icon

Komplikované bývanie - svokrovci

lubikus
28. máj 2021

Potrebujem rádu lebo mám pocit že sa zbláznim, bývame so svokrovcami už7r. Bývame v dome 19rocnom ktorý môj muž staval so svokrom pomahal mu dával do neho peniaze tiež podotýkam...Deti švagrinej 4 sú,chodia do zakladnej školy do nášho mesta čiže po škole idú akože ku babke,ku nám používajú naše vecí ktoré sme kúpili pre nase detí jedia tu travia tu cas do cca 6,7 hod im mama ich len vyzdvihne a naloží do auta je to už tak 5 r a ďalších 10 to bude pokračovať lezie mi to už poriadne na nervy nemáme ziadne súkromie môj muž robi v zahraničí jemu to je jedno lenže ja už mam nervy na krajíčku zeby som sa ozvala a vybuchla..ako by ste to riešili vy?

sasa1310
28. máj 2021

@annamalaga no čítam ako čítam a píše len, že tam jedia. Nie že jedia im veci.
ta brána je svokrina tak či tak. Aj keď ju oni zaplatili. V podstate si zaplatili časť, aby mohli bývať. Prenájom by ich vyšiel drahšie.
Tam nech robí poriadky s chlapom. Ten sa odtrepe a ma na saláme ako žije jeho rodina. Vrchol.

petamich
28. máj 2021

@annamalaga nie nepisala - na otazku kam chodia, ked maju vlastnu bytovu jednotku pisala, ze: Vonku sedenie, hojdačky pre deti pieskovicko... Dvor obývajú s bicyklam s kolobežkami oškrabuju bránu (3.5 tis )sme za nu dali my...

a pisala jedia tu - a nie jedia ich veci a na otazku ake ich veci pouzivaju odpovedala to co som ti napisala vyssie

z toho ja chapem, ze im hore nechodia a chodia dolu k svokrovcom a jedia tam a uzivaju dvor a spolocne priestory

cize ja fakt nevidim problem v detoch svagriny a ze chodia babke - problem bude niekde inde, ja osobne by som u svokrovcov ani rodicov nebyvala a u svokrovcov vlastne bez muza teda uz vobec, nevravim, ze to ma jednoduche ale zaroven si nemyslim, ze to treba riesit so svagrinou

lubikus
autor
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
28. máj 2021

@sasa1310 no to zase máš tiež pravdu. Len ako to riešiť , keď sa jej chlap nechce osamostatniť a odísť odtiaľ?🤷‍♀️

lubikus
autor
28. máj 2021

@janeninka stále hucim s tým do mojeho nech to konečne rieši že takto bývať ďalších 10 rokov nechcem chyba mi súkromie ale nejako sa k tomu nemá..,

sasa1310
28. máj 2021

@annamalaga ak by neriešil a nemal záujem riešiť situáciu, v ktorej by som bola nešťastná. Tak by som sa rozviedla. Jednoznačne. Deti ani nezistia, tak či tak s ním nie sú často, lebo je v zahraničí. A určite by som s ním nemala 3 deti bez vlastného bývania. Ani 2. Už tam spravila chybu.

lubikus
autor
28. máj 2021

@annamalaga ja by brala vlastne bývanie ako soľ....

lubikus
autor
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
28. máj 2021

@lubikus juj a dom máte ako porieseny či je písaný na svokrovcov? No nezávidím ti moja. A pozerala si už po dajakých podnajmoch, žeby si odišla ? Urobíš možno prvý krok a chlap sa spamätá.

sasa1310
28. máj 2021

@lubikus To si len myslíte, že nemá švagriná nárok žiadny. Nárok má rovnaký ako tvoj muž. Aj ona je neopomenuteľný dedič tak ako tvoj muž. A pri dedičskom konaní nikoho nezaujíma, že ona má vilu a že tvoj muž do toho vrazil peniaze. Zo zákona budú dediť 50/50.
Koniec koncov, čo do toho vrazil, tak patrične aj využívate. Neplatíte ani podnájom ani hypotéku. Tak ste si vrazili do toho, čo spotrebujete. A to, že švagrina má vilu? Je šikovná, neni odkázaná bývať u rodičov ako vy.

A budem sa opakovať. Švagrinu nerieš. Má rovnaké právo tam byť a samozrejme aj BÝVAŤ ako ty. Rieš si svojho manžela. On je jediná príčina celého problému. Ešte sa sám zbadá, keď bude musieť raz ešte aj vyplácať švagrinu z 1/2 domu, keď tam bude tvoj manžel chcieť ostať bývať.

lubikus
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
28. máj 2021

@lubikus nie je vysporiadaný. Takže dom bude raz vlastniť 1/2 tvoj muž a 1/2 švagrina. A mimochodom, ty nikdy nič. Ty budeš stále "bezdomovec"

lubikus
autor
28. máj 2021

@sasa1310 no nemyslim si zaujimava je tvoja úvaha... Tvoj nazor.

sasa1310
28. máj 2021

@lubikus čo si nemyslíš? To nie je úvaha. To je zákon. Občiansky zákonník mimochodom.
Deti sú neopomenuteľní dediči. Nemôžu sa ani vydediť. A dedia rovnakým dielom.
Ty ako manželka nemáš žiadny nárok na majetok, ktorý tvoj manžel zdedí počas manželstva.
Čo si ešte nemyslíš?
.

loginexistuje
28. máj 2021

@sasa1310 to nie je jej uvaha to je zakonny stav ako to bude ak sa aj svokrovci pominu vlastnit domnbude brat a sestra na polovicu ty nie
pri rozvode ty nemas tiez na dom narok

sasa1310
28. máj 2021

@loginexistuje označ ju. Nie mňa.😉 nech pochopí

loginexistuje
28. máj 2021

@sasa1310 oki jane to bol omyl

@lubikus je to tak ako ti piseme dedicstvo je pol na bol tvoj muz a svagrina a pri rozvode tiez mas problem

hellwant
28. máj 2021

@lubikus ste hore, tak skus zamknúť vrch. Ak sa budu pytať, povedz , že si vycerpana v poslednej dobe. Ak berú veci, jedlo pre tvoje deti daj ich(ak nie su do chladničky) na miesto kde nedociahnu.

lubikus
autor
28. máj 2021

@loginexistuje no ale su tu jeho rodicia čiže je to na nich komu prepisu dom,nemusi to byt pol.na pol

annamalaga
28. máj 2021

Ináč a to sú takto každý deň u vás? Od pondelka do piatku?

lubikus
autor
28. máj 2021

@sasa1310 majetok sa delí medzi manželov v tokom svatve v akom nadobudnu spolu počas manželstva nemýlim sa ?

lubikus
autor
28. máj 2021

@annamalaga áno každý deň takto to je cca 8 r.

ukulela
28. máj 2021

@lubikus no, ozaj ta caka este velke precitnutie, ak dom nie je aspon scasti prepisany na manzela .... rodicia dom nemusia prepisovat za zivota vobec. pominu sa deti budu dedit rovnym dielom. pol tvoj manzel a pol sestra. a bud ju vyplatite, alebo bude pol domu jej.
a je to ako pisu baby, dedictvo nespada do BSM, takze ak by ste sa rozvadzali, mas narok na polovicu z toho, co manzel zarobil, ale nie z toho, co zdedil, dedicstvo je iba jeho.
mam pocit, ze ta tato diskusia riadne naserie ....

annamalaga
28. máj 2021

@lubikus i cez vikendy ? To nech sa ale nehnevá ta švagriná to je už vrchol. Svokre to nevadí ?

sasa1310
28. máj 2021

@lubikus mýliš sa. Ty nemôžeš nadobudnúť jeho dedičstvo. Jeho dedičstvo je len jeho. Všetko čo zdedí počas manželstva je len jeho. Tak ako tvoje dedičstvo bude len tvoje.

sasa1310
28. máj 2021

@lubikus prepísať môžu komu chcú. Ale keby chceli, urobia to už dávno. Ešte tam mrmli a zakazuj švagrine, a neprepíšu nikdy. A aj tak to prepíšu len na tvojho manžela. Aj dar od rodičov bude vždy len jeho

loginexistuje
28. máj 2021

@lubikus
a svokor a svokra co na to ze su tam tie deti denne ? akonved to musi byt hrozne

sasa1310
28. máj 2021

@loginexistuje úprimne? od jednej deti denne rovnako ako od druhej. Ja žiaden rozdiel medzi tými deťmi nevidím 😀

loginexistuje
28. máj 2021

@sasa1310 ja ano lebo ona je tam s detmi doma a stara sa o ne a deti od svagrinej tam chodia na navstevu a to ke uplne ine a bez rodica

sasa1310
28. máj 2021

@loginexistuje to áno, ale kľud nemajú žiadny tak či tak. Či tam má tie deti od dcéry alebo nie. A keby aj. Svokrovci musia zaveliť či chcú v tom pokračovať alebo nie. Ona môže akurát tak šúchať nohami.