Partnerka prichádza do prechodu

afterdark
31. aug 2023

Ahojte, neviem ako to tu presne funguje, tak sa vopred ospravedlňujem ak to sem nepatrí, ak áno budem rád za každú radu. Som vo vzťahu kde je partnerka staršia, vôbec mi to nerobí problém, práve naopak, keď sme sa spoznali bola konečne normálna po všetkých stránkach. No hlavne tých ako to má medzi mužom a ženou fungovať. Ja som mal asi v tomto smere na priateľky smolu, lebo to proste bolo len o mojich potrebách, boleniach hlavy atď. Skrátka takmer vždy som natrafil na niekoho pre koho bol sexuálny život nepodstatný. Často som myslel už, že ja nie som normálny. A potom som stretol moju partnerku, ktorá mi hneď na začiatku povedala, že pár si musí rozumieť po každej stránke, no najprv to musí klapať v posteli, skrátka chémia atď. Zrazu bolo všetko normálne a milovať sa raz za deň, úplne prirodzené. Skrátka som po prvý raz v živote zažil, že za mnou s potrebou milovať sa chodila partnerka. To je snom isto každého muža, ja som na to musel čakať večnosť. Skrátka, si skvele rozumieme, máme sa vždy o čom baviť, záleží nám jednému na druhom. Až doteraz. Partnerka sa dostala do prechodu, čo je v jej veku prirodzené. No to prečo sem vlastne píšem je, že spolu s prechodom stratila absolútne záujem o intímny život. Aby som to upresnil. Nikdy nepovie nie, vždy sa milujeme, ale je to už len o mojej potrebe. Chýba mi ten záujem a jej snaha. Je to len z mojej strany aby som uspokojil svoje potreby. Je to zvláštne, nakoľko jej venujem ešte viac pozornosti, aby dosiahla orgazmus, ktorý teraz dosiahne ešte rýchlejšie, ale netúži po ňom. Skončili aktivity z jej strany, kedy sa vrhla ona na mňa. Niekto by povedal, že čo riešim, keď môžem mať sex kedy chcem, ale tu ide o to, že ma trápi, že je to len o mne. Moja otázka patrí ženám, ktoré si tým obdobím prešli a o ich radu. Vráti sa to časom, alebo to už bude len takto. Ak by som tomu mohol pomôcť, tak ako? Som už dosť zúfalý, čo je asi evidentné, že sa tu takto zverujem..
Ďakujem za dobre myslené rady

deti95060810
31. aug 2023

1. si anonym a pýtaš sa na veľmi súkromné a intímne veci...a to my anonymom neradi....
2. sú tu väčšinou mladé maminky, ženy o ktorých píšeš je pomálo...
3. na Mk je skupina ohľadom týchto záležitostí - možno viac poradia...

tiezjedna
31. aug 2023

@afterdark ja síce ešte v prechode nie som, ale kamarátka áno a hovorila mi, že absolútne stratila chuť na sex. K tomu obdobiu to bohužiaľ zrejme patrí. Dáva tomu čas, ale hovorila, že ak sa to nejak neutrasie, tak zájde po radu na gyndu, prípadne za sexuológom. Ona má 46 a rozhodne nechce skončiť so sexuálnym životom, štve ju to. Takže by som ti poradila vytrvať a mať pochopenie, prípadne sa o tom s partnerkou porozprávať, ak by sa to nelepšilo. Určite to je riešiteľné, ale nemaľovala by som si, že to bude na 100 % tak ako predtým...

jaskolka
31. aug 2023

@afterdark nuž tak prechod - menopauza je skutočne spojený s množstvom hormonálnych zmien, a nie celkom príjemných vedľajších prejavov, medzi ktoré veru patrí aj pokles libida, teda chuti na sex.
Neznamená to ze už absolútne nikdy nebude mať zena chuť na sex, ani ze už to bude nemožné, to isté nie... Ale počítať s tým, ze už to môže byť spojené s nižšou vzrusivostou, ťažším dosiahnutím orgazmu, suchostou pošvy a podobne.
Dá sa to upraviť trebárs používaním lubrikantu, dlhšia predohra, a podobne, ale úprimne, do štádia "ako predtým" sa to už zrejme nevráti. Skratka je to take obdobie,kde sa ľudovo povedané "zmení život ".

kaktusik007
31. aug 2023

budem uprimna, som dlho bez chlapa a absolutne s tym nemam problem ---- a asi az teraz, ako som bola rano u gynekologicky a porozpravali sme sa otvorene, som prisla na to ze je to prechodom. Proste hormony 🤷🏼‍♀️ uz nebude taka ako byvala a tak to akceptuj a tes sa, ze vobec ten sex mas 🤪

afterdark
autor
31. aug 2023

@deti95060810 Anonym? Moje meno bolo obsadené, tak som zvolil nick, ktorý používam. Ako jeden z mála mám fotku. Tak mi to až tak anonymné nepríde. Pýtam sa celkom normálne veci, nakoľko som si prešiel príspevky podo mnou. Už som našiel skupinu, takže sa ospravedlňujem ak som niekoho pohoršil.

chodec15
31. aug 2023

To sa ale dalo cakat. Preto si zeny hladaju o par rokov (5-10 rokov) starsich muzov, aby tito uz boli nejako zabezpeceni a aby boli trocha zrovnani neskor v prechode, ked zacne opadavat zaujem o intimny zivot. Ty si to zobral opacne, mas starsiu partnerku a vsetky nevyhody s tym spojene. Ze ona uz intimny zivot nepotrebuje a ma ho iba kvoli tebe.

karolinakr
31. aug 2023

@afterdark a mysliš, že je to len prechodom? nemôže to byt trebars, ze jej niečo vadi? vztah mate, ako predtym po duševnej stranke?

afterdark
autor
31. aug 2023

@karolinakr Je to len prechodom. Náš vzťah je po každej stránke v poriadku.

tenerifka
31. aug 2023

@afterdark ako dlho ste spolu?
Vobec to nemusi byt prechodom, ziadna zena nie je nastavena na baterky, moze byt, ze ju uz nepritahujes. To nie je tak, ze ak ma bytost penis, tak zena musi byt z toho paf....je to suhrn vela veci, nie len ze "to" chce.

afterdark
autor
31. aug 2023

@tenerifka Je to iba prechodom. Milujeme sa, nechceme byť bez seba, vážime si jeden druhého a sme stále spolu šťastní. Nemusíme tu hľadať inú príčinu. Viem presne čo spôsobilo náš problém a bol som zvedavý na názor žien, ktoré to sami zažili a čo to v konečnom dôsledku prinieslo.

tenerifka
31. aug 2023

@afterdark no ved ako chces, ked si presvedceny o svojej "pravde", tak ok.
Ono ja som mala manzela, rovesnika, mladeho a pekneho.....boli sme spolu 5 rokov, a zacal sa mi tak neskutocne fyzicky hnusit, ze som to dotiahla do vytuzeneho rozvodu po 7-mich rokoch manzelstva. Nic zle neurobil, iba mi skratka prestal fyzicky chutit, najprv som "to" zacala odmietat, a potom som vysla s pravdou von. Vo vasom pripade to moze byt ale naozaj nieco ine, len zvaz aj tuto alternativu. Zeny sa rychlesjie znudia ako chlapi, aj ked "odbornici" budu tvrdit nieco ine, ale mam vela kamosiek, s ktorymi tieto veci preberame, a ver mi, chut je, ale nie na manzela

gab
31. aug 2023

@afterdark hormony - to je jedna velka neznama. Su zeny, ktore prechodom prejdu bez nejakych väcsich problemov, a bohuzial pride aj taka situacia, ako mate vy. Jedinou radou je trpezlivost a pochopenie. Ak to samej partnerke vadi, nie je na skodu navstivit sexuologa . To prve video je super. A nie, nie je to lahke obdobie, ale pokial zalezi partnerom na udrzani vztahu, da sa to zachranit, ale musia chciet obaja.

https://www.youtube.com/watch?v=ShapwThHwr0


https://www.youtube.com/watch?v=C0VRo0mocyk
janinah
31. aug 2023

Zober ju na dovolenku.len more.slnko a hotelová izba v rezorte.Mozno sa ešte " nakopne" a možno nie.Je to normálne.k prechodu to patrí.jednoducho každé obdobie v živote ženy má nejaké svoje znaky.Vies.muzom vymysleli tu modrú tabletku a ženy čo majú na " povzbudenie "? Nič.aspon ja o tom neviem..len tu prírodu a to.co ona s nimi urobí.Bud to budeš rešpektovať alebo budeš hľadať inde.Aj ty raz budeš starý a niektoré veci sa zmenia.potom ti možno dôjde čo je vo vzťahu ozaj dôležité.

karolinakr
31. aug 2023

Podla mna aj abstinencia pomože - trebars sexujes každy den xy rokov, tak skusila by som ist na to opačne - abstinencia 3 mesiace, ale ani petting a potom by mohla byt nejaka chuť

ajdika
31. aug 2023

@afterdark ano, moze to byt prechodom, unavou z prace a uz aj takou pohodlnostou.
Mam pomaly 48, este nie som v prechode, a podla poslednej kontroly to este bude nadlho, kym do prechodu pridem, ale tiez uz az tak nemam chut. A nie je to nechutou na manzela. Za mna je to psychicke pretazenie z prace. Sex mame stale cca 2x tyzdenne, a s orgazmom problem nie je vobec, a ked sex je, paci sa mi to. Ale tiez, uz sa mi nechce, ked pridem vecer domov, skor to vnimam ako povinnost, ze zase niekto nieco po mne chce a ja uz chcem mat dnes pokoj od vsetkym a chcem ist spat,lebo zase skoro vstavam - a to aj napriek tomu, ze si to vzdy uzijem, uvolnim sa a zlepsi mi to naladu. A ak napr.tyzden nic nie je, pristihla som sa, ze som nervozna a frflem 🤣. Napriek tomu sa mi ozaj casto nechce.
Ale na dovolenke som o.k., aj kazdy den. Takze moze to byt ozaj unavou. Ako pise @janinah vyssie, chodte na dovolenku, robte si castejsie vikendy pre seba.
To, ze @tenerifka bola zunovana zo svojho manzela, to neznamena, ze vsetky sme take 😉. Paci sa mi, ako sa o partnerke vyjadrujes, to oceni kazda zena.
Inak som niekde citala, ze po prechode su zeny naruzivejsie, tak mozno nieco na tom bude.

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
31. aug 2023

@afterdark tiez by som odporucila nejaky oddych, nejaky pobyt.

bbshop
31. aug 2023

@chodec15 presne to som písala kedysi do inej diskusie..na tému starší muži a mladšie ženy

janickacrazy
31. aug 2023

@afterdark koľko má tvoja partnerka rokov? Nech skúsi ísť ku gynekológovi, sú rôzne preparáty, aj prírodné, ktoré by mohli pomôcť. Snáď jej niečo poradí.

h2
31. aug 2023

Hm, zatiaľ v prechode nie som, takže z vlastnej skúsenosti poradiť neviem, ale nechce tvoja partnerka vyskúšať hormonálnu substitučnú liečbu?
Čo však z vlastnej skúsenosti viem, je to, že chuť na sex sa počas života môže meniť a nemusí to byť len tým prechodom. Počula som aj o ženách, ktoré práve po prechode chytili druhý dych, čo sa sexu týka a užívajú si to viac, než v mladosti.
V každom prípade, si šťastný muž, že napriek tomu, že tvoja partnerka už tú túžbu sama necíti, ti ten sex neodopiera. Lebo sú aj ženy, ktoré by v jej situácii mužovi nedovolili ani sa ich dotknúť.

hugger
1. sep 2023

Presne ako pise @h2 . Tes sa ze mas partnerku ktora respektuje tvoje potreby

littlefiona
1. sep 2023

@afterdark tak keď ju tak miluješ a je to úžasná partnerka "nie len kvôli sexu" ktorý chcela na začiatku každý deň, tak pochopíš, že žena každý mesiac prechádza svojim cyklom a aj to, že pri prechode nemá chuť točiť sa v posteli na lustry. Ak teda ten vzťah nie je založený len na tom a má aj iné kvality.

lapersefona
8. sep 2023

@tenerifka nevysadila si v tomto období antikoncepciu keď sa ti zacal manzel postupne hnusit

afterdark
autor
9. sep 2023

@lapersefona ty o čom točíš prosím ťa?

h2
9. sep 2023

@afterdark Ona to nepíše tebe, ale inej prispievateľke do tejto diskusie, ktorú označila.

janinah
9. sep 2023

@hugger ja len rozmýšľam aké to asi je,ak žena nemá chuť na sex a bude mužovi poruke,lebo mu chce uspokojiť potreby...ôk,možno párkrát sa to dá,ale pravidelne a dlhodobo? No,neviem...

h2
9. sep 2023

@janinah Tak je otázka, či len nemá chuť, alebo má odpor. Lebo v prvom prípade si to viem predstaviť, v druhom už nie.

janinah
9. sep 2023

@h2 párkrát na to ísť bez chuti môže vyvolať odpor...ale len hádam.nemam skúsenosti

h2
9. sep 2023

@janinah Môže to byť napríklad, ako požiadať partnera o masáž chrbta. Z toho on nič nemá, ale rád to spraví, lebo tomu druhému to pomôže. V milujúcom zväzku je normálne, že mi robí radosť robiť dobre tomu druhému.