icon

Koľko dní po pôrode prišla vaša svokra pozrieť bábätko?

levma
26. feb 2015

Ahoj mamicky, robim si taky prieskum...kolko dni po porode vasho dietatka prisli svokrovci na prvu navstevu? cize kedy prvykrat nazivo videli babatko? je mi jasne, ze vztahy v rodinach su rozne, ale tak ma to zaujima...skor ma zaujimaju svokrovci co sa aktivne pozvali...nie ti, ktorych ste museli nasilu volat 🙂 vdaka vopred za vase odpovede! 🙂

sosanna88
26. feb 2015

ani sa nepytaj...
do porodnice prisli nasi,segra,svokrovci,svagrovci...skoro cela rodina, ale dobre chapala som, zvedavi su.
no ked sme sli domov jasne som povedala muzovi, ze minimalne 2-3dni nechcem nikoho videt, bola som skutocne vycerpana. chcela som mat pri sebe len mamu, lebo nevedela som malu ani poriadne okupat, nic, bola som dost bambava, muz detto..🙂
no ledva sme sa dotrepali domov, totalne vystaveni, mala hladna, no humbuk...tak svokra zavolala, ze idu k nam. ziadne ci mozme, nemozme...uz sedia v aute a skratka idu. normalne som sa od nervov rozrevala a ked prisli ani som nevyliezla z izby. skratka som mala ine problemy..hladna mala, ja bez mlieka, snazila som sa prsia spojazdnit bo ma boleli ako diva svina, jednoducho som nemala na nikoho cas ani chut...
tak tam sedeli s muzom v obyvacke a po hodine urazeni odisli...ale zeby svokra pozehlila tu haldu pradla co som tam mala...to ju nenapadlo a pritom vedela, ze tam revem od bolesti a od zufalstva. ze ich neignorujem pre nic za nic...bohuzial.
ak by bolo druhe, dopredu vydam zakaz navstev! a nie cez muza...pekne to sama oznamim.
vsetkych milujem a respektujem, ale skratka musim byt v stave prijat navstevu. a nie vtedy kedy si to madam svokra zmysli.

trevis12
26. feb 2015

Mna prisli pozriet do porodnice na druhy den.....vsetci co u nas oslavovali narodenie...cize svokrovci, mama, surodenci a kamarati.....kedze porodnica kde som rodila ma pravidla ze babatko je za sklom vobec mi to nevadilo. Ukazala som im ho a potom som snimi sedela na chodbe....vsetci byvali 150km od nas....svokra chcela prist hned ako porodim....nakoniec sme povedali/ze prvy tyzden chceme byt sami.....a som naozaj rada pretoze nevies aky bude porod aky zdravotny stav budes mat....naozaj to sukromie tam treba...po tyzdni som sa ako tak dala doporiadku a ked prisla aspon mal kto varit 😀

miku1
26. feb 2015

Svokra prišla do pôrodnice asi na 4tý deň. No býva mimo mesta, takže musela počkať, kedy ju môj muž privezie 🙂

mata1001
26. feb 2015

Moja svokra prišla do pôrodníce asi na tretí deň a boli u nas aj ked sme prišli z pôrodníce.nevadilo mi to, su to manželovi rodičia a rešpektujem to, ze svoje vnúča chceli vidiet rovnako ako moji rodičia....

maryennn1
26. feb 2015

Moja prišla na druhý deň po pôrode do pôrodnice.

zahradka76
26. feb 2015

myslim, ze prisla hned ten prvy den alebo na druhy,skratka hned ako sa dalo, krasne ho privitala, spravila mu krizik na celo. Vdaka Bohu za dobre vztahy v rodine. 🙂

bene
26. feb 2015

ty kokso to ako uz fakt nemate co za otazky davat? kedy prisla svokra???????????? Ako ja nechapem ved to je vec kazdej rodiny a vztahov a nie robit si prieskum. To uz fakt robite z tejto stranky uplny blud.

natalushka
26. feb 2015

Ahoj..tak moja svokra prisla hned par hodin po porode,ked som im povedala,ze sak poobede mozte dojst(maly sa narodil o 10 a,ze sa po 14mozu dojst)..citila som sa skvele a aj som chcela aby prisli..moji rodocia to iste,a to byvaju od porodnice 80km..vsetci prisli skoro naraz..a este moji a manzelovi surodenci..vsetci naraz,na chvilocku..poplakali si od radosti,malemu zazelali len to najlepsie..bola som rada,ze takto vsetci prisli a privitali maleho

bambibam
26. feb 2015

Dcéru prišli pozrieť po roku ,syna cca 2 týždne a bývajú kúsok ,vôbec to neriešim .

ukulela
26. feb 2015

hned, ako som bola mobilna ... o mna sa moja svokrusa stara a zaujima viac, ako moja vlastna mama. urobi mi, co mi na ociach vidi - k malemu moze kedykolvek, do vychovy sa mi nestarie, ked jej poviem co ma robit, urobi presne, ako si ja zelam a neurazi sa. vzdy sa opyta, co mi ma navarit/napiect ... ja som ozaj svokrusu v loterii vyhrala. ma aj ona svoje muchy, ale kto nema - a tych par minusov je vyvazenych stonasobne plusmi.

ejka91458
26. feb 2015

u nas ked mal maly 2 mesiace a teraz ma pol roka a v sobotu ho budu vidiet 2x.

ericap
26. feb 2015

Ahojcek 🙂
ako vies, som po sekcii - takze moji rodicia isli hned ako zistili ze som uz porodila do porodnice aspon cez okno pozriet maleho a potom chodili kazdy den aj ked sme uz boli doma - vo vsetkom nam pomahali, varili nam, mama zehlila, chcela mi aj umyt okna :D:D :D..
svokrovci prisli 1x pozriet Kubika ked mal presne 1 tyzden (a to viem, ze medzicasom uz robili doma veeelku oslavu s rodinou (ale bez nas), ze sa narodil - a vsetkym ukazovali fotku, co im dal manzel)... potom ho znovu videli ked mal asi 1,5 mesiaca (svokor tusim az po 3 mesiacoch)... a byvaju o ulicu dalej ako moji rodicia....
ano, clovek nechce robit rozdiely... ale toto su proste fakty, na kt.sa tazko zabuda....
ale zas - mozno na ich obranu - nas syn je prve vnucatko mojich rodicov ale uz druhe pre svokrovcov...

puledrina
26. feb 2015

den po prichode z porodnice sa k nam nanominovala na 5 dni a to chcela prist na 2 tyzdne 😠 ale to som velmi rychle zatrhla...

afra
26. feb 2015

Moja svokra videla maleho asi 24 hodin po porode. POtom prisla, ked som dosla z porodnice-len som zavrela dvere a uz volala, aby sme po nu prisli, ze prisla vlakom. O tyzden prisla zasa, dalsi vikend zasa a ked uz prisla 3. vikend, tak som povedala dost. Lebo to bolo same- treba jej navarit obed slavnostny, uprata, aby sa vsade a vsetko lesklo, flasu kupit, obskakovat ju a to mi uz po tyzdni slo hore krkom :D Teraz chodi 2x za rok, uhostim ju ako kralovnu -ona spokojna, ja spokojna 🙂

strociatka
26. feb 2015

neprisli sa pozriet, az ked sme krstili, tak prisli, najedli sa a odisli 🙂

brisilda
26. feb 2015

nasi precestovali cca 370 km maly mal 15 dni

katarina644
26. feb 2015

moja svokra videla umierajuce dieta, ktore samozrejme som si vypipla zo vsetkeho a je krasne dieta, ale videla ho po osmych mesiacoch.

rora
26. feb 2015

natrepala sa uz do porodnice na navstevu. a potom skoro kazdy tyzden-dva otravovala az kym mi to neislo duplom krkom a nezrusila som to. Nemam nic proti zaujmu od ludi s ktorym ma clovek dobry vztah, aj ked chce mat zena po porode pokoj hadam od kazdeho,ale kurnik nepochopim zenske co nemaju s nevestou dobry vztah a seru sa im do bytu aj keby čo...

lucinkab
26. feb 2015

Presne 24 hodin po porode som mala velku navstevu rodicia + jedna sestra + svokrovci a svagrina. Ale najradsej by som mala svoju mamu pri porode 🙂

lublana1
26. feb 2015

...neprisla... prisla az na krstiny, dcerka mala jeden mesiac, teraz ma dva roky a od krstin ju ani nevidela...

zuzka0605
26. feb 2015

hned v den porodu, vsetci boli zvedavi na babatko

staramama
26. feb 2015

Mile mamičky,
píšem za všetky tie hrozné svokry a mamy, ktoré váš tak strašne otravujú a lezú vám do súkromia. Som prekvapená a to dosť nemilo, vašim necitlivým prístupom, vašou aroganciou ako sa vyjadruje o svojich svokrách. Aj vy raz budete svokrami, nezabúdajte na to. Prečo im to nepoviete rovno do očí?

lusi24
26. feb 2015

Ja svokrovcov nemam no starý rodičia malej z partnerovej strany ju ešte na živo nevideli a to ma 7mesiacou😀😀

effkaa
26. feb 2015

asi 4 tyzdne po porode prisla svokra a priblizne v tom istom case moji rodicia. Ja som si nepriala navstevy skor, po cisaraku som sa davala dohromady, nehovoriac o tom, ze som chodila po byte polonaha, aby sa mi zahojila jazva, bol august... nic prijemne. Ale pri prvom, co sa narodil v januari to bolo podobne.

makmitka33
26. feb 2015

8 hodín po pôrode s vetou, že je zvedavá na koho sa Malý podobá a keďže jej ho sestričky ukázali cez sklo a mňa nechali tiež len pozdraviiť, tak od vtedy je urazená, že už po pôrode som sa jej nevenovala a s Malým som sa schovávala a ani na chodbe som s nimi a s Malým nesedela, tak ale ja mám teda zlú svokru a už s ňou vôbec nekomunikujem . A už po ceste domov stála pri dverách a netrápilo ju,že som bola po 4,5 mesiaca v nemocnici konečne doma, aj tak zavadzala

evelynm
26. feb 2015

suhlasim so @staramama . A je mi smutno, co tu citam. Tolko arogancie pokope...
Ja sice este ani zdaleka nemam vnucata, ale ak sa raz bude moja nevesta ku mne takto spravat, budem velmi nestastna. Moja svokra je skvela zena. Ked sa mi narodila dcera, prisla k nam tym, ze jej s detmi nikto nepomohol, ona preto pomoct chce. Tiez mi trochu chybalo sukromie, tiez som niektore veci chcela inac ako ona, ale moja mama mi vtedy velmi mudro hovorila - ona to mysli dobre, chce ti pomoct, vaz si to. A vazim si ju velmi. Ked sa narodil syn, vvelmi som ocenila jej ochotu. A to som po oboch sekciach bola dost samostatna, nemam vo zvyku robit zo seba citlivku. aj o babatko som sa vedela hned postarat, chcelo to len trochu cviku. A neviem si ani predstavit, ze by som odmietla navstevy rodiny dlhsiu dobu. Nerozumiem takemu postoju. K nam mohli prist navstevy hned po mojom navrate z porodnice.
Cim som starsia, tym viac chapem, ake dolezite je mat spolu dobre vztahy, nezivit v sebe tolko zlosti, kolko napríklad citam aj tu. Zeny, aj vy budete svokry.

lenka_21
26. feb 2015

Absolutne suhlasim s @alenah31. Moja mama bola so mnou v porodnici (pomahala mi po sekcii), mm vybavoval, nosil, zariadoval co bolo treba a popri tom oslavoval 😀 Svokra nas cakala doma 😉 Nemam so svokrou najlepsie vztahy, ale snazim sa nerobit rozdiel a vazim si ju za to ako vychovala mojho muza. Po prichode domov som rozdala ulohy, kazdy robil co mal a ja som sa mohla venovat malemu... Ked bolo treba mala som 6 ruk, kt.som mohla okamzite pouzit ked bolo treba nieco spravit okolo maleho. Nebola som precitlivela, nechala som nech ho kupu, prebaluju, nakupuju, upratuju, varia...ja som oddychovala a sustredila sa na kojenie... Som rada, ze u mna boli mama-svokra-manzel....kazdy si ten zaciatok mohol vychutnat a pre mna to bola obrovska pomoc 🙂

emilia25
26. feb 2015

Svokra prisla aj s detmi do porodnice s mojou sestrou na druhy den. A maleho videla hned ako sme prisli domov zijeme spolu pod jednou strechou uz 7 rokov najprv v jej byte a uz rok v nasom dome. pomahala mi pri prvom pri tretom aj teraz mi pomaha.a ma uz krasnych 71 rokov ale stale je ciperka ako 60tnicka.a lubim ju moc som jej za vsetko vdacna.dala a dava mi viac ako moja mama.

tiny77
26. feb 2015

súhlasím s @evelynm . Čítala som veľa otázok tu na MK, kedy návšteva starých rodičov, načo rodičov na sobáš, keď chcem malú svadbu.... Jedna vec je naša sebeckosť, druhá vec je netrpezlivosť rodičov. Máme päť synov.. Prvé dva pôrody už boli dávno. Tretí pôrod - po sekcii - svokra bola na izbe už 3 hodiny po sekcii, juuj to aká si opuchnutá, atď - nuž, takéto reči nepomáhajú veru... Domov sme šli s malým už na 4. deň po sekcii. Ale - návšteva - moji rodičia - už boli u nás... Dosť ma to "vytočilo".... Viem že sa tešili, a boli zvedaví... ale to šestonedelie predsa má svoj význam... Tiež nie som citlivka, viem vydržať bolesť... Viete ako je to napr. s veľkou potrebou po pôrode... chcete mať súkromie, máte bolesti... a tu hups návšteva... a ak sa nezladíte s bábätkom - povinný spánok + dodržiavanie pitného režimu = máte problém s tvorbou mlieka - buď ho máte veľa, alebo málo. Kvôli sekcii resp. infúzii -som si nevedela nájsť vhodnú polohu na nemocničnej posteli na dojčenie - a tak sa malý zle prisal = ragády na bradavkách. A toto všetko možno spôsobilo moju popôrodnú depresiu. Prejavovala sa v mojej totálnej žiarlivosti na malého, a tiež trochu "nervami" na moju i mm mamu. Vdaka Bohu to prešlo asi po polroku bez pomoci lekárov a liekov. Takže - moja rada - alebo odpoveď - s prvým druhým dieťaťom som bola ok, cítila sa fajn, čakala som a tešila sa návštevám. Ale pri treťom som sa necítila dobre na návštevy... Bolo by možno dobré to s rodičmi konzultovať - uvidíš po pôrode - ako sa cítiš, a aké hormony sa prejavujú viac navonok či spoločenské či samotárske 😀

senta_sofia
26. feb 2015

@levma nanominovali sa hned na druhy den po porode,hned ako mi dovolili vstat po sekcii, vo stvrtok som sla domov a v nedelu sa doteperili zase.