ešte horšie

jozeffezoj
autor
26. jún 2023

@bluka2 ja už som aj tak mimo.
Toto, práca, v rodine rodičov problémy, všade..
Tento rok je pre mňa najhorsi v živote.
Najradšej by som zobral malú, dal výpoveď v práci, a išiel niekam na mesiac preč. Oddýchnuť si

katkami123
26. jún 2023

@jozeffezoj
Tak očividne ti nehovorí pravdu, čo si myslí, to vidíš asi aj sám, ale iba ti hovorí, čo chceš počuť. Ako si predstavuješ pri terajšej praci starostlivosť o dcéru, ak by ste mali napr. striedavku, keď planujes byť aj mesiac v zahraničí? Lebo po pravde, toto je už klinec do rakvy, byt mesiac preč a sexuálne spolu nefungujete, jasne, ze pôjde inam. Nebojíš sa, že dieťa prisúdila kvôli tvojej praci, matke? Prečo ty sám nenavstevujes psychológa? Sám píšeš, že si mimo.