icon

Keď žena nesie všetku záťaž vo vzťahu

10. apr 2024

Dobrý deň chcela by som sa tu trochu vyrozprávať... Mám priateľa s ktorým sme spolu takmer 8 rokov .. máme spolu dvoch chlapcov 2 a 3 roky.. on pracuje na dve zmeny ... A ja som s deťmi na MD.. chcela by som vedieť ako to funguje u vás doma . Od kedy máme deti môj priateľ sa zmenil tiež na dieťa . Všetko je namne.. deti komplet domácnosť, peniaze nákupy, výlety vymýšľam len ja , keď niekam ideme všetko chystám ja .. ak má niekto narodeniny všetko vymýšľam ja . Každý deň má navarené opravte o deti je 1100000percent postarané. Chodím sními von, občas sa k nám pridá.. Desiaty všetko mu chystám ja . On príde s roboty naje sa ide spať niekedy spi až do večera a keď sa zobudí deti už spia... O všetko sa mu starám on nepovie ani ďakujem za desiatu alebo za to zato.. keď niečo ale už nemá Už mi to vie pripomenúť . Rozmýšľam nad tým keby sa rozídeme Lebo už veľa krát sa mu snažím dohovoriť nech sa aspoň deťom venuje že vyrastú a bude to ľutovať ale nevidím nejaké pokroky. Max sa snimi zahrá tak raz za týždeň aj to na pol hodinu. Niekedy nám chýbajú aj peniaze a len ja rozmýšľam od koho si pozicam.. mňa to už nebavi. Tiež rozmýšľam že keď sa rozšírené ako by to bolo z detmi Neviem si predstaviť že by som s nimi nebola že striedavo starostlivosť a tak Možno iný partneri

hope87
11. apr 2024

@autorka urcite sa najdu aj ine zeny, ktore chystaju muzovi desiatu...ako pisala reanda vyssie...ty to ale evidentne robis uz preto, aby si potom nekupil predrazenu bagetu...
Tvoj muz robi 8h denne, co je uplny standard...samozrejme, ze zalezi aj na narocnosti prace. Ale si zober, ze su robotnici, ktori robia 10,12,14h denne a pridu domov a najskor sa povenuju rodine a az potom oddychuju. Rozpravala si sa s muzom o tomto, co pises sem? Tvoje sklamanie, hnev, pocit nedocenenia, mala ucast jeho ako otca? Lebo toto je na velmi vazny rozhovor. Neodkladaj to, on musi vediet, ako sa citis a ze zlyhava.

reanda
11. apr 2024

sama si napisala, ze si si to mozno iba nevsimla,z e taky je, kedze ste byvali u vasich.. tak neklam samu seba, ze to tak nebolo vzdy.. ludia sa takto zasadne zo dna na den nemenia..

autor
11. apr 2024

@reanda keby nie sú tam tie deti ja by som sním už možno ani nebola Na to ja pozeram

autor
11. apr 2024

@reanda šak áno nevšimla lebo predtým sme mali iný život on dieťa chcel hovoril predtým že mi bude pomáhať aj keď som nečakane otehotnela s druhým synom povedal že to zvládneme spolu ale nič

autor
11. apr 2024

@hope87 áno minule sme sa otom rozprávali do druhej rana ale akože žiadna snaha stále on vie čo má trápny hnevá atď

reanda
11. apr 2024

chcel dieta.. nie ste zobrati a dieta ste riesili, ked ste byvali u vasich.. aj to vela napoveda o tom, ako to dieta 'chcel' .. zrejme absolutne netusil, co obnasa mat dieta a rodinu a teraz na tom nie je o nic lepsie

reanda
11. apr 2024

pisala som ti, ze pri niektorych ludoch sa mozes aj na hlavu postavit, mozes s nimi viest rozhovory az do svitania a nic ti to nepomoze, lebo oni NIE SU SCHOPNI nieco zmenit.. nemaju na to kapacitu.. to ako by si farboslepemu chcela vysvetlit, co su farby..
a pisem ti to, bohuzial, z vlastnej skusenosti

autor
11. apr 2024

@reanda nie sme zobrali z iných dovodov, bývanie sme mali zaistené Nešla by som do toho bez bývania pokedy som nemala svoju rodinu som bývala u našich niečo sme nasporili atď to je niečo iné

hope87
11. apr 2024

ok a co ti na to povedal? To ma zaujima...
A pokial ziadna zmena a snaha, tak to netreba nechavat tak...musis mu to zopakovat a opat o cosi doraznejsie

autor
11. apr 2024

@reanda to mi je ľúto

autor
11. apr 2024

@hope87 povedal že sa posnazi proste nasľuboval že mi bude viac pomáhať a venovať sa im ale to trvá chvíľku tie jeho sľubu a jak keby sme sa ani nerozpravali

reanda
11. apr 2024

ano TY si byvala s nim u VASICH, TY si sporila a planovala buducnost a on? nebolo to nahodou presne tak, ako to je teraz? ze vsetko tahas ty a on sa vezie?

hope87
11. apr 2024

treba mu to pripominat, aby videl, ze pre teba to jednym rozhovorom neskoncilo, kedze je to opat v starych kolajach

autor
11. apr 2024

@hope87 možno máš pravdu

reanda
11. apr 2024

neviem, no, mne vsetko to, co pises, tak velmi pripomina moju skusenost, kde som sa roky snazila a robila aj vsetko to, co ti tu baby radia a vysledok bol jediny, ze som sa uplne vycerpala z energie a nicomu to nepomohlo.. mohla som tu energiu venovat radsej niekam, kde by to malo zmysel, ako snazit sa vybudovat vztah s niekym, kto toho nie je schopny a v podstate o to ani nestoji, aj ked tvrdi, ze hej.. ale treba pozerat na ciny, nie na reci.. reci sa hovoria lahko
ale tak snad je tvoj pripad iny, no

autor
11. apr 2024

@reanda
@reanda dúfam že si teraz už stastna

hope87
11. apr 2024

Vies, lebo to mas niekedy ako pri detoch...hovoris im, co maju robit a ked vidia, ze si nahnevana, tak to robia ale akonahle to nepripominas kazdy den, automaticky si myslia, ze uz netreba. Na to sa hnevam na svojho 9r syna 😀.
Samozrejme, vsetko ma svoje hranice. A tvoj muz, nie je dieta ale dospely chlap a treba mu prizvukovat, ze sa nebudes stale opakovat ako verklik. Vsetko, co si mu vytkla stale plati a ked sa nieco NAOZAJ nezmeni a NATRVALO, nie len na par dni, vas vztah tym utrpi a snad sa nechce zbadat, az ked bude prilis neskoro. Ze to nie su vyhrazky ale ty uz jedoducho nevladzes, trapis sa, ze si nebuduje vztah s vasimi detmi a ze ho nerozvija s tebou a ze sa skoro vobec nepodiela na chode domacnosti (nie, ze ti nepomaha...on ti nema co pomahat ale ma sa podielat. Deti su aj jeho, aj byvanie, aj si chce obliect ciste veci, aj sa chce najest, atd...)

majlo1234
11. apr 2024

Ja by som sla postupne cestou najmensieho odporu. Nenachystala by som mu nic. Akoze nic. Ja doma chystam len dvojrocneho syna, muza nebalim, nechystam, nwobskakujem. A tiez ma obcas take hefty, ze nemal vonku vodu/jedlo. Holt, nevezme si, nema. Ja nie som jeho matka, ale synova matka.
A nech ti dava nejake peniaze a za zvysok nech si kupuje co chce.
A ked vyspava, deti mu tam strc.

gribka1
12. apr 2024

Začni v malom, povedz mu čo od neho chceš aj s nejakou malou výhražkou. Ak to neurobí, dodrž výhražku. Jednať ako s deckom, keďže sa správa ako decko.

dejka77
14. apr 2024

Myslim, ze v pripade rozchodu sa zbytocne obavas co sa striedavky tyka. On nema zaujem teraz o deti, nemal by ani potom. Azda si nemyslis, ze by ich napr. mal tyzden u seba a zvlast ked robi na zmeny.

nela82
14. apr 2024

V prvom rade nehľadaj rady svojho osobného života tu na MK.
Tu je také konikovske,že ti každá druhá s kľudom Američana napíše,ake na doma ideálne manzelstvo a s takým chlapom by neboli atď atď.
Daj si otázku sama,čo dosiahneš rozvodom?Budeš niekde sama s dvomi malymi deťmi...sťažuje sa,že sa ten tvoj nezaujíma o deti ani o nič.Myslis,že ak niekoho spoznáš,bude celý happy,že máš 2 male deti???Zabudni.
Daj si s tým svojim kávičku,vínko...dobru večeru a sa v prvom rade porozprávajte.Deti do škôlky a ty sup sup do roboty tiež zarábať.Si doma na RD a ide ti ten stereotyp na nervy.
Moja sestra vstava skoro ráno kazdy jeden deň,aby svojmu manzelovi urobila raňajky,desiatu a kavu.Podotykam-aj keď sama chodí do práce.V každej domácnosti to máš iné q nikdy sa s nikým neporovnavaj.Kqzdy sme iný a každému vyhovuje niečo ine😉

hopsas
14. apr 2024

Najprv som zvedavá prečo to nie je manžel keď máte deti a ste spolu osem rokov. Lebo šak on na to môže.pozerat tak že si len jeho spolubývajúca nie? Ale ok makas snažíš sa a staráš sa o ďalšie dieťa naviac. Ak ti to nevyhovuje tak to predsa prestaň robiť.

kvoli
14. apr 2024

Ja len že taká apatia môže byť aj znakom depresie, bol namotivovaný pomáhať s deťmi aj sa snažil a zrazu nič len posteľ a robota. Niesom odborník ale videla som to vo svojom okolí. Depresia môže byť aj dedičná a prejavuje sa tak do 35 rokov...

zzzuzzzu
Autor odpoveď zmazal
sussie1
15. apr 2024

Necitala som celu diskusiu, len prvych par komentarov, kde pises, ze on ich nic nenaucil. A veruze naucil! Ze si zeny netreba vazit, su to podradne stvorenia, sluzky... Blahozelam, dufam, ze ziaden z nich nestretne v buducnosti moju dceru (alebo, ze ja ju vychovam tak, ze sa takym individuam zdaleka vyhne...)

ali12377
15. apr 2024
ikuska27
15. apr 2024

@janinah tak je rozdiel ak si na 24-hod.službe aj pospí, alebo nie...môj keď jazdil na záchranke a mal zlú službu, spal aj celé doobedie..ako aj ja...síce len dvanástky ale ak sa dalo tiež ma nechal pospať...takže ak mal zlú 24-ku určite by som ho nenechala spať hodinku, lebo má rodinu..môj aj teraz ..príde z práce, ľahne na gauč...tak to ja idem s deťmi von...ale keď sa vrátime, pekne vyfasuje malú (teraz to vychádza cez jeho obľúbený hokej 😂), ale vie, že už nič nezmôže...🤷a pekne sa s ňou hrá...o štvrť na osem idem s ňou do postele a to už má veget zas, lebo väčšie deti ho už neotravujú 😅

erika237
15. apr 2024

Autorka, ja by som uz v tomto stadiu planovala co a ako urobim po navrate do prace a pripravovala by som sa na odchod.
Musis aj premyslat ako to bude s detmi a skolkou, kto ich odvezie, kto ich vyberie, budes stihat rano aj poobede po navrate do prace? Ak nie, muz nech sa laskavo pripravi na to, ze jedna “smena” bude jeho a ziadne spinkanie. Aj by som uvazovala ake mas pracovne moznosti a rozhodne by som nesla do horsie platenej prace, alebo prace, kde budem schopna vozit deti do/zo skolky/skoly. Aktualne s nim byvas tak sa budete riadit podla jeho sluzieb.

Potrebujes zistit ako to bide s detmi prve roky v skolke, ci budi byvat chori alebo nie, lebo aj to bude funancna zataz, jedna navsteva lekarne aspon u nas bola skoro vzdy dvacka a sprej/kvapky do nosa najlepsie ak ma kazde dieta vlastne.

Nateraz ti odporucim zacat napr cvicit doma, ked on pride z roboty po dennej/rannej tak bud ty prva kto pojde do spalne, zatvor a cvic, citaj, oddychuj a on sa moze realizovat. Taktiez by som mu vyclenila nejaku aktivitu, bud nech kupe aspin jedno dieta alebo nech umyva zuby.

Tvoj muz sa uz podla mna nezmeni, mozno ked mu nieco povies aby urobil tak urobi, ale ak ani to len budes aj nadalej vsetko robit sama, mozno budes uz aj predpodrazdena a este ta zla, ze nemas mileho slova.

lucmirka124
15. apr 2024

Ahojko,,, pozri zrejme ste vsetko za neho riesili kym si byvala u vasich, tak si to moc nevidela, stava sa, uz byvate sami, mate 2 deti,, po 8 h smene spi takmer denne a odychuje? Ty mas 24 denne s 2 malinkymi detmi,,ma dvoch chlapcov takze urcite sa vie s nimi zahrat ale ?? NECHCE SA MU!! Ja byt na tvojom mieste ked sa chova ako decko som na neho prisna, razna, ziadne otazky ci urobi, SPRAV!POSTRAZ DETI, pohraj sa snimi,, ano nech si odychne 1-2 poobedia v tyzdni ak sa potrebuje vyspat,, ale urcite nie denne. Ja som si ozaj 10 rokov hladala musela najst system ako s manzelom jednat, kazda sa ucime, ale zas on sa s dcerkou zahra, ide s nami vonku, robi 10-11h denne. Chod domacnosti som sa vzdy starala ja, nakupi ja, sviatky vsetkych vymyslam co treba ja,, on nato nieje, ale uz ked musi daco vymysli.zivil nas kym som bola na RD, teraz uz pracujem ale stale je hlavny zivitel on, kedze ja som zial zdravotne dost zle. Pozri,, sama vies ako to mate? Ake city ku nemu mas? Ale ja by chlapa roztrhla ak by mi vyspaval po poobediach denne,,, nech si kupi trebars ginko,, nech sa mu tolko nedrieme,,,chlap co nic neriesi a vsetko ma na salame moc starosti v hlave asi mat nebude.. mechavaj ho s detmi ked pride, vysackuj ich vonku hadam na ihrisku s nimi nezaspi, a nepytaj sa ho kaz,,, takyto flegmos moc toho sam nespravi,, a nechce sa mu,, odmieta,,, ja by sa zacala balit, seba , deti, odchadzam k rodicom,, ak ta neha odist aspon budes vediet nacom ste,,, ja ked som nastvana, tak som muza 35 x do roka pobalila, ale nikdy neodisiel,, chapal ze je toho na mna vela,, a musi sa podielat aj na chode v domacnosti. Ne ze on chodi do prace a finito.. proste sa zatni a kaz, pripominaj, denne aj pol roka,, aby sa naucil,,, aspon v dcom byt napomocny okrem zamestnania

jaass
15. apr 2024

Oh autorka, máš to ozaj veľmi ťažké. Ja ti napíšem čisto môj pohľad. Keby si sa s ním rozišla, tak bolo by ti lepšie, starala by si sa o DVE deti a mala by si pokoj. Keď teraz nie je schopny sa venovať deťom tak neboj sa, nebude striedavá starostlivosť. Keď sa dá, tak mu prestaň chystat jedlo. Jednoducho to nerob. Najradšej by som ti napísala, že nechaj mu deti doma na víkend a chod na wellness ale asi by sa o nich ani nevedel postarať 🤦‍♀️ a toto by si deťom neurobila. Ja takýto život by som nechcela mať ani jeden deň. A sama si odpovedz, si šťastná? Paci sa ti taký život? Nechcela by si muža, ktorý sa o teba stará, pomáha ti s deťmi a ešte ti aj každý mesiac dá peniaze na kozmetiku, masáže atd? Pozeraj na seba. Žiješ iba raz a ty nie si povinná doslova trpieť nejakého debila