Kedy predstaviť dieťa partnerovi?
Ahojte. Sme spolu resp sa spoznávame pol roka. On ma 38 ja 33. Mam 4rocnu dcéru. Dnes ma postavil pred výber. Ze bud spozná moju dcéru a tým mu ukážem že mi na nok záleží alebo to ukončíme problém je v tom ze žije 400km odomna. Vidame sa raz do 2 týždňov nq 5h cca. Nakoľko to situácia covid a obmedzenia nedovoľujú. Povedala som mu ze nemám zatiaľ v záujme mu predstaviť dcéru, nakoľko ani ja ho poriadne ešte nepoznám. A teda príde mi úplne na hlavu ho vpustiť za tak krátku dobu do nášho života. A on si celý deň ide svoje. Keby sme už spolu co to prežili a mam v ňom dôveru alebo ho poznám, nie je problém. Ale takto o to nestojím. Z druhej strany ho lubim ale toto mi príde dosť ako citové vydieranie. Aký máte nato názor?
@lolazmola takto som to aj povedala a on ze tak to ukončíme. A to pol roka som nič nepočúvala len ze som najdokonalejšia žena v jeho živote a ma najviac ľúbi🙈😂on chcel moju dcéru spoznať už po 3 mesiacoch, ale to sme si hneď ujasnili a teraz už veľmi na tom trvá. Nechápem ani ja ze prečo, že vraj tým mu ukážem že mi na nom záleží a ze si ho chcem vpustiť do života. Pre mňa nepochopiteľné.
to je zvláštne... fakt. akoby na teba tlačil. akoby ťa chcel získavať za každú cenu cez dieťa. práve poznám opačné prípady, záujem o stretnutie s deťmi čo najneskôr... a postupne. a nie po pol roku a ešte v takej situácii, že ste spolu raz za čas... a áno, myslím, že ide o vydieranie. ustúpila by som zo vzťahu, pretože takýmto spôsobom je zrejme zvyknutý si podmieňovať čokoľvek :(
@panelacikova ved práve aj ja som bola prekvapená že tak skoro a tak na tom trval že ju chce spoznať. Zatiaľ som to nechala otvorené, lebo by som v tom úžase napísala niečo nepekne, ale teda zajtra mu dám vedieť ze tak teda sme to ukončili a všetko dobre. Ved on sa už aj sťahovať ku nám chcel. A prácu si tu vybavoval. Malej stále niečo kupoval, podotýkam že viac xako mne, čo samozrejme bolo veľmi milé, ale teraz mi to už prišlo jak nejaký syndróm privlastnit si ženu s dieťaťom. Teraz mi už dochádza aj to co stále hovorieval že vždy chcel mať dcéru.
autorka - nič v zlom, ale keď čítam, či píšeš ďalej, tak mám z toho nepríjemný pocit :( ešte si ho zavesíš na krk a nezbavíš sa ho 😲
@panelacikova určite nezavesim. Pre mňa je prvoradá dcéra a náš život a len tak si nepustím nikoho do života. Len som bola zvedavá že či fakt som ja takto precitlivena, nakoľko on tvrdí že je to úplne v pohode za takú dobu žiť spolu a spoznávať sa s mojou dcérou.
vydierať by som sa nenechala. Je iné sa poznať pol roka mimo pandémie, ak žijete od seba 10 km, vybehnete aj počas týždňa na bicykel, do kina, na kávu, víkendy spolu nonstop, ale na toto by som nepristúpila ani náhodou, A že sa chcel k tebe sťahovať? Preboha! To už ani neuvažuj o pokračovaní vášho vzťahu, bude problém sa ho zbaviť.
nemyslela som tým, že si nejaká hlúpa, božechráň 🙂 bolo to myslené skôr hovorovo... len si ho nenasťahovať do bytu 😉
@elizabet173 bolo by to divné (myslím to nasťahovanie sa po tak krátkom čase k nej), aj keby bývali v jednom meste - ak teda je v tom dieťa, keby boli obaja bez záväzkov, chápem.. ale tá diaľka a to naliehanie... no to bude nejaký čudák :(
@panelacikova presne tak a vlastne prečo by si ho mala ona trepať do svojho bytu? Keď chce byť v jej blízkosti, nech si kúpi byt v tom istom meste a spoznajú sa lepšie. By som ho chcela vidieť po takomto návrhu 🙂
kde býva teraz? Nie je čerstvo rozvedený, že sa má vysťahovať do určitého termínu zo ženinho bytu?
Si múdra žena 🙏 takých ako on bude ešte ajajaaaj. Nebudeš sa ho vedieť zbaviť a tvoju nepohodu si odnesie aj dcerka. Je to magor, po pol roku ti dava ultimata, zrejme to ma v povahe a od takych ruky preč.
No... nič proti naozaj, ale mne to po tom čítaní prišlo také akoby sa chcel skôr dostať k tvojej dcére ako byť s tebou.. 😀 Nepoznám teba ani toho chlapa len mi to prišlo takéto... Dávaj na ňu pozor... Určite ju nepredstavuj niekomu koho nepoznáš dosť dlho a dobre. Never ľuďom, nikdy nevieš čo môže takýto človek skrývať za peknými slovami/úsmevom alebo darčekmi....
A si predstav, ze by ste sa zoznámili, všetko by bolo v pohode, ľúbili by ste sa (alebo len ty jeho) a kebyže bývate spolu a ma malú postrážiť tak by si to brala ako normálnu vec veď spolu žijete ale nikdy nevieš či si to on neplanoval takto od začiatku... Ak chápeš co myslím...
Bože to vyznelo ako z nejakého hororu... 😀 Ospravedlňujem sa... Ale aj takéto prípady sa stávajú... 😏😔
@virbonus veru aj mne, ale nikto tu o ničom takomto nenapísal a mne to napadlo hneď keď som si túto diskusiu prečítala a ako autorka svoju situáciu opísala.... Chcela somen upozorniť, že aj keď je to možno malá pravdepodobnosť, že b ysa to mohlo stať, alebo, že.. Komentáre typu: bože ved my nie sme v Amerike...
Nie, nie... Všetko čo sa deje, sa môže stať úplne všade nie len v Amerike, vraždy, znasilnovanie, krádež atď...
Chca som autorku len trocha dat do pozoru, že aj keď je to možno nezvycajne, ale stat sa to môže nikto nevie! Autorka..., dávaj si na malú pozor radšej nech sa jej nič nestane... 🥺❤️
ma 38 rokov, mozno mu tikaju muzske biologicke hodiny 😀
tazko posudit, co je za tym. Mozno naozaj len chce vas vztah proste posunut dalej a stretavat sa s Tebou castejsie, kedze teraz je to predpokladam obmedzene aj tym, ze s nim nemozes byt, ked si s malou.
Pises, ze Ta postavil pred vyber - ako moc vazne to myslel? Proste trvaj na svojom a bud sa prisposobi, alebo to nema zmysel taky vztah.
Alebo urobte kompromis a zoznam ho s dcerkou len ako kamarata. Cize pred nou ziadne dotyky, bozky ani ine intimnosti.
A s čím máš taký problem? Možno to berie, že čím bude mensia, tým si rýchlejšie na neho zvykne. Ja mám v okoli známe, ktoré s tým problem nemali. Dokonca jednu si ako trojročnú aj osvojil a vola ho dievcatko ocko, lebo ten biologicky sa nezaujima. Ďalšia tiež s 2rocnym sa stretávala hneď, lebo nemala s kým syna nechávať počas rande. Veď nastol nejaké pravidla, že sa pred dcerou nebudete bozkávať a zatiaľ ho predstavis ako kamarata. Ja by som práve chcela vidiet, aký prístup má ten chlap k detom a či by vedel byt dobrým náhradným otcom.
na spoločnom výlete.... ale to sme sa poznali troška dlhšie ako pol roka...
mňa by odrádzala vzd. 400 km...
@tramtada31 je to dost divne ultimatum od neho. Ze mà ho predstavit dcere alebo ukoncit vztah. Stretli sa tak 10-12x a on uz takto tlači a chce si presadit svoje. Chore. Ved Keby mala pocit ze je to ok tak by mu to svoje dietatko uz ukazala. Alebo casom ked by mala v neho doveru. Ved toto je stale cudzi chlap .. za to ze niektore zeny beru svoje deti hnet na rande a maju stastie ze to nebol uchyl to neznamena ze by to tak mala robit kazda. Mne Keby chlap takto povedal ze Bud mu ukazem moju rybku doma v akvarku alebo je koniec tak je koniec nie to este moje dieta . Normalny chlap by si to nevynucoval pockal by az na to bude ona ready. Nemusi byt uchyl ale rozhodne je manipulator. Takeho by som nechcela.
@miadi ale nevieš, ako to tam je. Možno ten chlap citi, že je taká nijaká a s tým zoznámením s dcerou skusa, či to s ním autorka mysli vážne. Ja mám 38rocnu bezdetnu kamosku. Tá tých mužov celkom strieda(komplikovana povaha) a už po mesiaci s nimi vzdy začne byvat. Vraví mi, že ona už nemá čas s niekym randiť a tahat sa za rucicky rok, že spolužitím sa najlepšie s dotyčným spozna. Možno sa na to pozera aj tento nápadník takto, že mu nechce ukazat dceru, nechce spolocne bývanie, takze je takýto vzťah v podstate o 💩. Možno to bol taký posledný zúfalý výkrik, že neukážes mi dceru, asi má teda ťaháš za nos a nebudem už viac s tebou strácať čas.
@tramtada31 nemozes porovnavat bezdetnu a single matku to je dost ine. To ze Niekto si na prve rande berie aj zubnu kefku a pyzamo neznamena ze aj autorka sa musi hrnut do važneho vztahu stymto chlapom. Keby ju lubil a respektoval tak by na nu netlačil. Je mi uplne jedno ako to tam je Ja by som na take citove vydieranie nepristupila. Ale Tak Ja by som ani nemala vztah s clovekom ktoreho vidim len 2x za mesiac..
Z toho ako vehementne chce vidieť tvoju dcéru a ma takéto sprosté reči mi vychádza, že to bude nejaký úchyl. Veľmi rýchlo by som to ukončila, viac ho nekontaktovala a ďakovala všetkému možnému, že žije 400km odo mňa.
@miadi ja porovnávam svoju nezadanu kamaratku a toho jej nápadníka. Proste, už majú vysoký vek, chcú sa niekam pohnut, nie randiť 5 rokov. To je už aj taký prelomový vek, kedy aj muži už túžia po rodine, po dietati. Ano, je v blbej situácii, je korona, stretávania obmedzene, ale má uprimne komunikovat dôvody, prečo ho zoznámiť s dcerou nechce a ujasniť si, čo vlastne chce, čo chce od tohto nápadníka. Veď on bol kvôli nej ochotný sa presťahovať, zmeniť prácu a ona mu nechce ukazat ani dceru? Pokial by to bolo za istých podmienok, že ho zatiaľ predstaví len ako kamosa, tak na tom nie je nič zle. Keď si to premietnem z môjho pohladu, že ak by mal byt malej potenciálnym otcom, bolo by najlepšie, aby si k sebe našli cestu čo najskôr, aby ho brala ako druhého otca pomerne prirodzene, lebo čím bude starsia, tým si na neho bude horsie zvykat(vidim to na rodinkach v okoli, že keď prišiel muž do rodiny skoro, tak deti nezvyknú rozlišovať ockov ako keď majú povedzme viac rokov).
Ja si nemyslím, že je úchyl alebo niečo, skôr súhlasím s názormi, že má už svoj vek, vie čo chce či nechce, ak plánuje napríklad vlastné dieťa ( nepíšeš, či nejaké má), tak má už najvyšší čas. Nie každý chce deti po štyridsiatke. Tým ale netvrdím, že je jeho naliehanie správne, tiež by mi to vadilo, ale sama som poznala viac chlapov, čo mali chuť sa mi po pár rande nasackovať do bytu, ťahať von aj syna, kupovali mu darčeky, aj keď ho nepoznali a pod. Chlapi sú v tomto proste iní, buď o cudzie dieťa nestoja alebo naopak, ho chcú spoznať a možno zistiť, či by to fungovalo dosť skoro.
Ak na teba tak veľmi tlači začali by mi nieže blikať kontrolky ale hukat siréna!!! Má potrebu si ta rýchlo priviazat k sebe a to akýmkoľvek spôsobom? Ak nevie alebo skôr nechce pochopiť tvoje stanovisko tak by som z takého vzťahu neváhala okamžite vycuvat... Ak povolís len preto ze to chce on a sama s tým máš problém tak bacha do budúcna na možného manipulatora ti totiž bývajú dosť psycho a na pohode to neskôr nepridá ani tebe ani dcére...
Momentalne je uplne irelevantne ci mu tikaju biologicke hodiny, chce posunut vztah niekam inam alebo je to uchyl... Podstatne je, ze ta vydieranim tlaci do niecoho co nechces (aspon zatial nechces). Nerespektuje tvoje rozhodnutia a pocity, dava ultimata bud/alebo. A presne takto by to bolo aj vo vztahu. Btw pocuvaj svoju intuiciu, ta nam hovori presne co mame robit. Ak nieco necitis ako dobre riesenie, tak to naozaj dobre riesenie nie je.
Tak. To s nim ukončí.... Mne by taky priateľ kt už po polroku dáva ultimata za to nestal
A po prečítaní ďalších príspevkov už tým duplom.... Pri takomto jednaní by mi blikali všetky kontrolky
Tiež mam dcéru a priateľa, zoznámenie s dcérou nebolo po polroku ale neskôr a to sme bývali časti spolu a nikdy na mňa so zoznámení netlacil
teraz odbočím od dotyčného, ale napr. kamarát šiel tak na rande so slobodnou matkou (mala 4r syna) a tá ho (svojho synčeka) priniesla hneď na 1. rande (asi aby dotyčný vedel, do čoho ide)

Presne takto mu to povedz ako si to napísala. Ak ta ľúbi aj on, tak to pochopí. Nepoznám ho ale mne to príde od chlapa veľmi divne ze hneď takto chce spoznať deti. Si veľmi rozumná že do toho nejdeš po hlave.