icon

Kedy je čas na ukončenie vzťahu?

zuzka82
1. jan 2012

Pekny den prajem vsetkym🙂 v prvom rade sa ospravdlnujem, ak tu nieco podobne je, ale ja som to nenasla...mna by od rozvedenych maminiek ci nemaminiek zaujimalo, co konkretne ich prinutilo urobit krok a rozviest sa?teda co je clovek ochotny znasat, a co je nad jeho ramec a povie si DOST! toto uz nie!..Preco ste sa vlastne rozviedli? a tak isto aj od vydatych zien, co by nezniesli vo vztahu..? Velmi ma zaujima kde je ta hranica, ked sa clovek rozhodne manzelstvo ukoncit..dakujem za odpovede

marecek4
2. jan 2012

@eaka taky jsem se pořád snažila náš vztah udržet,byla jsem dokonce svolná k tomu,že by ji nastěhoval do druhé půlky baráku a tak nějak by jsme žili ve třech 😖 ,protože jsem byla pevně rozhodnutá nějak pořešit ty dluhy a problémy co nasekal,rozhodl se sám a sám se taky odstěhoval,takže to byl čistý řez,jen Terka to těžce nesla protože to byla kamarádka,já to sice taky obrečela,určitě jsou slova na která nejsem pyšná,ale to je už pryč a teď se snažím dotáhnout do konce to co jsem si slíbila,že do konce dotáhnu

eaka
2. jan 2012

@teleranka Si zlatá, čo si napísala, ale u nás to je záležitosť dvoch rokov dozadu, takže to, že som v konečnom dôsledku sa odhodlala odpustiť neznamená, že som nerobila scény a teda poriadne, vykričala som mu všetko do tváre, dokonca som po ňom hádzala pri jazere kamene 😉 Aj tej jeho štetke som volala, ale tá mi klamala do "očí", že s ním nikdy nespala a že sú len kamaráti... a nikdy som ju u nás nespomenula inak ako "tá Tvoja štetka" a že by som si nerýpla pri každej príležitosti? Nebolo dňa! Ale môj najoblúbenejší citát, aj keď už neviem, kto je autorom: "Time is the best deadener." Doslovne umŕtvovač.. Čas proste zahojí všetky rany a otupí všetky hrany...
A o tých odmenách som nepísala ja, v materiálnej oblasti sa fakt nemám absolútne na čo sťažovať, na čo by som si ukázala, to by som dostala, ja strádam skôr po citovej stránke 😒

eaka
2. jan 2012

@marecek4 Tak to, čo si napísala, to fakt žasnem, momentálne by som povedala, že "s tým by som fakt nikdy nesúhlasila", ale to som si kedysi myslela aj o nevere... takže to je fakt tak, že nikdy nehovor nikdy.. :-/

teleranka
2. jan 2012

@eaka som turbka, zle som klikla a nemalo to byt adresovane Tebe. cize teraz zacinas pomaly uvazovat, ze od neho mozno odides?

marecek4
2. jan 2012

@eaka tak nějak,nikdy neříkej nikdy,já tenkrát přemýšlela nad tím,jak zachovat dětem tátu a jak to poplatit,to že vedle sebe budu muset trpět tu druhou jsem brala jako nutné zlo-ale nej pikantnější na tom bylo to,žeasi tři měsíce před odchodem za mnou došel s návrhem na další mimčo,to jsem ho teda zarazila jestli se nezbláznil,tak nevím jestli ten odchod nebyla odpověď na to

saamia
3. jan 2012

Ahojte dievcata, co hovorite na tuto situaciu? mame skoro dvojrocneho synceka, manzel vela robi, ale aj ked je doma, tak sa len zavrie v izbe, visi na PC do noci az skoreho rana, potom rano vyspava aj do obeda. Ked vojdem do izby a on je na PC, rychlo zatvara okienka, pripadne sa postavi tak, aby som nic nevidela.. Odstahoval sa od nas zo spalne hned ako sme prisli z porodnice, lebo maly ho vraj rusil, ked sa budil na papanie. V zivote ho neprebalil, nechodi s nami von, na prechadzky, na vylety, v domacnosti nepomoze. Akurat nosi domov peniaze 😖 Uz mam vsetkeho plne zuby, ved som na dieta v podstate sama, keby som mala kam ist, hned sa odstahujem, ale ani vyrazit ho nemozem, je to jeho byt... ☹

filipal
3. jan 2012

@saamia jedno je iste, vasa rodina nefunguje. vasa kriza trva 2 roky? zacala sa narodenim synceka?
to, ze byt je tvojho manzela je neprijemne, ale kludne sa moze v nom ostat sam. nevadilo by mu to?
skusala si uz situaciu nejako riesit?

saamia
3. jan 2012

@filipal take riadne problemy zacali narodenim vytuzeneho babatka (aspon teda pre mna vytuzeneho, teraz mam pochybnosti, ci dieta vobec chcel)..ale myslim, ze nejake naznaky tam boli uz predtym, ja som si myslela, ze to nieco co v nasom vztahu chyba, je babatko 😒 ale aj on chcel dieta, aspon to vtedy tvrdil. Co sa tyka riesenia, zatial boli rozhovory-neuspesne. Dnes ma napadlo,za na par dni vypadnem, nasi maju chatu asi hodinu cesty od nas, pojdem sama s malym, vycistim si hlavu trochu...podla mna mu bude vadit hlavne to, ze nema navarene, oprate atd. ☹ ja uz som taka nervozna z tohoto, ze neviem v noci spavat, maly je tiez nervozny ☹

filipal
3. jan 2012

@saamia och joj, dievca a ty mu varis, peries? a preco to robis? vsak jemu nic nechyba. to, ze chyba nieco tebe a vasmu synovi, jemu zrejme nevadi....
chvalim ta, za ten krok, ktory dnes urobis. budes musiet asi pristupit k nejakemu radikalnejsiemu rieseniu, lebo inac sa tvoje napätie bude iba stupnovat....
vasi by ti s byvanim nepomohli?

filipal
3. jan 2012

@eaka a vies, ze ja som si vzdy myslela, ze si s dcerkou sama? 😨

filipal
3. jan 2012

@petkave ja by som este doplnila tvoje zavery a dufam, ze to nebude zniet nafukane.
chlap si dovoli k zene iba to, co mu sama dovoli. myslim na partnersky vztah.
ani ty nemusis znasat to, co znasas. sama si sa rozhodla to zatial vydrzat. preco to robis neviem.
mozem si len domyslat. nechces zostat sama, hlavne po jednom nevydarenom vztahu, alebo je tam laska, alebo strach? odpoved poznas len ty.
zivot s lakomcom je jedno velke utrpenie a zivot v ponizeni. nechod do toho.

lujza123
3. jan 2012

Kedy je čas na ukončenie vzťahu? Podla mna vtedy akonáhle človek cíti že to už nemá zmysel. Ja po takmer 10 ročnom vzťahu len lutujem že som sa nechala ukecať na druhu šancu už po 1 rozchode po 6 rokoch. Zbytočne stratené roky.....ale ako čítam príspevky tak u nás to bola podobná obvyklá zmes vyprchania lásky, rozdielnych pováh, názorov a pohladov na život, jeho doslova "čarovná premena" po narodeni malej a moje rastúce presvedčenie že k mojmu životu a štastiu chlapov naozaj nepotrebujem.

eaka
3. jan 2012

@filipal hm...to neviem..ale do včera som sa akosi snažila moc sa tu neľutovať.. 😉 po Silvestri som trošku zlyhala..

viki2912
3. jan 2012

nevera,alkohol,drogy,gamblerstvo,nezaujem o rodinu,dieta,domace nasilie,ci uz psychicke alebo fyzicke tyranie.to su dovody ktore by viedli u mna k okamzitemu rozvodu.

neviem,myslim,ze mam dobreho manzela,ma svoje muchy,samozrejme,ale neuvazovala som detajlne nad niecim takym kedze nemam dovod.nemozem sa stazovat.je to mo j nazor,niekto ma mozno tu hranice niekde uplne inde.

eaka
3. jan 2012

@viki2912 No ono sa to síce ľahko napíše, ale žiadny z týchto dôvodov nepríde ako blesk z jasného neba, takže šanca "okamžitého" ukončenia vzťahu neexistuje. Môžeš odísť po prvej facke, ale čo je prvý prípad psychického týrania? Kým si vôbec uvedomíš, že si psychicky týraná, tak už dávno v psychickej tyranii žiješ a teda nemôžeš vzťah okamžite ukončiť.. a ako psychicky dlhodobo týraná tiež nemôžeš očakávať, že akonáhle si to uvedomíš, tak si proste zbalíš kufre a odídeš, bola si totižto vystavená dlhodobému psychickému spracúvaniu Tvojho konania a myslenia a odchod nebude vôbec taký ľahký, ako si to tu napísala.. 😉

saamia
3. jan 2012

@filipal no veru, lebo som asi blba... 😠 ale skoncili sme, povedala som tu prave pred chvilou, ze bud pojde on alebo ja. A potom sa uvidi. Ked sa nezbali do zajtra, pojdeme na tu chatu. Akurat,ze tam budeme odrezani od sveta. Ale aspon na par dni...nasi mi zrusili moju izbu hned po svadbe 😝 nemali by sme kde spat...

filipal
3. jan 2012

@eaka sviatky su velka skuska vztahu. aj my sa rozclivieme viac ako inokedy.....nie je to lahke.

@saamia ale nie, nebud na seba tvrda. ja som bola na teba dost, niekedy je dobre, ked sa na nas vztah pozrie niekto zvonka. blba urcite nie si, len si bola snad prilis dobra, snazila si sa davat do vztahu vela, ale ziadna odozva.... ale ked uz citis, ze takto to dalej nepojde, budes musiet nieco urobit.
vzdy sa da najst nejake riesenie....
na tej chate nie je ani telefonny signal?

viki2912
3. jan 2012

@eaka Ak ti muz da facku po ktorej neprides k sebe, ak ta muz zbije ze potrebujes okamzitu hospitalizaciu, myslim, ze viac dovodov nepotrebujes a odides od neho.

petkave
3. jan 2012

@filipal začiatok bol adresovaný mne, ale ten koniec neviem komu... 😵
@saamia držím palce, pretože to bude ešte ťažké a so vzťahom sa nedá seknúť zo dňa na deň. A tobôž nie, keď nemáš kam ísť, keď máte spoločné dieťatko... Ak si sa už pevne rozhodla, jediné, čo ti môžem poradiť, je, aby si vytrvala vo svojom presvedčení a neustupovala... Jasné, že muž bude prosiť, sľubovať - to robia vždy, vedia sa takto ponížiť a nakoniec sa radujú, že svojimi (často neúprimnými) slovami dosiahli svoje... Sú to herci, ktorým nerobí problém občas zahrať divadielko len preto, aby bol zase na čas v rodine kľud. 😒

eaka
3. jan 2012

@viki2912 úprimne Ti poviem, že ak mi píšeš veľkými písmenami, mám pocit, ako by si chcela na mňa kričať...ale zároveň mám pocit, že si si nevšimla, že v mojom príspevku píšem o PSYCHICKOM týraní... fyzické je dosť jasne rozpoznateľné... aj pre mňa.. 😉

eaka
3. jan 2012

@viki2912 A okrem toho fyzické je nezriedka spojené s psychickým... a proste nič nie je čierne a biele... ja píšem facka, Ty píšeš facka, po ktorej neprídeš k sebe.. ale čo keď Ti dá facku, pretože máš hysterický záchvat?? 😉

petkave
3. jan 2012

@eaka písanie veľkými písmenami je porušenie pravidiel MK... 😖 Dotyčná možno hovorí iba teoreticky a nikdy nič podobné nezažila na vlastnej koži, takže to ber s rezervou...

eaka
3. jan 2012

@petkave Ale s tými hercami máš neskutočnú pravdu... Mne je až neuveriteľné, aké teátro mi chlap pri hádkach robí... ale strašné emócie on prežíva... nikdy ich nedá najavo, len vtedy, keď mám zbalený kufor.. a moje emócie? tie sú akosi neidentifikovateľné preňho... dokonca som už počula, že mi robí radosť ubližovať mu a že to je zmysel môjho života... pritom mojim najhlavnejším cieľom v živote je udržanie tejto rodiny, aby nemusel za svojou dcérou jazdiť 300km... hm..

saamia
3. jan 2012

@filipal signal tam je nastastie, aspon to. Len ziadny obchod, ludia atd. mas pravdu, ja som sa isla zodrat. navarene, oprate.... teraz na mna pozera ukrivdenymi ocami (ked sa zobudila o 11, chudacik)

saamia
3. jan 2012

@petkave dakujem, ja viem, dusim to v sebe uz dlho. Teraz asi tri tyzdne to tu uz vrie. No a jasne, herec velky, a vraj na chybe som len a len ja a ci mu chcem zobrat dieta... 😖

viki2912
3. jan 2012

@eaka ja som tvoj prispevok necitala a caps lock neriesim,ako skoci tak nechavam.mam pravo vyjadrit svoj nazor,pokial sa bavime o psychickom nasili,ci tyrani,kazdy mame svoje hranice.tak ako aj pri fyzickom.kazdy znesieme viac ci menej,kazdy sme iny,tazko povedat,ale su hranice cez ktore sa jednoducho nemoze prejst.zhadzovanie na verejnosti,deptanie,sceny na verejnosti....to by som neakceptovala.mohol by sa plazit,nosit kvety,prosit....mam predsa len 1 zivot a nie som masochista.

viki2912
3. jan 2012

@petkave vyslovila som len moj nazor.ako som uz napisala,su hranice,ktore sa prechadzat nemozu.mna by muz ktory by sa takto spraval prinajmensom absolutne odradil,stratila by som zaujem byt s nim,znechutil by sa mi,zhnusil....a koniec koncov,oplati sa byt v takom vztahu?nemyslim...

eaka
3. jan 2012

@viki2912 Ako môžeš reagovať na môj príspevok a vyjadrovať naň svoj názor, keď si ho nečítala?? A caps lock začni riešiť, mohla by si mať vymazávané správy... a aj preto, čo som Ti napísala ja...

petkave
3. jan 2012

@saamia ak ti môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, tak byť na chvíľku sama je ok, ale fakt iba na chvíľku... Mne práveže pomohla rodina a kamarátky, keď mi bolo najhoršie a bola som rada, že bol niekto pri mne. Lebo keď som bola sama, tak som sa trápila stále dokola tými istými myšlienkami a bola som v pokušení volať mu alebo zdvíhať mu telefón, čítať priblbé smsky... Takže som vlastne bola rada, že som medzi ľuďmi, mám rozptýlenie, odosobňujem sa a pomaly chladnem...

petkave
3. jan 2012

@viki2912 máš vlastnú skúsenosť?