Koľko si dokážete odpustiť?
Ahojte, dobrý vecer… trošku nezvyčajná otázka…. Kde je hranica čo viete manželovi odopustit? Ak na vás siahne rukou v opitosti hoci nie do tvare, odpustili by ste? Pred tým boli neustále len ziarlivostne scény ale neprávom. Som maminka dvoch deti, pracujem, po práci letím domov po deti, oprat, upratať, učiť sa so starším, niekedy dame len ihrisko a samozrejme učenie a viac nestíhame. Ale môj muž stále vraví, že v robote stíham aj chlapov. Zarábam viac ako on a to neznesie, ponižuje ho to… vraj preto je taký smutný lebo on by mal byt ten kto sa postará…. stavalo sa, že mi často ubližoval ale nie fyzicky ale psychicky a som k nemu odmeranejšia a nedokážem mu dať to čo si žiada… lebo mu asi neviem odpustiť…. Netuším. On potom si zvykne vypiť a potom robí zlotu doma… spája si nejaké tie vymyslí v hlave a zostane agresívny. Väčšinou len slovne ale naposledy ma buchol po ruke, opľul ma a zastal pred tvárou so slovami, že ma tam neudrie len aby ho nezavreli. On si to na druhý deň nepamätá a je taký ako keby nešťastný a ja vzdy hľadám cestu ako mu odpustiť ale mám pocit, že čím ďalej tým viac ho nechcem…. No mám aj nejaké výčitky, že možní keby som mu dala viac lásky… 🙈🙈🙈
Zbytocne ti tu budu zeny otvarat oci, teba uz tak zmagoril ze este sa mu budes ospravedlnovat za jeho chyby. Odovzdavaj mu vyplatu, nech sa on cíti ako hlava rodiny, on sam bude rozhodovat o ich mínaní, robotu by si mala zmenit na cisto zensky kolektiv a domov chodit na MINUTU presne, cas na nakup budes mat tiez stanovený. Ziaden nakup oblecenia ani vizáž. Pre koho?? Pre cudzich chlapov?! Tel.cisla kamaratiek si vymaz tiez. Raz za cas dostanes po papuli, nazjape na teba aka si chudera, ako mu to ublizuje ze sa malo staras o jeho pocity, nerobis ho stastnym. O par dni ti kupi cokoladku. Vsetko bude krasne. Na tyzden. Na decka sa vyziape zakazdym ked donesu horsiu znamku, dostanes pluvanec, mas ich lepsie ucit! Nezadarí sa mu v robote, dojde domov a sotí ta do dverí. Spomenies pred ním slovo rozvod. Si ty svina ze chces rozbit rodinu?! Co na to okolie?? Vyplaces sa. Znovu bude dobre. Na tyzden. Nemas jedlo pre deti, pytas od muza peniaze zo svojej vyplaty ktora chodi na jeho ucet. Nemá. Prepil. Toto chces pre svoje deti? Ja si to nesiem so sebou z detstva ako balvan. Ked si myslis ze deti spravanie otca nevnimaju uz teraz....
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/zmena-po-operacii-2/
po prečítaní tohoto tvojho príspevku si už dávno mala od neho odísť, je to hnusný človek, prosím nedaj sa ním zničiť úplne, odíď od neho
Ono je to vždy ten istý vzorec pri tychto manipulátoroch, to je to zaujímavejšie. Sú to neschopní jedinci, zakomplexovaní, ktorí majú ale ego do nebies. Obete sú naopak úspešní ľudia (aj autorka zarába viac ako on), ktorí sú naopak v živote šikovní, len mali v detstve zlé zázemie a tak si neveria, neboli rodičmi docenení, veria, ze lásku si treba zaslúžiť, veria, ze si zaslúžia zle spravanie. Vždy to začína slovne, vždy sa to stupňuje, lebo manipulátor pomaly posúva hranice, postupne príde fyzické tyranie, tiež postupne čoraz viac a viac. A obeť kvôli detstvu bez bezpodmienečnej lásky od rodičov verí, ze chyba je v nej. Zaujimave je, ze časom sa už manipulátor ani neospravedlňuje, len sa hrá, ze si nepamätá. Toto je možno 5., diskusia v poradí, kde týraná žena píše o tom, ze manipulátori di akosi záhadne nikdy nepamätajú. A ja vždy píšem, ze pamätajú a robia a ubližujú naschval. Pre nich je hnací motor života ten, ze oni, takí neschopáci dokazu kývať a dirigovať si svoju omnoho úspešnejšou partnerkou/partnerom. A ako oni urobia, tak bude… a obeť za nimi príde na kolenách s prosíkom, to je ten úžasný pocit pre nich, niekto, omnoho úspešnejší od nich, je pod ním a emocionálne, rozumovo, bez hrdosti jemu úplne podriadený.
Necitala som vsetky prispevky, len uvodny... z toho, co popisujes, je uz ta moja pomyselna hranica davno prekrocena. Ja by som netolerovala ani ziarlivostne sceny, nie to este nasilie.
@marsko2101 nerozumies, co je odpustenie. Odpustenie nie je to, ze mu znovu dovolis, aby sa k tebe zle správal. Odpustenie je, ze ta bolest tvojho vnutra odide, ze nehladas pomstu, ale vies s chladnou hlavou rozmyslat, ci to co sa deje je zdravy vztah medzi dvoma dospelymi ludmi. A to nie je.
Moze ho stvat, ze menej zaraba, tak bud nech si hlada inu pracu, alebo ti viac pomoze doma. To, ze ziarli, je jeho problem, ktory potrebuje riesit.....A podobne alkohol. Kym sa bude vyhovarat, ze vsetko to zlo robi preto lebo ta lubi, tak ver, ze to nie je pravda. Opacne- keby ta lubil, tak si toto nedovoli.
Porozpravaj sa s nim o tom a rozmyslaj ako situaciu vyriesit , kde by si mohla ist, alebo posli prec jeho ak sa nerozhodne o napravu. Ale nie len slovnu, ale realne zacne nieco riesit.
Viem(e) odpustiť, keď sa pohádame a povieme si "škaredosti" o ktorých vieme, že ich vlastne tak nemyslíme, a je to v zápale hádky ... Žiadne pluvance a násilie, žiadne vyhrážky a obdobne veci by som vôbec netolerovala, nie to ešte odpúšťala, tvoj chlap je obyčajný chrapuň a ty namiesto toho, aby si mu dávala viac lásky, ho pošli do riti .... Ach ženy ....
Citala som aj tvoju predoslu diskusiu, teda tu tvoju otazku. Takze manzel ta este aj nuti do sexu?
Lebo to je znasilnovanie, ak je to proti tvojej voli. To si treba uvedomit a si po tazkej operacii a on ta este takto tyranizuje. Odid od neho co najskor.
@evamarek77 suhlasim s tebou
@marsko2101 chudacik..on si nepamata...no mam dost, riaden hajzlik..a ty si fakt hlupa takto si nicit zivot, mas len jeden, ziaden cas sa ti nevrati, budes mat na stare kolena kena fakt krasne spomienky ..nezahadzuj svoj cas
@evamarek77 ja somv soku ako dokaze jedna zena nechat nicit svoj zivot a zivot svojich deti
sihlasim so vsetkym co si napisala
Pochop, on je magor. On s tým neprestane len preto, že ty budeš milšia. Naopak, ešte viac si bude dovoľovať, keď mu prepne, lebo on si dovolí ťa opľuť a ty ho ospravedlňuješ a veríš jeho bachorkam, že si to nepamätá? On by nemal vôbec piť, Alkohol u neho odbúrava zábrany a nikdy nevieš, čo sa môže stáť nabudúce. Musíš urobiť rázne rozhodnutie. Musí úplne prestať s alkoholom a musí rátať s tým, že už to nikdy nebude medzi vami úplne OK a nemôže od teba očakávať správanie, akoby sa nič nestalo. Lebo stalo sa až priveľa.
@marsko2101 odpustiť bez riešenia situácie?
Ešte chápem, že by si mu odpustila, keby situáciu riešil = začal chodiť k psychológovi a prestal piť, ale čo mu chceš inak odpúšťať keď to sam neľutuje a nechce zmeniť??
Prosim, naozaj ta prosim, kvoli tebe, ale hlavne kvoli detom, vyhladaj odbornu pomoc. Ci uz psychologa alebo organizacii, ktore sa venuju tyranym zenam. Z tohto sa sama nedostanes. Ty si uz tak zmanipulovana, ze nevidis, ze on je ten agresor, on je vinny a ty si este vycitas, ci mu davas dostatok lasky. Ako sama vidis, a vidime aj my z tvojej predoslej diskusie, jeho spravanie sa stupnuje. A bude sa este viac. A ak sa z tohto vztahu nevymanis, casom z teba bude absolutna troska neschopna urobit nic.
@marsko2101 ak nechceš odísť kvôli sebe tak prosím ta odid ale okamžite kvôli deťom.. nedopust aby vyrastali v takomto prostredí...co chceš aby aj oni potom boli takéto??? Odid a to hned
@marsko2101 vieš ze mu nedokážeš odpustiť pretože vás vzťah je úplne chorý, trpíš v ňom ty aj tvoje deti, uvedomujes si ze si tyrana žena, fyzicky ale hlavne psychicky.
Zároveň vieš ze ho nedokážeš opustiť, si na ňom závislá a vieš ze čím viac ti bude ubližovat tým viac budeš na ňom lipnúť. Darmo ti tu napíše 100 žien ze s takým by neboli. Ty to dobre vieš, ani ty by si s ním najradšej nebola
Chceš a musíš odist, ale nedokážeš to. Možno preto ti do života prišla choroba (nador) pretože vlastne telo a myseľ ta prosi aby si sa začala venovať sama sebe, aby si sa začala mať rada. Aby si si odpustila, ani si sa viac milovala. Seba, nie jeho.
Z tohoto si musíš pomôcť sama. Skus aspoň zavolať na linku pre týrané ženy. Aj rozhovor s niekym kto ti rozumie môže byť začiatok.
@marsko2101 nečítam celú diskusiu
1. Myslíš že problém je "iba" alkohol, kedy sa povaha tvojho muža mení na agresora?
Chceš odpustiť agresivitu, či alkohol a nedôveru....?
2. Myslíš, že problém vyriešiš dokonalým milovaním, ako bohyňa a najlepšou fajkou?
/to mám z jedného seriálu😀/
3. Ako sa správa k svojej matke a na rodinných stretnutiach?
Takže takto… chápem, že ma odsudzujete, že v tomto ja nechávam aj svoj deti… ja aj viem, že je to zle. Veľa som čítala o manipulácii a psychickej týrane. Jeden veľký problém je vo mne, že ho ľutujem. Že ma trápi čo bude s ním…. Nemá nikoho. Rodičia - mama žiarlivá historka, jeho otec alkoholik a tyran…. Často sa vyhráža, že ak nás stratí tak si niečo spraví. Mám strach. A keď mi pripomenie, že ako som mu ja vynadala veľakrát a facku dala… ale prosím, len mi nepovedzte, že ja som tyranka… dala som ale keď mi veľmi ubližoval slovne a moja obhajoba bola slabá a nezniesla som to a nevydržala som jeho útoky slovne. Vtedy som aj ja zlyhala… :( možno to mi robí všetky tie zábrany.
@marsko2101 skúste manželskú poradňu a mediátora
@marsko2101 nie ty si nezlyhala, zlyhal on, toto je vydieranie, že ak vás stratí - tak si ublíži, takí čo toto vykrikujú si na 90% nič neurobia, oni sa majú radi, za to že on mal spackané detstvo kvôli jeho rodičom, ho nemusia mať aj tvoje deti kvôli nemu, prosím navštív nejaké centrum pre týrané ženy, poradia ti, nasmerujú ťa, je dobre, že si to už uvedomuješ a čítaš o tom literatúru, nemá ti byť ľúto jeho, ale teba a tvojich detí, určite ťa nikto neodsudzuje, len máme o teba strach a chceme ti pomôcť aspoň na diaľku a nasmerovať ťa....
Už pri prvej žiarlivostnej scéne by som ho odkopla .To čo je za zúfalca zakomplexovaného .
By som sa hanbila s takým tvoriť pár.Hádam máš na lepšieho ..
Boji sa ,že ho vymeniš za lepšieho ,preto tá žiarlivosť
Nemá čo ponúknuť ,tak striehne na Teba .
Alebo podľa seba súdim Teba ?To čo robí možno on ,si mysli ,že to robíš ty .
A tie pluvance a tyranie ,na to už škoda reči a energie
Si tyrana žena a skončíš veľmi zle s týmto chudákom zakomplexovaným.
A ty máš jedinú starosť ,že mu nedávaš dosť lásky ?😄Aj to čo mu dávaš ,je až príliš .By mi bolo na vracanie ,čo i len pozrieť na neho a nie ešte niečo s ním mať .To sa ako dá?Toto by som úplne stopla ,citovo sa odpútala ,žila svoj život a pripravovala sa na odchod ,aspoň kvôli deťom .
@marsko2101 co si za skoro rok od poslednej diskusie zmenila, aby bolo lepsie? on ta po operacii nadoru znasilnoval a tebe ho je luto opustit? naco sem vobec pises, ked ho nechces opustit? co tu od tejto diskusie cakas? Ja to napisem hnusne, ale teba mi vobec nie je luto, je mi luto len deti, ze maju jedneho rodica uplneho magora, ale ocividne to ani s druhym rodicom velmi nevyhrali. Davas im slusnu sancu do zivota, ze budu taki isti tyrani ako tvoj muz. Gratulujem k takemu zivotu.
@marsko2101 jeho ľutuješ? Ja ľutujem vaše deti. On mal zle dectvo? Tvojim deťom si pripravila iné? Tvoje deti budú tiež pokračovať v takom na hov..o kolobehu, lebo ty chceš ostať, lebo ty ho ľutuješ.
Vypisovanim na MK sa ti zivot nezmeni, to chce ciny.
@marsko2101
áno, klasický manipulátor, bezcitný človek, vydiera ťa samovraždou. Po prvé, aj sama môžeš vidieť, že títo ľudia sa v skutočnosti veéééééľmi ľúbia, on si v živote nikdy nič neurobí, na svoju osobu a kritiku je veľmi citlivý, všetko musí byť podľa neho, aj tvoje názory, to je len na teba také bu-bu-bu, pretože ty si jeho pravý opak a si až prehnane empatická. Dokonca si empatickejšia omnoho k nemu, ktorý ti ubližuje ako k sebe samej. Čo v živote sa ti také stalo, myslím v detstve, keď potreby agresívneho človeka, ktorý sa chová ako primitív, plníš na požiadanie a jeho potreby sú u teba na prvom mieste a niekde úplne ďaleko na konci sú až tie tvoje? Čím je tak strašne v tvojich očiach výnimočný, keď je tak veľmi pre teba dôležitý? Tebe museli citovo rodičia v detstve veľmi ubližovať, keď si posadnutá takým agorantným sebcom, iné by od takého utekali. žiaľ, tvoje deti nedopadnú inak, len tak isto, lebo v tomto vyrastajú a tiež im budú takí chorí ľudia sympatickí. A môžeš za to aj ty, lebo si s ním a tým im ukazuješ, že takéto spolužitie je v poriadku. On nemá žiaden súcit k tebe, zato ty sa ideš za jeho bu-bu-bu rečami potrhať. Bolo by mi úplne jedno na tvojom mieste, čo s ním bude, on si je strojcom vlastného šťastia, nie ty. Trpíš spasiteľským syndrómom, že potrebuješ všetkých dookola zachraňovať? Pritom si sama namočená v totálnom bahne? Čo keby si najskôr pomohla sebe samej? Veď nemáš žiadnu sebaúctu. Teba znásilní chlap a ty s ním napriek tomu spávaš ?Veď to je humus. Ja by som sa z takého chlapa pozvracala, keby sa u mne čo i len priblížil a nie mu ešte prejavovala nejakú lásku, v živote by som ho už nechcela vidieť, bol by pre mňa odpad, hnoj, nie chlap, ktorý si ma zaslúži.

Cele zle... len zopar postrehov ..
*Ak na vás siahne rukou v opitosti hoci nie do tvare, odpustili by ste? Pred tým boli neustále len ziarlivostne scény ale neprávom."
Nie. Uz len pre tie ziarlivostne sceny by som bola na vaxkach, ci ma moj zivot s takym clovekom buducnost. Fyzicke nasilie je totalna stopka a mala by byt ore kazdeho, kto sa nechce nechat neskor vo vztahu otlkat na pravidelnej baze.
"Som maminka dvoch deti,"
O to viac by si sa mala chciet zbavit tyrana. Alebo si myslis, ze sa jeho spravanie voci tebe zlepsi, ked budu deti starsie a vnimat viac? Never tomu, skor sa priprav na to, ze bude agresivny aj voci nim. A ak by aj nie, tak ze budu zit s vedomim, ze ich matka bola tyrana (ci uz fyzicky alebo psychicky) a trpela to. Ak tvoje deti vyrastu, aby tym neboli ovplyvnene natolko, ze budu povazovat za normalne odpustat agresivnym partnerom, lebo to tak videli u teba. Mysli na deti.
"Zarábam viac ako on a to neznesie, ponižuje ho to… vraj preto je taký smutný lebo on by mal byt ten kto sa postará…."
On nie je smutny, on je zakomplexovany, ak si to na tebe takto vybija. Keby tu vebergiu radsej venoval vzdelavanie, rozvoju kariery, tak by mohol zarabat viac, namiesto toho to pouziva ako ospravedlnenie svojej agresie, aby si ho este ty lutovala. Toto nie je dovod byt agresivny voci zene.
"a som k nemu odmeranejšia a nedokážem mu dať to čo si žiada… lebo mu asi neviem odpustiť…."
Hľa, záblesk zdraveho rozumu!
"Netuším.'
...tak asi nie.
"On potom si zvykne vypiť a potom robí zlotu doma… spája si nejaké tie vymyslí v hlave a zostane agresívny. Väčšinou len slovne ale naposledy ma buchol po ruke, opľul ma a zastal pred tvárou so slovami, že ma tam neudrie len aby ho nezavreli."
Zena, uz si mala byt davno od neho prec, mal byt podany navrh na rozvod, vybaveny zakaz priblizenia. Podane trestne oznamenie pre podozrenie minimalne z trestneho cinu nebezpecneho vyhrazania. Modriny je potrebne zdokumentovat u lekara, ak nejake vzniknu, tu musi ist pre dobro teba a tvojich deti hrdost stranou. Ak nabuduce pride podobne podgurazeny a agresivny, nahraj si ho (hoci aj tajne) na mobil, nech mas dokaz.
"On si to na druhý deň nepamätá..."
... no to urcite. To mu taky blud veris? Nebud naivna.
"a je taký ako keby nešťastný"
ako keby? Takze ani len poriadne neprejavi lutost a ty si musis domyslat, ci mu to vobec luto je? Ten tvoj muz ta ma riadne omotanu okolo prsta, ak mu staci zatvarit sa "ako keby" kenstastne a ty uz hladas vyhovorky, preco mu odpustit. Preber sa, toto nema buducnost.
"a ja vzdy hľadám cestu ako mu odpustiť ale mám pocit, že čím ďalej tým viac ho nechcem…. No mám aj nejaké výčitky, že možní keby som mu dala viac lásky… 🙈🙈🙈"
Nie, toto nie je normalne zmyslanie. Muz by mal hladat cestu, ako davat viac lasky tebe. A nie, ze je vici tebe agresivny, opluje ta a ty to ides este zachranovat. On ta nemiluje. Lebo clovek, ktory druheho miluje, sa takto nespravam Len si to zrejme nechces pripustit.