icon

Kedy si povedať dosť a odísť od manžela?

slaavkaa
26. jún 2013

..som mladá, len niečo vyše roka vydatá žena a mám krásnu dcérku.. no rúca sa mi manželstvo.. kedy si už treba povedať dosť a treba odísť od manžela? vie mi niektorá z Vás poradiť? pomôcť? alebo máte skúsenosti s niečím podobným? stále sa snažím ísť ďalej, ale už nevládzem.. no nemám nejaké možnosti kam s dcérou odísť..

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@natalyaas a vlastne beriem späť.. nezujíma ma to..

veron_dorusincova
27. jún 2013

Vies co? On nie je magor, to ty si hlúpa. Prepac, ale zatial co tu pýtaš rady, by si mala začať balit seba a dieťa a odísť. Trebárs aj do 3 izb. bytu s rodičmi. Lepsie ako s nasilnikom "vo vile".
Ak je to pravda co píšeš, uvedomujes si, ze ohrozujes seba a hlavne dcéru? Stoji to za to? Odpovedz si na tieto otázky a potom konaj podla vlastného vedomia a svedomia. Ak budes psychicky ty na tom zle, zbytočne ten stres prenesies na dcéru a čím bude staršia, tym viac bude vnímať hádky a bitku (zo strany tvojho muža).
Reči typu - "On sa nezmení!" sú zbytočne a verit tomu je naivne. Želám veľa šťastia a správne rozhodnutie.

panarka
27. jún 2013

@slaavkaa nezaoberaj sa takymito ludmi ako je natalyaas, to su pozieraci casu, ktori su strasne mudri a necitlivi. nech si veri comu chce a ignoruj ju a setri si energiu na potrebne veci 🙂 som toho nazoru ako kocky ktore pisu ze treba odist. netreba sa mu vyhrazat rozvodom lebo to ho podla mna ete viac vytoci. najdi si na internete stranku pre tyrane zeny, zavolaj tam a porad sa ako mas postupovat. maju urcite vela skusenosti i ohladne rodinneho prava lebo aby sa nestalo ze odides a on zavola na policiu ze si utiekla a zobrala si malu lebo narok na dieta mate rovnaky ako manzelia. prv sa tam porad a potom konaj ale hlavne to neoddaluj, nema vyznam zotrvavat v takomto vztahu. vela krat taketo veci v rodine koncia tragicky. si urcite skvela mamina, zena, ktora sa snazi este aj studovat vysoku skolu takze hlavu hore, blbec nech odide z tvojho zivota a uvidis ze i ked zaciatky budu tazke ale ty to zvladnes a potom si povies ze ako dobre si spravila pre seba i dcerku 😉

panarka
27. jún 2013

@veron_dorusincova suhlasim s tebou ze musi konat a zamysliet sa nad sebou ale napisat ze je hlupa tak to trocha prehanas. nie vsetci su silne povahy a vedia si to hned zariadit, musis brat do uvahy ako sa musi bat . ono to nie je len tak zobrat malu a ist. myslis ze nepride k nim domov a nebude tam robit bordel? myslis ze si ju niekde nepocka a nestlcie ju aj na verejnosti? takym ludom ako je on to je asi jedno. mozno je to hnusne ale i to je cesta, pockat kym zas bude nasilny a zavolat policiu a podat trestne oznamenie, alebo utekat susedom a hned povedat co sa deje, pre pripad ze by bol sud a mala by o to lahsie dokazovanie. nakolko urcite on nic neprizna a cela jeho rodina bude spinu hadzat na nu.

veron_dorusincova
27. jún 2013

@panarka Myslim, ze výraz "hlúpa" v tomto kontexte sa da vnímať aj inak, ako urážka. Ale ak som zakladatelku urazila, uz vopred sa ospravedlňujem. Myslim, ze po tom všetkom by mi bolo jedno, kto na mna hadže spinu. A neviem, ci to pisala - jeho rodina je na jej strane? Lebo čím viac ľudí, tym väčšia pomoc. Ja proste len neviem pochopiť, ze co vlastne zakladatelka témy očakáva. Lebo aby sa zobrala s dieťaťom prec, jej poradí asi každá. Tym, ze tu bude sediet si nepomôže a pochybujem, ze jej v tomto prípade stačí počuť slovo utechy. A kedže rada - "Odíď!" je zbytočná, alebo prehnana, tak neviem, co ďalej by som poradila.

panarka
27. jún 2013

@veron_dorusincova jasne ja tomu chapem, len zavisi aj do akej miery je on magor aco moze urobit hned bez rozmyslu a nad cim musi aj popremyslat aby este viac neohrozila seba a male.

veron_dorusincova
27. jún 2013

@panarka jasne, rozumiem..snáď jej to dobre dopadne a on az taky magor nie je (aj ked by som ho počastovala aj inými vyrazmi) a nebude jej robit problémy, ak náhodou odíde..

mimka11111
27. jún 2013

@slaavkaa mňa by len velmi zaujímalo, kôli čomu si si vôbec takého muža vzala?..pretože podla tvojho písanie, toto jeho správanie zjavne trvá dlho....a to len tak, z jedného dňa na druhý začal byť agresívny?.....stačil by jediný fyzický útok od muža na mňa, adios 😠 ......nie som vec, s ktorou si môže robiť, čo chce 😖

cecil36
27. jún 2013

@slaavkaa kedze si to nestopla pri prvej facke a nedala tym najavo, ze prekrocil hranice a je koniec, tak jeho utoky sa budu stupnovat.

given
27. jún 2013

Ak sa rozhodnes odist, tu ti pomozu okrem ineho aj s ubytovanim http://www.centrumslniecko.sk/sk/kontakty .
Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne a dobre to dopadne.

bama79
27. jún 2013

@slaavkaa , muz nema pravo Ti dat facku, nech by si mu povedala cokolvek. O vsetkom ostatnom to plati tiez. Akurat tak hodit tanier od zlosti na zem dokazem pochopit, to som uz aj ja spravila 😅.
Tak, ako tu uz niekolkokrat zaznelo, odid. Neviem, ako daleko mas rodicov, ale myslim, ze keby si im popisala situaciu, tak na par dni by si isto mohla u nich ostat, aj ked len v malom 3i byte. Potom nakontaktovat nejake tie krizove centra a postupovat podla ich rad.
Drzim Ti palce. A na otazku, kedy si povedat dost, tak po prvom utoku upozornit a ak by sa opakoval, tak vtedy si povedat dost.
A este na margo Tvojich svokrovcov, ako sa spravali, myslim si, ze svokor bude podobny tyran a svokra sa Ta preto nezastala, ale len nesmelo zahlasila, ze uz stacilo 😖

jumama
27. jún 2013

Ja poviem len jednu vec: ak je tvoj muz aky je, nezmeni sa. Skor sa vsetko vystupnuje k horsiemu. Pocitkaj si o tyranych zenach, nie tu na koniku, tu sa najdu vzdy taki, co ti uveria aj taki, co neuveria, ale konkretnu pomoc na koniku necakaj. Hladaj stranky krizovych centier... tam najdes charakteristiku tyranej zeny aj co to o tom, preco nevie od svojho muza odist. Rozhodnutie musis urobit ty sama v sebe, nik iny ta nenastartuje, lebo nik iny nie je zodpovedny za toj zivot a tvojej dcerky. A nik iny ako ty nedokaze posudit, ci dat este poslednu ultimativnu sancu na zlepsenie vztahu alebo nie. Vedia toji rodicia a brat, ze ta muz bije a pluje na teba? Nerozmyslaj nad tym, ze su v trojizbovom byte, ale ci mas v nich doveru... Potrebujes ich oporu, mozno spolu by ste cestu nasli.... Lebo odist, je len zaciatok... Nasilnik bude vytoceny este viac a kym sa veci dostanu do normalu, este vela vody Dunajom utecie. Do normalu myslim napr. take veci, ze sa rozvediete, budete zit osve, dohodnete si ako sa budete striedavo o dieta starat, dohodnete si ako ti bude na vyzivne prispievat a pod.

sorciera24
27. jún 2013

@slaavkaa nechapem, ako niekto moze zit s niekym takym, facku by som od muza dostala len raz a uz by ma nevidel.....nechapem, co to mate za muzov, moj za 11 rokov ruku na mna ani len nezdvihol........a nasilnika nezmenis, vlastne nikoho nezmenis........ty vies, aky je a aj tak si snim? preco????

sissy27
27. jún 2013

@slaavkaa udrel, napľul do tváre? a čo čakáš, kým ti zlomí nos alebo sa ti doslova vys...e na hlavu? ďalej ani nečítam... buď ti to tak vyhovuje a potom sa nesťažuj, alebo ak sa ti to nepáči, tak od neho odíď aj s dcérou...a nehovor, že sa nedá, nie je kam, lebo ak sa chce, tak sa spôsob nájde... on sa nezmení... možno by mu pomohla terapia u odborníka, ale to by musel chcieť v prvom rade on...

lalinko2010
27. jún 2013

@slaavkaa ahoj a ty si sa vydala za toho chlapa? rok ste manželia? predtým to nerobil? alebo čo si sa bála že zostaneš sama? že nikto ťa nebude chcieť? zavesiť si chlapa na krk, čo ma bije, pľuje a podobne?
čím ďalej tým viac tém, že žen aje nešťastná v manželstve, je vydatá rok-dva-tri- keď ste spolu chodili tak čo bol anjelom na zemi alebo čo?????
prečo necháš so sebou zametať ako s handrou? ako ťa môže udrieť chlap ja nechápem, šak ak niekto na mňa zdvihne ruku, tak reflex je, že aj moja ruka letí, či trfím je otázne, ale nedám sa otĺkať, pre boha!!!!!!

jumama
27. jún 2013

A este raz by som to zdoraznila: 1. zdover sa tvojim rodicom. 2. Obrat sa o pomoc v krizovom centre... Mne velmi blizka osoba bola na tom podobne ako ty a tieto dve veci velmi pomohli. Ze sa zdoverila doma a tam si povedali: nie my ta nedame! A v krizovom centre jej zase stacili dve stretnutia s psychologickou na to, aby si zbalila veci a odisla. K rodicom... Je to zaciatok a potom sa uz cesta najde ako dalej.

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@mimka11111 no.. nie z jedného dňa na druhý, začalo to postupne a, ale pred svadbou taký nebol.. v podtste, keď sa zamyslím, tak bol, tiež už vtedy jeden mobil hodil zo zlosti o zem a rozbil ho, ale viac nič, nemyslela som, že to až sem dojde, vôbec mi to nepripadalo byť také nebezpečné.. a tiež si uvdomujem, že pri prvom náznaku fyzického násilia som sa mala spakovať a odísť, nech si uvedomí.. teraz je to už omnoho ťažšie s dcérkou,.. lenže on to vtedy vždy ľutovala a ja som mu odpustila..

mimka11111
27. jún 2013

@slaavkaa smiem vedieť,ako dlho ste pred svadbou spolu chodili?

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@sissy27 ja viem, viem , že sa stále niekam odísť dá.. nechcem sa len sťažovať, ja som chcela vedieť, či to juž niektorá zažila, či je možnosť cesty späť v zmysle zlepšenia, záchrany takého manželstva - možno aj zmeny toho partnera, ale asi naozaj niekoho len tak nezmením.. a potrebovala na vec počuť aj názor iných ľudí, keď to prežívaš s človekom, ktorému si donedávna najviac dôverovala a milovala ho, tak nieže sa Ti ťažko odchádza, ani sa i nechce veriť, že je to vôbec pravda a mám sklon ho stále ospravedlňovať.. toľko krát sme už začali odznova, no nejde to.. musím si to uvedomiť..

mimka11111
27. jún 2013

@slaavkaa na nápravu manželstva nestačí,aby si len ty chcela....musí chcieť aj on, ináč to nepôjde

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@lalinko2010 no, presne tak.. znie to neuveriteľne, ale bol ako anjel.. skutočne.. doteraz si to o ňom mnohí myslia, on na také správanie totiž ani nevyzerá.. človek by si pomyslel, že aký dobrý chlap je to.. určite som sa nevydala pre to, že by som mala zostať sama... znie to hlúpo, ale brali sme sa len z čistej lásky.. ktorá je teraz neviem kde.. snáď sa mladá žena v 22 rokoch nevydá zo strachu, že zostane na ocot.. možno tak o desať rokov neskôr možno.. a čo sa týka vrátenia úderu, ...toľkokrát som mala chuť vylepiť mu facku , ale neurobila som to,.. pripadalo mi to príliš ponižujúce, (alebo len zapracoval môj pud sebazáchovy? neviem..) len raz som to urobila, - to ani facka nebola - to ho nemohlo ani len uštipnúť.. tak mi to vrátil tojnásobne. nevie zniesť ani len to, čo robí iným on sám.. potrebovala som sem dať túto diskusiu, asi aby sa mi otvorili oči...

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@jumama ďakujem! vyskúšam!

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@mimka11111 rok a osem mesiacov.. poznali sme sa o nejaké dva roky dlhšie..

lalinko2010
27. jún 2013

@slaavkaa uf, - len raz som to urobila, - to ani facka nebola - to ho nemohlo ani len uštipnúť.. tak mi to vrátil tojnásobne - tak toto ma dostalo!!!! trojnásobne????? volám policajtov, za fyzický útok!!!!! ste rovnocenný partneri, nie si jeho služka, otrok, si jeho manželka, matka dieťaťa.
V živote ho nezmeníš, ty si pri prvom útoku mala odísť a nie zostať.
Neporadím ti, lebo jediná rada, je že musíš preč! ale na to musíš nabrať silu v sebe, zbaliť dcéru a odísť!

mimka11111
27. jún 2013

@slaavkaa fuuuu, mne sa to zdá primálo na to, aby si toho človeka dostatočne spoznala "v každej situácii"....a je iné, ked sa s niekým stretávam 2x do týždňa, iné je, ked s niekým žijem každý deň

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@mimka11111 no, to som zistila..

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@lalinko2010 políciu som nevolala, ak som mala v úmysle zostať jeho manželkou a zachrániť ešte tento vzťah.. on pracuje ako policajt, hoci nie na oddelení, z ktorého by prišli , keby som volala, ale v jednej budove... viem, že to by bolo pre neho najväčšie poníženie.. a to som urobiť nechcela.. možno som hlúpa.. prežila som tie tri facky, prehltla jednu z najhorkejších slín v živote , potlačila slzy a v pokoji si dojedla obed... a potom som ho ešte zavolala, nech ide so mnou a dcérkou na jej prvé očkovanie, aby videl, že mu dokážem odpustiť, nech sa proste znormalizuje a uvedomí, že hnevať sa neoplatí... on by nikdy takúto horkú slinu neprežrel..

buci
27. jún 2013

Je pravda že som neprečítala všetko príspevky a odpovede, takže odpoved na otazku je možno už niekde vyššie - Pýtam sa - aký máš vzťah so svojimi rodičmi? Ak dobrý - tak prvé čo by som urobila - odídem za rodičmi, porozprávam sa s nimi. Rodičia sú tí najbližší pre teba momentalne. A radšej u nich v byte ako u manžela tyrana. Manžel ktorý ťa udrie, nie je normálny človek. Určite ho lubis aj cez tie svinstvá (prepáč za výraz) čo ti vykonal, no je to všetko ponižujúce a bolestive. Odíd od neho. alebo - skúšala si sa s ním porozprávať o jeho správani? prečo to robí?? Rýchlo to vyrieš, lepšie to podľa mna nebude. Takíto ľudia sa nemenia! Držím Ti palce!!!

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@lalinko2010 veru, nechala som to zájisť príliš ďaleko... mala som to stopnúť..

samantha342
27. jún 2013

@slaavkaa viem ako sa citis mam doma nieco podobne len s vynimkou ze na mna nepluje a nebije ma par krat sme sa aj pobili to je pravda ale teraz uz si to nedovoli....ale nervak je presne ako tvoj nikdy som mu neni dost dobra zdrbe ma za kazdu malickost tolko krat uz som bola pripravena odist ale on ma vzdy prehovori a tvari sa milo.....je to tazke ale raz odist musim s takym clovekom sa zit neda