Kedy ste sa osamostatnili od rodičov?
V akom veku ste sa osamostatnili od rodicov?
18
Od 15 tich som bývala na intraku...od 18 tich s mojím terajším mužom v podnajme
19 hneď po maturite
19 hneď po maturite
Ja som v 19 odisla na intrak, chodila na VS, brigadovala popri skole a aj cez leto a po promociach rovno sup do najmu aj s frajerom...teraz manzelom a do 2 rokov sme kupili byt.
16 👍
@anjelicek26 a to kam isli byvat prosim ta?
21
Posledné dva roky VŠ som bývala na priváte s kamarátkou a po skončení VŠ čiže v 24 som sa vydala a odsťahovala
20
Úplne a načisto? Nikdy.😉
@1ivanka1 k novym partnerom🫣
Osamostatnila od rodičov?
Keď zomreli.
Od 18na internate alebo podnajme ked som makala a od 24 v podnajme na inzerat 🤣. Mala som stastie na partiu fajn ludi. A vlastne vzdy som stretla iba super ludi vsade.
Rok po škole v 19 odchod do DE ako aupair, potom chvíľu prenájmy, práca v zahraničí, opäť chvíľu s rodičmi, teraz bývam pri mame, ma viacero diagnóz, velky dom, záhrada, ja bez partnera.
Hned po skonceni VS. Pri statniciach mi clen komisie ponukol pracu (viacerym). Prijala som, pocas prazdnin som si nasla pidigarsonku.
Zarabala som 2.760 Sk, prenajom stal 1.300 Sk. Citila som sa skvelo. Paradne som hospodarila (kupovala som len to bez coho som.do dalsieho dna nevydrzala) a este som aj usetrila. Do prace peso, volny cas - akcie co boli zadarmo.
Pisal sa rok 1996 🙈
Po VŠ v 25tich
Okolo 22r. tuším
Po škole v 23r.,odsťahovala som sa s priateľom mimo Slovensko, diaľkovo sme ešte dorobili školu ,potom postavili dom a ďalší týždeň sa nám narodí druhé bábo.
25
Po maturite v 19tich som si našla prácu na TPP a nájom bez depozitu. Šetrila som a v 21ke som si kúpila svoj prvý byt na hypo.
22
V 30-tke, ked som sa vydala 🙂
26
Po strednej som isla na vysoku na opacny koniec republiky, intrak aj zivot mi financovali nasi,ale tak starostlivost bola na mne..uplne osamostatnenie aj s financovanim nastalo hned po statniciach-brigady som vymenila za trvalu pracu, nasla podnajom a starala sa uplne sama..po roku vzala hypo a kupila byt, najlepsie rozhodnutie 👍
Takže to môžeme zhrnúť do kategórií takto: 1. Rodičia mi platili nájom/hypo, 2. Išla som bývať k frajerovi, 3. Hneď ako som začala robiť na tpp som si uviazala na krk 30r hypotéku, . Podľa veľa žien nepochopilo otázku, kedže osamostatniť znamená, že nie si na nikom závislý, ani rodičoch či mi zaplatia nájom, alebo frajerovi, ak sa s ním nevyspím tak ma vyhodí z bytu😉 Pokiaľ pochádzate z bežne situovanej rodiny, tak do 30tky sa nedá osamostaniť pokiaľ sa nechcete zodrať v 2 prácach, alebo byť prívesok pre bohatého chlapa, vzhľadom na ceny nehnuteľností, neverím, že niekto v 18r mal našetrených 40 000 ako základ, bez ktorého ti nedá banka hypotéku.😎
Od 15 na intraku, najskor v jednom meste, potom v druhom. Do 20tich. V 20tich sme konecne chceli byt s frajerom spolu stale, jeho rodicia chvalabohu nemali nic proti tomu, ze som sa k nim v podstate prestahovala 😁 na najom a stravu sme ale prispievali obaja...a netrvalo dlho, kym sme si kupili byt a osamostatnili sa uplne.

Po VS, tyzden po promocii sme odleteli do UK.