Keď žena nesie všetku záťaž vo vzťahu
Dobrý deň chcela by som sa tu trochu vyrozprávať... Mám priateľa s ktorým sme spolu takmer 8 rokov .. máme spolu dvoch chlapcov 2 a 3 roky.. on pracuje na dve zmeny ... A ja som s deťmi na MD.. chcela by som vedieť ako to funguje u vás doma . Od kedy máme deti môj priateľ sa zmenil tiež na dieťa . Všetko je namne.. deti komplet domácnosť, peniaze nákupy, výlety vymýšľam len ja , keď niekam ideme všetko chystám ja .. ak má niekto narodeniny všetko vymýšľam ja . Každý deň má navarené opravte o deti je 1100000percent postarané. Chodím sními von, občas sa k nám pridá.. Desiaty všetko mu chystám ja . On príde s roboty naje sa ide spať niekedy spi až do večera a keď sa zobudí deti už spia... O všetko sa mu starám on nepovie ani ďakujem za desiatu alebo za to zato.. keď niečo ale už nemá Už mi to vie pripomenúť . Rozmýšľam nad tým keby sa rozídeme Lebo už veľa krát sa mu snažím dohovoriť nech sa aspoň deťom venuje že vyrastú a bude to ľutovať ale nevidím nejaké pokroky. Max sa snimi zahrá tak raz za týždeň aj to na pol hodinu. Niekedy nám chýbajú aj peniaze a len ja rozmýšľam od koho si pozicam.. mňa to už nebavi. Tiež rozmýšľam že keď sa rozšírené ako by to bolo z detmi Neviem si predstaviť že by som s nimi nebola že striedavo starostlivosť a tak Možno iný partneri
Priznam sa ze mne je to trosku cudne - ty stale spominas striedavku. A ty si mysllis, ze on by o tu striedavku stal? Ved teraz nehne ani prstom. Striedavka by znamenala obrovsku zmenu, zrazu by musel vsetko. Podla mna by o tu striedavku nebojoval... A teda zrejme ani ty nie, ked sa toho tak bojis. Proste by sa zmieril s tym, ze deti ma na vikend a este by si mozno bola rada, ak by na ten vikend ich naozaj bral. A to by si len videla, aka by so bola zodrana po case, ked by si aj do prace musela chodit a bola by si na deti naozaj sama. Takto si nad tym nepremyslala?
Toto je odo mna trosku zakerne, priznavam. Len teda aby si si nepredstavovala, ze ked odides, bude on zrazu zazrakom iny. Ja si myslim, ze je ako naprosta vacsina chlapov - mal doma vzor leniveho otca a mamy, ktora vsetko zastala. A preto ta mate tak teraz aj vy, on si ide tu rolu leniveho a povazuje za normalne, ze ty robis vsetko okolo deti a domacnosti. Nevie, ze to moze ba dokonca ma byt inak. Co nie je ospravedlnenie, ale musite sa vy dvaja spolu naucit, ze to ma byt inak.
Nie je to sice pre teba zabavne, ale rozhovorom vies doccielit, ze ti pomaha. Tak musis tak ako vravia vyssie polopatisticky mu pridelit, co ma spravit, ked to inak nejde hoc ak kazdy den, necakat ze to jenavzdy, zvyk sa buduje dlho. On si musi zvyknut, natrenovat si ine chovanie ako ma. Chlapom to tak viac vyhovuje, ak im polopatisticky povies nevedia rozmyslat sami nad domacnostou a pod., len malo je takych, ze sami od seba robia nieco.
@nika11103 peniaze to je jediné ktoré on nerieši všetko máme spolu ale keď chce zoberie si Ale trápi ma že ich nerieši somnou všetko ja co treba platiť čo treba kúpiť čo treba vrátiť koľko ostane atd
@drago12587 pracuje normálne 8h denne
8 rokov ste spolu, to si si nevsimla?
Ale uz nic teda. Na tvojom mieste prestanem robit domace prace pre neho. Obriad deti, oper im, umy po nich. Ale nie po nom a pre neho. Ak to este navyse platis zo svojich penazi. Samozrejme vysvetli mu, preco to robis, ze starostlivost naviac o neho ta stoji sily navyse. Deti mate spolocne a predsa sa staras len ty. On sa o teba nestara ani o deti. Ak bude argumentovat, ze jeho starostlivost je nosenie penazi, ok, nech sa paci, prosis si zaplatit aj upratovacku raz do tyzdna a opatrovatelku na cas, ked vyspava. Nerozumiem ako riesite potom bezne fungovanie, ked potrebujes ist len s jednym dietatom k lekarovi, ked potrebujes ist ty sama k lekarovi alebo hocikom. To idete vzdy v trojici ty a deti?
@maranta_leuconeura
@maranta_leuconeura keď treba k lekárovi ja idem sama sními väčšinou sú naraz chorý alebo vždy ide somnou mladšia sestra
Žiaľ tak si si to veľké decko naučila. Načo chystáš zdravému chlapovi desiaty, nenosí peniaze s deťmi nepomôže dostal by tak panvicou po hlave a nie desiatu. Deti daj do škôlky chod do roboty a bude musieť začať fungovať aj on. Jemu prestaň robiť služku staraj sa o seba a o deti.
"jedine" on nerieši nič proste
takze jediná jeho úloha je ist na 8h do prace a zarobiť? a ani tuto úlohu nespĺňa??
no dobre autorka, akonáhle ale nastúpiš do prace aj ty, by som mu polku veci a aj deti delegovala! aby sa náhodou nestalo že vážený si po robote bude chrapat do večera a teba po praci bude čakať ďalšia robota (všetko to čo robíš doteraz sama)
Nebudem ti písať, ako to máme my, lebo by si bola smutná ešte viac...
Ale ja by som s takým mužom, akého máš ty, nebola ani minútu ...
Prestaň mu robiť full servis a starať sa o neho ako o dieťa.
A keď ste sa dohodli ze si pôjdeš zabehať, tak ho treba zobudiť, zlato odchádzam ako sme sa dohodli, deti sú v izbe. A odísť.
A ak by som nevychádzalo s peniazmi tak by boli výlety také kde sa neplatí a deti by museli tiež oželieť. V tomto veku absolútne malichernosti nevnímajú ani hodnotu peňazí. Pre nich je zážitok aj hádzanie kamienkov do vody
@sense áno ja viem ja sními chodím len tak von zoberieme si loptu kopeme si hráme sa všeličo vymyslíme Ale je to furt o tom že ja sními chodím, mňa to dosť trápi keď ideme spolu napríklad po dlhom čase na ihrisko z detmi tak on akoby nemal na nich ani energiu...
@sissy27
Uprimne, co vyriesi tym ze nastupi do práce? Naozaj si myslis, ze "dostane panvicou po hlave" a zacne kmitat, zaujimat sa, spolupodielat? Pri takych exotov v 98 % pripadov sa nic nezmení. Vlastne zmení - ale pre zenu. Príde vycerpaná z práce a bude robit presne to isté, ako kým nebola v tom zamestnaní.
On nemá o čo prísť:
- má 1 izbový byt
- kým sa dá, využíva sluzby frajerky, ktorá mu opatruje deti, stará sa o domácnost - ked od nej odíde, bude mat od nej aspon pokoj
- je stále slobodný a neverím, ze pred detmi kmital v domacnosti. Len autorka tejto temy si myslela, ze "deti ho zmenia".
- realne zbalí si caky paky a je koniec rodiny - aj za dva dni 😉 - to on je na koni v tomto smere.
Chystat desiatu chlapovi do roboty, on má 6 rokov alebo je zbavený svojprávnosti? Žasnem
@sissy27 prepáčte asi ste ma zle pochopili, zase si nepožičiavam stále s deťmi idem aspoň raz za mesiac niekam
@zmrzlinka2021 ja som si nemyslela že ho deti zmenia on taký predtým nebol my sme deti mať nemohli a sme chceli aj sme behali po rôznych doktoroch Takže to není o tom že deti som si narocky sním urobila aby som si ho udržala...Možno som to len nevidela lebo predtým sme bývali u mojich rodičov pokiaľ sme deti nemali..
@miamaria Ja neviem teda ako to v iných domácnostiach chodí.. myslela som že tu nájdem aspoň jednu babu čo to robi...
Snáď bude chystať aj on tebe teda, keď nastúpis do práce, budete si kvit
vela zien robi muzom desiatu do prace.. niektore z lasky a niektore z roznych inych dovodov, napr. aj praktickych, ako ty.. tebe sa to paci, robit mu tu desiatu? co si cakala, ze ked ti sem daka napise, ze to ma presne ako ty a je super stastna, tak potom budes aj ty? ci co si tu hladala?
@reanda Nie vôbec som to nečakala a hlavná téma neboola desiata to bol príklad že o všetko sa starám ako taká p.... A človek nemá ani posrate ďakujem.... Mne není problém spravít tu desiatu tiež som ju robila z lásky predtým teraz už keď vidím že si nič neváži už to nie je také z "lásky" ale pýtam sa sama seba on čo pre mňa robí z lásky Napríklad rozmýšľam o tom že či nemáme napríklad aj nejakú krízu..
@miamaria no uvidíme 🙂
krizu? ci nemate krizu? vy nemate ani normalny vztah, nie ze mate krizu.. sa zobud
@reanda ako prečo namna utocis nehaj si tie poznámky typu "sa zobud" asi to nebolo takto vždy keď ťaháme spolu ôsmy rok...
ked si raz niekto nevazi, co robis, tak s takym clovekom nemas byt a nie , ze sa budes snazit stale viac a viac a viac a rozmyslat, kde este robis chybu a robis malo a cakat, kedy si to konecne vsimne a povie ti dakujem.. nepovie ti to NIKDY
@reanda ja som sem prišla napísala príspevok že možno niekto cudzí kto má nepozná sa na to pozre a niečo poradí alebo povie niečo ako to majú oni doma...
@reanda dobre teda, tak nech chodí 3x týždenne plávať, to je nejakých 60€ mesačne, veď si niekde požičia. A ten bulo, čo jej teraz s deťmi nepomôže, sa o ne určite s radosťou a láskou bude starať, kým si ona odpláva...
@zmrzlinka2021 nástupom do práce sa jej vyrieši to, že bude mať vlastný príjem a nebude závislá od partnera, ktorý síce doma krížom slamu nepreloží, a nemá záujem o rodinu a deti, ale tak očividne aspoň platí byt, energie a niečo hádam aj do chladničky. On dobre vie, že ona nikam nepôjde a že mu zas tú desiatu spraví aj sa o všetko postará, lebo nemá na výber. Ak na výber mať bude, tak jeho to asi aj tak nezmení, ale ona sa bude vedieť pohnúť ďalej.

Kolko hodin do mesiac pracuje ? Zakladna otazka. Ak pracuje 16 hodin čo den, tak sa mu nedivim, musi byt zničeny. Ake ma plany ? Dve zmeny sa dlhodobo udržat nedaju , pamätam ked som sam pracoval skoro 300h mesacne a žil som ako zombie. Musi zmenit pracu, alebo obaja budete pracovat 8-16 tej a potom mate spoločny čas.. dalsia vec, ak on taha tolko prace a ty si doma , ako je mozne ze vsetko platis ty ? To mi nevychadza.