Na koľko stupňov periete uteráky? Je 60 °C lepšie?
Na koľko stupňov periete uteráky?
Ja ich vždy periem na 60 °C, lebo mi to príde hygienickejšie. Muž tvrdí, že zbytočne míňam elektrinu a dnešné prášky vyperú všetko aj na štyridsiatke :-/
60, obcas 90
Tmavšie uteráky a osušky na 60, svetlé na 90. Bez inej chémie, len bežné prípravky
60 a občas 90 ...muž perie často?, že je taký expert
@ivett1 Skôr sa snaží šetriť, neperie, iba má vždy nápady :-/
Uteráky a osušky na 60st.a potom ich susim v sušičke,kde ešte pôsobí na textil 60-80st
Na 60, fekalne bakterie sa neznícia pri nízkej teplote. Co uz len ušetris ze nebudeš prať na 60 ale na 40?
Ja periem aj na 40.podla mňa stačí. Žiadne baktérie tam nemám.
@anonym_autor aj ja na 60 a niekedy aj na 95 keď chcem aby sa aj práčka vydezinfikovala a pridávam vtedy aj ocot
@anonym_autor uteraky, deky, postelne na 60 aj s dezinfekciou na pradlo, zvysok na 40
Na uteraky a postelne kvoli hygiene, davam na 60. Ale napriklad uz nezehlim. Keby som zehlila, tak mi je to asi aj jedno, aj ked pocitovo by som radsej tu 60.
Ostatne periem bezne na 40 a menej, ak su tam primesy umelych vlaken tak to viac ako 40 aj tak neznesie.
Na 60, fekalne bakterie sa neznícia pri nízkej teplote. Co uz len ušetris ze nebudeš prať na 60 ale na 40?
@lasona ako sa dostanu fekalne bakterie na osusku? Ja teda neviem, mozno robim nieco nespravne, ale my si zadky po sprchovani neutierame ku konecniku.
Periem vacsinou na 60, zo zvyku, ale podla mna by stacilo aj na 40. Preco nie? Ved do toho uteraka si raz- dvakrat utries telo (osprchovane), to ani nie je spina co na nom ostane. Ina vec je uterak na ruky, ale ak ho menis kazdy den alebo kazdy druhy, ze ho teda nedavas do pracky po tyzdni a nie je cierny od spiny, tak aj to v pohode na 40.
Uteraky a utierky periem na 90, susim v susicke… este aby mi muz kecal do prania 🤣
@anonym_autor vždy 90
60
@lasona ako sa dostanu fekalne bakterie na osusku? Ja teda neviem, mozno robim nieco nespravne, ale my si zadky po sprchovani neutierame ku konecniku.
Periem vacsinou na 60, zo zvyku, ale podla mna by stacilo aj na 40. Preco nie? Ved do toho uteraka si raz- dvakrat utries telo (osprchovane), to ani nie je spina co na nom ostane. Ina vec je uterak na ruky, ale ak ho menis kazdy den alebo kazdy druhy, ze ho teda nedavas do pracky po tyzdni a nie je cierny od spiny, tak aj to v pohode na 40.
@anonym_a07828 neumyvate s uterakom ku konečníku?len necháte samé vyschnúť?
Na 60 a obcas na 90, uz len preto, ze takto vraj treba precistit aj pracku, splachnut usadeniny gelovych prostriedkov.
60-90 uteráky aj povlečenie
Na 60 a obcas aj na 90, v mokrych uterakoch sa raz dva rozsiria bakterie (a ako sa tam dostanu? No z tela, hoci umyteho, spolu so zvyskami koze).
@anonym_a07828 neumyvate s uterakom ku konečníku?len necháte samé vyschnúť?
@anonym_70d401 áno, cely zivot to tak robim. Je na tom nieco zle? Ja si konecnik utieram len papierom po potrebe, ktory hned zahodim do wc. Po sprchovani si tam nepcham uterak, za 40 rokov sa mi nic nestalo, nedostala som ziadnu infekciu, nemala zapareniny (no asi okrem batolacieho veku) ani nic podobne. A to mam citlivu pokozku.
@anonym_70d401 áno, cely zivot to tak robim. Je na tom nieco zle? Ja si konecnik utieram len papierom po potrebe, ktory hned zahodim do wc. Po sprchovani si tam nepcham uterak, za 40 rokov sa mi nic nestalo, nedostala som ziadnu infekciu, nemala zapareniny (no asi okrem batolacieho veku) ani nic podobne. A to mam citlivu pokozku.
@anonym_a07828 dobre,ja sa len pýtam 🙂👍
Mňa nenapadlo neutriet sa všade do sucha ale možno vyskúšam 🙂
@anonym_a07828 dobre,ja sa len pýtam 🙂👍
Mňa nenapadlo neutriet sa všade do sucha ale možno vyskúšam 🙂
@anonym_70d401 pytala som sa aj kolegyne akurat teraz a aj ona sa necha len tak vyschnut, neutiera si ritnu dieru dosucha tiez 😂

60, obcas 90