icon

Ked viete, že Váš manžel tajne začína iný vzťah

jana652
23. sep 2018

Dievčatá, poznáte ten pocit bezmocnosti, keď Váš manžel sa chce stretávať s inou ženou a Vy s tým nemôžete nič urobiť? Potrebujem sa tu zveriť a možno poprosiť o zdieľanie podobnej skúsenosti, možno poradiť čo robiť ... Je to prvýkrát, čo vôbec niečo takéto verejne píšem, ale už som zúfalá ... Pred časom sa muž spoznal s jednou kočkou, ktorá je od neho mladšia o 20 rokov (on má 46). Je to baba, ktorá si potrpí na luxus a jemu sa začína dariť v podnikaní a kočka má podľa mňa iba jeden cieľ, dostať ho za každú cenu, tým "najinteligentnejším" spôsobom a použiť pri ňom všetko to, čo mužovi hladká jeho ego a má pri nej pocit, že sa o neho dokáže lepšie postarať ako jeho vlastná manželka. Tie čo ste to už zažili asi poznáte aký scenár mávajú takéto situácie ... Viem, že sa s ňou chce stretávať, pričom mne tvrdí, že o nič nejde a klame mi, že žiadnu inú ženu nechce. Jednoducho robí veci vo vzťahu k nej, ktoré muž milujúci svoju ženu nerobí. Takže keď to nezastaví teraz na začiatku, dopadne to tak, že sa do nej zamiluje tak bezhlavo, že zabudne, že má rodinu a žiť s ním s vedomím, že má milenku, na to ja nie som stavaná. Hneď ako prvé mi napadá odísť od neho, ale nemám kam ísť, som na rodičovskej dovolenke s najmenšou dcérou, takže som od neho finančne závislá a on si je toho vedomý. Deti ho milujú, ja tiež, preto to nie je až také jednoduché s tým odchodom od neho (aj keby som mala kam ísť a bola finančnej nezávislá). Neviem, či má zmysel čokoľvek robiť, pretože zabrániť mu v tom asi nedokážem, zároveň viem, že keď sa s ňou bude často stretávať, bude sa to stupňovať. Keď sa muž zamiluje, nerozmýšľa hlavou ... Chcem to zastaviť a nemôžem, je to hrozný pocit, keď niekoho milujete a on začne túžiť po inej, pričom vie, že to nemá žiadnu perspektívu do budúcnosti ... Ale to asi žiadny muž v tejto fáze nerieši. Som z toho úplne paralyzovaná a bezmocná, neviem sa na nič sústrediť a len plačem ... Ďakujem za akýkoľvek názor.

kubobubo
23. sep 2018

@jana652 Môj otec mal šťastie na takúto slečnu. O 20 rokov mladšia od neho, on 45 rokov a o 2 toky staršia od mamy. Ku koncu s radosťou volala aj mojej mame a oznamovala jej ako ho ona miluje a veď sme veľkí (ja 23, sestra 18 a brat 14) a už ho nepotrebujeme. Je s ním už 15 rokov a majú 2 decká. Našťastie som ju nestretla nikdy. Išla si pevne za svojim.

palica04
23. sep 2018

@jana652 zažila som podobné - kamarátka, nič sa nedeje, o nič nejde. Hnevalo ma to. Jemu som dala jasne viackrát slovne, dôrazne najavo, čo si o tom myslím, jej som zavolala, nedvíhala, tak som jej napísala e-mail. Neodpísala. Dodnes to však považujem za správny krok. Zo smútku, hnevu som sa dostávala dlho. A predpokladám a dúfam, že to už medzi nimi skončilo. Drž sa!

eva8
23. sep 2018

@jana652 prikláňam sa k ostatným, asi jenajlepšie stretnúť sa s tou slečnou apotozprávať sa. Je to obyčajné zlatokopka. Rátaj s tým, že bude mať nadštandartný výzor, alety budeš mať v rukách esso - si vyzretá a zodpovedná osoba. Treba kašľať na jej mladučký komunikatívny jazyk

lula313
23. sep 2018

@jana652 veď keď je známa, pozvi ju k Vám na večeru, ak bude mat s nou niečo, nebude to chcieť zrealizovať a v tom prípade sa s nou stretni individualne a keď máš aj nejaké dôkazy, tak jej vyčistí zaludok a povyhrazaj sa, že nabuduce to budeš riesit v jej praci a s rodicmi.. normalna žena by sa z tohto posrala😀

sissy27
23. sep 2018

@jana652 v prvom rade by som riešila financie - tak on si žije ako kráľ a tebe a deťom škrtí rozpočet?? Ako tu už bolo spomenuté, porobiť si kópie výpisov z účtu, dokladov, čohokoľvek, čo sa týka jeho financií. A súdne si zažiadať o výživné na seba aj deti - poraď sa o tom s právnikom.
Keď má voľno a je doma, tak mu sprav bohatý program s deťmi, lebo aj ty potrebuješ čas pre seba, nech nemá čas myslieť na blbosti.
So slečnou by som zatiaľ nič neriešila, ona ti nič nesľubovala na rozdiel od manžela. Ale až príde "k najhoršiemu" (schválne v úvodzovkách, lebo časom prídeš na to, že vlastne dobre sa stalo), tak jej pošli ďakovný list so slovami, že si rada, že už nemusíš prať jeho oprdené trenky a spotené ponožky, že vďaka nej si slobodná žena, ktorá nemusí čakať na muža kým sa vráti od milenky a že rada jej túto štafetu prenechávaš. Plus sa tešíš, ako budeš mať každý druhý víkend voľný a polovicu prázdnin tiež, a konečne nebudeš musieť pýtať od muža peniaze, lebo to bude mať určené a vymáhateľné súdom a exekútorom, nech na to myslí pri plánovaní drahej dovolenky.
Držím palce, nech to dopadne tak, aby si nakoniec bola šťastná. Ono zabrániť takýmto veciam sa veľmi nedá, môžeš si len pripraviť pôdu tak, aby to bolelo čo najmenej aspoň po praktickej stránke.

jana652
autor
23. sep 2018

@alissawhite Tak asi to dobre poznáš ... Viem, že sa tak niektorí chlapi správajú a že je bežné, že chlapi si nájdu mladšie a baby prerobené od hlavy po päty. Ako keby dnes už prirodzená žena (myslím bez zásahov plastického chirurga 😉) nebola pre neho tá pravá. Aj keď to samozrejme neodsudzujem, len nech nechajú na pokoji ženatých mužov 😇. Keď sa Vám takéto niečo deje, tak je to ako zlý sen, ťažko sa to prijíma, je to hlavne šok. Ja som bola v tom, že mám zodpovedného, verného a milujúceho muža. No, ale asi som sa sekla. Neviem, či mám takú guráž stretnúť sa s ňou osobne (zatiaľ ani neviem, kde by som ju našla), lebo oni nerobia spolu na jednom pracovisku, je to skôr extériový pracovný vzťah. Skôr by som jej napísala, ale to nebude mať asi takú váhu a je jasné, že keď je rozhodnutá, pôjde si za svojím cieľom, či sa s ňou stretnem alebo nie, bez ohľadu na všetko. A chlap, ktorý rozmýšľa nohavicami, tak toho ťažko zastaviť ... Ale myslím si, že keď nič neurobím, len budú mať priestor pre seba a ktovie, čo jej vlastne o mne povedal, možno si myslí, že tým, že so mnou nebýva, tak som len matka jeho detí a nič viac... A inak ten dáždnik je super nápad 👍🙂

jana652
autor
23. sep 2018

@lula313 Ja sa s nou osobne nepoznám, videla som ju len na fotke. A keď som mu povedala, aby ma s ňou zoznámil, keď o nič nejde, tak to hneď zavrhol, lebo tým by som mu všetko prekazila 🙊

jana652
autor
23. sep 2018

@sissy27 Ďakujem 🙂

juliet86
23. sep 2018

@jana652 tak pocuj ;)

v prvom rade mam dojem ze vase manzelstvo nie je uplne idealne... byt je jeho.... financie ti vydeluje??? musis o ne zobrat? travi s vami malo casu? preco do tych tyzdnoviek siel? preco nechava starostlivost o deti a domacnost na teba??? on je v oraci 8hodin denne ty s detmi 24hodin denne 7dni v tyzdni. cize v tomto nastaveni sa stala prva chyba. lebo ty si bola dobra starostliva ustupujuca. finamcny zivot si opisala. co vas sexualny zivot?
ja by som ti radila... chod sama ku kvalitnej psychologicke. napr. institut virginie satirovej. plus navrhnu manzelsku poradnu jemu ze podte spolu pracovat ze citis ze sa vzdalujete. plus co jeho rodicia? nevies najst oporu v nich ze co syncek vyvadza? moj otec bol pri mojej mame... milenku si nasiel az mesiac po smrti svojho otca. cize hladala by som napr aj tym smerom.
dalej zvazila by som porozpravat sa s nou. ale pekne zoci voci. pripadne s jej rodicmi pripadne jej ti tresnut na fb verejne. napisat jej zamestnavatelovi napr. tieto kroky ale az ked budes mat fotky kde sa bozkavaju ;)
dalej sa skus ty zacat o seba starat. deti ne deti. nech ti da extra peniaze na opatrovatelku.vie on kolko by ho stalo realne sudom urcene vyzivne na deti a manzelku ? ano lebo aj to existuje! vyzivne na manzelku. mu garantujem ze by mu na milenku neostalo.... dalej uvedom si ze si za jeho uspech v praci zodpovedna. lebo mu roky vytvaras harmonicky domov pristav podporu volnu dusevnu hygienu telesnu hygienu vychovavas deti. povedz mu ze v pripadne rozvodu chces striedavu starostlivost a to povedz aj milenke ci je pripfavena tyzden utierat zadocky jeho detom. a nedaj sa! do prdele ide o tvoj zivot tvoju rodinu zivity tvojich deti. si v moralnom absolitnom prave. ten strach neistota bolest a zufalstvo prejde do hnevu. do zasluzeneho hnevu. lebo on nema pravo spravat sa k tebe ako sa sprava. ten hnev pouzi na svoju zachranu. a mozno aj na zachrani manzelstva a rodiny. to uz zalezo na tebe. drz sa ! fandim ti! napis ip ak sa potrbujes poradit/vykecat.

sarah2437
23. sep 2018

@jana652 Ja by som predsa skusila poziadat rodicov o pomoc. Neskusis, nezistis a predsa, su to Tvoji rodicia. Dalej pises, ze byt je jeho. Si jeho manzelka, mate deti, takze keby si to s nim ukoncila, nemoze Ta s detmi len tak vyhodit na ulicu a staraj sa.A kedze je uspesny podnikatel, urcite nema nudzu o peniaze, takze keby sa od vas odstahoval, urcite by si nasiel svoje byvanie. A keby s touto moznostou nesuhlasil, opytala by som sa ho, z coho si mas najst nove byvanie a zivit vase deti, kedze teraz nepracujes.A tiez by som od neho vyzadovala, aby Ti kazdy mesiac prispieval na deti, ved su to aj jeho deti. Najprv sa s nim porozpravaj, ale tipujem, ze bude zatlkat a tvarit sa: " ja nic, ja muzikant". Ak toto nastane, najdi si pravnika a potom mu splechni rozvodove papiere rovno pred nos.

Co sa tyka jeho udajnej milenky, urcite ju nekontaktuj, len by si sa tym ponizila a jej by si dala do ruky zbran, este viac by si obtocila Tvojho manzela okolo prsta a mohla by Ta vysmiat a oznacit za hysterku. A toto Ti urcite nie je treba od nejakej 26- rocnej slecny.

Pises, ze ho milujes. Ale poloz si otazku: Preco milujem svojho manzela? Milujes ho preto, ze Ta podvadza? Otvor oci a uvedom si fakt, ze ak toto robi Tvoj manzel, tak aj keby svoj romanik ukoncil, urobi to aj nabuduce a s inou slecnou. Takyto typ muza to ma proste v sebe. Je uspesny, dobre zaraba, tak si potrebuje mastit ego vyrazne mladsou milenkou. Pritom navonok sa pred vsetkymi prezentuje ako chlap, ktory ma stastnu rodinu a vsetko klape.

Takze, ty bud sebavedoma( aj ked je to teraz tazke), nelutuj sa a bud tvrda. Byt na Tvojom mieste, ukoncim to s nim, hoci by som ho milovala. Ale ja keby som zistila, ze ma partner podvadza, v tom okamihu by sa moja laska zmenila na nenavist. A co sa tyka financii, skus si najst aspon brigadu. Zalezi, ako stare mas deti.

ukulela
23. sep 2018

@jana652 manzelovi sa dari? stara sa o seba? ma na seba cas? ma prachy? mas narok na polovicu z nich. podla neho sa nic nedeje? tak OK. ma cas cvicit? chces aj ty - nech ti laskavo zabezpeci taky konfort, aby si si mohla cas dna /tyzdna riesit len veci sama pre seba - opatrovatelku/jasle na pol dna/podobne - a budes aj ty riesit fitko, kadernika, kamosky a mozes sa rozhliadat po nejakej praci. ked sa ta opyta, ze preco? no preto, lebo aj on ma cas a chces ho aj ty. a po rodicaku budes potrebovat pracu, a ze sa aktualne vo vztahu citis neista a ohrozena a potrebujes riesit istotu minimalne v tom, ze najdes pracu, kedze on to aktualne tu istotu vzhladom na svoje spravanie nedava ... aj ty chces ist do restiky (tebars aj s detmi) a neriesit dokola, co navaris na veceru/obed ... musis byt silna a musis mu to ukazat. a ano, aj si pootvorit zadne vratka, si financne zavisla? ano, si na rodicaku, ale prachy mate, tak ku nim musis mat pristup. a teda odkladaj si pomimo. nech sa stane cokolvek, aby si mala na cas rezervu. aj ty stojis za tym, ze sa mu dari, davas mu zazemie - tak z toho mas pravo profitovat. porodila si mu deti, staras sa o ne a on si pride vychutnat slahacku v podobe lasky k ocinkovi na 1-2 dni v tyzdni? tak ty si za to zasluzis odmenu tiez.

merkelica
23. sep 2018

ak o tom viete, tak to potom nie je tajne..

katkati
Autor odpoveď zmazal
romiada
23. sep 2018

@jana652 zacni aspon z praktickej stranky: ochranit majetok (min.svoju polovicu, najlepsie by bolo aj manzelovu),vyvarovat/strasit manzela pred pohlavnymi chorobami a jej tehotenstvom. Mlada ide po "vychovanom" a zabezpecenom. Ako to v takych pripadoch byva, taketo mlade "pani dokonale" si zakladaju rodiny na ukor tej existujucej, t.j.poistia si zdroj prijmov dietatom. Myslim ze po citovej stranke s tym neurobis nic. Ak je muz namotany tak vytlct z hlavy vycitkami a vydieranim sa to neda. Treba ho zamestnat fifty-fifty aby na ulet mal co najmenej casu. Ma rodinu deti,tie bude mat aj potom keby ho milenka odlakala a on by sa roziedol. Nech mlada vie ze jeho deti budu vzdy aj jeho a musi sa o ne starat a delit sa o peniaze aj cas. Inak Ti nejak neviem poradit...este tak "na hulvata" vylepit jej po papuli a vytrhat vlasy ale to by ju asi manzel isiel o to skor polutovat 🤔

jurly
23. sep 2018

Mila moja, drzi Ta v sachu. Nenapisem Ti tu nic, co by si nevedela. Muzovi si vytvorila zazemie, staras sa mu o dieta a domacnost na ukor seba a vydeluje Ti financie. Tvoja intuicia je spravna, chysta sa na novu znamost, lebo Ta s nou nezoznami, lebo Ti povie len to, co on uzna za vhodne, aby Ta nevystrasil. Muzi potrebuju lovit a on si uz novu korist nasiel. Teba ma precitanu a vie, ze budes skakat ako on bude piskat. Myslim, ze by bolo na case mu pripomenut, ake stastie ho stretlo, ked ma Teba a Ty si mu porodila, krasne dieta. Ziadne, velke reci a varovania. Mas pravo aj Ty si oddychnut. Kolko maju deti rokov? Urcite by som zacala s hladanim aspon brigady, ak si z BA nie je problem najst si pracu aj popri materskej. Alebo mu len s kludom oznam, ze sa chces vratit do prace a ze dceru bude treba dat do skolky. Postavis ho pred hotove veci a on strati podu pod nohami. A o to ide. Vrat sa k svojim zalubam. Skus popracovat na cudzom jazyku, navstivit nejaky kurz. Prestan ho chystat na sluzobky a dvihat mu telefony. Ospravedln sa mu, ze mas vela prace a sucho mu oznam, kde co najde. Ked zvykne volat, jednoducho hovor odignoruj a dvihni az na 3 krat s milym ospravedlnenim, ze je Ti to luto, ale boli ste vonku a uplne ste zabudli, aky je cas.... Jednochudo, sa prestan trapit jeho problémami a zacni mysliet viac na seba. A uvidis zacnu sa veci diat.. Bud mila, ale ukaz mu, ze si vies vazit samu seba. 😉

jurly
23. sep 2018
romiada
23. sep 2018

@jana652 pocuj...inak ak sa bude chystat na sluzobku tak mu priprav desiatu s laskou s pridavkom "gutalaxu". Proste nejaku mnamku (napec kolacik z lasky, urob rozky so suncickou) z ktorej bude behat na hajzel, nie za milenkou. Nech sa dobre pred nou strapni. Kakaovy pasik na trenkach jej potom posli kurierom zamaskovane v peknej kytici do prace.

lianka123
23. sep 2018

@jana652 nejdem ta utisovat ze je to normalne. Mozno uz je to rozbehnuty vlak a neda sa zastavit. Urobila si len jednu chybu a tou je financna a scasti emocna nezavislost. Neviem ake mas podmienky ale asi by som manzela neriesila a riesila pracu a socialne kontakty. Osobne by som nechala podvadzajuceho odist. Videla som to x krat a nikdy tie milenecke vztahy nedopadli dobre. Ona nie je problem. Vy dvaja ste problem.

lujza123
23. sep 2018

@jana652 myslim ze najlepsie co v tomto mozes urobit je zacat riesit SAMA SEBA. Kasli na mladu, bohvie ako to naozaj je, mozno je v tom nevinne, nema zaujem a jediny kto ju obletuje je tvoj stary. Mne v tvojich prispevkoch totizto chyba laska k samej sebe, hrdost na seba. Hlavu hore, v prvom rade si dopraj nieco pre seba. Ked sa vrati z tyzdnovky hod mu deti na krk a hned smer plavaren, fitko, kadernicka... proste cas na seba, na skraslovanie, na rozmaznavanie sa. Nemusis byt unudena buchta na materskej, nemusi sa vsetko tocit len okolo komfortu tvojho stareho a deti. Ked ma panko peniaze na veceru z nejakou mladou zabou musi si najst aj na teba. Uz ziadne drankanie penazi, budto vas zacne zivit normalne alebo poziadas o vyzivne. Neviem ake mas stare deti ale nedaju sa poriesit jasle? Na par dni v tyzdni ? Najst si nejaku pracu na par hodin, nie koli peniazom ale koli sebavedomiu, kolektivu, koli sebe...
Nic v zlom ale byt niekolko rokov s detmi na RD, navyse este aj cele tyzdne sama, to sa z kazdej sexi zeny stane mamička mamičkovata, vlasy v cope, teplaky vecna uniforma, vsetky rozhovory zacinaju a koncia temou deti - uprimne toto je partacka pre podobne mamky na ihrisku, nie partnerka pre muza. Je to uplne normalne a prirodzene sklznut do tohto pri detoch, preto treba ten mozog zamestnat aj niecim inym ako potomstvom. Byt znovu zena, nielen matka. Koli sebe.
A takutu silnu zenu urcite bude niekto milovat a chciet znova dobijat ci uz tvoj chlap co sa spameta alebo iny pre koho budes ty ta prava a jedina.

luslus
23. sep 2018

Myslis,ze by sa zamiloval? Skor mu ide len o sex. A o nieco ine co nema s tebou.... cca pred rokom ma balil jeden uspesny podnikatel- sportovec. On zenaty, ja vydata. Obaja mame deti. Ked som sa ho spytala, preco to robi, tak ze len pre sex (nepovedal to takto doslova ale tak to myslel). Ze svoju zenu velmi miluje a tiez aj deti... ja nechapem ako ti muzi rozmyslaju 🤔

mooonika1975
23. sep 2018

@jana652 no, toto som prežívala s kamoškou, určite sa ho nevzdávaj, to je jasné. My sme to spolu preberali , trvalo to rok, manžel asi pochopil čo má doma a sú spokojní. Šťastní neviem, lebo už sme tu tému na pretrasoch ukončili. Prechádzala rôznymi fázami, najprv šok a zúfalstvo, vtedy sme si ponadavali, hľadali a archivovať komunikáciu, potom bola fáza že sa ho spýtala, neukázala komunikáciu, nepriznala , len že jej nejaká ženská volala a informovala o vzťahu. Všetky cesty ku komunikácii si nechala voľné, aby to sledovala, nie každý deň, na to človek nemá, ale sem tam. Potom navrhla poradňu. Najprv ona chodila, potom spolu, keď chodila tak sa mala rozhodnúť či chce ho, alebo nie. Potom mala často robiť neočakávané veci, a nakoniec sa to utraslo.drzim palce. Trvalo to rok.

zuzana76
23. sep 2018

@jana652 ake zarobit, pekne minaj jeho peniaze, ako uspesneho podnikatela, on sa moze starat o seba ty nie? ja by som na cas zabezpecila opatrovatelku na par hodin, zacala chodit do fitka, kadernicke, manikerke, do jazykovky a bola tajomna, nech zacne aj on rozmyslat

zuzana76
23. sep 2018

@jana652 vy ste manzelia? ako to, ze jemu sa dari a tebe nedava peniaze, v prvom rade si treba toto vydiskutovat a ak nie, dala by som si urcit na seba vyzivne a podal navrh na sud, ale najskôr by som ho varovala, nemoze predsa minat na iných a nie na svoju rodinu

romiada
23. sep 2018

@jana652 inak jasne že Ti muž hovorí, že žiadnu inú nechce. On myslí že nechce asi žiadnu inú manželku (zatiaľ,kým mu zo života nerobíš peklo a staráš sa o deti). Milenka už v jeho hlave momentalne nie si. To si si splnila pred tymi deťmi. Na rade je druhá - ktorá má na seba čas, sebavedomie vo výšinách a vyhliadky na jeho prachy. Inak ja mam okolo seba pár takýchto príkladov - podnikateľov. Doma žena, deti - nevymenili by rodinu ani za nič na svete. Hrdí manželia a oteckovia a inak kade tade po služobkach a v baroch "jeba.ky" same jak na bežiacom pase....vedia to kamarati, kolegovia.... Proste ten piedestal podnikateľa s prachmi je taký veľký ako jeho zväčšujúce sa ego spolu s bankovým kontom - mileniek a bokoviek na ňom stojí s ním čím ďalej tým viac. A manželka aj s deťmi stojí pod tým piedestálom a rozmýšla zhodiť/nezhodiť?

nicoli02
23. sep 2018

@mooonika1975 len to musia chcieť vo vzťahu obaja aby sa to utriaslo dalo dokopy, niekedy chlap musí padnúť na ústa, aby si uvedomil čo má doma a niekedy ani to nepomôže, podľa mňa ťažko v tomto niečo riadiť, lebo každý vzťah každý prípad je úplne iný

janulka1802
23. sep 2018

Nemôžem si pomôcť ale tá dázdniková rada či iné fackovacie spôsoby mne prídu maximalne trápne také nedôstojné primitívne ako keby si to medzi sebou vybavovali naše spoluobcianky a ak tak by azda by mal dostať ten muž ktorý sľuboval lásku do konca života milenke je to srdečne jedno zvyčajne nemajú nejakú empatiu idú si za svojím cieľom všetko záleží hlavne na chlapovi a ona sa môže rozkrájať ak mu raz masíruje ego a dvíha poklopec mladá pyskatá ceckatá ľahké to nebude a ak by ju aj odplašila príde nová iná neokukaná proste to tak je a potom byt v strehu zakaždým no ďakujem pekne

mooonika1975
23. sep 2018

@nicoli02 určite áno, ale treba vzťah sa snažiť najprv zachrániť, až potom lámať palicu

ukulela
23. sep 2018

baby, chlap slinta za mladuckou pipkou a vy - namiesto toho, aby ste rieslili chlapa a jeho gulomet, idete riesit pipinu? a co potom - este jz pride polutovat, resp ak sa ona spamata, najde si dalsiu! ponizovat sa a mlatit o 20 rokov mladsiu babu (za co este mozem skoncit na policii) - stalo by vam to za to? treba riesit chlapa a seba. autorka sa musi zastabilizovat, aspon ciastocne osamostatnit.
a teda ten gutalax? autorka nepise, ze uz spolu spavaju, nemusia spolu chrapat. ked mu v nedelu / pondelok rano da "kolacik", chlapik sa tak akurat poserie na nejakej dolezitej porade - ako velka sranda a este sa to obrati proti autorke, ze vystraja, ked "nema dovod" - rozumej, ze jej realne este nezahol.
ako som pisala . najmensie dietatko na pol dna do jasli, ona nech si vyplni cas, ked ocinko pride zo sluzobky, supo s detmi na vylet, riesit financie a riesit socialne kontakty. aby sa autorka necitila sama na deti a len s detmi, ale aby sa opat zaclenila do spolocnosti. a na vztahu popracovat. a teda chlapovi otvorene povedat - nezoznamos nas, OK, ale pocitaj s nasledkami, najma v pripade, ked to nechas zajst dalej, pretoze uz teraz je to za hranicami, ked ja zacnem chodit s kolegom na vecere? co ty na to?

kluska
23. sep 2018

taketo pripady sa stavaju bohuzial, kazdej z vas sa moze stat, ze pri sucasnom vztahu sa zalubi do ineho, aj vasim partnerom sa to moze stat. Nekric hop kym nepreskocis, hlavne sa to stava v dlhodobejsom vztahu, kde je uz stereotyp, male deti a pod. Vacsinou su tie dlhodobejsie vztahy v case krizy, ale aj nemusia byt, moze byt vsetko ok, len proste sa to stane. ja by som hlavne vynila tvojho muza, lebo on ma zavazky voci rodine, nie jeho pripadna milenka. Zrobit hanbu milenke, sa rovna hanba pre manzelku. treba poriesit chlapa. Taketo lasky mozu vztah pozdvihnut k lepsiemu, ze si obaja uvedimia kde bola chyba a budu na tom pracovat alebo to vztah rozbije. zalazi ake su pevne zaklady...

habibibb
23. sep 2018

@jana652 100 ľudí, 100 názorov.moj je, že rozbite už nikdy nezlepis, aby bolo ako kedysi.zila som s mužom podobne ako ty, bol viac preč ako doma.ruku do ohňa by som za neho dala.nikam nechodil, nepil, rozprával čo v robote, ako muži tam lozia za stetkami- ženatí samozrejme.az raz prišla za mnou manželka 1 z nich, že ona to nevydrží už a že ten môj chodí tiež.neverila som jej, vrátil sa domov, opýtala som sa ho ako to tam vlastne žijú.nic, všetko zaprel.zapla som jeho mobil a tam správy z roku pána: chodil s ňou všade, bazény, večere, korčule...proste druhý život.a prosím pekne slečna čo tam dala kazdemu, nie len tomu môjmu tupcovi.tak som mu povedala, že máme dieťa,ma si vybrať.vybral si že teda my.ale len predomnou.zacal žiarlit, že mu to idem vrátiť.tak mu hrablo, že ma sledoval, kde chodím.podaka som po roku o rozvod a v utvrdeni sa, že som urobila dobre, sme išli ešte na spoločnú dovolenku.hadaj čo, on stále s tou babou fungoval.neolutovala som ani raz, že odišiel.ak je to muž, kde ty sa bojíš ako prežiť a pýtaš si peniaze aj pre deti a on si žije ako kráľ,nezachranuj.teraz mám muza,ktorý si ma váži, postará sa o mňa keď potrebujem a od začiatku máme jasno, že nevera nemá miesto.ani mentálna.vzdy je na svete niekto, kto stoji za zvyšné roky tvojho života.deti viac trpia keď vnimaju nepokoj doma.drzim ti palce k správnemu rozhodnutiu.urcite sa nezhadzuj diskusiou s ňou...on je tvoj manžel, on je na rozhovor.