icon

Kedy je čas na ukončenie vzťahu?

zuzka82
1. jan 2012

Pekny den prajem vsetkym🙂 v prvom rade sa ospravdlnujem, ak tu nieco podobne je, ale ja som to nenasla...mna by od rozvedenych maminiek ci nemaminiek zaujimalo, co konkretne ich prinutilo urobit krok a rozviest sa?teda co je clovek ochotny znasat, a co je nad jeho ramec a povie si DOST! toto uz nie!..Preco ste sa vlastne rozviedli? a tak isto aj od vydatych zien, co by nezniesli vo vztahu..? Velmi ma zaujima kde je ta hranica, ked sa clovek rozhodne manzelstvo ukoncit..dakujem za odpovede

viki2912
3. jan 2012

@petkave pred manzelom som mala vztah,boli sme kratko spolu.dodnes som repsvedcena ze je cvok.mam pocit,ze robil vsetko preto aby som sa trapila az som ho nechala den pred statnicami.a odlahlo mi.spadol mi kamen zo srdca.zabudla som a uz.milovala som ho,ale ;len ma trapil...bol naruseny a paradoxne bol lekar.ale trvam na svojom,bol to naruseny clovek.je to na dlhsie rozpravanie...)

saamia
3. jan 2012

@petkave ja viem, najradsej by som isla k niekomu, nerada som sama a aj teraz mi pomaha, ked sa mozem vykecat...napr. aj tu na MK... 🙂 musim nabrat odvahu a povedat to nasim. Lenze viete, som "dobre dieta z dobrej rodiny", bude to problem 😝

viki2912
3. jan 2012

@eaka pianko poprosim ta.tema ktora zacala tuto diskusiu nie je tvoj prispevok.ok?

viki2912
3. jan 2012

@saamia to bude....spolocenske predsudky a bla bla

saamia
3. jan 2012

@viki2912 to je jasne, ale na ostatnych ludi ja zvysoka ... moji rodicia maju krasny vztah, chcela som tiez taky, no bohuzial. a bojim sa, ze mi zacnu vraviet, ze mame dieta atd.ze sa mame pomerit "kvoli malemu" a tak

viki2912
3. jan 2012

@saamia ty sama musis vediet aka je realita a basta.ak sa raz rozhodnes,stoj si za svojim.

petkave
3. jan 2012

@viki2912 tak možno preto, že ste boli spolu krátko a nič vás k sebe nepútalo, dokázala si to raz-dva ukončiť... Ale po rokoch vzťahu to nejde len tak ľahko... je tu takých príbehov kopa...
@saamia jáááj, to dobre poznám. Ja som tiež strašne dlho váhala, kým som to povedala našim. Dokonca aj vzťah som sa snažila udržiavať aj kvôli nim. Mali môjho ex veľmi radi, nevedeli si predstaviť, že spolu nebudeme. Ale to ho dobre nepoznali, poznali iba jeho dobrú stránku... 😖 Ocovi som ani nemohla všetko povedať, lebo by buď zinfarktoval alebo by zobral 9, čo má doma a šiel by ho rovno zastreliť 😵 Takže tie nepríjemné záležitosti okolo nášho vzťahu som preberala s kamoškami, s našimi som čas trávievala rozhovormi na úplne iné témy... Jedna moja kolegyňa mi bola tiež veľkou oporou, hustila do mňa, že rodičia to prežijú, že ide o mňa a moje šťastie a že keď ho rodičia tak veľmi milujú, nech si ho k sebe nasťahujú... A je to tak... Rodičia to zvládli, boli sklamaní, ale nakoniec sú radi, že je to takto... Mám iný vzťah a dala som im krásneho vnuka. Čo viac môžu chcieť?

eaka
3. jan 2012

@viki2912 Príspevok, ktorý začal túto diskusiu, nie je môj príspevok. Príspevok, na ktorý si klikla "odpovedať" môj bol... tak sa prosím nediv, že na Teba reagujem, keď síce omylom, ale reagovala si Ty na mňa.. síce nedorozumenie ako vyšité, ale "piankovať" ma tu rozhodne netreba... radšej si priznať vlastný omyl

eaka
3. jan 2012

@petkave My sme celá rodina strašne ťažko niesli rozchod mojej sestry... 😉 On ocmúľal na party opitý inú, sestra ho poslala do r.. a nám ostali oči pre plač.. 😀

petkave
3. jan 2012

@eaka tak to hej, to bola tragédia riadna 😵 Ale sestra 100 bodov za rýchlu reakciu... či to nebolo až také rýchle?

grettka
3. jan 2012

saamia, myslis, ze rodicia by ti povedali, ze sa mate pomerit kvoli malemu? By som ti mozno povedala aj ja, ale iba v pripade, ze ten nezaujem z jeho strany by bol chvilkovy... Ale ked ty pises, ze situacia trva uz od narodenia maleho, tak nie je o com diskutovat.. a ked sa to tak vezme... ved v podstate tvoj maly nema otca... pises, ze tvoj manzel travi cas za pc, chodi domov neskoro, dlho vyspava, nosi len domov peniaze.. Nie je otcom ten, ktory nevenuje cas svojmu synovi... Vies, maly zacne rast, a bude aj od otca vyzadovat urcitu pozornost, a ked mu ju nevenuje ani teraz, tak je velmi maly predpoklad, ze ju bude venovat aj neskor.. su skratka typy chlapov, ktori nie su schopni byt otcom v pravom slova zmysle, a vlastne ani nie su schopni viest normalny partnersky zivot a to je pripad tvojho manzela.. zial...
Urcite veci sa vo vztahu daju tolerovat, ale v tomto pripade to zaslo pridaleko. Co bude az nastupis do prace? Prestane ti aj peniaze davat s tym, ze ved si zarobis? Asi zachadzam do extremu, ale vies asi co tym chcem naznacit.

eaka
3. jan 2012

@petkave Bolo..šmyk šmyk, bez debaty, v zahraničí, bez podpory rodiny... odstrihla ho, žiadne zľutovanie, žiadne argumenty, nič...

saamia
3. jan 2012

@grettka ano, mas pravdu, on mi peniaze nikdy nedaval, ked som pracovala. Ani ked som mala slusnu matersku. Az ked som na rodicaku, tak da, ked pytam. Mame oddelene ucty. On tvrdi, ze maleho ma rad, ze sa venuje (10 minut denne tym, ze zapne PC). Ale ze potrebuje zit svoj vlastny zivot a ja sa zaoberam len myslienkami na dieta (vycita mi, ze vo volnom case citam casopisy o detoch, zhanam malemu veci na oblecenie atd.) a nemyslim na nic ine. A nie je to baby normalne?? Ze ked mate dieta, zmeni to vas cely zivot?? Ci len ja som cudna?
S malym som chodila na plavanie napr. On bol vtedy doma a radsej spal, ani raz sa nesiel aspon pozriet. Isli sme k moru v lete, ok, ale ja som vstavala k malemu, ja som uspavala, krmila, prebalovala. On strazil, ked som sa sprchovala a to tak, ze dieta sa hralo alebo pozeral rozpravku a on hral futbal na svojom mobile. Ja som isla uspavat a on zostal na plazi, opaloval sa, kupal. atd atd.

saamia
3. jan 2012

@petkave vy ste ale nemali dieta ci? niekedy rozmyslam, ze sme to mali skor ukoncit, ale to by som nemala maleho, moju najvacsiu lasku 😵 podla mna je najtazsie zvladnut ten psychologicky tlak, tak mi drzte palce, ja nie som moc silna osobnost 😒

eaka
3. jan 2012

@saamia a vzťah Tvojho muža k malému sa nemení ani s tým, ako rastie? Lebo niektorí muži získavajú lepší vzťah k deťom, až keď začnú rozprávať a podobne.. že kým to je bábätko, tak nevedia, čo s ním, ale ako z neho vyrastie chlapček, tak už budú vedieť... hm? Akože to už sa mu dá začať hádzať lopta, pozerať spolu futbal...chápeš, čo myslím, kým je to bábo, niektorí chlapi majú pocit, že zatiaľ je to dieťa pre ženu a keď až trochu vyrastie, nájdu si k nemu cestu aj sami... Tým nechcem podporovať jeho nezáujem, akurát že či náhodou nie je tento prípad.. Môj bývalý mal malého bračeka narodeného, keď sme my spolu začali chodiť... ja som ho o dušu kočíkovala, nosila na rukách, on išiel vedľa kočíka ako cudzí.. 😀 a keď som malého vytiahla z kočíka a dala frajerovi, jeho bratovi, na ruky, to nezabudnem doteraz, ako ho držal, pod pazúškami, meter od tela, "no, podržal som ho, vezmi si ho naspäť", ako malý rástol, bola s ním väčšia zábava a bol prijateľnejší aj pre svojich veľkých bratov... Viem, v mojom príklade bol brat...ale vtedy som uvažovala, že ako by sa stavial k svojmu synovi... 😉

eaka
3. jan 2012

@saamia To je veľmi alibistický prístup, že sa venuješ len dieťaťu... Deň má len 24 hodín a kým dieťa poobede spí, až tak veľa sa toho nestihne; samozrejme, že je vhodné nechať si aspoň nejakú aktivitu, šport, kamarátov, hocičo, pri čom nie je stredom pozornosti dieťa, ale na to potrebuješ, aby vtedy postrážil dieťa zase partner... Jeho prístup je viac ako chladný...je ako by on rodičom ani nebol, ako by len daroval spermie, aby si sa Ty stala matkou, ale inak sa príchodom dieťaťa nemalo vlastne nič zmeniť. Ako by si predstavoval tú dovolenku? Dať dieťa opatrovateľke? Sú aj takí ľudia.. dieťa dovŕši 6 rokov a šup ho na internátnu školu a vidíme sa na Vianoce...

grettka
3. jan 2012

no, ked mas male dieta, stale zostavas partnerkou aj ked si uz matka... mozno mal pocit, ze si ho uplne odsunula, ale zas na druhaj strane, ak ti s nicim nepomohol, tak nemas ani chut, ani naladu mysliet na nejake spolocne rozptylenie len vo dvojici.
Kazdopadne, ak si rozhodnuta odist zo vztahu, tak v prvom rade sa musis postavit na vlastne nohy, myslim finacne, pretoze problem nastane, ak odides, tak ostane ti len tvoja materska, a teraz nech ma nikto neukamenuje, nevytlcies neviem ake vyzivne od neho. Skratka urci to sud a hotovo. Takze minimalne este ten rok, kym nepojdes do prace, budes svojim sposobom na nom financne zavisla. Je dobre to, ze mate oddelene ucty. Zo spravania tvojich rodicov mam dojem, ze su tak trochu starosvetski, ze? Je pravda, ze v minulosti ludia spolu skor zostavali, ale zas na druhej strane, tvoj manzel mieni takto uz travit cely svoj zvysok zivota? Hranim na pc a vyspavanim do obeda? Nie je tu predpoklad nejakej zmeny. Ale mozes este urobit jednu vec. Aj ked budete pod jednou strechou, stavte si pravidla a tie on bude respektovat. Zacni si zit len svoj zivot a nech ti prispieva na maleho, a hotovo. Dohodnite sa, ci mu budes alebo nebudes prat, alebo varit. A bud voci nemu lahostajna tak, ako je on voci tebe.

mahalo
3. jan 2012

Alkohol, nasilie, zavislosti, nevera to su tie zakladne..ale ja by som to ukoncila aj ked by sme sa prestali milovat, netravili by sme spolu cas, ci by sme sa nevedeli porozpravat..proste ked by som sa necitila stastne dlhodobo..isla by som stastie hladat inam. Co sa tyka deti..od malicka som vyrastala v nefunkcnej rodine..nasi sa nerozviedli a stale byvaju spolu..nikdy som to nepochopila ten dovod preco sme museli byt svedkami ich prehniteho vztahu. Preto by som nechcela udrziavat rodinu umelo.

saamia
3. jan 2012

@eaka na zaciatku som si aj ja myslela, ze casom to bude lepsie. No ale nie je. Pobozka, pomojka, pusti telku, hotovo. Vcera vymopol konecne byt a caka, ze teraz ma roztrhne od radosti. Vraj on sa snazi. pch. No presne, ja som musela vsetko kvoli malemu odsunut. Ani ked bol malicky, ani raz mi ho nezobral na prechadzku, s nicim nepomohol. A teraz je uz partak, ved sa da s nim hrat, kopat do lopty, kupat sa, hocico a on nic. A denno denne mam na tanieri, ze ja som doma, co sa stazujem, ona chudacik tazko pracuje.

saamia
3. jan 2012

@grettka mas pravdu, nasi su "konzervy". A tiez ma trapi financna stranka, rodicak je 210 EUR, to je nic. Budeme si musiet stanovit pravidla, to je jasne, tak lahko sa toto nevyriesi. A je tam este kopec inych veci, co mi roky vadili a teraz sa to nakopilo. Drzte palce, idem k nasim pytat kluce od chaty 😅

eaka
3. jan 2012

@saamia Muži v práci si vôbec neuvedomujú, že domáca rutina s dieťaťom, keď sa človek ani nemá s kým normálne porozprávať (dospelácka úroveň rozhovoru, dospelácke témy), je často psychicky náročnejšie, ako síce náročný pracovný režim mimo domu, kde je ale človek stále adekvátne stimulovaný aj napr. po intelektuálnej stránke... no minimálne podobne náročné to je... a k tomu pridať nočné nespanie 😉 To, že do práce nejdeš na druhý koniec mesta, ešte neznamená, že máš celý deň na gauči vyložené nohy...
On síce môže mať pocit, že pre Teba od narodenia syna nič neznamená, zároveň však tento svoj pocit ďalej prehlbuje tým, že k synovi neprejavuje adekvátnu náklonnosť, čím dráždi Teba a núti Ťa venovať sa malému každú voľnú chvíľu a v konečnom dôsledku nemáš na muža nielen čas, ale už ani chuť.. :-/

petkave
3. jan 2012

@saamia nie, nemali sme dieťa, ale aj tak to bolo náročné... A môj terajší muž bol tiež zo začiatku taký, že nevedel čo s bábätkom, nemal sa moc k činu, hoci všetky moje príkazy (prebaľ, okúp, obleč) plnil. Až časom si k nemu vybudoval pekný vzťah, vidí sa v ňom a veľa sa spolu prehrajú a trávia čas... Tak som rada...

saamia
3. jan 2012

@eaka asi tak... presne si to vystihla, ale jemu to zial nevysvetlim

saamia
3. jan 2012

@petkave u nas nehrozi, ani raz neokupal, ani raz neprebalil, nic... verim, ze aj tak to bolo tazke, ale s dietatom je to este tazsie...co som sa uz kvoli tomu naplakala

petkave
3. jan 2012

@eaka jj, tak to veru je.
@saamia mám síce dobrého muža, ale čo sme sa zo začiatku okolo malého navadili... Naivne som si predstavovala, že sa bude viac zaujímať a starať sa o malého... No realita bola taká, že som mu ja musela prikazovať, čo a ako urobiť... Proti tomu nič nenamietal, ale sám od seba sa aktivity nechytal... Až teraz je to lepšie... Veľakrát ma nechajú ráno pospať, idú do obývačky, napapajú sa, pohrajú... Takže som spokojná.

saamia
3. jan 2012

@petkave aspon, ze tak 🙂 mna nenechal vyspat ani raz. On si spava do 11 a maly niekedy vstava o 5, v noci sa budi stale, no paradicka proste.

nae
3. jan 2012

@petkave U nas to bolo rovnake, niektorym chlapom by po porode mali pichnut tiez nejake hormony... lebo ja som bola z toho pristupu velmi, hlboko sklamana, aj ked casom sa to zlepsilo, ten pocit ostava stale.

filipal
3. jan 2012

@petkave och joj! jasne, ja som sa pomylila....moj prispevok bol ciastocne urceny @teleranka.
citala som si diskusiu od zaciatku a reagovala som na skupost jej partnera.... nejako sa mi nezdalo, ze sa jej nazory obracaju a vyvijaju.... 🙂 🙂 to si uz bola ty. 🙂
prepacte, poplietla som to vsetko 😅

filipal
3. jan 2012

@teleranka takze tebe som adresovala prispevok o 10:22. 😉

teleranka
3. jan 2012

@filipal caukoooo...ja s nim nezijem 🙂 teraz som dosla domov z nemocnice, tak sa dam dokopy a precitam si , co ste pisali, vsimla som si jednu spravu od @petkave a dost mi pripomenula samu seba 🙂 ale aby som nedrístala, precitam si to celéé