Neplánované tretie tehotenstvo vo veku 36 rokov. Ako to zvládnuť?
Ahojte ako ste to zvládli? Nas s manželom to zaskočilo nechceli sme už tretie dieťa mame 5 ročnu a 2 ročného..naviac mam ísť na plánovanú operáciu o dva dni ktoru zrejme zruším mešká mi ms 4 dni testy silnejú..milion myšlienok mam spať nemôžem či to zvladneme a celkovo moje telo ešte som uplne neschudla po druhom a zrazu šok mam 36 rokov
Faaakt, zaskocilo?! Mali ste sa chranit alebo nesexovat....neviem, ako vas to mohlo zaskocit, ked ste ocividne nic z toho nerobili....
Šok prejde a začnete sa tesiť a pripravovať.Nič nenormalne sa nedeje,si mladá žena,spíš s manželom.Zvladnete vsetko čo zvladnuť budete chcieť.Moja babka zvladla 12 detí a bola vojna,hlad.Dnes niet nijaký slutocný dôvod nezvladnuť aj viacero detí.
Tiez som mala najvacsi sok z tretieho tehotenstva. Posunuty cyklus kvoli chorobe.
Nakoniec mame aj stvrte.
@anonym_autor Tretie by bolo prišlo v dosť náročnom období, takže nakoniec neprišlo a dodnes s tým nikto z nás zainteresovaných nemá problém ani traumu. (A nie, nie sme bezcitné zrúdy.)
Šok prejde a začnete sa tesiť a pripravovať.Nič nenormalne sa nedeje,si mladá žena,spíš s manželom.Zvladnete vsetko čo zvladnuť budete chcieť.Moja babka zvladla 12 detí a bola vojna,hlad.Dnes niet nijaký slutocný dôvod nezvladnuť aj viacero detí.
@janinah to musel byť teda život. Vojna, hlad a 12 detí. Dnes nie je dôvod nezvládnuť 3 dieťa? Stačí, že máš hypo a v okrese kde žiješ sa v veľkom prepúšťa ☹️ Máš čo robiť s 1 a nie s 3 deťmi. Ale koník logika, lebo kedysi aj 12 bolo ok.
@anonym_autor ako vás, môže zaskočiť tehotenstvo, keď sa nechránite ? A zvládnuť? Úplne normálne, to, že si neschudla ešte po prvom je ten najväčší problém? Máš ešte možnosť potratu,ale predpokladám, že nad tým ani neuvažuješ
Že som tu vôbec čakala nejake povzbudenie 🙂 skôr len naklad ,nebudem tu rozoberať ako to mi mame zo situaciou ,finančné to nejako dame ..ano je to moja chyba že som sa viac nechranila len to v sebe musim spracovať viem že su kadejake osudy ,potrat nie vyčítala by som ti to ja som dosť citlivý človek zozieralo by ma to ,mala som v živote dva zamlčane potraty neberem ten pozitívny test hneď ako istotu možno aj toto tak dopadne a ak nie budeme mať..asi som tu len hladala nejake pekne slovo lebo toto neni vec ktora sa hneď povie zblízkym či rodine vieme to len s mužom, zajtra mám ísť na operáciu vyberanie platničky a šrobov zo stehennej kosti ale musim tam zavolať a oznamit im..ďakujem teda za komentare pekný deň
@anonym_autor aká operácia ťa čaká? To je asi dosť podstatné v tehotenstve. Tiež by som úplne nebola pokojná. A teda ozaj des čo ti tu ženy sú schopné popísať. Lebo všetky úplne v pohode rodili ako ciganečky, ani sa nad tým nepozastavili 🤦🏻♀️ Je normálne, že máš obavy. Verím, že časom sa to upokojí a predýchaš to pomaly.
@anonym_autor aká operácia ťa čaká? To je asi dosť podstatné v tehotenstve. Tiež by som úplne nebola pokojná. A teda ozaj des čo ti tu ženy sú schopné popísať. Lebo všetky úplne v pohode rodili ako ciganečky, ani sa nad tým nepozastavili 🤦🏻♀️ Je normálne, že máš obavy. Verím, že časom sa to upokojí a predýchaš to pomaly.
@maya_hi ďakujem za pekne slova ja som citlivý človek asi všetko viac prežívam.. uvedomujem si svoju zodpovednosť a všetko okolo toho ..mala som pred 15 mesiacmi uraz zlomenu stehennu kosť nad kolenom operovali mám vložili dlhu platničku a 7 šrobov mala som dlhu rehabilitaciu ,rozhybanie kolena cez bolesť bolo to ťažké muž doma s pol ročným a s tou staršou zvladli sme to museli sme po tomto vybrati by som bola asi tiež určitý čas na barlach .. platnička tam môže ostať nemusi sa to vyberať je to len moje rozhodnutie na koniec som si povedala že do toho idem bala som sa ako čert tejto operácie mala som ju mať marci zrušili mi to kôli prerabke odelenia,teraz som ju mala mať 30 aprila volali že majú veľa operacii a posuvaju mi ju na 5.5 čo je zajtra vedela som že 1 .5 mam dostatok ms a teda nedostala som ju a pozitivne testy silnejšiu toľko sa mi toho nakopilo v hlave ,odpadla som u lekarky keď mi brali krv na predoperačné vyšetrenia bikdy sa mi to predtym nestalo aj vydychany vzduch mi zrazu akosi vadil v čakárni a ona že nemôžete byť tehotna? 🫣 Citila som že niečo je inak toľko som sa bala operácie až som tehotna a mam hlavu zamestnanu inymi myslienkami uplny chaos 😀🙂
@janinah Skutocny dovod je aj to, ze proste nechces.
@maya_hi ďakujem za pekne slova ja som citlivý človek asi všetko viac prežívam.. uvedomujem si svoju zodpovednosť a všetko okolo toho ..mala som pred 15 mesiacmi uraz zlomenu stehennu kosť nad kolenom operovali mám vložili dlhu platničku a 7 šrobov mala som dlhu rehabilitaciu ,rozhybanie kolena cez bolesť bolo to ťažké muž doma s pol ročným a s tou staršou zvladli sme to museli sme po tomto vybrati by som bola asi tiež určitý čas na barlach .. platnička tam môže ostať nemusi sa to vyberať je to len moje rozhodnutie na koniec som si povedala že do toho idem bala som sa ako čert tejto operácie mala som ju mať marci zrušili mi to kôli prerabke odelenia,teraz som ju mala mať 30 aprila volali že majú veľa operacii a posuvaju mi ju na 5.5 čo je zajtra vedela som že 1 .5 mam dostatok ms a teda nedostala som ju a pozitivne testy silnejšiu toľko sa mi toho nakopilo v hlave ,odpadla som u lekarky keď mi brali krv na predoperačné vyšetrenia bikdy sa mi to predtym nestalo aj vydychany vzduch mi zrazu akosi vadil v čakárni a ona že nemôžete byť tehotna? 🫣 Citila som že niečo je inak toľko som sa bala operácie až som tehotna a mam hlavu zamestnanu inymi myslienkami uplny chaos 😀🙂
@anonym_autor ja by som sa bola tesila, keby sa nam bolo byvalo zadarilo, tes sa, je to novy clovek.Takto to malo byť.
@anonym_713011 v tom pripade treba ist na sterilizaciu
@zuzana76 Alebo si mal dať chlap pred každým sexom na seba kondóm.
@janinah to musel byť teda život. Vojna, hlad a 12 detí. Dnes nie je dôvod nezvládnuť 3 dieťa? Stačí, že máš hypo a v okrese kde žiješ sa v veľkom prepúšťa ☹️ Máš čo robiť s 1 a nie s 3 deťmi. Ale koník logika, lebo kedysi aj 12 bolo ok.
@anonym_cf7b17 uhol pohľadu....
Podla mna je to prvotny sok z toho zistenia. Ked opadnu prve emocie , veci SA zlepsia.
Nam sa zadarilo dieta, napriek tomu, ze sme to uz neplanovali, pred 40. Na zaciatku sme boli v soku, potom sa zacali tesit, potom mne do toho prisli zdravotne problemy (nesuvisia s tehotenstvom, ale ani mi to neprospieva, ze som tehotna, lebo mam tym limitovane moznosti liecby). Prehadzalo nam to vsetky plany na tento rok, ale tak plany sa daju zmenit. Starsi syn si roky prial surodenca, tak Bude mat splneny Sen😸
No tak moja mamka ma mala vo svojich 37r a otec mal 42r ked som sa narodila. Zazila som si s rodicmi vela, nedavno som ich pochovala. Tiez som bola posledna, pritrafilo sa, nikto to necakal. Za mna nie, mat dieta vo vyssom veku je aj pre to dieta stresujuce. Kdekolvek mi prisli na rodicovske, vsetci si mysleli, ze to su stari rodicia, a pri tom vyzerali uplne v pohode, len o 20r starsi ako rodicia. A ja som bola mladucka baba, ked zacali prichadzat choroby a namiesto toho, aby som si budovala vlastny zivot som sa starala o rodicov.
34 ked bolo druhé a 36 nie je taky rozdiel .
Zvládnete to neboj sa . A tretie dietatko vam do domu prinesie toľko lásky 🥰 držte sa
My mame 5te,tiez tak neplanovane,ale nas to vobec nezaskocilo,vedeli sme,co robime.A jedine,co sme sa hned pri ciarkach dohodli bolo,ze po roku sa vraciam do prace.Aj tak bolo,a este lepsie ako som si myslela.
Nevesaj hlavu,vsetko zvladnete ked sa chce vychovate aj 3tie.Ty sa potom vratis do prace a bude to super.Neboj sa,mate naozaj pekny rozdiel.Ked sa 3tie narodi,mozes dat uz 2he do skolky a budes cely den len s tym najmensim.Neboj date to.
Že som tu vôbec čakala nejake povzbudenie 🙂 skôr len naklad ,nebudem tu rozoberať ako to mi mame zo situaciou ,finančné to nejako dame ..ano je to moja chyba že som sa viac nechranila len to v sebe musim spracovať viem že su kadejake osudy ,potrat nie vyčítala by som ti to ja som dosť citlivý človek zozieralo by ma to ,mala som v živote dva zamlčane potraty neberem ten pozitívny test hneď ako istotu možno aj toto tak dopadne a ak nie budeme mať..asi som tu len hladala nejake pekne slovo lebo toto neni vec ktora sa hneď povie zblízkym či rodine vieme to len s mužom, zajtra mám ísť na operáciu vyberanie platničky a šrobov zo stehennej kosti ale musim tam zavolať a oznamit im..ďakujem teda za komentare pekný deň
@anonym_autor neboj, dáš to. A uvidíš, ako sa prvé dve budú tešiť. Mame v rodine mladých, chcú veľa detí, teraz majú 3 s odstupom dvoch rokov, určite pri tom čísle nezostanú. Sú všetci super a da sa to.
No tak moja mamka ma mala vo svojich 37r a otec mal 42r ked som sa narodila. Zazila som si s rodicmi vela, nedavno som ich pochovala. Tiez som bola posledna, pritrafilo sa, nikto to necakal. Za mna nie, mat dieta vo vyssom veku je aj pre to dieta stresujuce. Kdekolvek mi prisli na rodicovske, vsetci si mysleli, ze to su stari rodicia, a pri tom vyzerali uplne v pohode, len o 20r starsi ako rodicia. A ja som bola mladucka baba, ked zacali prichadzat choroby a namiesto toho, aby som si budovala vlastny zivot som sa starala o rodicov.
@anonym_632beb casy sa menia. Ja som nemala deti skoro (na sk pomery neskoro), aj tak som na vela rodicovskych o dost najmladsia. Asi iba pri najmladsiom, ktore sa narodilo na 40tku, konecne nebudem patrit k najmladsim rodicom🫣🫣ale budem iba v priemere audiac podla veku rodiciek v porodnici....
Prosim ťa ohladom zrušenej operácie tam volaj hneď,nech si vedia upraviť oper.program.
@anonym_autor tak to malo byť. Uvidis, zvládnete to. Veľa zdravia prajem❤️.
@anonym_autor zvladnes to...moje neplanovane (tiez tretie) bolo v 35ke...teraz ma cochvilka 14rokov 🙂. Ten cas leti, ubehne ti to ako voda. Hlavne sa nestresuj, das to. Inac k tomu co ti tu dakto pisal...ja som brala Azaliu /plus dojcila starsie dieta/ a mam Kubina - rozdiel medzi detmi rok a pol...takze chranit/nechranit sa nevies nikdy na 100percent /jedine no sex/
@anonym_autor to je teraz taký šok. Keď sa všetko utrasie, budeš sa aj tešiť. 36 nie je veľa, deti máš ešte malé, tak si ešte nevyšla z cviku. Všetko je tak, ako má byť
@anonym_autor tiez som mala v 36r tretie tehotenstvo neplanovane, bola to mesacná pauza medzi dvomi telieskami a bum.... s odstupom casu 4 rokov ale musim povedat ze po pociatocnom šoku sme viac riesili ako zmestit 3 deti do zadu octavie :D a samozrejme teliesko ihned po sestonedeli, uz ziadne pauzy :D
Ja mám trochu väčšie deti. Mali 9 a 7 rokov a ja som tiež neplánovane otehotnela. Mala som 36 rokov. Tiež v hlave milión otázok, aj som plakala, aj som rozmýšľala o potrate, aj som sa v kútiku duše tešila. U mňa bolo ešte veľkým výkričnikom, že by to bola 3 sekcia. Život to zariadil tak, že som potratila. O rok prišlo rozhodnutie - predsalen chceme bábo. A tak máme aj tretie. Bolo to najlepšie rozhodnutie. Ľutujem jedine, že som ho nemala skôr. Aby bol medzi nimi menší vekový rozdiel. Tiež som toho názoru, že je všetko tak, ako má byť. Veľmi ti držím palce, určite to zvládnete.
@anonym_autor Ahoj autorka, akoby si pisala moj pribeh, len my mame vacsi vekovy rozdiel (starsi maju 14, 13) maly ma rok a pol. Rodila som v 35, este aj operacia clenku - vyber kovu, mame rovnaky (snad uz toto leto, kym som bola tehu a dojcila tak som neriesila). Paradoxne ten najmladsi ma prekvapil najviac (moje pocity sa striedali, aj som sa miestami tesila, aj som nechcela byt tehotna, chcela som sa uz venovat svojim veciam a nie vsetko odznova, za myslienky odmietania sa hanbim - resp. hanbila som sa pred sebou samou - snazim sa teraz si to odpustit). Nevedela som prijat, ze vlastne dieta odmietam, a deti v skole lubim. Brusko som si skrabkala a vravela mu, ze to nie je o nom, ale o mne, a ze ho lubim. ... ALE CHCEM TA POVZBUDIT, mozno to u Teba bude skor, u mna na porodnej sale, ked som drzala uzlicek. Neboj vsetko naskoci ❤️ a nebudes si to vediet vynachvalit ❤️ nedala by som za nic na svete. Kazdy den malemu sepkam do uska, ze dakujem, ze to so mnou nevzdal, ked bol v brusku, a ze to super vymyslel, ze sa rozhodol prist k nam. Ved uz milujes svoje starsie deti, miesta mas v srdci dost ❣️ ... a pokial to aj financne date, nie je o com 😉 hlavne nestresuj, uzivaj si, nech ste obaja v poriadku. Drzim palce.
@anonym_632beb casy sa menia. Ja som nemala deti skoro (na sk pomery neskoro), aj tak som na vela rodicovskych o dost najmladsia. Asi iba pri najmladsiom, ktore sa narodilo na 40tku, konecne nebudem patrit k najmladsim rodicom🫣🫣ale budem iba v priemere audiac podla veku rodiciek v porodnici....
@vevesh tak keď budeš mať 57 rokov a začnú pribúdať choroby a dieťa bude mať 20r a bude s tebou behať po lekároch, tak len potom uvidíš. Lebo moji rodičia žili aktívnym životom, zdraví ľudia, žiadny alkohol, žiadne cigy, cvičenie, do 55r nebol chorý ani jeden z nich a potom to už išla. Už počas mojej VŠ a až do pár rokov dozadu.
@anonym_cf7b17 uhol pohľadu....
@janinah ak tomuto nerozumieš, tak zbohom 🤦

Zvladli sme to normalne, a to sme mali ovela mensie rozdiely medzi detmi. A tretie dieta s diagnozou.
Co nejdes zvladnut? Decka maju dobre rozdiely. 36 rokov je uplne normalny vek. Uplne schudnut si nepotrebovala, zacnes o rok. Mate nudzu s peniazmi? Problem s byvanim? Sok daj bokom, rozmyslaj racionalne. Tri deti zas nie su nic take katastrofalne (a to nemyslim v zlom, len uplne realne vzhladom na zivot). Drz sa.