icon

Kedy sa pitie partnera stáva problémom?

4. nov 2025

Ahojte,
potrebovala by som poradiť, lebo stojím pred veľkou dilemou a zvažujem, ako ďalej. Už vyše roka mám priateľa (39 r., ja mám 32), ktorý je dobrosrdečný, láskavý, skvelý. Asi 6 mesiacov bývam u neho, a hoci zo začiatku bol dosť bordelár, vycvičila som ho :D a v domácnosti sa mi snaží pomáhať. Problém je, že viac-menej každý piatok/sobotu chodí s kamarátmi do svojej obľúbenej krčmy piť. Začnú večer o siedmej a domov sa vráti opitý o nejakej druhej-tretej. Vadí mi to, neznášam smrad cigariet a alkoholu, prekáža mi ako opitý funí a pletie sa mu jazyk. Jediným plusom je, že keď sa opije, je veľmi rozkošný a rozpráva mi, ako ma ľúbi, aký je šťastný, že ma má a pod. Proste vtedy z neho priam srší láska, nikdy nie je agresívny. V spoločnosti je takisto veľmi obľúbený, kamaráti majú z neho srandu, keď pije. Mne to však prekáža čoraz viac. Keď sa na druhý deň zobudí, väčšinou celý ďalší deň preleží v posteli. Už som mu niekoľkokrát povedala, že mi to pitie a neskoré príchody vadia. On mi na to povedal, že to berie ako zábavu s kamarátmi a že to vnímam prehnane a maľujem si najhoršie možné scenáre (je pravda, že sa bojím, že v budúcnosti sa to pitie ešte zhorší a bude kvôli tomu mať zdravotné problémy). Povedal mi, že by chcel, aby som do spoločnosti chodila občas s ním, dal by si 2-3 pivá a šli by sme domov. Kvôli MNE by vraj šiel skôr domov... Ale prečo nejde domov skôr, keď tam nie som? Lebo mu je s kamarátmi dobre. A ja potom nemôžem spať a plačem doma do vankúša. Preháňam to? Kedy sa pitie považuje za problém, a kedy je to OK? Naozaj musím plánovať vopred na každý víkend nejaký výlet, len aby som mu zabránila ísť sa v piatok strieskať? Nechcem byť policajtka, ktorá ho komanduje, ale vyčerpáva ma strach, že sa niečo stane, že sa z priateľa stane alkoholik a ja sa budem do konca života trápiť. A možno fakt preháňam, lebo chodí normálne do práce, je to slušný človek, ktorý mi v mnohých ohľadoch rozumie a správa sa ku mne lepšie ako ktokoľvek iný. Čo mám robiť? Mám sa s tým zmieriť? Som precitlivelá?

sova7
4. nov 2025
@anna777115

@kikush182329 Prosim ťa toto je uplne odveci porovnavat čo sa tyka mnižstva alkoholu. Ale pre alkoholika možu byť problém aj rumové pralinky, lebo su spúšťačom chuti na alkohol. Takže odpoveď je áno, aj rumove pralinky mozu byť problemom.

@anna777115 hovorila mi abstinujuca alkoholicka že nemôže ani jablkový džús pripomina jej chuťou cuco. A nafukat sa dá tuším aj z margotky ked tu už ide niekto silou mocou porovnavat pivo a sladkosti

anonym_5a95b2
4. nov 2025
@sova7

@anna777115 hovorila mi abstinujuca alkoholicka že nemôže ani jablkový džús pripomina jej chuťou cuco. A nafukat sa dá tuším aj z margotky ked tu už ide niekto silou mocou porovnavat pivo a sladkosti

@sova7 mne tiež hovoril 70+ abstinujúci alkoholik že nemôže ani kvapku lebo by do toho spadol znovu, stále hovorí niečo v zmysle že on si svoje už vypil ako vypil toľko čo už má dosť na celý život

kikush182329
4. nov 2025
@sova7

@sova7 pisete, ze nie je podstatné množstvo. Preto spominam pralinky. Alkoholizmus je reakcia tela na deficit alkoholu. Aj ten co si da kazdy den pivo moze nebyt alkoholik, ak nema problém zrazu nepit. A tak isto aj partner autorky nemusí byt alkoholik ak nema problém byt bez tych piatkov.

sova7
4. nov 2025
@anonym_a886b1

@anonym_autor tak ho nechaj a neries viac... inak takto lamentovala nad kazdym chlapom co zbehol s kamosmi von aj moja sesternica, do dnesneho dna stara dievka a ti chlapi maju rodiny a spokojne si funguju :D Tym som samozrejme nechcela naznacit, ze tak mas dopadnut, len upozornit, ze prehananie v tomto a predpovedanie buducnosti na zaklade toho, ze slobodny clovek sa ide proste opit ako za mlada v piatok je prehnane. Pre niekoho ano, pre ineho nie. TU zbytocne budes hladat vysvetlenia v diskusiach ci pri niecom vypina, ci to potrebuje- nepotrebuje, ci je alkoholik. Lebo sediet v bare a pit mineralku je maximalne divne, proste ide sa von a ide sa pit a to je fakt. Neznamena to ze ked ma muz rodinu, tiez sa chodi opijat a keby aj sem tam isiel, tak co? :DD co ma sediet s kamosmi nad lateckom a fnukat nad tazkym zivotom? no to uz by len bolo pritazlive 🙂 Tu ide o to, ako sa uz pise v inych prispevkoch, ze vy mate iny zivotny styl, ty pojdes si cvicit a povazujes to asi za vrchol spolocenskej aktivity, on sa ide socializovat s kamosmi. jemu nerobi problem ist samemu, ty sa doma nervujes. Proste par, kde jeden bude chodit von a druhy sa doma zozierat, lebo ocakava, ze ten druhy bude pri nom sediet a drzat ho za rucku ked zaspava kazdy vecer.. su aj taki muzi, urcite ano a su aj ini.. bud sa prisposobis a budes si zit inak spokojne, alebo sa budes nervovat. Ja vidim vacsi problem tu ako, ze mali by ste rodinu a on by si dajme tomu raz za mesiac zmizol na takyto vecer (popravde je uplne jedno ci niekto pride o 22hej alebo 2hej rano...) = ten ze ty by si sa doma zozierala a nebrala by si to ako kopa zien co toto maju doma = dnes ide on, o tyzden idem ja, odreaguje sa = je to v pohode... a podla mna je jedno co by robil, ak by na den odisiel na turistiku s partiou bez teba aj tak by bol podla mna problem, na druhy den by napr lezal so svalovicou... a vlastne, co je vacsi problem? to ze nie ste spolu, alebo to ze pije? ak by sa zabaval do 2hej rano a nepil by, tak by to bol mensi problem?

@anonym_a886b1 ozrat sa s kamošmi je socializovanie? No ďakujem pekne. A porovnávať svalovicu s turistiky s opicou po tom čo sa niekto strieskal je tiež mimo. A vyzit sa da aj inak ako slopanim po baroch. Tu nejde o to že by si sem tam vysiel vypiť ale ze travi víkendy opitý po baroch s kamošmi a žije takto ruka hore celý život. Nechápem načo je takému partnerka keď mu tento zivotny štýl vyhovuje. Keď už nech si nájde alkoholicku môžu chodiť po baroch spolu

sova7
4. nov 2025
@kikush182329

@sova7 pisete, ze nie je podstatné množstvo. Preto spominam pralinky. Alkoholizmus je reakcia tela na deficit alkoholu. Aj ten co si da kazdy den pivo moze nebyt alkoholik, ak nema problém zrazu nepit. A tak isto aj partner autorky nemusí byt alkoholik ak nema problém byt bez tych piatkov.

@kikush182329 tak očividne on zmeniť životný štýl neplánuje ako som čítala. Podstatné je či ten čo každý večer musí byť mimo dokáže vydržať byť triezvy a už si nikdy nedať veľa takých nepoznám

sova7
4. nov 2025
@kikush182329

@kikush182329 a ešte to množstvo. Niekomu kto roky pije stačí pivo dve a je mimo ma už alkoholom načatý mozog a svoju dávku si dať musi pravidelne aj malé množstvo pravidelne dlho často nacina mozog a vedie k hlbokej závislosti. Každý večer jedno pivo je sedem za týždeň. Zbohom zdravý rozum

mk22
4. nov 2025

Ze..kamaráti majú z neho srandu, ked pije..to bude zrejme partia zo základnej, strednej..co sa takto opijaju 4 víkendy z mesiaca a náramne sa na tom bavia.
Ináč, frajer je slobodný, ci rozvedený? Ma deti?
Lebo ak je slobodný, niekde je chyba, zrejme aj tým pred tebou vadili jeho alkohol víkendy..a preto je sám, každá to zabalila.
Mas svoj byt, hoď si ním reč,njc vas nespája,žiadne deti, úver nic.
Môžeš sa vziať a odísť.daj mu priestor nech ti ukáže ako ta miluje ako chce a tebou byt.
Po ročnom vzťahu by mal este bazit po zážitkoch s tebou.
Nepíšeš ako trávite víkendy ako pár.

anna777115
4. nov 2025
@anonym_940bb8

@kikush182329
Presne dakdo kdo sa trasie ked nema dennu davku drogy- cokolady, cez weekend vypeka, vyzera ako autobus sposobi si cukrovku a pise tu o zavislosti.

@anonym_940bb8 Ano cukor je tiež škodlivý, ale nejedná sa o psychotropnú drogu, ktorá posobí priamo na centralnu nervovu sustsvu a sposobuje zmenu osobnosti, nepredvidateĺne spravanie a o tom, čo to robi v mozgu s neuronmi, kórou a bunkami radšej pomlčím.

anna777115
4. nov 2025
@anonym_5fcc9e

@anonym_5a95b2
Vo vela krajinach je dovolene pit jedno dve piva za volantom (USA, Anglicko, Australia atd) tak sa odrelaksujes po zlom dni v robote cez tyzden, na Slovensku sa potom opijaju cez weekend .
a maju ovela vyssiu umrtnost na cestach.

@anonym_5fcc9e Nejde o počet piv, ale o stupne a percenta alkoholu. Vypnuť a odreagovať sa dá, aj bez alkoholu. Človek, ktorý potrebuje alkohol, ako barličku k pocitu relaxu, je ten najsprávnejší adept stať sa regulernym alkoholijom

anonym_a886b1
4. nov 2025
@sova7

@anonym_a886b1 ozrat sa s kamošmi je socializovanie? No ďakujem pekne. A porovnávať svalovicu s turistiky s opicou po tom čo sa niekto strieskal je tiež mimo. A vyzit sa da aj inak ako slopanim po baroch. Tu nejde o to že by si sem tam vysiel vypiť ale ze travi víkendy opitý po baroch s kamošmi a žije takto ruka hore celý život. Nechápem načo je takému partnerka keď mu tento zivotny štýl vyhovuje. Keď už nech si nájde alkoholicku môžu chodiť po baroch spolu

@sova7 podla teba je to mimo, podla mna nie... ty kludne si hlasat zivot bez alkoholu, treba proste brat fakt, ze ludia pili alkohol, piju alkohol a aj budu pit... komu sa nepaci, nech si hlada abstinentov... ja napr nepijem, ale neorbim cirkusy z toho ze si chlapi daju alkohol, ci pri futbale, alebo ked sedia na zahrade alebo idu do mesta... kto ma problem = najde si ineho. Ja poznam kopu chlapov ako opisuje autorka a cuduj sa svete, nemaju ozranky zeny... a nemyslim, ze popri detoch dalej stihaju 4x do tyzdna behat pit.. tu bude problem iny, ako som napisala, autorka je sama doma. A vsetky jej pocity presne z toho pramenia, keby mala partiu, isla von,nemyslim hned opit sa, tak by toto brala uplne inak.

moonlight1210
4. nov 2025

“Tu ide o to, že túžim po vzťahu na celý život a keď už nejaký budujem, je mi ľúto ho ukončiť a začať niekde odznova.”

Toto si samo o sebe protireci. Ak chces vztah na cely zivot, nemozes sa zaseknut na prvej moznosti, ked vidis, ze nie je uplne vyhovujuca. Len preto, ze uz nejaky cas s tym clovekom si. Hoci opakovane robi veci, ktore vie, ze ti vadia.

“Vraj keby sme mali deti, tak by nechodil toľko piť.”

Dalsia z rady jeho “keby, keby,…”.
Toto davanie neurcitych podmienok a nejasnych limitov je tu hlavne pre neho (pre teba len tolko, aby ti konecne zavrel usta). Dava tym sam sebe falosny pocit, ze to ma pod kontrolou a on rozhoduje.
Ze ked pride taka a onaka situacia (kdesi vo vzdialenej neurcitej buducnosti), tak sa urcite zvladne obratom vzdat svojej chuti na alkohol a uz bude zodpovedny.
A zaroven ho to uistuje a ukludnuje, ze teraz sa nemusi vzdat nicoho. Prave naopak, je v pohode, ze to teraz robi, lebo vsak moze. Nie su predsa este naplnene tie nejasne podmienky, ktore si stanovil.
Taka auto-psychologicka hra pre jeho svedomie, aby bolo kludne a necitili sa previnilo, ze robi chybu.

A rozmyslas spravne, ze to s detmi testovat nebudes, ci on dodrzi slovo.

sova7
4. nov 2025
@anonym_a886b1

@sova7 podla teba je to mimo, podla mna nie... ty kludne si hlasat zivot bez alkoholu, treba proste brat fakt, ze ludia pili alkohol, piju alkohol a aj budu pit... komu sa nepaci, nech si hlada abstinentov... ja napr nepijem, ale neorbim cirkusy z toho ze si chlapi daju alkohol, ci pri futbale, alebo ked sedia na zahrade alebo idu do mesta... kto ma problem = najde si ineho. Ja poznam kopu chlapov ako opisuje autorka a cuduj sa svete, nemaju ozranky zeny... a nemyslim, ze popri detoch dalej stihaju 4x do tyzdna behat pit.. tu bude problem iny, ako som napisala, autorka je sama doma. A vsetky jej pocity presne z toho pramenia, keby mala partiu, isla von,nemyslim hned opit sa, tak by toto brala uplne inak.

@anonym_a886b1 alkohol je droga že sa pitie berie ok je problém lebo to ok nie je

anna777115
4. nov 2025
@anonym_a886b1

@anonym_a886b1 Maloktory alkoholik má ženu ktora je abstinent a nevadi jej to. Do hrnca nikomu doma nevidis. Veĺa žien to naoko toleruje, lebo nemaju inú možnosť, ale prekáža im to. A potom su ženy, ktore piju rovnako, ako chlapi jeden v krcme ona doma, takže si nemaju čo netolerovať

autor
4. nov 2025
@anonym_a886b1

@anonym_autor tak ho nechaj a neries viac... inak takto lamentovala nad kazdym chlapom co zbehol s kamosmi von aj moja sesternica, do dnesneho dna stara dievka a ti chlapi maju rodiny a spokojne si funguju :D Tym som samozrejme nechcela naznacit, ze tak mas dopadnut, len upozornit, ze prehananie v tomto a predpovedanie buducnosti na zaklade toho, ze slobodny clovek sa ide proste opit ako za mlada v piatok je prehnane. Pre niekoho ano, pre ineho nie. TU zbytocne budes hladat vysvetlenia v diskusiach ci pri niecom vypina, ci to potrebuje- nepotrebuje, ci je alkoholik. Lebo sediet v bare a pit mineralku je maximalne divne, proste ide sa von a ide sa pit a to je fakt. Neznamena to ze ked ma muz rodinu, tiez sa chodi opijat a keby aj sem tam isiel, tak co? :DD co ma sediet s kamosmi nad lateckom a fnukat nad tazkym zivotom? no to uz by len bolo pritazlive 🙂 Tu ide o to, ako sa uz pise v inych prispevkoch, ze vy mate iny zivotny styl, ty pojdes si cvicit a povazujes to asi za vrchol spolocenskej aktivity, on sa ide socializovat s kamosmi. jemu nerobi problem ist samemu, ty sa doma nervujes. Proste par, kde jeden bude chodit von a druhy sa doma zozierat, lebo ocakava, ze ten druhy bude pri nom sediet a drzat ho za rucku ked zaspava kazdy vecer.. su aj taki muzi, urcite ano a su aj ini.. bud sa prisposobis a budes si zit inak spokojne, alebo sa budes nervovat. Ja vidim vacsi problem tu ako, ze mali by ste rodinu a on by si dajme tomu raz za mesiac zmizol na takyto vecer (popravde je uplne jedno ci niekto pride o 22hej alebo 2hej rano...) = ten ze ty by si sa doma zozierala a nebrala by si to ako kopa zien co toto maju doma = dnes ide on, o tyzden idem ja, odreaguje sa = je to v pohode... a podla mna je jedno co by robil, ak by na den odisiel na turistiku s partiou bez teba aj tak by bol podla mna problem, na druhy den by napr lezal so svalovicou... a vlastne, co je vacsi problem? to ze nie ste spolu, alebo to ze pije? ak by sa zabaval do 2hej rano a nepil by, tak by to bol mensi problem?

@anonym_a886b1 problém nevidím v tom, že ide von. Hocikedy cez týždeň ho zavolá nejaký kamoš, ktorého dlho nevidel, a nie sú spolu do druhej rána, ale do nejakej 11, lebo priateľ ide ráno do práce. A dá si 3-4 pivá a je v pohode. Alebo ide s kamošmi na futbal, na kvíz... nedržím ho na reťazi a v živote mu to nevyhadzujem na oči. Na niektoré z tých akcií ideme spolu (vždy ma volá), ale keď sa na to necítim, tak proste nejdem a som spokojná, že si môžem robiť svoje. Takisto dovolenky, v lete bol s kamošmi na 3-dňový road trip a ja som s tým nemala problém. A potom som šla s kamoškou na dovolenku zase ja a tiež s tým nemal problém. Mne vadia len tieto vyslovene ožieračky. A mám pocit, že mu to nemôžem vyčítať, lebo to je proste jeho spôsob trávenia voľného času, a ako mi povedal viackrát, nerobí to preto, aby mi ubližoval. Tak neviem. Čo sa týka spoločných víkendov, tak sem-tam chodievame na turistiku, na hrady, na akcie v meste, ale väčšinou sa to zvrtne tak, že keď sa vrátime podvečer domov, večer ho zavolajú na pivko a už sme zase kde sme boli.

mk22
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a886b1 problém nevidím v tom, že ide von. Hocikedy cez týždeň ho zavolá nejaký kamoš, ktorého dlho nevidel, a nie sú spolu do druhej rána, ale do nejakej 11, lebo priateľ ide ráno do práce. A dá si 3-4 pivá a je v pohode. Alebo ide s kamošmi na futbal, na kvíz... nedržím ho na reťazi a v živote mu to nevyhadzujem na oči. Na niektoré z tých akcií ideme spolu (vždy ma volá), ale keď sa na to necítim, tak proste nejdem a som spokojná, že si môžem robiť svoje. Takisto dovolenky, v lete bol s kamošmi na 3-dňový road trip a ja som s tým nemala problém. A potom som šla s kamoškou na dovolenku zase ja a tiež s tým nemal problém. Mne vadia len tieto vyslovene ožieračky. A mám pocit, že mu to nemôžem vyčítať, lebo to je proste jeho spôsob trávenia voľného času, a ako mi povedal viackrát, nerobí to preto, aby mi ubližoval. Tak neviem. Čo sa týka spoločných víkendov, tak sem-tam chodievame na turistiku, na hrady, na akcie v meste, ale väčšinou sa to zvrtne tak, že keď sa vrátime podvečer domov, večer ho zavolajú na pivko a už sme zase kde sme boli.

@anonym_autor to z mesiaca všetky 4 víkendy prechlasta?

A vie, ze ti to vadí?? Ak vie, co robi preto, aby to zmenil?

sova7
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak určite to nerobí aby ti ublizoval ale tebe to ubližuje a aj tak v tom pokračuje? Teraz čo? Zvykneš si že potrebuje kamosov a opíjať sa? Dokážeš to tak ze ti to časom nebude ubližovať?

princkrason
4. nov 2025

je to marny , autorka temy si tu len porebuje uistiť sa ,že vsetko je ok, len keby trocha menej pil tak je dokonaly

anonym_a886b1
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak vidis, takze nechodi von len raz za tyzden, von je proste stale ako keby sa nic nedialo = tym padom mate uplne iny zivotny styl a nie je tu co riesit... ked povies, ze nech nejde a robite nieco ine, tak co? len ty sa mas prisposobit a ist alebo byt sama? lebo ano, ak by som mala frajera na strednej/vysokej a takto fungujeme tak by mi to nevadilo, ak by som mala chlapa s ktorym planujem buducnost a nebodaj rodinu, zijem s nim, tak ak by mi xkrat tyzdenne behal s kamosmi vonku ako pubertak, tak asi by som mala problem... a veru nie s alkoholom. A kedze pocas tyzdna si suchne 3-4 pivecka vecer, ked si najde dovod, tak to tiez nie je , ze ide sa "socializovat" raz za tyzden s kamosmi.
A inak.. taka vec ma zaujala, vzhladom na vek... to akych kamosov ma, ktory nemaju rodiny atd a KAZDY tyzden posedavaju po baroch? keby to bolo sem tam atd.. ze sa prestriedaju, ale zadani 40tnici ako som pisala, tazko kazdu chvilu v krcme sedia :D

luccys
4. nov 2025

Strih. Rok 2029. Diskusia na MK: "Ahojte, uz som sem kedysi pisala a idem sa poradit znova. Mam muza a pred rokom sa nam narodilo dieta. Ale muz chodi s kamosmi vzdy v piatok a v sobotu do krcmy a vracia sa vzdy opity. Slubil mi, ze to po porode robit nebude, ale nic sa nezmenilo. Potom cely vikend prespi a ja som na dieta sama. Niekedy chodi prec aj cez tyzden. Vraj ho to nebavi, ked mu stale nieco vycitam a chcem bod neho, aby sa viac venoval rodine. Co mam robit?"

anna777115
4. nov 2025

Autorka, chlap ktorý trávi voĺny čas ožieranim sa po krčmách s kamaratmi nikdy inakší nebude. Ono, takáto tolerancia k alkoholu vychadza z póvodnej rodiny a on to berie, ako niečo normálne. Dostala si tu veĺa odpovedi z ktorych si možeš urobiť úsudok. Ale podĺa toho, ako si sa sama opísala s ním vo vzťahu šťastná nebudéš a vždy budeš len na druhej koĺaji po chlaste s kamaratmi.Odporúčam ti, nájsť si kompatibilnejšieho partnera, ktory bude rovnako nastaveny, ako ty a bude preferovať v živote rovnake hodnoty, názory a ciele.

hefo
4. nov 2025

Keď si už aj okolie (t.j. ty) plne uvedomuje, že dotyčný má určitý problém, tak je to už ďaleko za hranicou zdravého stavu!

zuzanita1609
4. nov 2025

Píšeš,že ma 39. On ešte nedospel, kamaráti mu budú prednejší,ožieračky s nimi tiež. A ak chceš vychovávať dospelého 39rocneho chlapa, usmerňovať ho,no ak sa na to cítiš,tak "nemáš problém". Je rozdiel, dať si občas 2 pivá po ťažkej práci a je rozdiel spráskať sa cez celý víkend a potom nemať energiu na činnosti s tebou. Ale baby ti tu dobre vravia,ešte počkaj pár rokov a v návale neskorého príchodu už sa ti nebude javiť ako zlatučký,opitučký,veľmi rýchlo sa stane,že budeš pomenovaná tými najhoršími vulgarizmami(keď mu budeš vyčítať v akom stave zasa prišiel) a ešte ťa aj pošle do, tam. Bude sa to iba zhoršovať a ty to aj sama cítiš, pretože by si túto tému nezaložila,sama vieš,že to nie je dobré 😏.

anonym_82643e
4. nov 2025

Moj muž si každý den po práci da jednu plechovku rum s colou doma a vadí mi to . A nie toto . 😀 urvalo by ma.

anonym_71689b
4. nov 2025

Vlastna skusenost-do bodky to bolo takto aj u nas.Nezlepsilo sa to nikdy iba mne to vadi dnes neznesitelne.Co urobim po tolkych rokoch???Mal mi toto povedat niekto pred rokmi,ked som bola na tvojom mieste.Ze sa to nikdy nezlepsi,ze cloveka nezmenis,ze mam hladat stastie tam,kde mame rovnake hodnoty a pohlad na tak zasadne veci.Rokmi bude menej a menej ochotny o tom co len diskutovat,nieto to riesit.Ja na tvojom mieste by som sa rozisla a nevratila.Alkohol NIE.

anonym_5fcc9e
4. nov 2025
@anna777115

Bože ĺudia, kedy už konečne pochopite, že alkohol je neakceptivateĺny. Je to normálna regulerna droga. Alkohol je návyková latka, ktorá v organizme sposobuje tažké postihy organov a celeho nervoveho systemu počnuc centralnym (mozgom).Alkohol zabija, zapričinuje negativne socialne prostredie. Je málo tragedii, na dennej báze, ktoré spósobil alkohol? A aj jedno alkoholicke pivo denne je problem a prave preto, lebo je to denne. Hlavne ženy si neuvedomuju že velmi ĺahko spadnu do zavyslosti. U zien sa alkohol oveĺa horšie metabolizuje, ako u mužov. Prave preto su castejšie vážne poškodenia pečene až cirhozy prave u žien. To je naozaj, taký problem žiť s "čistou hlavou a mysĺou".....?

@anna777115
Suhlasim, vytrhat vsetky vinohrady a zavriet vsetkych vinohradnikov, a porozbijat vsetok alkohol a zaviest prohibiciu.

anonym_597d5b
4. nov 2025

@anonym_autor môj ex sa prepil na smrť za 15 rokov. Začínalo to pohárikom becherovky na barovom pulte po práci... Stres v práci, veľa cigariet, pohárik na stres, uvoľnenie.. vtedy som mu hovorila, že zle skončí, už sme boli pred rozvodom a mali dieťa. O osem rokov moje dieťa zistilo, že otec pije.. To ti nechcem ani písať, koľko sa z toho spamatavalo a čím sme si prešli. Vtedy malo 10 a viac rozumu ako jeho otec s titulom pred menom a za menom. Skonštatovalo, že keď bude tato takto pokračovať , vyhodia ho z jeho skvelej práce.. v tom čase riaditeľ zahraničnej pobočky na SK. A skončí ako miestny asociálny alkač ktorého stretávalo cestou zo školy.. Ja som mu to pretlmočila, smial sa, že nieee.. Prognózy sa naplnili o 5 rokov. Vyhodili ho z práce, ochorel, do dvoch rokov bol koniec. Ja by som nechcela chlapa čo sa nevie inak zabávať, iba ísť chlastat v sobotu, alebo v piatok večer. Veď ten má už mozog prepity. Vieš čo bude nasledovať neskôr? Bude ožratý častejšie, potom ti občas ogrcia gauč, alebo sa poští.. vyhodia ho z práce.. skončí ako troška a ty s ním zabiješ kopec rokov. Ty si tiež čudná, keď sa To zdá ožratý chlap roztomilý.

anna777115
4. nov 2025
@anonym_5fcc9e

@anna777115
Suhlasim, vytrhat vsetky vinohrady a zavriet vsetkych vinohradnikov, a porozbijat vsetok alkohol a zaviest prohibiciu.

@anonym_5fcc9e Ja, by som ti vedela vela toho napísať ohĺadne vinohradov a vinohradnikov. Som vydatá dotakejto rodiny. Mójho nebohého svokra, som v živote nevidela piť vodu. Víno pil s dvoj litrovky od smádu namiesto vody. Samozrejme nesmela chybať borovička, ktorá sa zapijala pivom. Víno a pivo nie je vraj pitie, to za alkohol ani nebrali.Švagor zomrel ako 40-ročny na rakovinu hrtana a svikor bol v kuse napitý spadol a kedže nechcel isť k lekarivi dostal plúcnu emboliu. Krásny život vinihradnikov, že?

domkakvet
4. nov 2025

@anonym_autor ja by som to netolerovala.

anna777115
4. nov 2025
@anonym_a886b1

@anonym_autor tu nejdes dva tabory, zeny co neznasaju alkohol a pitie, a druhe, ktorym toto vobec nepride cez. A obe skupiny maju pravdu, lebo ide len o to, ako to beries ty. OBA tabory dokazu nepekne prehanat. Zbytocne sa asi vobec vyjadrovat.. za mna socializacia dnes ak este nejaka je, je uspech. To ze ma kamaratov, je oblubeny a ma s kym ist von, kym ty reves doma do vankusa = to je problem, je na zvazenie kto z vas je divni. Mne sa zda napr v dnesnej dobe horsie ako opit sa s kamosmi problem to, ze uz socialne neziju ludia = lebo musia vsade chodit za rucicky s polovickami. A niekomu to pride roztomile a ze to tak ma byt :DDd

Mne prekazalo na takychto akciach jedine to na druhe rano, cize napr u ans som ja nenenechala chlapa lehnit v posteli cely den, proste mna figu zaujimalo ze mu je zle.. nech sa pozbiera, alebo kontroluje kolko toho vypije nabuduce. Inak som normalna vyrovnana zena, co si dokaze spravit svoj program a urcite sa netutkam s opitym chlapom o 2hej rano, ja totiz davno spim, a on spi na gauci.. kym sa rano neokupe, nehodi veci do pracky atd.

@anonym_a886b1 Keby si zazila nejaku tragediu ktorú sposobyl alkohol, tak by si inak rozpravala.Sú rodiny, kde alkohol zobral deťom oboch rodičov a nehovorim v čom musia ziť deti a príbuzní takichto alkoholikov. Bez alkoholu sa dá žiť, aj rodinne, aj spolocensky, nie je podmienkou dobrej zábavy , relaxu, ani intetarakcie s priatelmi, len na taketo nastavenie treba dozrieť.

simca06022011
Autor odpoveď zmazal