icon

Kedy stíhate všetko zvládnuť?

6. feb 2024

Ahojte žienky - hlavne pracujúce na plný úväzok, kedy všetko stíhate? Myslím prácu, deti, domácnosť, manžela, čas na seba. Ja som sa po rodičovskej vrátila do práce, bude tomu pomaly rok a zdá sa mi, že si ten deň neviem poriadne časovo zmanažovať.
Ráno vstávam o 6 a chodím spať o 23, a aj tak sa mi zdá deň krátky na všetko. S manželom sme na všetko obidvaja, či už si striedame vozenie detí do a zo škôlky alebo domáce práce, no aj tak mám pocit, že nič nestíham. 🤔

Strana
z2
lavender94
7. feb 2024

Väčšinou ženy, ktoré nestíhajú žiť majú buď veľmi vysoké nároky alebo za mužov blbcov. Dávno ešte pred dieťaťom som pochopila, že nemá zmysel pretrhávať sa z upratovania a varenia. Preto nikdy nechápem ženy, čo každý den vydávajú, utieraju prach a neviem čo ešte, alebo varia teple jedlo dva krát za deň a robia podobne skopičiny 😃 na jednu stranu sa sťažujú, že nemajú na nič cas, ale na druhu žijú z pocitu nadradenosti, lebo oni to stíhajú, tak prečo by nemohli všetci

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
7. feb 2024

@lavender94 Tak neviem, mám prácu, ktoré chce celého človeka a často dorábam aj po nociach, robím od 08:00 do 16:15 (cca, niekedy sa mi podarí odísť skôr), utekám po dieťa (ak je manžel v práci), kým sa dotrepeme MHD či na aute domov (neprijali ho do bližšej škôlky), je aj pol šiestej. Niekedy musíme stihnúť nákup, niečo drobné navariť, aby sme nemuseli dávať za obedy s mužom každý deň 7, 8 €, s donáškou ešte viac. Ako hej, dalo by sa možno menej, ale i tak neupratujem v kuse a každý víkend, presnejšie žiadny víkend, priebežne udržiavam poriadok. Periem priebežne, žehliť som už prestala. Manžel chodí na smeny, ale keď je v práci, chodí domov o desiatej, pol jedenástej. AK je doma, zostávam v práci dlhšie, aj do večera, aby som stíhala. Nežijem s pocitom nadradenosti, nemám ani vysoké nároky, práve naopak, dosť ma ubíja, že je to tak ako je.

tilly
7. feb 2024

Neboj. Trvá to len pár rokov. My máme väčšie deti a teda nudíme sa už po večeroch

nwnw
7. feb 2024

@snowflakenel no mi hovor mam to 40km do prace a o dedovcov sa starame tiez uz aspon velky nakup, odviezt k lekarom a tak. Som si povedala do leta a potom koncim. Dam si kludne pauzu na urade prace. Najprv slubovali HO. No mala som dokopy asi 5 dni aj to deti v horuckach. Viac ako 10min autom od domu uz nechcem robit. To uz muz zauradoval, ze radsej on zaberie a ja nech som doma a budem si platit dobrovolne poistenie a starat sa o deti a vsetkych dochodcov 😄

evkamotka
7. feb 2024

Tak zavisi co vsetko robis. My mame okolnosti ako ty ale: nezehlime. Ziadne varene vecere, nikdy. Ziadne upratovanie (ani vysavanie) v tyzdni, len 1x cez vikend. Ziadny pes. Ziadnych milion detskych kruzkov, kam treba vozit deti.

Strana
z2