Keď sa ti zrúti sen
Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(
@jozeffezoj
Ale ty na 10-tich stranách stále len o všetkom snívaš, pritom reálne nič nerobíš. Ty snívaš, že ona sa zmení, snívaš, že začnete mať sex, snívaš o lepšej praci, snívaš, ze prestane byť výbušná, že to uťala s milencom… tak snívaj do konca života, už ti tá tvoja nečinnosť aj tak padá na hlavu, vtedy si to zas ospravedlníš, ze nikde to nie je ideálne a sú na tom ľudia omnoho horšie. Čiže cely čas sa v živote pohybuješ len medzi snívaním a ospravedlňovaním, ze však načo zmena, sú na tom ľudia aj vo vzťahoch, aj pracovne horšie. A keď máš urobiť akúkoľvek zmenu ty… tak tvoja veta začína ALE ONA … a nie JA idem, JA urobím… Škoda drať klávesnicu.
@katkami123 neberiem ti tvoj názor.
Je mi jasné že ak by malo byt PP tvojom tak ju mam vyhodiť z domu, zmeniť prácu a malú dat do striedavého starostlivosti a to je vlastne celé.
@jozeffezoj tak to sprav. Lepšie ale neplatené voľno. Ak sa nedá, presne, prácu si nájdeš znova potom. Su prázdniny, lepšie načasovanie ani nemohlo byt. Drž sa
@jozeffezoj presne keď peniaze nie sú všetko, ber dvojmesačné voľno. Za tie 2 mesiace si hľadaj prácu aká ti časovo vyhovuje + začni radiť s inými. Takú kravu by som osrala, a to nie som tip rozchádzajú sa. Ale rok !ta podvádzal! Rok ! Akékoľvek dôvody na neveru neprijateľné! Ok, keby si ju mlátil a chodil domov denne ožratý. Strašného chudáka si zo seba zrobil, takéto odpúšťať a ešte sa nepriamo prosiť aby s tebou ostala...
A ze ona z domu neodíde? A kto ma odísť? Veď nech ide za ním.
@jozeffezoj
Nezvelicuj, ja som ti radila hlavne zmeniť prácu, snáď si nemyslíš, ze ona bude naďalej bez sexu, kým ty si mesiac preč. A tiež som ti radila, aby si išiel s dcérou sám na dovolenku. Ty nie si schopný urobiť ani základný krok. Tak snívaj, no, že sa všetko samé od seba dá do poriadku, niekto ti asi zaklope domov na dvere a ponúkne ti lepšiu prácu ohľadom času, aj psychologicka ti sama na dvere zaklope, aj sexuologička, všetko to samo od seba vznikne. To u nás všetkých tak funguje, nikto z nás sa o nič snažiť nemusí, to nám všetko samo zaklope na dvere, alebo sa len jedno ráno zobudíme a zrazu je všetko perfektné a dokonale, len tak.
A podľa mňa, Vam váš vzťah aj tak otvorene umiera, len bohužiaľ, tebe to vôbec nedochadza.
@jozeffezoj
Dostal si tu kopu rad od žien, mnohé ti tu radili odísť na dovolenku, prevetrať si hlavu, nech si aj ona uvedomí, realne, o čo všetko by prišla. Tvoja zmena je v tom, že ju viac počúvaš? Ako, nehnevaj sa… Vyše roku nemáte sex, teda ty nemáš sex, ona áno, prečo nevyhladáš pomoc sexuológa? Tvoje riešenie je, že šibnutím zázračným prútikom nejakej dobrej víly sa to zmení, alebo druhí to majú horšie. Ako vieš? Aj druhí majú milencov/milenky cez rok a jeden je bez sexu? Nie, takto ľudia nefungujú, aj keď sa z toho snažíš urobiť kolektívnu vinu, aby to bolo ľahšie akceptovateľné, však keď asi všetci, tak je to v poriadku. Nie, nie je.
@jozeffezoj nešlo o jednorazovu neveru ale dlhodobo podvádzala a ona je teraz zrútená ? Prepáčte ale mali ste vsetko financie zazemie dieťa mali ste v živote šťastie a konu neni rady tomu nemi pomoci,mala by niest zodpovednosť .,uprimne by som jej poevdala že buď sa pozbiera a pôjdeme dalej ak chcete ísť vôbec dalej alebo pôjdete od seba a niekedy je rozchod lepší nie len pre rodičov ale aj pre dieťa
Naozaj, @katkami123 má pravdu, táto situácia nemá veľa riešení. Buď ostanete spolu, ale každý s vlastným životom, alebo nazbieraš odvahu urobiť zmenu. Začni si vážiť sám seba.
@jozeffezoj jaj chlapče, ona zametá s tebou ako upratovacia čata po festivale, ale veď už ži ako chces a ako si sa rozhodol..je to tvoje rozhodnutie žiť mottom "život je ťažký,jeden z najťažších" ...ale pamätaj dcéra raz vyrastie a z domu odíde
@jozeffezoj neviem ako ti pomôcť. len má napadla myšlienka že potrebujete obaja od seba odstup, VAZNE potrebujete byť každý na inom mieste apson na mesiac dva aby ste pretriezveli...lebo takto sa stále hrabete len v nejakej kopke a nevidíte celok...treba nový vzduch, nový pohľad, treba vám ísť od seba na čas....idú prázdniny, tak zober voľno, zober dcéru k rodičom alebo inde, keď žena nechce ísť z domu, choď ty...VAZNE TO UROB...budeš vidieť lepšie na vec
@jozeffezoj potrebuješ vietor do plachiet. Zase nejaký zmysel života. A so sexom to bude dlho problém. Pokiaľ všetko spracuješ na (pre teba) prijateľnú úroveň prejde veľa času. Uvedom si, že sú rozhodnutia, veci, ktoré sa nedajú ovplyvniť. Môžeš len dúfať, že bude dobre. Nechaj nech ti ukáže, že vie byť ferová. Neutešuj ju. Nedaj jej pocit, že to nič, že takú hlúposť urobila. Ranila ťa. Maj požiadavky, aby sa správala tak a tak. Uvedom si, že ty si ten, ktorému bolo ublížené. Nechcem ťa stavať do pozície, aby si s vlastnou ženou bojoval. To určite nie. Veď je už sakra čas, aby sa začala kajať a ospravedlňovať a nie že ešte ty ju budeš utešovať. Ona by mala utešovať teba.
Tie triznivé myšlienky: čo spolu robili, že mu hovorila, ze ho ľúbi a bla bla... ťa budú mátať ešte dlho, ale časom to stratí význam. Ona sa jednoducho musí zbaviť všetkého čo ho spája s milencom. Všetkeeeho. Ja som si zrušila fb, zmenila číslo, zablokovala jeho kontakt. Vrátila všetko čo som od neho dostala a aj povyhadzovala. Tam sa musí radikálne pretrhnúť väzba.
Mobil môžem mať položený na stole a nebojím sa keď mi ho manžel vezme lebo viem, že nič neskrývam. Ako to máte vy? Vieš jej mobil hocikedy pozrieť?
My sme si s manželom naublizovali dosť, nekomunikovali sme, tvárili sme sa, ze preblémy neexistujú a vo mne vrelo. Odcudzil sa mi. Až mi z toho preplo. Ešte minulý rok to bol len kamarát (milenec), ktorého som 1 slovom sfúkla ako sviečku nech neotravuje a aj mesiac a viac som nemala problém s nim nekomunikovat a toho roku bol ako bojka na mori, ktorej som sa ako topiaca chytala a nechcela sa pustiť.
Myslím, že aj psychické problémy stoja za povšimnutie a treba ich riešiť ako tie fyzické. Tak zváž aj ty či by nebolo fajn si nájsť nejakého psychológa, aby ti pomohol vysporiadať sa so situáciou doma.
Držím palce. Nedá sa všetko hneď. Ide o dlhú cestu. ✊
@slavka1988 ako písal, že jej povedal nech sa rázne rozhodne a ukončí to...ale ďalej píše ze ona nevie co bude ďalej a blabla...tak sa ďalej neponižujem a vyhodím ju,nie? Nech si ide...keď nevie co chce.
@hama007 tal samozrejme ze hola predtým non stop na mobile.
Mobil zablokovaný, notifikácie vypnuté, zvonenie vypnuté a otočený na displeji.
Ako je mi jasné že to všetko tam speko a pomaly sa indície zbierali. Nakoniec je to tak ako to je.
Pardon je ten ze ak zvonil mobil mne ako včera a nedvíhal som tak bola nervózna ze kto mi volal. Asi sa bojí. Ale skôr o to ze to ukončím ja.
@sickynickyobsadene nie co bude ďalej s tým človekom ale s nami celkovo
@jozeffezoj podla mna je medzi vami len zvyk a strach z noveho a z velkej zmeny, nie laska. toto co prezivate s laskou ani na jednej strane nema nic spolocne. ona nebojuje. vobec. lutuje sa, opusta sa a to je vsetko. sem tam ti hodi obhryzenu kost ale to nie je snaha o zachranu manzelstva.
ak nemilujes sam seba tazko ta budu milovat ini. zacni si sam seba vazit, zacni sa mat rad, zbav sa toxických vztahov vo svojom okoli a zacni budovat nove. vyhladaj pomoc psychologa, kouca - niekoho kto ti s tym vsetkym pomoze. zivot je kratky na taketo placanie sa v hovnach. vas vztah je uplne toxicky a takyto vzorec prenasate aj na dceru. je dost mozne ze casom moze aj ona zit v podobne toxickom vztahu. to chces?
A potom príde čas ako včera, keď je v práci, napíše mi ze jej chybam, že je to ťažké. Príde z prace dá mi píšu, ve ér si ľahne ku mne, pohladí ma keď lezime v posteli, povie minze ma ľúbi. Je iná. Milá, nenervozna, nenapadá, nekrici, prispôsobí sa rodine a času...
Ja neviem nevládzem...
Ja mam niekedy pocit ze je ako rozdvojena osobnost
@jozeffezoj Tvoja žena bojuje, ale so sebou, nie o váš vzťah. S čím konkrétne bojuje, ti (radšej) nepovie. Jej nervozitu, keď napr. nedvihnes telefón, si vysvetlujes ako žiarlivosť, ale čo ak je to len strach, že ona príde o všetky istoty, ktoré pri tebe má? Boli ste spolubývajúci pred neverou, ste nimi aj teraz, je to mŕtvy vzťah. Ak do pár mesiacov neobnovíte intímny život, úprimne sa ako ľudia porozprávajte, čo ďalej. Každý z vás možno ešte nájde šťastie.
@toskanka mňa desí ta predstava co s malou. Ja bez nej nedokážem byť a neviem si to ani predstavit
@jozeffezoj koľko detí prežili rozchod rodičov.. to dieťa nebude s tebou navždy ale žena hej.
@jozeffezoj Mala bude mať naďalej oboch rodičov. Debata o tomto tu už bola, len funkčná rodina je pre dieťa prínos.
Ja vás chápem obe, ale neviete aký som človek.
Ako sa jej venujem, ako sa s ňou hrajem, ako ju 100 krát denne pohladim, ako jej spravím jesť, a všetko.
Ja nechcem teraz byť za debila ale úprimne vám poviem ze malo ktonsa tak venuje z otcov dieťaťu v mojom okolí. Vždy jej všetko vysvetlím, naučím ju, proste všetko. Jej prito.nost je pre mňa všetkým a neviem si predstaviť tie noci keď by sme si ju striedali.
Ja by som asi prvý mesiac musel byť niekde na psychiatrii
@jozeffezoj Chápem ťa, ale život sa neprisposobuje nám, my sa musíme prispôsobiť životu. Tvoja mala nebude stále to malé dievčatko, coskoro vyrastie, nebude toľko času tráviť s tebou, bude mať svoje kamarátky, kamarátov. A mala by mať silného otca a mamu, o ktorých sa môže oprieť, nie kopky nešťastia.
@toskanka rozumiem tomu. Ja jej dám nejaká ultimátum a uvidíme co bude najbližší pol rok.
Dovtedy sa mi vykristalizuje práca, malej škola a uvidíme. Mne nevyhovuje aj to ako manželka pracuje
Všetko otočila na peniaze a pritom je systém denna novna kde robí takto žena len rozbíjanie rodiny. Moz o mate iný názor neviem
Tak potom musíš ešte min. 16 rokov žiť v utopii, depresii, bez sexu s vlastnou ženou a možno si z vás dcéra nezoberie príklad po rokoch pozorovania vášho vzťahu. A možno nakoniec ona tomu dá koniec keď od vás ujde niekde na internát či na privát aby sa nemusela pozerať na to vaše psychické gniavenie. Po čase si ju budete obaja pritahovať na svoju stranu, budete ju zapájať do vašich hier. A to že od vás sama ujde bude v tom lepšom prípade. V tom horšom z nej v takomto toxickom vzťahu vychovate labilnu ženu,ktorá bude medzi dvoma mlynskými kamenmi.Ale hlavne myslíte na seba a na to ako bez nej nemôžete žiť. A dávajte si tie polročné ultimáta.🤦 Píšem ti to ako niekto kto si týmto prešiel. Ako dieťa tak aj ako rodič...
@kamatopo nedávam ultimátum.
Asi nerozumieš tomu ze neviem zo dňa na deň ani na týždeň len tak prerušiť prácu keďže mam pol rovnú výpovednú lehotu a ona to isté. Ze mala ide v septembri do škôlky a ze všetko sa zmení už tak same o sebe a do toho sa rozísť je šialenstvo.
Co s domom povedz?
Ma ísť ona do podnájmu?
Mam odísť ja z domu kde treba denne niečo robiť?
Kto ma odísť?
A keď to otočí proti mne u malej ze tatik od nás odišiel?
Nie je to tak jednoduché, nie je
@sickynickyobsadene presne tak
@jozeffezoj ja by som ten dom predala. chapem ako si sa na nom narobil. tiez sme stavali dom. ale ja by som napriklad v nom nechcela zostat hned z niekolkych dovodov. skratka ho predat a kupit si kazdy byt.
v case ked nebudes mat malu mas aspon cas na sebarozvoj, plnohodnotne sa venovat aj sebe. nasiel by si si sposob ako plnohodnotne vyuzit cas. navyse okolo 12 roku uz deti nechcu travit svoj cas len s rodicmi. uz pri nastupe do skoly sa utvaraju hlbsie kamaratstva kedy dieta viac inklinuje ku kamaratom. a zas to ako sa k nej chovas ona vidi, citi, odnesie si to do zivota a je to skvele. tak to nepokaz zbytocne tymto toxickym zivotom.
@pralinka25 radšej tej dom zapalim.
A nech si manželka zoberie 120000e hypotéku a platí si byť v meste.
Nechal som tu ruky, chrbticu a týždne umoru kedy som tu drel po práci. A zázemie malej nepredám nikdy. Neuraz sa ale napísať predať dom môže len žena.
Neber to prosím v zlom.

@katkami123 ja prácu zmením do 3 mesiacov ak chcem. Zarobím dobre ale peniaze nie sú všetko.
Snívam o tom ze raz sa stane zázrak a budeme robiť ako ľudia od 7.30 do 16.00 v svojom meste a bez víkendov v práci. Ja mam ochotu zmeniť to. Ona však nie. Denna/nočná je podľa mňa uropia ktorá zničí hocijakú rodinu. Nie je to zivot. Žiadne víkendy nic