icon

Kedy sa pitie partnera stáva problémom?

4. nov 2025

Ahojte,
potrebovala by som poradiť, lebo stojím pred veľkou dilemou a zvažujem, ako ďalej. Už vyše roka mám priateľa (39 r., ja mám 32), ktorý je dobrosrdečný, láskavý, skvelý. Asi 6 mesiacov bývam u neho, a hoci zo začiatku bol dosť bordelár, vycvičila som ho :D a v domácnosti sa mi snaží pomáhať. Problém je, že viac-menej každý piatok/sobotu chodí s kamarátmi do svojej obľúbenej krčmy piť. Začnú večer o siedmej a domov sa vráti opitý o nejakej druhej-tretej. Vadí mi to, neznášam smrad cigariet a alkoholu, prekáža mi ako opitý funí a pletie sa mu jazyk. Jediným plusom je, že keď sa opije, je veľmi rozkošný a rozpráva mi, ako ma ľúbi, aký je šťastný, že ma má a pod. Proste vtedy z neho priam srší láska, nikdy nie je agresívny. V spoločnosti je takisto veľmi obľúbený, kamaráti majú z neho srandu, keď pije. Mne to však prekáža čoraz viac. Keď sa na druhý deň zobudí, väčšinou celý ďalší deň preleží v posteli. Už som mu niekoľkokrát povedala, že mi to pitie a neskoré príchody vadia. On mi na to povedal, že to berie ako zábavu s kamarátmi a že to vnímam prehnane a maľujem si najhoršie možné scenáre (je pravda, že sa bojím, že v budúcnosti sa to pitie ešte zhorší a bude kvôli tomu mať zdravotné problémy). Povedal mi, že by chcel, aby som do spoločnosti chodila občas s ním, dal by si 2-3 pivá a šli by sme domov. Kvôli MNE by vraj šiel skôr domov... Ale prečo nejde domov skôr, keď tam nie som? Lebo mu je s kamarátmi dobre. A ja potom nemôžem spať a plačem doma do vankúša. Preháňam to? Kedy sa pitie považuje za problém, a kedy je to OK? Naozaj musím plánovať vopred na každý víkend nejaký výlet, len aby som mu zabránila ísť sa v piatok strieskať? Nechcem byť policajtka, ktorá ho komanduje, ale vyčerpáva ma strach, že sa niečo stane, že sa z priateľa stane alkoholik a ja sa budem do konca života trápiť. A možno fakt preháňam, lebo chodí normálne do práce, je to slušný človek, ktorý mi v mnohých ohľadoch rozumie a správa sa ku mne lepšie ako ktokoľvek iný. Čo mám robiť? Mám sa s tým zmieriť? Som precitlivelá?

danica2711
Autor odpoveď zmazal
anonym_00e72d
4. nov 2025

@anonym_autor je velmi dolezite aby si hlavne vedela s pokojom brat samu seba. "Som precitlivela?".... aj keby si bola, no a co? Ved je to ludske. Mame sa snazit byt necitlivi , lahostajni, kruti? Kazdy ma nejake vlastnosti.

Nie si jeho mama, partnera nemas cvicit ani planovat program na piatok len aby sa neopil.
Mohol by sa bavit s kamaratmi aj bez toho aby pil?
Spytala si sa ho?
Normalne ho nechaj byt dospelym.
Ak sa kazdy piatok potrebuje opit, nech teda potom spi u kamarata napriklad.

Ty nastav tvoje hranice.
Ked je triezvy ,otvorene mu povedz coho sa bojis a ako sa citis.
Ked prekracuje nejaku hranicu, ked je opity castejsie, ako je prijemne, povedz mu, ze je to pre teba prilis. Mozno to jemu nevadi, ale tebe hej.

Ak nie je ochotny zmenit to, ak to nevie obmedzit, ze napriklad sa opit iba raz za mesiac,
tak je to zavislost.

Mozes a mas pravo odist a povedat, ze budete pokracovat vo vztahu, ked bude
na svojej zavislosti aktivne pracovat a liecit sa.

sense
4. nov 2025

Pre mňa by to bol problém a nie nie je to rozkošné, keď sa chlap musí opiť aby ti povedal že si pre neho tá naj....
Som z rodiny kde bol alkoholik , takže by som zišla z kratsej cesty a zmierila sa s tým že tento chlap bol chyba
A teda nemusíš mať strach že sa z neho stane alkoholik, lebo on ním už je.

januska12323
4. nov 2025

Keď ti to tak vadí prečo mu tie výjazdy toleruješ?

autor
4. nov 2025
@bomba36

Nemáš kde bývať, tak si chceš nahovoriť že je to vlastne ok? Len si nerobte deti, že ty si chceš posrať život, ok, ale neprivádzaj do toho prostredia nikoho ďalšieho.

@bomba36 Nie je to o tom, že by som nemala kam ísť. Mám vlastný byt, ktorý som si kúpila po rozvode s prvým mužom. Tu ide o to, že túžim po vzťahu na celý život a keď už nejaký budujem, je mi ľúto ho ukončiť a začať niekde odznova, alebo zostať sama.

anonym_5a95b2
4. nov 2025

Pekná budúcnosť ťa s ním čaká, len sa ho drž nech neničí život ďalšej žene.

Budeš každý víkend do noci čakať kedy sa vráti, tŕpnuť či ho v noci nezrazí auto na ceste, alebo neskončí zamrznutý v priekope alebo zadusený zvratkami, prípadne pripitý kamoš ho vezme autom domov a havarujú. Zároveň si ničí mozog a bude už len blbší a blbší.
Ak budú prípadné deti tak budeš schovávať ocka aby ho nevideli v takom stave.

autor
4. nov 2025
@anonym_5a95b2

Pekná budúcnosť ťa s ním čaká, len sa ho drž nech neničí život ďalšej žene.

Budeš každý víkend do noci čakať kedy sa vráti, tŕpnuť či ho v noci nezrazí auto na ceste, alebo neskončí zamrznutý v priekope alebo zadusený zvratkami, prípadne pripitý kamoš ho vezme autom domov a havarujú. Zároveň si ničí mozog a bude už len blbší a blbší.
Ak budú prípadné deti tak budeš schovávať ocka aby ho nevideli v takom stave.

@anonym_5a95b2 Presne toho sa bojím a on mi vraví, že len maľujem najčiernejšie scenáre, ktoré sa vôbec nemusia stať. Vraj keby sme mali deti, tak by nechodil toľko piť. Ale bola by som sprostá, keby som riskovala.

anonym_8a00ac
4. nov 2025
@anonym_autor

A nie je alkoholik človek, ktorý pije každý deň? Lebo on nepije, keď ide na druhý deň do práce. A keď nie je ku mne agresívny ani zlý, tak mám pocit, že reagujem prehnane. Každý chlap potrebuje vypnúť sem-tam... Ja ho veľmi ľúbim a nechcem, aby sa mu niečo stalo. Mám pocit, že jeden druhému máme čo dať... Ja mu môžem ukázať, ako môže zdravšie žiť a postarať sa o neho, on ma zase naučí, ako byť spoločenskejšia, lebo som dosť uzavretý typ a neviem sa baviť s ľuďmi.

@anonym_autor keby si dal doma jedno/dve piva na odreagovanie, to by sa nejak pochopit dalo. Pokial ale normalne funguje a maximalne tak po nom zaspi. Moj muz mal take obdobie, nikdy to neprehnal, ze by bol opity, dal si max. 2 plechovky, aj to len v piatok, alebo sobotu, v nedelu nie, kedze v pon. siel do prace. Ale prestal uz pit aj toto. Lebo si uvedomil, ze je to len zvyk, strata casu, poti sa z toho,.. sekol s pivom uplne.
Toto, co opisujes ty, je dost vazny problem s takym clovekom by som ja teda neostala ani den navyse. Bude to len horsie a doplatis ty
A vraj keby ste nemali deti - no este ich nemate, nemate ani jeden z vas ani ponatia, co to obnasa mat dieta a ake je to narocne.

sova7
4. nov 2025
@anonym_autor

@bomba36 Nie je to o tom, že by som nemala kam ísť. Mám vlastný byt, ktorý som si kúpila po rozvode s prvým mužom. Tu ide o to, že túžim po vzťahu na celý život a keď už nejaký budujem, je mi ľúto ho ukončiť a začať niekde odznova, alebo zostať sama.

@anonym_autor ty asi nie si este vyrovnaná s rozvodom. Bohužiaľ nie vždy vydržia vzťahy celý život. Úplne chápem že začínať znova sa ti nechce keď si do toho vzťahu dala kopu energie a nechces byť zase sama ale všimla si si tu vetu? Keď už niečo budujem? Ty budujes. Nemali by ste dvaja? Chces vymeniť život v kľude vo svojom byte za život s alkoholikom čo sa zasekol v puberte lebo nechceš zit s pocitom že ti nevyšiel ďalší vzťah? To nie je tvoje zlyhanie to je život. Vzťahy sú veľmi často dočasne. Že nevyšli nehovori nič o tvojej hodnote ako človeka. Aj vzťah samej so sebou mozes pestovať. Bola som viac krát v situácii ako ty akurát sme spolu nebývali. Bolo ťažké si uvedomiť že moja snaha nestačila. Ale keď už mi to kradlo veľa energie a islo to na úkor môjho zdravia a pohody musela som si vybrať či ďalej niekam dávať energiu a dostat nazad štvrtinu s toho a neskôr sa zrútim alebo sa na to vykaslem a poriesim seba. Myslím že keby si spokojná a v pohode s tým ako to máš nepotrebuješ sa pýtať či je toto v poriadku sama asi cítiš že ti v tom nie je ok len dúfas že ti ludia povedia že všetko je v poriadku a ty s ním budeš môcť ďalej fungovať

mk22
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_5a95b2 Presne toho sa bojím a on mi vraví, že len maľujem najčiernejšie scenáre, ktoré sa vôbec nemusia stať. Vraj keby sme mali deti, tak by nechodil toľko piť. Ale bola by som sprostá, keby som riskovala.

@anonym_autor tvoj frajer ma už dosť rokov a môže tvrdiť čo chce, je ale takmer isté, že svoje zvyky nebude meniť kvôli nikomu, ani kvôli tebe, čiže krčmy sa nevzdá.

Hlavne never jeho sladkým rečiam a sľubom, ze ked prídu deti, bude piť menej. Ved ak to mysli vážne, už dávno to mohol urobiť a presvedčiť ťa o tom, že to vie zmeniť, stopnúť.
Naxo čakať na deti, ved nech ti to z lásky k tebe dokáže uz teraz.

anonym_5a95b2
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chlap ktorý sa nevie ovládať a nevie kedy má dosť je k ničomu

keď sa nevie ovládať v čase relatívnej pohody a pokoja, čo bude robiť v stresových situáciách, ak bude kríza v práci, bude nevyspatý kvôli uplakanému dieťaťu, málo sexu, viac zodpovednosti o rodinu tak jediné potešenie na ktoré bude čakať je rozbiť sa cez víkend s kamošmi a zabudnúť na starosti, ak vôbec vydrží do víkendu a nebude chcieť zabudnúť na problémy aj cez týždeň
ty mu to začneš vyčítať, tak prídu aj prvé facky, veď kamoši ho usmernia aby ukázal kde je tvoje miesto

sova7
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a keby ste mali deti tak ti povie že musí si ist vypiť lebo dieta reve celé dni a jemu to lezie na nervy. Vnimas čo hovorí? Ja nemám problem problém je tam vonku. On vôbec nemá pocit že to ako žije nie je ok len hlada vyhovorky inde. Problem je že to vadí tebe nie že žije ako pubertak a pije. Prestanem takto žiť keď ..... Tam si nájde xy dôvodov lebo on nehlada ako prestať ale ako takto žiť ďalej. Píšeš že takto funguje od puberty. Takže toto už sa bude meniť ťažko. Ma 39 si spomínala? Taký už keby bol ok ma dávno rodinu. Dúfam že neuvazujes o tom že s ním budeš mať dieťa! Toto je princip vydierania. Začne to Keby máme dieta zmením sa potom príde Keď bude väčšie a nebude v kuse revat nebudem už musiet sa ísť von sa ventilovať potom prídu iné problémy a tak dokola. Kým on necíti že má problém a hadze to na všetko možné a takto žiť mu vyhovuje zmena nenastane

kikush182329
4. nov 2025
@sova7

@kikush182329 prijateľné je nepiť vôbec. Alkohol je droga. Ani 2 , 3 piva večer nie sú ok. Je fuk či sa dorazi každý večer alebo sa celý týždeň teší na to ako sa dorazi cez víkend. Jeho život sa takto točí hlavne okolo alkoholu

@sova7 ja s tym nesuhlasim. Neviem ci som ja mimo alebo to uz na Slovensku mate az prilis pritiahnute na kratko. Naozaj nevidim problem v tom ak si niekto aj pravidelne vecer male množstvo da. Problem je ak si zrazu nemoze dat a co to s nim urobi. Reakcia mysle ak sa jej alkohol odoprie.

anna777115
4. nov 2025
@kikush182329

@sova7 ja s tym nesuhlasim. Neviem ci som ja mimo alebo to uz na Slovensku mate az prilis pritiahnute na kratko. Naozaj nevidim problem v tom ak si niekto aj pravidelne vecer male množstvo da. Problem je ak si zrazu nemoze dat a co to s nim urobi. Reakcia mysle ak sa jej alkohol odoprie.

@kikush182329 Ano, ty si mimo. Nezáleži na množstve, ale na pravidelnosti. Takto vznikaju alkoholici ešte rýchlejšie, keď to pravidelne každý deň. A druhý veĺký problem je ten, že autorke to prekáža.

sova7
4. nov 2025
@kikush182329

@kikush182329 alkohol je droga. Večer sa dá v pohode stráviť aj bez pitia

anonym_5fcc9e
4. nov 2025
@brontofuz

@alkoholik Záver
Aj keď sa tento človek cez týždeň alkoholu nedotkne, jeho správanie spĺňa viaceré kritériá škodlivého užívania alkoholu (alkoholizmus podľa Medzinárodnej klasifikácie chorôb má viacero štádií).
Podľa odborníkov v oblasti liečby závislostí je nárazové pitie do opitosti (binge drinking), ktoré je navyše pravidelné, považované za veľmi rizikové správanie, ktoré často prechádza do plne rozvinutej závislosti.
Ak by ste ho chceli označiť, presnejšími pojmami by mohli byť:
Škodlivé užívanie alkoholu
Rizikový pijan
Vysoko funkčný alkoholik (ak počas týždňa normálne funguje v práci a rodine)
V každom prípade ide o problém, ktorý si vyžaduje pozornosť a hrozí prechodom do chronickej, ťažkej závislosti.

@brontofuz
W.Churchill vypil podla neho kazdy den a cely zivot flasu whisky J.Walker a dozil sa 90 rokov.
Aj I.Kamrad miliardar majitel Ikei velky alkoholik dozil sa 91 rokov.
Podla mna vela uspesnych ludi su alkoholici len nechodia po krcmach.

anna777115
4. nov 2025
@anonym_5fcc9e

@brontofuz
W.Churchill vypil podla neho kazdy den a cely zivot flasu whisky J.Walker a dozil sa 90 rokov.

@anonym_5fcc9e Keď sa niekto rozhodne byť alkoholikom je jedno koĺko rokov sa dožije, ale problem sú ĺudia v jeho blizskosti, ktorí ho musia, tolerovať a trpieť, aj keď im samím alkohol prekáža.

anonym_5a95b2
4. nov 2025
@anonym_5fcc9e

@brontofuz

@anonym_5fcc9e bol som na pohrebe alkoholikovi ktorý zomrel vo veku 34 rokov a pritom do krčiem nechodil, pil doma a v práci

stále len sľuboval že prestane, na liečenie nešiel, ušiel aj z nemocnice, posledný deň kedy bol v práci ho odviezla sanitka keď odpadol a volali ma na zastupovanie, mal vtedy na starosti deti na tábore

sova7
4. nov 2025
@anonym_autor

2-3 pivá by mi nevadili a nezakazovala by som mu, aby s tým úplne prestal, keď mu to pomáha vypnúť. Keby šiel tak na 2-3 hodiny von sa vyventilovať a prišiel by normálne domov, bola by som úplne spokojná. Ja zase nesedím vkuse doma, keď ide na pivo, zbehnem do fitka. Ale tam som dve hodiny a nie dobre že nie celú noc. A on napríklad cvičiť so mnou nechce chodiť, tak ako s ním ja nechcem chodiť piť. Tieto rozdiely ma ničia.

@anonym_autor 1. Je veľký problém ak niekomu alkohol alebo iná droga pomaha vypnúť. 2. Porovnávať drogu a cvičenie je trochu mimo

anonym_04bec0
4. nov 2025

Neurobíš s tým nič, ako som neurobila ja..
Za kamarátov by aj dýchal a prídu situácie, keď pochopíš, že oni sú na prvom mieste.
Ťažko sa mení niečo zaužívané v 39 rokoch, je to potreba, ktorú si ospravedlňuje a potrebuje ten pocit slobody a nedospel mentálne, potrebuje sa spiť ako za mládí a tým chce zostať večne mladý.
Ja som s mojim chodila zo začiatku, dokázal 8 hodín sedieť a popíjať, bola to pre mňa šichta vyčerpávajúca a vzdala som to.
Pár rokov som to akceptovala, ale sa mi časom zhnusil, čím viac som prosila, aby neprišiel pod obraz, tým to bolo horšie.
Keď som sa ho znažila odrezať a vymyslela niečo na víkend, tak ďalší vikend to musel dohnať, prišli víkendové brigády u kamoša, oslavy, chata, ryby, hríby, sústredenie atď čím dlhšie sme boli spolu, tým sa opijáše predlžovali a nepomohla som si.
Je to určite psychická závislosť, ktorú si závislák neprizná, raz za mesiac je to akceptovsteľné, ale každý vikend za mňa nie a na zmenu čakať je strata času

mane01
4. nov 2025

@anonym_autor ako, keby mal 25 tak beriem, ale 39 je už na takéto trávenie času dosť starý.. ti jeho kamosi nemajú rodinu? Lebo chápem, že niektorí chlapi keď sú sami, nevedia nejak dospieť, ale keď už ma teba, mal by takéto akcie obmedziť. Skúšala si ísť s ním? Či to naozaj bude o dvoch pivách a domov? Ako… môj muž si zvykol na začiatku nášho vzťahu každý večer otvoriť pivo, dve. Vtedy mi to nejako nevadilo. Dnes si dá pivo, dve raz za týždeň, možno za dva. Už si ani neviem predstaviť, že by mal toľko piť. On ale nikdy nebol opitý, len proste bolo to každý večer… teraz mi to príde strašne vela. My sme inak spolu začali športovať a on zistil, že to pivo mu veľmi nepomáha…

anonym_5fcc9e
4. nov 2025
@anonym_5a95b2

@anonym_5fcc9e bol som na pohrebe alkoholikovi ktorý zomrel vo veku 34 rokov a pritom do krčiem nechodil, pil doma a v práci

stále len sľuboval že prestane, na liečenie nešiel, ušiel aj z nemocnice, posledný deň kedy bol v práci ho odviezla sanitka keď odpadol a volali ma na zastupovanie, mal vtedy na starosti deti na tábore

@anonym_5a95b2
Vo vela krajinach je dovolene pit jedno dve piva za volantom (USA, Anglicko, Australia atd) tak sa odrelaksujes po zlom dni v robote cez tyzden, na Slovensku sa potom opijaju cez weekend .
a maju ovela vyssiu umrtnost na cestach.

marca12
4. nov 2025
@anonym_autor

A nie je alkoholik človek, ktorý pije každý deň? Lebo on nepije, keď ide na druhý deň do práce. A keď nie je ku mne agresívny ani zlý, tak mám pocit, že reagujem prehnane. Každý chlap potrebuje vypnúť sem-tam... Ja ho veľmi ľúbim a nechcem, aby sa mu niečo stalo. Mám pocit, že jeden druhému máme čo dať... Ja mu môžem ukázať, ako môže zdravšie žiť a postarať sa o neho, on ma zase naučí, ako byť spoločenskejšia, lebo som dosť uzavretý typ a neviem sa baviť s ľuďmi.

@anonym_autor Tu nie je podstatne,ci je alkoholik. Ale to,ze ma iny zivotny styl ako ty. A nedokazes to akceptovat,places doma. Ja toto tiez netolerujem a vzdy som si hladala muza,ktory neholduje krcmam a kamaratom. Obzvlast vo veku tvojho priatela je smiesne vysedavat v krcme,ked sa moze venovat rodine. Dnes uz zeny chcu od chlapa trochu viac ako volaledy.

anonym_9eb880
4. nov 2025
kikush182329
4. nov 2025
@sova7

@kikush182329 alkohol je droga. Večer sa dá v pohode stráviť aj bez pitia

@anna777115 ale ved ja nepisem, ze to ma autorka prehliadat. Uplne chapem, prečo jej to vadi.
@sova7 a teda otazka na vas obe. Ak niekto kazdy je rumove pralinky, tiez je alkoholik?

anonym_a886b1
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ho nechaj a neries viac... inak takto lamentovala nad kazdym chlapom co zbehol s kamosmi von aj moja sesternica, do dnesneho dna stara dievka a ti chlapi maju rodiny a spokojne si funguju :D Tym som samozrejme nechcela naznacit, ze tak mas dopadnut, len upozornit, ze prehananie v tomto a predpovedanie buducnosti na zaklade toho, ze slobodny clovek sa ide proste opit ako za mlada v piatok je prehnane. Pre niekoho ano, pre ineho nie. TU zbytocne budes hladat vysvetlenia v diskusiach ci pri niecom vypina, ci to potrebuje- nepotrebuje, ci je alkoholik. Lebo sediet v bare a pit mineralku je maximalne divne, proste ide sa von a ide sa pit a to je fakt. Neznamena to ze ked ma muz rodinu, tiez sa chodi opijat a keby aj sem tam isiel, tak co? :DD co ma sediet s kamosmi nad lateckom a fnukat nad tazkym zivotom? no to uz by len bolo pritazlive 🙂 Tu ide o to, ako sa uz pise v inych prispevkoch, ze vy mate iny zivotny styl, ty pojdes si cvicit a povazujes to asi za vrchol spolocenskej aktivity, on sa ide socializovat s kamosmi. jemu nerobi problem ist samemu, ty sa doma nervujes. Proste par, kde jeden bude chodit von a druhy sa doma zozierat, lebo ocakava, ze ten druhy bude pri nom sediet a drzat ho za rucku ked zaspava kazdy vecer.. su aj taki muzi, urcite ano a su aj ini.. bud sa prisposobis a budes si zit inak spokojne, alebo sa budes nervovat. Ja vidim vacsi problem tu ako, ze mali by ste rodinu a on by si dajme tomu raz za mesiac zmizol na takyto vecer (popravde je uplne jedno ci niekto pride o 22hej alebo 2hej rano...) = ten ze ty by si sa doma zozierala a nebrala by si to ako kopa zien co toto maju doma = dnes ide on, o tyzden idem ja, odreaguje sa = je to v pohode... a podla mna je jedno co by robil, ak by na den odisiel na turistiku s partiou bez teba aj tak by bol podla mna problem, na druhy den by napr lezal so svalovicou... a vlastne, co je vacsi problem? to ze nie ste spolu, alebo to ze pije? ak by sa zabaval do 2hej rano a nepil by, tak by to bol mensi problem?

anna777115
4. nov 2025

Bože ĺudia, kedy už konečne pochopite, že alkohol je neakceptivateĺny. Je to normálna regulerna droga. Alkohol je návyková latka, ktorá v organizme sposobuje tažké postihy organov a celeho nervoveho systemu počnuc centralnym (mozgom).Alkohol zabija, zapričinuje negativne socialne prostredie. Je málo tragedii, na dennej báze, ktoré spósobil alkohol? A aj jedno alkoholicke pivo denne je problem a prave preto, lebo je to denne. Hlavne ženy si neuvedomuju že velmi ĺahko spadnu do zavyslosti. U zien sa alkohol oveĺa horšie metabolizuje, ako u mužov. Prave preto su castejšie vážne poškodenia pečene až cirhozy prave u žien. To je naozaj, taký problem žiť s "čistou hlavou a mysĺou".....?

anna777115
4. nov 2025
@kikush182329

@anna777115 ale ved ja nepisem, ze to ma autorka prehliadat. Uplne chapem, prečo jej to vadi.
@sova7 a teda otazka na vas obe. Ak niekto kazdy je rumove pralinky, tiez je alkoholik?

@kikush182329 Prosim ťa toto je uplne odveci porovnavat čo sa tyka mnižstva alkoholu. Ale pre alkoholika možu byť problém aj rumové pralinky, lebo su spúšťačom chuti na alkohol. Takže odpoveď je áno, aj rumove pralinky mozu byť problemom.

anonym_940bb8
4. nov 2025
@kikush182329

@kikush182329
Presne dakdo kdo sa trasie ked nema dennu davku drogy- cokolady, cez weekend vypeka, vyzera ako autobus sposobi si cukrovku a pise tu o zavislosti.

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_5fcc9e

@brontofuz

@anonym_5fcc9e ano boli to alkoholici alebo drogovo závislí