Kedy ste odtajnili nový vzťah po rozvode?
Baby,tie ktoré ste rozvedene, ak ste si našli nový vzťah,kedy ste to začali brať vážnejšie? Zaujíma ma ten moment,kkoľko času približne ubehlo od vtedy,čo ste sa s novýmpartnerom zoznamili,kedy to tak nejako medzi vami dvoma padlo,zže asi je to aj cit nielen sexuálne kamarátstvo a prípadne kedy ste do toho "zatiahli" vaše okolie?MMyslím svoje deti,pripadne ak partner nemá deti tak jeho kamarátov alebo rodičov?
@lucka011 neviem ci by to bolo pekne citanie 😅
Ja som sa raz nahodou dostala k clanku jednej pani historicky a za nic si neviem ten clanok dohladat, kde pisala o faktoch ako to na slovensku bolo. O tom co robievali zeny spolu ked bolo po vojnach malo muzov, o tom ako sa zabavali mladi a aj ked nedoslo k samotnemu pohl.aktu, tak to boli vsetko aktivity sexualne. Teoreticka debata o tom ci bola moja prastara mama pri sobasi panna...ja som si ista len sama sebou...mozem to tej starej mame verit, a dokonca to tak aj mohlo byt, ale to neznamena ze to je obraz doby. Tiez som mala naivnu predstavu o cistote ludi v niektorych dobach, ale to je len naivita povrchneho pohladu, kazda doba ma svoje zvratenosti a v kazdej ide vo velkej miere o sexualne uspokojovanie, da sa pred tym zatvarat oci, mojkat si to svoje, ale je to klamstvo.
@lucka011 ale o tych zvykoch suhlasim, mam velmi rada tu dobu a ked sa tam obcas-malokedy mozem pozriet tak mi je az clivo a zvlastne, ze naozaj, ako velmi sme sa dokazali vzdialit za tych par rokov 😕 ako vela sa zmenilo a ako je dnes vsetko inak...hlavne spatost s prirodou, okrem vsetkeho ostatneho, ale toto sa mi zda teraz velmi ine
@sissmiss veď však samozrejme, že nie len o tom ako sa kto "uspokojoval" po tej stránke, ale o všetkom možnom, čo bolo kedysi... Ja som nemala nikdy takú možnosť sa rozprávať so starými ľuďmi o niečom takomto ako bolo. Starý rodičia mi zomreli keď som bola ešte dieťa a babka keď som mala 20 a vtedy som mala iné starosti, užívať si život... 😉 🙂
@lucka011 našla som zaujímavú stránku o ľudových zvykoch, ak budeš mať čas, pozri: http://www.ludovakultura.sk/index.php?id=26
@evkakorcek
Ja ti neberem tvoje vnimanie, mne staci, to co vidim ja vo svete, vo svojom okoli a podla toho sa zariadujem. Som toho nazoru, ze je urcity zdravy postup a ked to potrebujes pocut, ano, podla mna je spravny, ale myslim si, ze si nepochopila jeho vyznam a dolezitost pre vztah na cely zivot. Dnes ten postup nie je dodrziavany, lebo nie je "in" a vysledok? Ludia sa sice beru po x rokoch spoluzitia, ale aj napriek tomu sa rozvadzaju a mohli sexovat od prveho dna... Sexualny zivot totiz odzrkadluje vnutorny zivot manzelstva... Ja by som sa v zivote nevyspala s muzom po troch mesiacoch chodenia... pre mna moje telo je vzacne a to vzacne chcem dat/davam niekomu, s kym som sa rozhodla prezit zvysok zivota... a tri mesiace aspon u mna na prijatie takehoto rozhodnutia nestacia. A ak si ma potrebuje niekto "vyskusat" .. tam su dvere... za nimi kopec modernych zien..moze skusat 😉
"s tým sa dávame dokopy bez ohľadu na jeho charakterové vlastnosti, výzor, rodinné zázemie, koníčky atď. "
- ved prave toto je tragedia... hlavne pre zeny.. ktore za to dostavaju po papuli od zivota...
Ja ti neberiem tvoj pohlad... ale je mi luto, ze vela zien ide smerom, o ktorom pises ... pretoze zena by mala byt vzacnou perlou... princeznou, ktora ma krasny zivot... v ktorom miluje a je milovana a stastna...a je smutne, ze mnohe zeny sa toho vzdavaju..
@mima4 Dobre ja ti nejdem vyvracať tvoj názor a tiež by si mala akceptovať ten môj. Každý máme iný pohlad na vec, aj čo sa týka životných skúseností, vlastného presvedčenia, vierovyznania........
A určite je aj medzi nami dosť veľký vekový rozdiel a preto sa naše názory vo všetkom tak rozchádzajú, ale budiš 😉
@evkakorcek kolko mas rokov?
no ja akceptujem tvoj nazor... a ani ti ho menit nemienim 😉 Ja som totiz toho nazoru, ze kazdy clovek si je strojcom svojho stastia 🙂
zamyslenie na sexualnu temu 😉
@paranoidna v prvom rade by som chcela podotknut,ze najvacsia chyba,ktoru moze zena urobit,vytvorit tzv.sexualne kamaratstvo.my sme vytvorene od prirody tak,ze najprv city,potom sex.v opacnom pripade klameme samy sebe a slapeme do toho isteho bahna,v ktorom sme boli.ja som sa zoznamila s partnerom este pred oficialnym rozvodom,ale proces sa uz zacal.nezatahovali sme do toho sex,nie preto,lebo by som bola svatica,ale preto,lebo kym este som nebola ista,ci to vsetko stoji za to,nebudem sama seba ponizovat tymto sposobom.so synom sa zoznamili mesiac predtym,ako sme zacali spolu zit.nehovorim,ze vsetko je ok,ako v rozpravke,ale snazime sa.inac to pride same.mne padlo,ze on chce spolocny zivot,ze zacal riesit otazku byvania.to bol ten moment-asi 2mes.po tom,ze sme sa zacali stretavat.nie sme nastrocne,ze by sme mali 20rokov na spoznavanie,u nas sa rozvijalo instinktivne.su znaky,ktore svedcia o tom,ci ten chlap stoji za to,aby si s nim zacala novy zivot.aj svadbu zacal riesit on,aj temu na babatko.od byvaleho som take veci nepocula.pozorovat treba toho chlapa pod lupou a tak sa rozhodnut-ved clovek predsa neurobi tu istu chybu dvakarat,ze? 😉 alebo aspon sa snazi.....
@moncsi1208 ide o to,že ja ani tento môj "kamoš" neplánujeme spolu žiť ani nič v tomto smere..na to sme obaja dosť egoisti...ale možno práve preto sme spolu toľko koľko sme,lebo nikto od toho nič nečaká...moje známosti pred ním mali čisto sex. rozmer a vyhovovalo mi to...toto ma trochu zaskočilo,lebo tu už sú aj city,nie je to len sex...ľúbim ho,on ľúbi mňa,sami pre seba v tom máme už jasno,že sa to posunulo niekam,kde to ani jeden z nás nečakal....ale ok je to fajn....ibaže sa stretávame u neho,u mňa sa nedá a skryvame sa pred jeho matkou,ktorá by to moc riešila a v konečnom dôsledku aj vyhovorila a následne má chcela vidieť,po čom teda ozaj netúžim...čiže taká patova situácia, ale kdesi v kútiku duše by ma potešilo,keby aspoň vedela o existencii niekoho, s kým sa jej syn 9 mes. Stretáva....skôr som bola zvedavá na ten moment,kedy sa to prelomilo=odtajnilo u iných a z akého popudu
@paranoidna no to my nieco pripomina..nenahovaras si nieco,co vlastne ani nieje?
Na koho popud sa skryvate? Dufam,ze nie pred jeho manzelkou 🙂
@anatalia77 nenahovaram...asi 5 mrs to bolo také kadejaké skôr sexuálne,potom to prelomil on,keď sme sa už chceli definitívne rozísť,odvtedy to nabralo také grády že si chybame aj po 2dňoch...neviem je to také kadejaké,ale tak hovorím, budúcnosť spoločná nehrozí,ale obaja nechávame veciam voľný priebeh a ani jeden sa ničomu nebráni.....ako píšem,je slobodný a žije s matkou,veľmi silný vzťah majú (žiaľ)
@paranoidna nuz neviem ako ti to napisat kulantne 🙂
Dievca zlate,on ma vztah!!nieje to manzelka,ci priatelka,ale MAMA.
A ty si milenka.
Je mi to luto. 😒
@anatalia77 a nemoze to byt tvoj ex?? 🙂 🙂
@effie81 😀 mame rovnake myslienky..
@anatalia77 😀 proste som sa musela opytat.Nedalo mi.😀
@paranoidna Takže problém je matka...no tak to bude tvrdý oriešok...podľa mňa záleží len na tvojom partnerovi, či je ochotný váš vzťah zverejniť...silno držím päste, nech to vyjde...u mňa to nehrozí...náš vzťah zostane navždy utajený...
@paranoidna este 3.augusta si pisala ze sa s nim asi rozides lebo sa bojis otehotnenia. A 9dni na to ste sa uz stihli aj rozist, aj je vas vztah pevny ako skala a chybali ste si tak ze ste bez seba nemohli vydrzat...hmmmm. A vztahy predtym boli pre teba viac o sexe a nie o cite. A kedy si sa rozviedla??? Alebo on?
@paranoidna no na tvojom mieste by som dieta do takehoto vztahu nezatahovala. 😒 naco? Buducnost spolu neplanujete a to, ze si spolu obcas uzijete potajomky tvoje dieta vediet nemusi. Ja by som teda o taky "vztah" nestala.
@emily76 presne tak. Ja osobne mam rada vztah zo vsetkym. Aj keby sme nebyvali spolu,tak sa normalne zist v meste,trebars aj nakupit,alebo doma spolu navarit,ci len tak pozriet film. Nie sa len pod ruskou noci mojkat a triast sa,ze nas niekto uvidi. A akonahle do izby preniknu luce slnka sa z Fiony stane zobr..dakujem neprosim.
@sissmiss to si nepochopila....bola som v strese,už mám antikoncepciu.....rozišli skoro akože,to bolo tak niekedy v máji...on je slobodný a ja 2 roky rozvedená
joj baby...mala som kamošku,rozvedenú.Mala známosť,slobodného chalaniska...tiež žil len s matkou,jedináčik.Ich "vzťah" fungoval asi tak,že sa stretávali u nej v garzonke,ked jej malý syn zaspal.A to on len zavolal,že príde,ona bola stále v haptáku,príde,nepríde...sex bol asi bohovský,kedže bola z neho celkom zmagorená.Ona bola presvedčená o tom,že ju má rád,lebo ved žena to vie vycítiť z jeho kecov a kadejakých podružných prejavov. No ale ked sa cez den stretli v meste,alebo sme niekde sedeli a on sa tam objavil,tak sa tvárili,že sa nepoznajú(aj my ostatní sme sa museli tak tváriť,aj ked sme vedeli všééétky detaily ich vzťahu)...ona ho ani pozdraviť nemohla,aj ked celú noc predtým pr€trtkali.Toto píšem len na margo synáčikov,ktorí žijú s maminkami...tam je ten vzťah väčšinou fakt chorý.
@emily76 dieťa do toho netaham jasné že nie....ja o vzťah nestojím ako taký klasický vôbec...teda nechcem mať žiadneho chlapa za zadkom 24-hod denne a už vôbec nie u seba doma,čiže mne to vyhovuje takto....len ako hovorím,doposiaľ som city neriešila,toto je prvé také že celkom úprimne,tak je to pre mňa námet na diskusiu
@anatalia77 veď tak fungujeme aj my,len určite nechceme spolu zit
@desore áno problém je matka,takže myslím že to bude utajené navždy....resp.kým to bude fungovat
@janinka007 to je v pohode,takto to funguje u čisto sex.vzťahov....aj také som mala....síce som sa v meste s dotycnym pozdravila,ak sme sa náhodou stretli,ale nič viac...načo? V takom sexovacom je všetko navyše zbytočne,ale to musia obaja tak cítiť a mať takto nastavene hranice....úplne pohode,mňa udivuje skôr to,že ta tvoja kamoska to prežívala
@paranoidna lenže ona s ním chcela normálne fungovať,aj dieťa s ním chcela.Aj on ju mal podla všetkého rád,len to vedomie,že by nejako ublížil mamičke mu bránilo sa zachovať ako chlap...
@paranoidna ved u nas to vyzeralo tak,ze sme sa stretavali,u nas to bolo tak trochu opacne,ako u vas.je jedna vec,ze lubite sa,druha vec je,kedy nastane ten moment,ze ste odhodlani odkryt vas vztah-ved nie ste teenageri,aby ste museli potajomky stretavat.to,ze ti nechyba bavit sa s matkou,chodievat na vizit,to preto,lebo si zila iny styl zivota-prepac,neviem to jasnejsie vysvetlit....ked sa to zmeni,tak aj ty tuzis po tom,aby si mohla vas vztah brat oficialne.ja jeho matku spoznala az cca.mesiac pred oficialnym rozvodom.to len preto,lebo ona potrebovala odviest niekam.... 😀 ale to vsetko je normalny jav,potrebujete cas a vzhladom na to,co ste ochotni urobit pre toho druheho,svedci,ci vas vztah je dost dolezity na to,aby prezil kazdodenny kolotoc.daj tomu cas,alebo skus s nim o tom vsetkom porozpravat.nie ste egoisti,len doteraz ste nepotrebovali urobit kompromis....ved pre koho?kto si nezasluzi?uvidis,ked sa to vyvija dalej,tym menej bude zalezat na ego.porozpravajte sa o tom,ako si to vsetko predstavuje,ze co citis, myslis ty.potom budes vediet,ci to vsetko chce trochu casu alebo ste dost zreli na to,aby ste odkryli vas vztah.drzim vam palce

@0silvia0
@sissmiss
a nechcete ešte ďalej o tom písať? O tých zvykoch? Teraz si nerobím srandu, len mňa to fakt zaujalo čo sa kedysi v ktorom kúte Slovenska dialo. Normálne na založenie novej témy, a keby chceli všetky ženy napísať aké boli kedysi zvyky... pekné čítanie.. po toľkých utrápených a problémových témach...
🙂