icon

Kedy je ideálny čas na dieťa?

10. feb 2023

S mm sme spolu už celkom dlho a sme vo veku, kedy je ideál čas na dieťa. Takmer celý náš vzťah sme boli obaja nastavení tak, že deti EŠTE nechceme a že prijmeme aj fakt, ak ich nikdy mať nebudeme. Nechceli sme to tlačiť, stále bolo dačo... ja mám chronické ochorenie, neboli sme finančne dosť zabezpečení a pod. Racionálne dôvody. Mm to mal tak, že z neho som viac cítila, že nechce byť otcom než ja som nechcela byť mamou ešte.
V ostatnom čase mi začalo vŕtať hlavou, že už by som možno aj chcela a šok pre mňa nastal, keď mi povedal, že mu to tiež beží v hlave... ALE necíti sa (šak ani ja) dotatočne finančne pripravení - proste by dieťa malo základ ale na nejaké rozmaznávanie by isto nezostalo... plus stále je tam tá mentalita toho, že sme hovorili, že nechceme deti.
bývanie máme svoje ale vysokú hypo, keby som na materskej neviem či by to utiahol, bojím sa aj kvôli mojej diagnoze (neurologicke ochorenie, neliečitelne ale nie smrtelne), rodina ďaleko ale všetci by sa velmi tešili....plus dianie vo svete, zdražovanie... proste ja ani neviem, čo chcem od vás počuť, skor sa chcem vyrozpravať lebo nemám komu a mám plnú hlavu pocitov a myšlienok.
tiež sa obavam lebo ho už vela rokov poznam, že by mi pomahal s malým aj doma len ked by mu to vyhovovalo, nie vzdy ked by som ja potrebovala... a s tým nie som úplne sototžnena...
Ja viem že ked budeme čakať na ideálny čas, nepríde nikdy lebo stále dačo bude. Nechcem tlačiť ani na seba ani na neho lebo toto by bol pre nás obrovský krok ale nechcem proste prepášť tú hranicu, aby som to ešte fyzicky a zdravotne zvládla a on tiež...

joannita
11. feb 2023

@h2 a k tym podostavamym veciam.
Vies..... Treba rozhodit siete. Zavolat, napisat kamkam, halo prosimta, nemas nejake veci po Anicke, kupim od teba. Napriklad. To je cele. Ona je rada ze sa zbavila, ty si rada ze mas zadarmo /lacno. To je cele.
Nepotrebovala som nove veci, ty asi ano.

zafir01
11. feb 2023

Z tvojho príspevku cítim strach, obavy, tlak.
Necítim tam to srdce.
Ja som mala 20, keď sme sa začali o babo snažiť. Podarilo sa v 23rokoch...
Teraz mam 3 deti mám 35.
Túžba po dieťati, či ten plán, že poďme teraz pracovať na bábätku, vznikla behom mesiaca. Bolo bývanie, bola práca, bola láska a aj zdravie. A k tomu ta túžba vytvoriť si spojenie s mužom. Porodiť a vychovať malého človiečika, ktory bude mať časť mňa a časť môjho manžela. Tu bytosť, ktira ta bude milovať bezpodmienečne, len preto, že si. A ty jeho, bez ohlasu na to aký bude a co urobí. Prišlo to niekde zvnútra samo. A v spojení s racio argumentami, a teda tým, že nám nič nebráni, sme šli do toho.

Túžiš vychovať malého človiečika? Časť z neho bude po mužovi, časť po tebe, pôjdeš mu vzorom apocutid úplne iný druh lásky. Cítiš to v srdci? Alebo to nerieš len ako morálnu povinnosť voči okoliu?

h2
11. feb 2023

@joannita 😂😂😂 Ja odpadnem! Ani druhé prečítanie nepomohlo? No, skúsim mať s tebou trpezlivosť (keď už mám len to jedno/žiadne dieťa a mám teda kopu času 😉) a pokúsim sa ti to vysvetliť:
Reanda napísala, že AK nejaká žena zvláda materskú v pohode A NIEKTO JU BUDE PRESVIEDČAŤ, že sa len tvári, že je v pohode, tak ju to môže naštvať. Trochu som to skrátila, aby si nemala problém to pochopiť. Tak dúfam, že sa konečne podarilo.

elizita
11. feb 2023

@h2 sorry,asi sa nachádzam v inej dimenzii.. vyrabas si šikanu tam kde nie, vyhľadáas problém tam kde nie je .. ľudom je tak sumafuk koľko detí si narobis a z akých dôvodov..

reanda
11. feb 2023

@elizita nie, nie som z cesty, neboj.. pre menej chapave - ten posledny prispevok je samozrejme ironia.. a pre nechapave typu joannita, no, tam uz asi nic 😀

h2
11. feb 2023

@joannita Ja som skoro všetky veci podostávala. Pre mňa materstvo nebol šok. Ani finančný, ani iný. Moje dieťa bolo vytúžené, vymodlené a dlho som sa oňho snažila, kým sa mi vôbec podarilo otehotnieť. Pri pôrode sme skoro obaja so synom umreli, bol ohrozený na živote, hneď po pôrode dostal injekciu do srdca(!), potom strávil 11 dní v inkubátore, ja som bola na JIS-ke. Našťastie sa všetko dalo do poriadku. Materskú som si užila. Po každej stránke. Tak sa nečuduj, že má vytočí, keď mi tu niekto ide písať, že vlastne ako keby som žiadne dieťa nemala. Ale nehnevám sa už na teba, vidím, že slabšie chápeš.

joannita
11. feb 2023

@h2 trafena hus zagagala 😂
Prosimta 🙏 precitaj si to TY este raz. Pomaly. Pozorne. Lebo sa ztrapnujes uz.
Mam pocit ze mas nejake nevyriesne veci, lebo toto je az chorobné co ty sem davas.

h2
11. feb 2023

@elizita A ty si na modrom koníku prvý deň? Vážne si ešte nenatrafila na diskusiu, kde sú "jednomatky" označované, ako lenivé, pohodlné, sebecké... a to všetko, čo som vymenovala v predošlom príspevku?

joannita
11. feb 2023

@h2 nebudem ta lutovat za to co si napisala. Ja som si presla tiez velmi tazkymi vecami a nemam potrebu pisat ich tu.
Nebudes sa na mna hnevat? Jezis dakujem 😂 mne ti to tak zlepsilo den 😂

h2
11. feb 2023

@joannita Nemáš za čo!

joannita
11. feb 2023
reanda
11. feb 2023

@h2 pre mna poucna tema.. v zmysle, ak niekto nepochopi na prvy/druhy raz, je zbytocne dalsie vysvetlovanie.. bohuzial som v tomto tazko poucitelna 😒

reanda
11. feb 2023

@joannita komplex menejcennosti sa prejavuje roznymi sposobmi.. jednym z nich je aj precenovanie a totalizovanie vlastnych skusenosti.. ale necakam, ze to pochopis 🙂

h2
11. feb 2023

@joannita To nie je treba, ja sa necítim byť menejcenná. Napriek tomu, že mám LEN jedno dieťa, čiže podľa teba som.

joannita
11. feb 2023

@reanda
@h2
Dievcata, precitajte si to cele a pomaly. P O M A L Y
Hlavne h2, teba sa to tyka viac.
Reanda ma aj iny problem, ale verim ze zvladne si najst link sama ak sa casom samodiagnostikuje.

h2
11. feb 2023

@joannita Ďakujem, nebudem to čítať. Nepotrebujem to.

joannita
11. feb 2023

@h2 prave naopak. Ty sa citis byt VELMI menejcenna. Za to ze mas jedno dieta. Ved si precitaj co pises. Je to do neba volajuce. Ty si si vytvorila v hlave komplex zivis si ho tam. A ibvinujes z neho ostatnych. Je mi to luto

reni1512
11. feb 2023

Este pockaj.. a potom zistis ze on to dieta vlastne nechce a ty si stratila pol zivota cakanim a bude neskoro 🙄 Milujem tie keci ze treba mat to a to pripravene, bankovy ucet napchaty peniazmi atd atd.. Na dieta je chvila vtedy ak ho obaja chcu.. inac mozte vlastnit aj pol zemegule alebo cakat na zazrak a duplom v dnesnej dobe ked je uz zdrave tehotenstvo a zdrave dieta vzacnost..

h2
11. feb 2023

@joannita Fíha, tak ty si ešte aj psychologička? Nemám komplex. Ale to neznamená, že sa ma nedotkne taká blbosť, že moje dieťa ako keby neexistovalo.

joannita
11. feb 2023

@h2 preco neexistovalo?

h2
11. feb 2023

@joannita Lebo "jedno dieťa žiadne dieťa". Veď sú to tvoje slová!

joannita
11. feb 2023

@h2 a ty si necitala co som ti pisala ja a este elizita? Ty si ides svoje a svoje a zivis si to v tej hlave a lutujes sa. Totalne sa lutujes. Mozeme ti pisat, ze sa to tak hovori, ze ke to akokeby metafora, omg ved si precitaj! Nie. Ty si ides v tom svojom vlaciku smer Lutost. Tak to vela stastia

reanda
11. feb 2023

@h2 inak v tomto ma kusok pravdy.. ak by si bola s tou temou jednomatiek vyrovnana, tak sa ta tie vyroky o 'jedno dieta, ziadne dieta' nijak emocne nedotykaju a neurazia ta.. takze tam sa treba tiez iba oprostit od vysvetlovania cohokolvek komukolvek - tuna jasne vidis, ze nieco nevysvetlis a ako az niektori dokazu byt nechapavi, takze je to zbytocne.. netreba, aby bola uznana tvoja pravda a hodnota vsetkymi zvonka, alebo celou spolocnostou, staci, ked si ju uznas sama.. a ludmi, co to vidia inak, sa proste nezaoberas.. nevysvetlujes.. necakas pochopenie

h2
11. feb 2023

@joannita Ale veď aj ja som ti písala a vysvetľovala do zblbnutia. A tvoja odpoveď? "Stojím si za tým, že jedno dieťa žiadne dieťa." 🤷🏻‍♀️

h2
11. feb 2023

@reanda S tým až tak nesúhlasím. Lebo keď mi niekto napíše, že som napríklad sprostá, alebo niečo iné podobné, tak sa nad to síce môžem povzniesť, ale po prvé ma to napriek tomu zamrzí a po druhé, keď ten človek ide toto svoje tvrdenie podložiť niečím, s čím nesúhlasím a čo považujem za nesprávne, tak mi proste nedá, aby som to nechala tak a neobhájila sa.

joannita
11. feb 2023

@h2 ale ved JA to tak VNIMAM, ze jedno dieta ziadne dieta (metafora) to neznamena ze to tak musis vnimat aj ty? Ano ja si idem svoje, lebo to tak proste mam, s uplnou vaznostou. Ja nechaoem co ta na tom rozculuje a uraza, ze niekto to ma inak ako ty?
Ja mam dost narocnu pracu na cas aj na nervy a po 11 rokoch snazenia o dieta a ivf som sa zrazu ocitla na materskej a bol pre mna raj na zemi. Zrazu materska bola oproti praci NIC. Nemohla som uverit ze toto prezivam. Rodicia a kamosi mi hovorili ze som cela ozila, zmenila sa, rozziarila sa, nemohla som uverit sa mi to podarilo, mat dieta. Chapes? Kazdy sme iny! Ja som to mala tak a ty inak. To je cele

reanda
11. feb 2023

@h2 hej, ja to chapem.. mne to tiez neda, ved vidis, ze tu zbytocne mrham casom a energiou pri vysvetlovani niecoho totalne nechapavej koze bez empatie 😀 a nedam si pokoj 😀 .. to je zas moja tema - neznasam blbcov, co si myslia, ze su geniovia a problem maju vzdy ti druhi, oni nikdy.. a vidis vysledok toho snazenia? ziadny 😀 proste je to zbytocne.. treba si uvedomit, ze ta to, co si myslia druhi, nijak mrziet nemusi.. a ozvat sa je ok, povedat, ako to mas ty, ale nemusis to dokazat, ani to ten druhy nemusi prijat.. a nevadi to.. tvoju pravdu a to, ako to citis ty, to nijak neovplyvni

joannita
11. feb 2023

@reanda no vidis a pre mna si ty zas nechapava. Zvieratko to co mas na fotke. Tak si ta predstavujem. Ja som koza znamenie v cinskom, takze ak sa ma chcela urazit tak nepodarilo sa.
Ty tu davas rady a pritom sama by si jednu velku potrebovala

drzaopica
11. feb 2023

@h2 nikto nikoho nedegraduje čo si hysterická.Jedno dieťa finančne, psychicky tak neunavi ako dve.Lepsie sa navarí jednému, keď ho uspis môžeš si pri ňom polezat, všetko svoj čas energiu lásku venuješ jednému.Neviem čo je na tom nepochopiteľné.Ake je ťažké mať 2 deti som zistila, až keď som ich mala a väčšia plakala, že chce ísť von a menšia potrebovala doma spat.Predtym som si išla pozrieť seriál či do sprchy teraz sa musím venovať druhej.Mat 2 deti je oveľa oveľa ťažšie ako mať 1 to snáď netreba rozporovat
Autorka nie je načo čakať.Vyrataj si koľko ste schopní za rok čo by ste čakali ušetriť...ak málo, vek bude pribúdať, pochybnosti tiež.Ak vieš, že dieťa chcete o 3 r to nebude o nič lepsie

h2
11. feb 2023

@drzaopica Netvrdím, že mať dve nie je náročnejšie, ako jedno. Určite je. Už sa mi to vážne nechce znovu písať: