icon

Kedy ste sa rozhodli pre rozvod?

samanta28
29. máj 2014

Ahojte,mám 2 malé deti a som vydatá. Manželia sme 7 rokov. Včera som opäť zistila, že MM sa dohadoval s nejakou ženou na stretnutí a písal jej, že ak sa dá aj na noc. Už sme mali krízu,keď ma muž podvádzal s akože kamaratkou...odpustila som, ale neverím mu. Viem, že on sa nechce a nebude chcieť rozviesť, naslubuje, že to bolo naposledy a pod. myslím, že tentoraz ma ešte nepodviedol, podla mailov, čo si písali. MM je asi celoživotný sukničkár, ale zaujíma ma, či ste niektorá na tom podobne alebo kedy nastal ten zlom, že ste si povedali dosť. Inak navonok pôsobíme krasna rodinka...ak mu poviem, že viem o tých mailoch, všetko zatají, aj ked ich mám preposlane na moj mail. Ale vymyslí si nejaký hovadinu a bude sa tvárit, že sa nič nestalo. Som zmatana. Na jednej strane mi hovorí, že ma lubi, nechce byt bezomna, chodíme na výlety, finančne sme na tom tiež dobre. Ale táto jeho vlastnost, že si potrebuje dokazovat niečo s inými....bohužial, neviem mu dokázať, že niečo bolo, vždy nájdem len nejaké náznaky.

lencici
1. jún 2014

samanta28 ako by si v prvom príspevku o mojom manželstve písala...aj keď sú tam nejaké odlišnosti...ale základ je ten istý...len s tým, že mi riešime v najbližšej dobe rozvod...našťastie ohľadom deti sa vieme dohodnúť ale ostatné je des a hrôza...on je hajzlik a ja prchká povaha....

jalito
2. jún 2014

@luciferkax Záleží na tom, aký má kto žalúdok. Pokiaľ sa do nevery nezamiešajú city, je všetko v poriadku. Ale najma u žien je to tak, že majú hniedzdiaci inštinkt a po dlhodobej nevere, napr. so ženáčom sa domnievajú, že majú na neho plné právo a že majú morálne právo s ním založiť rodinu, pretože im to prikazuje ich hniezdiaci inštinkt. Ten inštinkt stačí iba vypnúť a ísť ďalej. Navrávať si napr. že svoju manželku kvoli mne neopustí... lenže to vie máloktorá, lebo všetky si myslia, že iba ony sú hodny toho, aby muž svoju manželku/priateľku opustil.

luciferkax
2. jún 2014

@jalito to víš, :P kde nie sú city, nie je problém, s rozumom sa vyrieši všetko :P ale ked láska (hlavne tá jenostranná) rozum zastaví...

jalito
2. jún 2014

@luciferkax mno, čo si budeme klamať do vrecka, viac to platí pre ženy, než pre chlapov 😉

mawka
2. jún 2014

@jalito
@luciferkax
staci prestat pozerat telenovely a navravat si, ze sa to deje aj v realite. nuz, ale tak......... ehm, uz som ticho 😅 😀

tintinamartina
2. jún 2014

Ach baby. Mame to ťažké. Riešiť rozvod na materskej je skok do neznáma. Ale ten pocit, že sa niečo deje. Stále rozmyslat nad tým co práve robí ... ako sa da takto žiť? Ako mozu byť chlapi tak ... ani neviem ako to pomenovať. 😠

jalito
2. jún 2014

@mawka Máš recht. A preto nepozerám Búrlivé víno, Panelák, Ordináciu v ružovej záhrade a podobné kraviny, matúce nám ženám mysle.
Ale budiš, proti gustu žiadny dišputát 😀

luciferkax
2. jún 2014

@tintinamartina čo tak nepremýšlať nad takými vecami a žiť v realite? sledovať to, čo robím ja, tešiť wa z toho čo mám? prepáč, ale to je u mna skôr chronická choroba.. môj manžel je v práci 11 hodín denne, kde sú dvaja chlapi a v kolektíve a 9 žien... kurnik, to keby som mala lamentovať, že čo asi robí, ekd nevolá, čo robí ceez obednú prestávku.....čo robí po nociach na školení.. niečim takým sa netrápim, doma je chlap ako má, nezanedbáva mna a nezanedbáva ani deti, tak neriešim, čo robí tých pár nocí..... pre mna za mna, nech tam pretiahne aj pol kolektívu, ked mi neprinesie domov "nové decko" či pohlavnú chorobu, uprimne, je mi to jedno, u mna je dôležité, ako sa správa doma... a ked je doma "takmer bezchybný", zvyšok nereišim
@mawka hah, telenovely ani panelák nepozerám :P celkovo telku nie :P takže, smola :P
@jalito šaaaaaaaaak to, my ženy radšej ľúbime ako milujeme 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mawka
2. jún 2014

@luciferkax to nebolo myslene konkretne na teba a @jalito ale na zeny, ktore si opisala v poslednom prispevku a na tie, ktore este stale nezlozli ruzove okuliare 🙂

modrofuzik11
2. jún 2014

asi cim skor to skoncis, tym lepsie. kamoska, pravnicka mi hovorila, ze najlepsie pre deti je rozviest sa este vtedy, ked su deti male. moc si toho nepamataju. najhorsie je pre nich obdobie puberty. vsetko velmi citlivo znasaju...

mawka
2. jún 2014

@jalito si pozrem od nudy panelak raz za uhersky rok alebo ako kulisu k inej cinnosti. v podstate tam clovek o nic nepride. minule som to videla asi po dvoch rokoch a nezmenilo sa nic. kazdy sulozi s kazdym a kazdy tam v panelaku rotuje po bytoch. takze predpokladam, ze ked si dam zase 2-rocnu pauzu, tak sa nezmeni nic 😀 inak tiez dobre padnute na hlavu, s realitou to nema nic spolocne, teda byvala som uz kade tade, ale ze by cely panelak medzi sebou sulozil a menili si ludia byty, to som fakt nezazila 😀
burlivo vino je cista telenovela, aj chlapi neplacu. take umele trapne herecke vykony a scenar a la mexiko alebo venezuela a este v slovenskych podmienkach, dovi dopo.
mne to mysel nedokaze zmiast, pretoze realita je uplne ina. mne je len luto zenskych, ktore tomu uveria. 😅

googlinqa
2. jún 2014

no vies co, jedno ti poviem, je to hnus!!! nevera sa da odpustit ak tak raz ale to uz je koniec dovery, bala by som sa na tvojom mieste aj chorob, ktore z takychto stretnuti moze mat, tu sa nejedna len o hiv, ale rozne hpv a podobne, takze s takym clovekom by som si do postele nelahla a pochybujem, ze ma vobec trosku ucty voci tebe ako cloveku, ze mate spolu 2 deti to je sice pekne, ale byt s niekym len kvoli detom nie je zrovna to najstastnejsie riesenie, a to si akoze psychicky v poriadku? stacia ti len financie, vylety a to je vsetko?

jalito
2. jún 2014

Ja by som najradšej televízor vyhodila oknom. aj niektoré ženské periodiká.
Onehdy v Cosmopolitanu písali o tom, ako byť neverná a ako z toho vy´tažiť čo najviac, prečítajte si mužský časopis Maxim, kde píšu o ženách ako o pudových blbkách (nič proti, možno aj majú pravdu u niektorých, nie všetkých), chlapi sú proste naprogramovaní inak ako ženy a úplne na 100% verných sa ich nájde len pár a ešte aj tí sú pre ženy nezaujímaví.

Videla som to kedysi na mojom bývalom milencovi (mala som len 21 rokov) bol bohatý, mal ženu, ale klamal jej, až sa hory zelenali a z toho dovoduhovorím, že manželka dobrá, milenka ešte lepšia.

ja, mladá žaba som si to vtedy nevedela dať do súvislosti, no dnes už som to pochopila

luciferkax
2. jún 2014

@modrofuzik11 podla mna je odveci riešiť problém, že chytro, kým sú deti malé sa rozvediem, nemyslíš? :P

tintinamartina
2. jún 2014

@luciferkax pri najdeni sms v manzelovom mobile , ze tesim sa na teba v praci by spozornela kazda normalna žena. A myslienky ktoré potom pridu su uplne normalne.

luciferkax
2. jún 2014

@tintinamartina smejem sa, bo som práve dačo také napísala kolegovi :P akože teším sa na teba, mna napadne, že sme super partia, sme sa naposledy narehlili jjak kone... tak logicky, že sa teším, ne? :P

6969eva
3. jún 2014

Mne to trvalo dlho predlho.Alkohol, hracie automaty, ruleta.....dlhy, násilie, prázdna peňaženka a život nadoraz, choroba. A tak prišiel rozvod. Potom návrat, roky budovania dôvery( a spolu s nimi utajované klamstvá o kope mileniek), jeho stretnutie s ,,osudovou ženou"( staršou, 55-ročnou) a opätovný návrat ( samozrejme jeho) k rodinnému a bezpečnému krbu.Čo mi ešte môže urobiť?Existuje ešte niečo?Z mojej strany rozvod na druhú.Ak niečo ľutujem, tak len tú kopu strateného času, roky, ktoré som mohla byť dávno za vodou.

rusinka1989
4. jún 2014

ja to mam presne doma ako ty, muž pred svadbou všetko ok laska nenormalne velka všetko ružové, ale potom som zistila mesiac po svadbe že chodí za jednou slečnou, sme spolu dva roky ešte zatiaľ ale ďaleko k rozvodu nemám, pije aj keď sľuboval že sa zmení, bil ma a keď dvihne ruku raz tak ju dvihne aj druhý raz aj tretí..našťastie deti nemáme, vyčíta mi že vysedávam v práci..ale ja sa snažím splácať tie hrozné pôžičky a aby bolo čo do huby, on pracuje tiež ale jeho peniaze som ešte nevidela. Dokážem si ušetriť, a keď to zistí že niečo na účte mám, hneď do krčmy, hneď mu treba na cigarety a keď nedám syndróm malého princa sa prejaví aj keď má už 29 rokov..dupe jak debil a tak. Bývame u svokrovcov, jeho otec sa mi len vyhráža že nás vyhodí z domu lebo JA ho vodím po krčmách, JA neplatím (pritom platím nájom stále len ja) ešte na poschodí mám jeho podarenú sestričku slobodnú 30 ročnú nervóznu večne..nasľuboval že bude lepšie NIKDY TO UŽ LEPŠIE NEBUDE, teraz trávim veľa času s mojimi rodičmi čo som nikdy netrávila lebo som sedela na zadku doma a on ma nechcel knim pustit lebo sa bál že všetko poviem áno povedala som celú pravdu mama mi povedala že ak sa mu nepáči nech sa rozvedie a nech ma netrápi..tak som zvedavá čo bude.

celasapremenim
Odpoveď bola odstránená
adri266
4. jún 2014

@rusinka1989 ja by som teiz chcela vediet, preco sa nerozvedies Ty. Vsak toto nie je zivot, co zijes ☹

rusinka1989
4. jún 2014

@adri266 vieš čo, poviem po pravde už nezvládam to psychicke napetie, ked mám prísť domov a tak..dnes príde večer on s práce tak sa sním musím porozprávať, je očividné že chce byť slobodný lebo ja vysedávam doma a keď som v práci on je v krčme..nieje to život ☹ ak sa nebude chcieť rozprávať nemám nad čím rozmýšľať a jednoducho to zabalím..možno je to sťažovanie čo tu píšem, ale nemám sa komu vyrozprávať ☹

adri266
4. jún 2014

@rusinka1989 manzelstvo by malo byt partnerstvo, spolok dvoch rovnocennych ludi. Ale podla toho, co pises, u vas to tak nie je. Ak nemas deticky, ak ho nelubis, ak Ta bije, nedava Ti peniaze...nemas o com rozmyslat.

rusinka1989
4. jún 2014

@adri266 dám vedieť ako som dopadla držte palce

6969eva
5. jún 2014

@celasapremenim Ja celkom dobre viem pochopiť rusinku1989,viem si to predstaviť. Ak žijeme s manipulátorom, zvykneme si, nevieme si predstaviť žiť s niekým iným, máme pocit, že sme si súdení v dobrom aj zlom. Takýto človek dokáže zobrať tomu druhému osobnosť a ak má ona o sebe isté pochybnosti, komplexy, nie je to preňho vôbec ťažké. Raz som to už kdesi na MK napísala. Štokholmský syndróm ako vyšitý. To je ako s Nataschou Kampuschovou či s mladou Fritzlovou, čo ich tí chlapi držali 20 rokov zavreté. Keď sa dostali na slobodu, boli také nesamostatné, bez osobnosti, že každá z nich sa pokúsila o samovraždu.Takáto závislosť sa vyskytuje aj u žien, ktoré nikto nikam nezavrel, ale sú istým spôsobom obmedzované, ale samozrejme, musia na to mať predpoklady a oni potom dobrovoľne a stále viac podliehajú jeho vplyvu a ani si nevšimnú, že žijú život podľa jeho predstáv. Tiež som to mala doma a nebyť jeho odchodu, žila by so tak do konca života, vnútorne som síce cítila, že to nie je dobré, ale v stále menšom a menšom vlastnom svete by som dokázala existovať.Samozrejme, nie je to správne a dnes si vravím chvalabohu, vlastne mi pomohol.Keď sa to potom obrátilo, veľký manipulátor bol prekvapený mojou odvahou a sebavedomím. Mala by to skúsiť aj ona. V každom prípade to stojí za to a každý človek má svoju cenu a mal by si byť jej vedomý.

ellit
5. jún 2014

@samanta28 tak s takym muzom by som nezila ani nahodou. To je jasne, ze ta luuubi. Oni aj lubia tu svoju zenu, ktoru maju doma, ale neudrzia vrabca v klietke. Jednoducho je to v nich. Bud budete zit tak, ze aj ty zacnes vyhladavat spolocnost ako on. Ak na to nemas zaludok a nechces noc co noc premyslat, kde prave je, odid. Zostat s chlapom koli peniazom nema vyznam. Zivot mas len jeden, tak si poloz otazku, ci toto je to, ako chces zit.

6969eva
7. jún 2014

@rusinka1989 Ahoj, ako sa ti vodí?Čo nového doma?Nabrala si odvahu niečo riešiť? Ja viem, aké je to ťažké, ale ver mi, čím skôr sa od neho odpútaš, tým skôr zabudneš. Ak pribudnú deti, je to potom život v začarovanom kruhu a jedného dňa už nebudeš mať kam ustúpiť. Porozmýšľaj a drž sa rozumu. City vždy nakoniec podľahnú rozumu. V tom máme my ľudia obrovskú výhodu. Clovek je len vtedy šťastný, ak sú city s rozumom zajedno.

rusinka1989
7. jún 2014

@6969eva ahoj evka, už som sa sním o tom všetkom bavila jeho odpoveď znela "prestaň, ty máš v tom prsty, ty si len v robote atď.." už neviem ako to riešiť bavila som sa o tom aj s mamou povedala že ak sa chce rozviesť tak nech sa rozvedie, už dnes som mohla byť na grilovačke a prísť na iné myšlienky ☹ nechce ma pustiť ja viem..ešte stále sme manželia ale celý deň sedím ako v zlatej klietke

rusinka1989
7. jún 2014

@6969eva vždy keď idem s práce moja prvá cesta vedie k mojej mame, potom zvoní len telefón kde si nieje popratané navarené a tak..a keď som už pri ich dome žalúdok hore pi... jak sa povie..necítim sa dobre v prítomnosti jeho rodiny každý len zazerá a kde bola a tak

lucinkab
7. jún 2014

ja som sa rozhodla 2 hodiny po sobasi a uskutocnila som to bohuzial az po 4rokoch. ked uz tam bolo, klamanie, psychicke, fyzicke týranie a aj nevera 🙂 určite by som keby dačo take vazne ako pises zutekala uz hned. sukničkar ostane len sukničkár ako alkoholik bude stale alkoholik atd 😉 😉 😉

6969eva
7. jún 2014

@rusinka1989 Aj ja poznám zlatú klietku, doslova.A ťažko sa z nej vylieta na slobodu. Ja som v nej vydržala mnoho rokov a keď sa mi to stalo, mala som pocit, že to nejde zvládnuť, pripadala som si bezmocná.Mne moje manželstvo už od začiatku prišlo ako prebudenie do zlého sna( tak ako píše predo mnou lucinkab. Brali sme sa v jeseni, mala som pred sebou posledný ročník VŠ, ale veľmi som chcela z domu. Tam to tiež nebolo ružové, ale pamätám si na prvé Vianoce. Mala som o nich inú predstavu. Napriek tomu som deň pred nimi preplakala osamote v kúte obchodného domu a uvedomila si, že doma mi bolo predsa len lepšie.Vravela som si ale, že nič nie je ideálne a že sa len musíme v tom bežnom, každodennom živote zladiť. Keď prišlo prvé tehotenstvo, bolo mi zle a on prišiel s názorom, že každá žena v tehotenstve zneužíva svoj stav na to, aby zo seba preniesla svoje povinnosti na muža a tie mu po pôrode samozrejme prischnú navždy, preto netreba ženu v tehotenstve nijako zvlášť šanovať. A veruže sa toho aj držal, vždy keď mi prišlo zle, tak mi to s úsmevom pripomenul a zároveň nezabudol spomenúť, že ma má práve preto rád, že som taká silná a že vie, že to zvládnem aj sama. Pri druhom tehotenstve mi bolo ešte horšie a on rovnako zásadový, až som skončila v nemocnici ( zvracala som tak, že na rozdiel od iných mamičiek, som schudla 11 kg a šla som rodiť s mínusovou hmotnosťou). Píšem to len preto, aby si vedela, kam to môže zájsť. Treba sa naozaj oslobodiť čo najskôr a nečakať, kým ťa vyžmýka a nakoniec zahodí. Minule som čítala zaujímavý článok o tom, akú má človek cenu, ako ju získava. Dlho som si myslela, že ak sa správame slušne, ústretovo, chceme druhému vyhovieť a čakáme až si to všimne a rovnako nám to splatí. Ale vraj to takto nefunguje( a asi je to pravda).Cenu si vraj človek stanovuje sám a jej podstatou je sebaúcta. Ak si budem vážiť sama seba, bude si ma vážiť aj partner a to bez ohľadu na to, aký človek skutočne som. Si mladá, nenechaj to zájsť ďaleko, čím dlhšie budeš čakať, tým to bude horšie.Prvý krok si urobila, ak nem,á chuť debatovať, tak vymysli niečo iné, ráznejšie, pokiaľ oňho stojíš, ak nie, tak urob niečo iné. Len nestoj na mieste.