icon

Keď žena nesie všetku záťaž vo vzťahu

10. apr 2024

Dobrý deň chcela by som sa tu trochu vyrozprávať... Mám priateľa s ktorým sme spolu takmer 8 rokov .. máme spolu dvoch chlapcov 2 a 3 roky.. on pracuje na dve zmeny ... A ja som s deťmi na MD.. chcela by som vedieť ako to funguje u vás doma . Od kedy máme deti môj priateľ sa zmenil tiež na dieťa . Všetko je namne.. deti komplet domácnosť, peniaze nákupy, výlety vymýšľam len ja , keď niekam ideme všetko chystám ja .. ak má niekto narodeniny všetko vymýšľam ja . Každý deň má navarené opravte o deti je 1100000percent postarané. Chodím sními von, občas sa k nám pridá.. Desiaty všetko mu chystám ja . On príde s roboty naje sa ide spať niekedy spi až do večera a keď sa zobudí deti už spia... O všetko sa mu starám on nepovie ani ďakujem za desiatu alebo za to zato.. keď niečo ale už nemá Už mi to vie pripomenúť . Rozmýšľam nad tým keby sa rozídeme Lebo už veľa krát sa mu snažím dohovoriť nech sa aspoň deťom venuje že vyrastú a bude to ľutovať ale nevidím nejaké pokroky. Max sa snimi zahrá tak raz za týždeň aj to na pol hodinu. Niekedy nám chýbajú aj peniaze a len ja rozmýšľam od koho si pozicam.. mňa to už nebavi. Tiež rozmýšľam že keď sa rozšírené ako by to bolo z detmi Neviem si predstaviť že by som s nimi nebola že striedavo starostlivosť a tak Možno iný partneri

Strana
z4
anjelicek26
10. apr 2024

Ja len rozmyslam, co tym rozchodom ziskas :( Pre teba sa este zhorsi financna situacia, plus si deti neuvidis kazdy druhy vikend a prazdniny a sviatky do buducna... Podla mna ta ta rutina tretim rokom zabija, ale ved male pojde o rok do skolky a ty do prace a zlepsi sa to aj financne a aj si prevetras hlavu. Co sa tyka muza, tak proste rozhovor, povedz mu priamo, co ocakavas - stvrtok budem chodit plavat, potrebujem zresetovat hlavu, potrebujem, aby si v tej dobe bol doma a dozrel na deti. Rovnako tvojmu 3.velkemu dietatu jasne zadavaj ulohy - uprac toto, kym ja nachystam deti, alebo nachystaj deti a ja zatial povysavam, proste jasne zadeluj ty toto, ja toto a potrebujem a treba spravit... chlapom to nedojde. A ak mali doma vzor otec prisiel s prace a padol na gauc - o to tazsie sa to teraz preuca... ty si ho naucila, ze vsetko zvladas sama a vsetko je na tisic percent hotove a nemusi nic... je to tak trochu aj tvoja vina, aj ked si to spravila uplne neumyselne. Sadnite si, porozpravajte sa, nech preberie proste niektore povinnosti on a budete spokojnejsi. Ten vztah uplne zahodit je hlupost, ste unaveny a citis sa "sama", to sa da este zmenit, neni to, ze ho nemilujes, len zijete momentalne nejako "rozdielne zivoty".

sissy27
10. apr 2024

Preco robis chlapovi desiatu ked na nu ani nedokaze zarobit?? Nie ze poziciavat si, ale setrit treba a v prvom rade na tom velkom rozmaznanom decku.
A ked financne nevychadzate, tak dve male deti do skolky a ty do prace tiez, bohuzial. Potom to tretie velke treskni panvicou po hlave a povedz mu, ze zlate casy skoncili a odteraz su jeho povinnosti toto: (vymenuj), pretoze deti su spolocne, domacnost spolocna a obaja ste pracujuci.

sissy27
10. apr 2024

@anjelicek26 nic v zlom, ale tu niekomu nevychadzaju financie na bezny zivot a ty jej poradis, nech si ide zaplavat? Ako fakt? Pre nu bude momentalne najlepsia psychohygiena praca, aby vobec mala ist za co plavat… a zaroven jej vlastny prijem doda slobodu v rozhodovani, ci zostat s tymto lenivym co ani nezarobi poriadne alebo ist vlastnou cestou bez neho.

subartic
10. apr 2024

a ako to chceš riešiť keď začneš pracovať ? Stále chceš mať navarené , opraté a o deti postarané a jemu chystať desiaty plus do toho pracovať ?

anjelicek26
10. apr 2024

@sissy27 ved som jej písala oboje..

majka36912
10. apr 2024

Chod na vikend k rodicom, alebo dakomu s tym, ze nevyhnutne potrebuje tvoju pomoc a deti nemozes vziat so sebou. Nech sa o ne pekne postara. Nic mu nechystaj, v piatok podvecer odid a vrat sa az v nedelu vecer. Asi nadobudol dojem, ze ved materska dovolenka je dovolenka a naco sa ma o nieco starat. Toto mu da poriadne studenu sprchu.

autor
Autor odpoveď zmazal
janinah
10. apr 2024

Ako si ho naučila.ako si mu dovolila aby sa doma správal.tak to teraz máš.Moj manžel chodil domov ráno po 24 a viac hod.sluzbach v nemocnici a nikdy nespal alebo ozaj len hodinku.Lebo mal a má rodinu a pracoval pre nás koľko vládal Tiež sa dako extra nehral s deťmi.tiez som výlety vymýšľala ja.ale on netravil voľný čas vylihovanim na gauči.Makal na veľkej záhrade.na zdedenom dome.makal pre svoju rodinu.
Ty toho svojho pomaly ale isto zapájajú do rodinného života.Desiatu mu nerob ani slúžku.Cestou z práce nech nakúpi .Poobede resp.vecer ho nechaj samého s deťmi a ty vybehni si zacvičiť.do kostola .na kávu.hocikam ale sama bez detí.On sa musí vedieť o ne postarať.aj jesť dať aj okúpať aj spať uložiť.Bud sa to naučí a bude fungovať alebo môže ísť naspäť do detskej izby k mamičke ak ho treba obskakovať ako malé decko.Toto si on musí uvedomiť.

autor
10. apr 2024

Ďakujem baby za povšimnutie môjho príspevku... Mne dosť pomáhajú aj moji rodičia ak treba... Áno ja viem že si môžem za to aj sama že všetko robím a on si na to zvikol... Ale ja som mu už veľa razy hovorila že som unavená a že treba niečo aj robiť niekde brat deti aspoň na ihrisko... Ja viem aj to že si po robote chce oddýchnuť ja ho aj neham ale nie aby prespal svoj život.. Ja niekedy už aj vstávam podráždená a snažím sa aby to nemalo žiadny vpliv na deti.. nemá mi kto dávať takú tú energiu, už som sa sním otom rozprávala jeden deň mu to trvalo že pomohol s niečím a tak ale potom zas si išiel to svoje... A áno do práce pôjdem a vôbec neviem ako to bude dokonca sa toho aj bojím ako to bude všetko

autor
10. apr 2024

Všetko čo naše deti vedia som ich naučila ja a ja som aj rada ale zároveň aj smutná že on ich poriadne nič nenaučil... Proste sa im malo venuje.. nedávno ho malý prosil aby sním išiel von a on sním proste nešiel.. mne je to všetko tak ľúto aj keď mu dohovaram, ja už sa cítim ako jeho matka koľko krát sa aj hádame ale už nemám silu skôr to ignorujem.. a tiež nechcem vidieť deti len cez týždeň alebo nejak na striedačku.. ony sú moja energia❤️

mane01
10. apr 2024

No tak ho prestan obskakovat 🤷🏼‍♀️… povedz mu, co si napisala sem, ako je toho na teba vela a ze potrebujes aby sa prestal chovat ako decko a prilozil ruku k dielu. Hned by som sekla take veci ako chystat mu desiatu a podobne nezmysly… co nema ruky? A zvazila by som skory navrat do prace. Bude viac penazi a pan manzel nebude mat argument ze ale ved ty si doma… lebo teda ty si doma kvoli detom, ked uz tak, nie k jeho sluzbam.

autor
10. apr 2024

@sissy27 Áno do práce ja plánujem ísť hneď ako to bude mozne.. nie sme na Tom až tak zle sem tam ideme na výlet ja deťom doprajem čo treba niekedy sa nám stane že vyndeme s peniazmi a je to vtedy keď áno nejde do práce

autor
10. apr 2024

@anjelicek26 pred 3 mesiacmi som mu hovorila že potrebujem mať aspoň hodinu pre seba 3x do týždňa na behanie že proste mám nejaké kilo na viac chcem zhodit.. súhlasil .. lenže vždy keď som mala ísť si niečo vymyslel alebo zaspal a ja už som to vzdala možno sa rýchlo vzdávam ale nechcem sa hádať hlavne nie pred detmj

autor
10. apr 2024

@mane01 no keď nemá desiatu on si kúpi nejakú dráhu desiatu Alebo keď ho aj pošlem do obchodu polku zabudne a kúpi nezmysly

osky
10. apr 2024

Do obchodu musite chodit najprv spolu.abx mal prehlad,co kolko stoji-co zvyknete kupovat.
Casom ho posles sameho s PAPIEROM kde vsetko napises.
Moj muz nedokaze zapamätat viac ako 3-4 veci...
Tak si.pise.co na tom...a pise si presne znacku niekedy sj farbu....lebo nedajboze bx doniedol nieco ine ako chcem,to bx som ho aj zozrala...nie preto ze sa pomxlil,ale pre tu lajdackost.
Preto ze uz je "velky" nie male dieta...

Deti su spolocne...
Zaspal?
Daj mu deti fo izby jde spi a udes-laska,tak ja uz odchadzam.
Chlapci sedia na koberci pri posteli....caaaaauu
By som sa na to mrkla ci by spal....
Financie....hm
Zapiste na papier vydavky.
Co treba kazdy mesiac platir,kolko setrite/ak teda je z voho/,kolko ide na benzin a pod...
Do obalky zvlast vyclen na domacnodt-jedlo,veci pre deti,drogeria a potom vsetko ine,najmenej dolezite...
Ak nieco zostane,odloz...zamkni.
Ked aj 5 eur mesacne..to je jedno.
Ak muz robi na zmeny a pride domov zniceny ako kon..a nezarobi...nieco neni ako ma byt.
Ideal by bolo asi zmenit pracu...
Len ci sa da...
Ked nespravis desiatu kupi si drahu,hotovu...
Toto treba zmenit.
Nie je na svete sam.
Neexistuje,aby on sa spraval ako pupok sveta a ty sa nahanala ako zduta krava....
Ten telefon by pri mne uz davno vyletel balkonom...😆

autor
10. apr 2024

@osky by ste sa čudovala keď on zaspí ho nezobudí nič koľko ráz mu hucia pri hlave a on spi ... Raz sme boli vonku ja a deti on doma spal a mne sa zlomil kľúč v zámku vyzvanali sme ale pol hodiny ... A neviem či by som tak nechala deti keď on spi... Ja ho aj neham pospať aj oddýchnuť len by som bola rada keby on mňa nejak aspoň vyfuknut.. ja som hore takto dlho ako veľa žien aby sme mali aspoň vtedy kľud keď všetci spia ... A stymi nákupmi niekedy je aj somnou ale ja neviem či dement ale on málokedy prinesie domov presne to čo chcem a zminie viac peňazí jak treba... Hlavné mi ide Oto aby proste som v tom nebola sama mala oporu a tak a bola som zvedavá na názory a či tu niekto taký je..

autor
10. apr 2024

A možno som si to spravila ja sama a snažím sa to napravit.. ale na to musia byť dvaja že áno... Snažím sa mu to hovoriť ale to trvá chvíľku ako som spomínala ja sa mu vylejem aj pol hodiny a on umyje riad aj to zle a pokračujeme ďalej... Ani mi nejde o tu domácnosť ale o deti nateraz zvládam domácnosť ale chcem aby deti boli aj s otcom ony sa tešia naňho koľko krát a on si ich ledva všimne povie pár slov a hotovo

metoyou4
10. apr 2024

@janinah po 24 hodinových službách spal hodinu?lebo má rodinu?Lebo moj manžel niekedy tiež a naozaj som mu prikázala spať kvôli zdraviu a odpočinku tela.A vtedy sme doma tichšie ,nech načerpá silu a energiu aby sa potom mohol venovať rodine.

denithestrange1993
10. apr 2024

Neviem,podla mna si na vine aj ty,ze toto dlhe roky tolerujes. Toto nie je situacia dnesneho dna,ale zrejme sa to tiahne uz dlho. Partneri su od toho,ze obaja nieco prinasaju do domacnosti a nie,ze jeden sa ide postavit na hlavu z povinnosti a druhy vyspava do vecera. Neviem na co ti je takych chlap ked v nom nemas oporu, potesenie z rodinnych chvil,financnu istotu. Hovoris,ze vsetko zvladas na milion percent sama,nuz on ked to vidi tak jasne,ze boci a nechava to na teba. Neviem co by som ti poradila,zalezi ci chces zachranit rodinu,vztah alebo to zvladnes sama s detmi. Drzim palce.

reanda
11. apr 2024

nedavaj si za vinu, ze za to, ako sa chova tvoj muz, si mozes sama.. nemozes.. keby bol normalny, tak sa chova normalne.. zena nie je od toho, aby muza vychovavala - aj ked to mnohe robia.. a potom, niektori muzi ani nie su ochotni a schopni sa menit, aj keby si co robila.. nie, nie je to tvoja vina.. a za mna je uplne pochopitelne a aj mudre, ze to nerobis tak, ze nechas mu deti a baj baj.. lebo by na to mohli doplatit tie deti a niekedy aj velmi skaredo.. ja by som toto svojim detom neurobila, nechat ich napospas, ako pokusne kraliky, ci to preziju 😝 to vie zena vycitit, ci si to moze dovolit.. niekedy je proste jasne, ze si to dovolit nemozes..
a riesenie? no ja by som sa s nim rozisla.. nemusi to byt hned, ked si to zatial nevies prakticky predstavit, ale dolezite je to rozhodnutie a to, ze zacnes investovat energiu nie do riesenia vztahu, ale do toho, ako budes fungovat po rozchode.. a ono sa ti to postupne zacne ukazovat, tie moznosti.. a postupne si to aj budes vediet predstavit.. take veci, co si predstavit zatial nevies, nad tymi ani neuvazuj.. napriklad striedavka.. o tu je mozne, ze tvoj muz ani nebude mat zaujem, ked ma pristup, aky ma.. co by robil sam s detmi cely vikend, ked teraz s nimi nevydrzi ani pol hodinu?

basska_b
11. apr 2024

Mne tuto daka psychologicka v poradni poradila, ze nemozem ja vybudovat vztah medzi dvoma inymi stranami. Moja kamoska ma veeeelmi podobnu situaciu ako ty, preto ma ta tema zaujala, a ona sa velmi snazi davat deti tatovi, hoci len na 5 minut - napr. robi nieco na zahrade ci dielni, šupne mu ich tam, posle maleho ako posla, 'tato, nakresli mi bludisko'... ale ja na toto napr. nemam nervy. Ja mam s tebou spolocne to, ze ako pisu baby, "zvykol si, ze vsetko zvladnem sama" :/ a ja sa teraz tiez neviem prepnut do modu, ze uz to nedavam. Lebo ked chlap robi daco nasilu, tak to aj tak vyzera. Raz tu jedna holka pisala, ze odisla z domu a 2 deti nechala muzovi , takemu gaucovemu povalacovi a on jej posielal videa, ako placu 😬

huxy
11. apr 2024

@metoyou4 zas 24-hodinove služby či už lekári, aj hasiči, si môžu aj v práci v noci pospať. Nehovorím, že keď je prípad, čo treba riešiť, že neriešia. Ale nie je to vždy tak, dá sa aj oddýchnuť.

eva112014
11. apr 2024

On nie je decko, ale dedko, ktorý sa musí vyspať, lebo je unavený, nevládze. Deti majú energiu a vymýšľajú, sú aktívne, Tento tu akurát, chodí do práce. Aj mnoho ľudí ešte popri dôchodkoch pracujú🤷‍♀️

mane01
11. apr 2024

Tu pomoze len oddelit financie, co je samozrejme zasa podmienene tym, aby si isla do prace. Ked je fakt taky lahostajny, ako pises, mozno by sa zobudil, keby si mu rovno povedala, ze mas plne zuby takehoto zivota a ked sa nespamata, jedneho dna sa zobudi a budes prec. Je inak otrasne, ako SK chlapi zneuzivaju, ze zena je na rodicaku. Mnohi z nej hned urobia sluzku! Potom sa clovek zamysla, ci je ta nasa 3 rocna materska vlastne vyhoda. 🤦🏼

koniarova
11. apr 2024

@basska_b to ozaj jej poslal video s placucimi deťmi?🤦 Hovado.

nika11103
11. apr 2024

Som ja jediná čo jej nesedí že TY to tahas finančne ? Z rodicaku? To ako sa dá s dvomi deťmi ? A manžel predsa pracuje peniaze čo zarobí idú kam ? Že si musíš ty až požičiavať

simona92101
11. apr 2024

@janinah spat hodinu po 24ke a toboz ked clovek pracuje v nemocnici s pacientami je na povazenie..

sima234
11. apr 2024

Autorka, je to z väčšej časti tvoja chyba, tak si ho naučila. Nechystaj mu desiatu, nech si nachystá sám. Nebude mať, nech je, čo chce. Financie, ako spomínali, rozdeliť. Vieš, kedy má prísť z práce, ja by som už pripravená stála vo dverách, keď by som chcela niekam ísť. Len by som mu povedala, že ahoj, idem behať, najedz sa, chlapci sa hrajú a pod. Nedať mu šancu, aby išiel spať. Ale to aj ty musíš vydržať, lebo ty niečo chceš, jeho to chvíľu podrží, on potom začne skúšať poľavovať, vidí, že ty to necháš tak a on má zase na nejaký čas pokoj, pokiaľ to tebe opäť nezačne vadiť. Musíš vydržať, presne ako pri dieťati, bohužiaľ.

fion22
11. apr 2024

Možno to tak videl doma u svojich rodičov. Niektorí chlapi potrebujú konkrétne pomenovanie, a povedať minimálne 2x. Nie nedomyslia si, nikdy. Nám pomáha tabuľa na písanie- tam si píšeme čo treba urobiť, vybaviť, kúpiť... na týždennej báze a niekedy spravíme aj čiaru a popíšeme úlohy na konkrétny deň ....a rozdeliť kto spraví čo. Chlap ti nemá pomáhať- on sa má spolupodieľať. Ale keď on možno niektoré veci ani v živote ešte nerobil...niekde treba začať.
Tvoj muž možno nie je typ na práce na zmeny, nie je možné že by prešiel/ si našiel prácu na 1 zmenu? človek, ktorý nepracoval na zmeny, nepochopí ako je to únavné, lebo nie každému stačí pospať 3-4 hodinky po. Možno keby mal on sám pravidelný režim dňa, by bol viac použiteľný aj ako otec a manžel.

sissy27
11. apr 2024

Autorka, ak si musis poziciavat na bezne veci, tak ani nahodou nie ste na tom dobre. Detom vylety a podobne samozrejme treba dopriat, ale hlavne na to treba v prvom rade zarobit. Naozaj by som ti odporucala ist do prace cim skor.

Strana
z4