icon

Kedy predstaviť dieťa partnerovi?

30. mar 2021

Ahojte. Sme spolu resp sa spoznávame pol roka. On ma 38 ja 33. Mam 4rocnu dcéru. Dnes ma postavil pred výber. Ze bud spozná moju dcéru a tým mu ukážem že mi na nok záleží alebo to ukončíme problém je v tom ze žije 400km odomna. Vidame sa raz do 2 týždňov nq 5h cca. Nakoľko to situácia covid a obmedzenia nedovoľujú. Povedala som mu ze nemám zatiaľ v záujme mu predstaviť dcéru, nakoľko ani ja ho poriadne ešte nepoznám. A teda príde mi úplne na hlavu ho vpustiť za tak krátku dobu do nášho života. A on si celý deň ide svoje. Keby sme už spolu co to prežili a mam v ňom dôveru alebo ho poznám, nie je problém. Ale takto o to nestojím. Z druhej strany ho lubim ale toto mi príde dosť ako citové vydieranie. Aký máte nato názor?

anita6666
31. mar 2021

Možno je pedofil lebo žiadne logické vysvetlenie v tom nenachádzam

ibrunova
31. mar 2021

Možno je to blbosť, ale nechce to náhodou on ukončiť, tak to otočil tak, že vlastne mu dcéru nechceš predstaviť, tak to hodí na teba, že kvôli tomu to ukončíte? Divné celé..

autor
31. mar 2021

@sofia1
@elizabet173
@panelacikova
@elizabet173
@gulka123
@gulka123 on je 5 rokov rozvedený a ma 11 ročného syna, ktorého vída veľmi málo krát, bývalá žena mu ho nechce dávať, len každý druhý víkend ako je určené súdom, chlapec ku nemu chodiť chce a takto trpia obaja. Akože je to mimo mňa ale situácia je taka. Potom keď sa rozviedol tak pol roka nato si našiel priateľku s ktorou po 3 mesiacoch žil (bola bezdetna). Rozišli sa pred rokom veľkou hadkou, ona od neho ostala tehotná, napokon potratila. Potom sme sa spoznali my, keď sme sa spoznali, jeho ex bola od neho ešte stále tehotná. Ja som to v tom čase prijala, aj som mu hovorila ze prijmem aj ich dieťa a neriešila som to skratka. Malo to byt dievčatko. No ex potratila a on stále hovorí ze by chcel dcéru. A to ze ci mu týkajú biologické hodiny je nepodstatné lebo ako sme sa. Spoznali tak ja som mu hneď povedala ze ďalšie dieťa nechcem. Takže o tom vie. A on tvrdil ze tiež nie. Mne ide hlavne o to ze keď mu teraz proti svojej vôli predstavím dcéru, tak potom s čím zas vyrukuje? Keď sa nenastahujem k tebe tak je koniec...?! Veď to je choré. Mimochodom sranda je, že ani ja nepoznám jeho syna😂ale je pravda ze ja som na to nikdy ani nenaliehala.
@soldi
@tramtada31
@miadi
@lesana25

kristiii
31. mar 2021

Ešte ma napadlo, možno by sa potešil, keby ste spolu trávili viac času a ono keby sa poznal s tvojou dcérou by to bolo predsa jednoduchšie, lebo by si sa za ňou tak neponáhľala, ale by ste mohli prísť napríklad na celý víkend. Lebo toto ako opisujes, to je také chodenie-nechodenie. Tebe to ako matke s dieťaťom takto vyhovuje, lebo máš doma určite o zábavu postarané, on ako slobodný chlap chce podľa mňa intenzívnejší vzťah. Ale to len tak špekulujem, ako to možno vníma on. Bolo by celkom fajn, keby sem na to hodil názor nejaky chlap.

anita6666
31. mar 2021

Že mu tie žvásty veríš,sa čudujem. Obycakny skrachovaný ch*j

stary_ujco
31. mar 2021

Citam tu same hororove príbehy... Ale skusme inak. Ja ako chlap s kuskom rozumu by som chcel vidieť a spoznávať aj dieťa svojej partnerky. Nemusím mu hneď nahrádzať otca. Ale keď to s dotycnou myslím vážne, tak dieťa v tom vztahu bude. Vzhľadom na vek ešte takých 15 rokov. Chcem vidieť aj rodičovskú stránku svojej partnerky, vedieť ako vychováva. Či zdieľame spoločné hodnoty.
Netreba z toho zoznamenia s dieťaťom robiť nejakú drámu. Veď ma 4, je to proste kamarát do pieskoviska a na prechádzku do lesa.
Toto nie je o 14 rocnej pubertacke, kde si mama nasla iného, rozbila rodinu s milovanym otcom a dovliekla si domov cudzieho chlapa.

panelacikova
31. mar 2021

autorka: všetko, čo ti povedal, mu môžeš veriť, no zrejme ti to nikto iný okrem neho nemá ako potvrdiť. čiže sú to len jeho slová. ak je to tak, tak si určite dosť rozumná na to, aby si mu okamžite všetko zhltla aj s navijakom. no ja ti neviem, ja mám totiž tiež 11-ročnú dcéru, nejak extra sa za otcom neťahá, ja ju nenútim, jej otec tiež nenalieha, nechávame to v podstate na ňu, hlavne teraz počas tejto bláznivej pandemickej dobe. ALE... keby veľmi chcela tráviť čas s otcom, tak mne by až odľahlo, že mám voľný deň-dva, atď... a to je dievča, nechce sa mi veriť, že mu bývalá nechce dávať 11-ročného syna (a to majú dané údajne súdom!!! čo my nie, u nás je to čisto na dohode).. takže celé mi to, prepáč, niečím smrdí :(

makova333
31. mar 2021

autorka: vyzera to tak, ze on si potrebuje kompenzovat svoj problem (malo travenia casu s dietatom) cez ine dieta (expartnerka, tvoje dieta...). Ta tuzba po dievcatku je snaha dostavat "zensku energiu", ktora mu chyba spojena s podvedomim "s dcerou bude este lepsi vztah ako so synom". Ake vztahy ma ten muz s rodicmi?

makova333
31. mar 2021

@stary_ujco problem nie je to, ze chce spoznat dieta, problem su ultimata a vydieranie.

panelacikova
31. mar 2021

@stary_ujco aj to je pohľad na vec, ale zas si to vezmi zo strany autorky. chlap od nej 400 km a hneď sa chce sťahovať a neviem čo... meniť (hľadať) prácu, atď.. to nie je také jednoduché predsa. ďalšia vec je tá, akým spôsobom jej to povedal: buď-alebo! a nijak inak. autorkin popis pôsobí tak, že on jej dal proste ultimátum, žiaden konštruktívny rozhovor, žiadna dohoda na oboch stranách, či nejaké riešenie, ktoré tolerujú do budúcna obaja. žiadne: rád by som.... len buď-alebo. naozaj by si aj ty takto komunikoval so ženou, ktorá sa ti páči a uvažuješ, že ten vzťah rozvinieš a budeš budovať?

ibrunova
31. mar 2021

@stary_ujco ale ak nechce, tak to ukončíme?? Nieje to divné?

stary_ujco
31. mar 2021

@ibrunova je to divne. Ale rovnako je divné, ze mi zena s ktorou to myslim vážne, nechce ani len ukázať svoje dieťa, s ktorým strávim dalsie roky života...

panelacikova
31. mar 2021

@stary_ujco určite mu ukazovala fotografie. na druhú stranu, ak si sama nie je ešte istá vzťahom, pokladám za rozumné, že chce dcéru uchrániť od zbytočného stretu s "nejakým ujom", ktorý bude v jej živote možno len pár mesiacov

kulumulu123
31. mar 2021

Tak bojuj jeho zbraňami bud mi budúci víkend predstavíš syna keď ho akurát nemá na starosť tak nech si to zariadi ako chce alebo je koniec a neustup žiadne že ten ďalší týždeň keď bude u mňa trvá aj na svojom rovnako ako trvá on.... Na 98% ti rucim že tento vzťah bez mihnutia oka ukončí ale aspoň vieš na com si....

kulumulu123
31. mar 2021

V tom prípade je to obyčajný manipulator ktorému ide vo vzťahu iba o to aby všetci robili to co chce on a takého do života nepotrebuješ ani ty ani tvoje dieťa.... Aspoň môj názor je radšej žiadny chlap ako drbnuty chlap 🤔

misinka26
31. mar 2021

Ahoj 🙂 vôbec nie si precitlivená a rob tak ako to cítiš. Predstaviť dieťa novému partnerovi je veľká vec... ja som malého predstavila priateľovi po ročnej známosti a aj to som sa veľmi bála či to nie je skoro ( sama som bola skoro 2 roky - nikoho iného okrem ex a potom priateľa nevidel). To môj ex je iná kategória. Predstavil malému prvú "mamičku" 2 dni potom ako som mu prišla na neveru. Počas rozvodu vystriedal ďalších 5, s ktorými ho tiež samozrejme ihneď predstavoval. Nechápala som aj tie ženy, každá jedna sa už videla ako jeho budúca mamička, poniektoré aj s nevlastnými súrodencami. Malý má z toho chaos a keď príde nová teta len sucho skonštatuje, že je ďalšia v poradí a nevydrží dlho... Verím, že ho to do života neovplyvní a skôr si zoberie príklad zo mňa ako z jeho otca ☹

autor
31. mar 2021

@stary_ujco
@makova333
@panelacikova že vraj sa s nik syn stretávať chce ale žena v tok bráni a drží sa stryktne súdneho rozhodnutia aj za cenu že čo chce ich syn. Teraz ho napríklad dala na súd o vysporiadanie spoločného majetku a prišiel mu súdny príkaz zaplatiť 5000eur. Toto tiež nechápem ako si to vyjasnili ci nie, že vraj on jej dal peniaze na ruku bez dôkazov. Toto mi príde tiež také divne ze ci by to rozumný človek spravil, alebo v opačnom prípade, klame. On sa stretol osobne s mojou dcérou raz keď tu bol a jeho korčule ostali v mojom aute a zhodov náhod som brala už dcérku na ihrisko tak sme sa zastavili na pol hodku takže vidieť ju už videl ale ja som dcere nehovorila o tom kto to je co to je. Ona sa skôr hanbila od neho. Jemu skôr ide o to ze mu predstaviť dcéru v zmysle byť spolu traja viac času a pomaly aby sa on ku mne nasťahoval. No a tu sa naskytne problém ze ja to ešte nechcem. Nezažili sme spolu žiadnu krížovú situáciu, nič extra, fakt za tých 5h sme sa rozprávali možno 1h a to bolo cele. Žiadne spoločne zážitky, spoznávania. Povedala som mu, ak by som bola sama, nie je problém, ale prečo mám ťahať dcéru do niečoho co ani ja sama nepoznám? Ja som sa s nim už ani nekontaktovala. A dám si pokoj od mužov, lebo tento bol taky ze fakt sa mi pozdával po rokoch ale nesedí mi na tom už skoro nič.

panelacikova
31. mar 2021

autorka: pravdepodobne ti klame. píšeš totiž, že tvrdí, že je 5 rokov rozvedený. ale o vysporiadanie majetku musí požiadať najneskôr do 3 rokov od rozvodu! a pritom píšeš, že jeho bývalá dala teraz na súd vysporiadať majetok a on (chudák) má uhradiť 5000 eur. fakt je to divné. pripadá mi ako skrachovanec, ktorý hľadá strechu nad hlavou, gazdinú a kuchárku... a ide na to cez tvoju dcéru. bude robiť všetko preto, aby si ho dcéra obľúbila a teba by tým potom mierne držal v nerozhodnosti. takže asi preč od toho :( mne pripadá ako obyčajný klamár.

autor
31. mar 2021

@panelacikova @panelacikova ved ja to dobre viem. Ja som mu to aj povedala ze však to je podmienené rokmi, že to nemôže len tak po 5 rokoch o niečo požiadať. A potom povedal ze oni boli v byte spolunajomnici a potom on pred 2 rokmi ten byt od mesta odkúpil. Ajtak som nepochopila prečo ona niečo od neho žiada. Ale ani som to neriešila len som si to nechala ulezat v hlave že aha toto okej nie je. Včera v noci mi ešte písal ale zrejme ho budem ignorovať. A keď mu dôjde že tadiaľto cesta nevedie, tak dôjde, keď nie tak nie. Ale ďakujem krásne za názor🙏

miadi
31. mar 2021

Myslim ze tvoj inštinkt ti funguje dobre. Presne ako hovoris je to cele moc hrrr on by sa uz chcel k tebe nastahovat pritom ty este nevies ci by si to chcela. On by uz chcel stebou zit pritom ty este nevies ci je spravny partner pre teba. Ono je jednoduchsie sa k niekomu Sam nasackovat ako byt mama a prijat k sebe noveho muža. Ide tu aj o tvoje dieta a preto je dobre ze si rozumna. Ved nech sa kludne prestahuje blizsie najde job a ubytko aby ste sa mohli castejsie stretavat a potom casom by ste mohli riesit spolocne byvanie. Ale toto jeho ultimatum je dost cervena kontrolka. Neverim ze chce spoznat tvoju dcerku lebo prisiel s ex o plod dievcatko, Chlapi to zas tak neprezivaju a Keby aj neda sa to vynutit.. on si len chce teba poistit aby si uz mohol konecne doniest kufor k tebe domov.. nemas co stratit tym ze si opatrna.

lujza123
31. mar 2021

Podľa toho čo píšeš ti moc ten chlap nesedí, keby si naozaj zamilovaná tak nad týmto ani nerozmýšľas a nepochybujes, prišlo by ti úplne normálne niekam posunúť vzťah, napríklad aj spoločným výletom z dcérou.

Z môjho pohladu kedysi slobodnej matky. Dieťa je tvojou súčasťou a to ako sa k nemu bude potencionalny partner správať je jednou z najdôležitejších veci vôbec. Ja by som práve nečakala ani sekundu so zoznámením dieťaťa a partnera, to by bolo hneď ako prvé. Oči na stopkach a sledovala každý aj ten najmenší detail ako sa chlap správa.
Dieťa nemusí nič vedieť o vasom vztahu, aj tak tomu do určitého veku nechape, proste nejaký mamin kamarat.

anita6666
31. mar 2021

@miadi myslela si igelitku 😉

hopsadobrandejsa
31. mar 2021

"Dnes ma postavil pred výber. Ze bud spozná moju dcéru a tým mu ukážem že mi na nok záleží alebo to ukončíme."

Ultimata vzdy boli "vseliek" na kazdy problem.

Ak si stanovuje " bud alebo" podmienky uz teraz ked ste ledva spolu, to iste zmyslanie bude prenasat aj do Vasho vztahu ked budete spolu zit. Nevie si "vydupat" svoje racionalnou komunikaciou tak to riesi skrz ultimata.

Nuz , sama musis vediet ci to je dobre alebo nie.

monro
31. mar 2021

s tým majetkom je to trochu inak. po rozvode, ak sa BSM nevyporiada do 3 rokov, platí, že nehnuteľnosti majú bývalí manželia na polovicu a hnuteľný majetok je toho, u koho je v držbe. Potom, po uplynutí tých troch rokov, sa vyporiadava už podielové spoluvlastníctvo. Podá sa žaloba a kým súd nerozhodne, stále sa môžu dohodnúť.

katkami123
31. mar 2021

To čo je za podivína, keď nie je podľa neho, tak hneď rozchod. To nemôže byt aj on trochu trpezlivý a brat ohľad na to dieťa? Či cely svet sa točí okolo jeho potrieb a jeho zadku?

borkaki
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
31. mar 2021

@borkaki to fakt? teraz to dáš do každej diskusie? mali by ťa zablokovať....

danielinaa
31. mar 2021

Daj pozor. Nebude to manipulator? Lebo oni takto reaguju. O svadbe a detoch na prvom druhom rande, zasnubenie po par mesiacoch a tiez rozne podmienky kladu. Moj byvaly bol manipulator a veru siel na vsetko zhurta. Zbav sa ho. Aj moj potreboval "rozne dokazy lasky", lebo keby som ho milovala, urobila by som to a to... chvalabohu som sa spamatala vcas

danielinaa
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
31. mar 2021

Je to skoda, ze to chce kvoli takejto veci ukoncit ak si inak rozumiete, ale nechala by som ho, dieta mi je prvorade. A hlavne, to vydieranie... to vzdy bude vsetko takto riesit? nebude po mojom, tak to ukoncime... :/
No ja s tebou uplne suhlasim, na druhej strane chapem aj jeho, vek ho tlaci, kto vie, uz by hadam chcel aj vazny vztah, ak si nebudu s malou rozumiet, tak to aj tak skonci a bude to pre neho "strata casu". Ja by som mu vysvetlila, ze nejde o neho a vas vztah, ale ak vam to nevyjde, je to prilis na male dieta, ved ste spolu malo a kratko, este su aj obmedzenia, bohuzial zle obdobie. A sice ti na nom zalezi a mas ho rada atd, ale on musi pochopit, ze to dieta je na prvom mieste, to sa neotrasie len tak, ked niekto pride/odide zo zivota. A uz je na nom ci to pochopi alebo nie.