icon

Koľko by ste si pýtali za domáce práce pre švagra?

xvejkax
16. apr 2018

Ahojte baby.Mam taku otazocku.Mam svagra,ktory zije s nami v jednej domacnosti.(2 domy na pozemku).Pred rokom a pol odisla svokra do Rakuska,od vtedy robim svagrovi domace prace ja ako su:nakupy na varanie,varenie,umyvanie riadov,pranie,zehlenie.Do teraz som to robila v ramci peknych vztahov,ale ma to uz prestalo bavit a chcem si za to vypytat peniaze...na stravu a byvanie prispieva 100€.Kolko by ste si pytali vy,vlastne za to ze ste to ochotne robit?Dakujem...

Strana
z3
oliva276
17. apr 2018

@xvejkax - lenže to, že muž bratovi riadne neplatí, s tým primo súvisí. Chlapi sa zrejme dohodli, že tvojím varením a domácimi prácami bude mať švagor kompenzované to, že nedostáva riadny plat.

macik34
17. apr 2018

@xvejkax leniva nie si ked behas okolo 4 chlapov...... preco nechodis do prace? Pomohlo by Ti to! Pracuj, chod do fitka alebo na Zumbu, s kamaradkou na kavu, nieco pekne si kup pre seba. A nie svagrovi jedlo. Prepac ale je to chore!!! A ak ti tu napiseme, ze robis otroka, neznamena to, ze chceme rypat ale nakopnut k zmene

xvejkax
autor
17. apr 2018

@oliva276 Ja viem.😀👍Neberiem to v zlom a nakopli ste ma...😀S tymy peniazmi som som si to rozmyslela a som odhodlana sa s nimi porozpravat a povedat im,ze s tym koncim a hotovo...😊

0silvia0
17. apr 2018

@xvejkax ešte im nezabudni dať kurz prania, vysávania, upratovania a umývania riadov a chlapci sa môžu začať snažiť sami.

lujza123
17. apr 2018

@xvejkax ja by som si vypytala peniaze, okolo 4 - 5 e na hodinu, rozpocitala kolko im co zaberie a potom im oznamila svoju taxu za tyzden. Napriklad take varenie to je spolu s umyvanim a nakupom zaberie cca 3 - 4 hod denne co je cca 15 - 20 na den , 140 za tyzden 560 za mesiac, vydel 3 muzovi to teda odpusti ked nosi vyplatu. Ked im aj das nejaku super zlavu je to 150 e mesacne len za varenie. Sprav si cennik aj na ine prace nech si teda navyberaju co im bude vyhovovat, daj zlavy , spiste si rozsah prac a vybavene. Zas taky kamionista nezaraba malo. Podla mna tak 200 - 250 e na osobu za mesiac za vsetko je adekvatne. Ty si zarobis, povenujes sa dietatu a svagrovia budu mat svoj full servis, vsetci spokojny. A svokra im moze teda zo zahranicia prispievat ked ich chudence opustila😁🤘

williamska1
17. apr 2018

akože toto nie, ja by som ani náhodou nerobila takúto slúžku, upratať si musí vedieť aj sám a ty mu môžeš akurát tak možno prať a variť, na to nech platí ako doteraz ale inak nič. nežije v hoteli a nemá to all inclusive

montemotherone
17. apr 2018

@xvejkax nuž, myslím že to, že tvoj muž bratovi neplatí za prácu JE do tejto témy 😉 Toto celé by si mala prebrať s manželom. Toho tu akosi nespomínaš. Myslím že toto je normálna tichá dohoda, že tvoj muž sa o brata postará, kým je mama preč. Skusme si to predstaviť naopak. Ty by si to svojej sestre asi tiež neodoprela, a keby potrebovala na dome, kde žije sama napriklad opraviť strechu, elektriku, alebo inú jednoduchšiu chlapskú prácu, asi by to robil tvoj muž. Neplatila by si si "manžela na prenájom". 23 rokov je dnes taká ešte tenká hranica. Často sa o seba nevedia postarať aj starší chalani.
@all Akože ja som odišla z domu a osamostatnila sa keď som mala 21. (Ale naozaj osamostatnila, nemala som maminku s napečeným koláčom cez ulicu 😉 ale 400km) Položte si otázku, kedy ste vy začali viesť vlastnú domácnosť, alebo vaši muži... Alebo či by boli dnes schopní sa takto bez ženy o seba postarať aspoň mesiac 😉 Môj je teda šikovný, ale negeneralizovala by som to na všetkých.... A to, že to nie je jej problém?... Je to dosť mladý brat jej muža, ktorý je ako jediná rodina na blízku. Trochu sa jej to týka.
A 32 ročný brat, tak to už je iná téma. To by som fakt neriešila...

hettinka
17. apr 2018

@oliva276 tiež si myslím, že to priamo súvisí. A je to “nezdravé”. Nežijeme v 19. storočí, kde rodiny žili na hromadke, vsetko robili spolu a peniaze sa neriešili.

ukulela
17. apr 2018

@xvejkax to s tym platom ozaj suvisi. brat pomaha "vam" vo firme, "vy" - teda ta - pomahate jemu. ze si to cele odseries ty, je druha vec. zrejme to aj tvoj muz berie ako normalne.
ked to konecne chces riesit, pories to najprv so svojim muzom, aby si pripadne nebola sklamana z jeho rekacie. musis najprv jeho oresvedcit, ze toto nie je normalny stav. mozno to tiez bude chciet kus presviedcania, ked je nauceny od mamy ... len musi pochopit, ze ty mas jeho a dieta a vlastnu domacnost. (aby to tvoj muz nebral tak, ze ty nerobis, on zaraba, tak ty "zarabas" takto ... to radsej potom ozaj robotu hladat aspon na pol uvazku a hotovo.)

lija22
17. apr 2018

serus aj hajzel mu umyvas? dufam, ze ne lebo to by bol vrchol. picuj vzdy ked svagor pomoze pozvi ho v nedelu na obed a s ostatnymi pracami jednoducho prestan. mozno sa mlady ozve a ty povies, ze uz to nejdes robit lebo mas vela prace nevh si zaplati upratovacku alebo teba alebo nech si najde zenu 😜

xvejkax
autor
18. apr 2018

Hhh 😀 nie zachod mu neumyvam.To uz by bol ozaj vrchol.😊.Dakujem za nazory...😉

katarinamarkova
19. apr 2018

@xvejkax švagor je nejako postihnutý? nevládny?
nie.
prečo stále spomínaš, že na vine je svokra?Držala ti zbraň pri hlave, že mu musíš riadiť domácnosť? Nútil ťa k tomu niekedy niekto?
nie.
Sama si sa rozhodla!
Ak mu chceš robiť slúžku aj naďalej, tak rob. Ak nie, tak jednoducho nerob! Nevyhováraj sa na svokru a nejaké okolnosti.

Strana
z3