Komplikované bývanie - svokrovci
Potrebujem rádu lebo mám pocit že sa zbláznim, bývame so svokrovcami už7r. Bývame v dome 19rocnom ktorý môj muž staval so svokrom pomahal mu dával do neho peniaze tiež podotýkam...Deti švagrinej 4 sú,chodia do zakladnej školy do nášho mesta čiže po škole idú akože ku babke,ku nám používajú naše vecí ktoré sme kúpili pre nase detí jedia tu travia tu cas do cca 6,7 hod im mama ich len vyzdvihne a naloží do auta je to už tak 5 r a ďalších 10 to bude pokračovať lezie mi to už poriadne na nervy nemáme ziadne súkromie môj muž robi v zahraničí jemu to je jedno lenže ja už mam nervy na krajíčku zeby som sa ozvala a vybuchla..ako by ste to riešili vy?
Ja vidím najlepšie riešenie asi v tom , že začneš chodiť do prace a pozerať sa už po podnájme , aby si odišla čím skôr. Tak sa zbavíš aj svagrininych deti aj svokry a chlap buď sa spamätá alebo rozvod. Nič iné momentálne pre teba neexistuje.
@lubikus uvediem ťa do obrazu. Ona tam je doma . Ty si u cudzích. Ona polku toho domu raz zdedí. Tebe tam nepatrí nič a nikdy nič patriť nebude. Max. tak tvojmu mužovi. To len ty máš také mylné predstavy, že keď niekde prídeš bývať, že automaticky to tam aj vlastníš. Kdeže. Nemáš na to žiaden právny nárok
@annamalaga asi tak.... Pokračovať v tom toľko rokov ešte to veru nechcem...
@lubikus budeš mať pokoj a deti kľud. Ako vidím , tebe by aj byt stačil. Netreba ti dom.
@lubikus prepáč, a nie si? Veď rozmýšľaj, čo máte za tých 7 rokov? Akurát tak deti. Aha prerobený dom, ktorý vám nepatrí. Zabudla som. Tvojmu mužovi by sa niečo nedajbože stalo, tak čo máš? Veď to nie je len tak. To treba riešiť. A nie čakať ako si to tvoj muž predstavuje, že on nechce ísť bývať do paneláka a nechce ani stavať. A vec vybavená. Ja ťa chápem ako si z toho frustrovaná. A preto to treba riešiť s mužom a striktne.
@lubikus ináč a chlap má nejaký dobrý vzťah s rodičmi , keď sa ich tak drží ? Čo robí v zahraničí ?? Nedá sa Vám skôr tak odísť , žeby ste šli za ním? Je doma koľko či príde na dva vikendy len v mesiaci? Jemu vôbec záleží na tebe na deťoch ?? Keď nemysli vôbec na vašu budúcnosť ??😞 Veď to je už na zamyslenie tiež.
@lubikus ja ťa chcem dať do obrazu do akej situácie ťa dostal tvoj chlap. Prepáč za výraz. On tu narobí deti, ty nech sa staráš a on si žije iným životom. Však on raz bude mať kde bývať. On bude vždy spokojný a ešte sa diví, prečo nie si aj ty. Mala by si s ním dať poriadny rozhovor aj s ráznym vyriešením. 7 rokov je strašne dlhá doba.
A svokra zo svokrom je nebodaj ešte na dôchodku ?? Že nemáš pokoj od nich už vôbec ?? Detičky máte menšie väčšie ?? Predtým ako ste mali deti ste bývali kde? Tu ? Treba mu rázne povedať a nápis mu teraz aj cez SMS!!! Že ak do konca roka nezoženie bývanie odchadzaš aj s deťmi !!! To treba rázne riešiť .
@annamalaga chlap tam robi uz 15 r meniť to nechce,tu podla neho dobre nezarobí,chce pre nas zeby sme sa mali dobre finančné žeby sme si mohli dovoliť čo chceme no ale za čo? Za toto čo tu žijem mi to nestojí,5 týždňov je tam a mesiac doma zase chodí na dlhšie, chystam sa už na žiadny rozhovor ked príde domov ...
Radsej inde v 2izbovom byte sama s detmi ako v tom dome.
Je ti uplne naprd ze ste si "budovali". Teoreticky.
Dom je svokrovcov, pocas života ho môžu darovať alebo predat komu chcú.
Po smrti 1 z nich dedit bude preživsi tak ze 1/2 je jeho, delit sa bude iba 2. 1/2 a to na 3 diely. Jeden z nich, tvoj muž a jeho sestra. Ty NIČ.
Ano investovali ste. Vies si predstavit ze to neuznaju, ze svagrina vam s kludom anglicana prenecha jej podiel ? Teraz vam vsetci môžu slubovat aj prezidentský palac, ala az po pohrebe( nestrašme) uvidíš prave tváre.
Ale buduce dedicstvo je v nedohladne , neriesme.
Ries to ze ti terajsi stav lezie na nervy, nemas klud, muza preč, svokrovci za ritou, a 4 deti svagrinej ako meteority cele hodiny, cele dni. Zavret vo svojej casti sa neda 5 dni v tyzdni, dvor je furt plny, pre 6-7 deti sa nicia vsetko tvoje veci, vase investície ničia .mate denne utekat preč ?
Ja by som nasetrila €, medzitym hladala vhodny byt blizko skoly práce a fujas matijas by som odisla. Ked tvojho muza netrápi ze sa trapis ty, tak by mi to päty netrhalo. Ja viem - hrdinka. Ale aj ja mam iba jedny nervy, moje deti tiež, nemate kus súkromia tak hladaj inde.
Ako inak to chces riešiť co ine ti mame poradit ?
Ze ich mas vyhnat ? Otravit jedom na krysy ? Odstrelit ? Nieeeee. Zachran sa ty a tvoje deti.
@annamalaga deti mame malé,7,5,1.5r....Pred tým bývali v byte no začali stavať dom to sme sa este nepoznali a pak sme po svadbe prisli sem do domu bývať a tak prišli deti....
@lubikus juj už len pre tie detičky tvoje by som odišla . Čo oni majú z otca , keď je aj tak stále preč . Čo ty máš z manžela , keď sa ti nevenuje , stále je preč . Počúvaj a kamarátku nemáš alebo niekoho, kde by si mohla aspoň na týždeň vypadnúť , vyvetrať si hlavu, porozprávať sa a porozmýšlať ako ďalej ? Manžel robí preč . 15 rokov!!!! Predpokladám , že donesie viac ako 600€ pre rodinu, juj ja na jeho mieste už pozerám stavby domu, interiéry detských izieb, budúcu kuchyňu , dvor s terasou a tak. A nie bývanie v rodičovskom dome. Ach 😞☹️
Ja by som sa v zivote nestahovala k rodicom ani ku svokrovcom. Na to si mala mysliet davno predtym obzvlast ked on robi v zahranici. Co ta tam drzi? Jeho peniaze a trenky co ti nosi domov aby si mu oprala? Decko uz mate?
Usetrila si si aspon nieco ked uz byvas v dome, ktory tvoj muz vlástnórúčné postavil a ani tam nebyva ale tvari sa, ze byva?
EDIT: Uz citam, ze ste zamiesili vela.. Tak vypusti aj tvoje deti neviem co si ocakavala okrem pipika na zlatom podnose ocividne.
@lubikus ahoj, nečítam diskusiu. na koho je ten barák vlastne písaný?
@panelacikova však na svokrovcov samozrejme
Jasné mám v tom jasno len som chcela radu od cudzieho človeka ako to vidí on ...a možno aj rady ako ďalej už viem čo a ako riešiť, že treba aj tlak trochu na muža aby sa rozhýbal ideme do toho !!...
@lubikus tak to rada počujem. Že to chceš zmeniť !!!
Akože je to veľmi nepríjemná situácia, nechcela by som tak bývať a nemáš veľa možností, čo robiť, ale viete ako to môže dopadnúť? Ty sa odsťahujes, lebo ti už prasknu nervy. A budete tí najhorší na svete v ich očiach. Švagriná sa tam možno niekedy na staré kolená nasťahuje alebo rodičov minimálne doopatruje a barak bude jej, daruju jej ho.
Boze zeny, kde mate rozum. Ako mozes byvat a vrazat peniaze do niecoho, co nie je vase. Uplne zbytocne vyhadzovanie penazi von z okna. Manzelovi sa zajtra nieco stane a rodicia ta mozu este v ten den vyhodit na ulicu. Ako chapem, ze nie kazdy moze byvat sam, ale aspon to treba mat pravne osetrene. Ak by som uz mala byvat u rodicov alevo svokrovcov, tak len s tym, ze polka domu by bola nasa. Moja a manzelova. Ani nie len manzelova.
Bohuzial, v situacii aka je nemozes nic povedat ani svagrinej ani svokrovcom. Jedine, ze vnucata nemozu pouzivat hracky vasich deti, lebo tie jedine su vase, ale zas si neviem predstavit zakazat detom, aby sa hrali.
@sasa1310 no tak to je v riti potom..... čiže jej chlap chodí do zahraničia na turnusy, máločo ho vidí, aby vlastne zarábal na dom, z ktorého jedného dňa bude ešte musieť vyplatiť sestru... majú to fakt pekne vymyslené 🙄
@lubikus autorka uvediem priklad...syn s manzelkou ostal byvat u rodicov v dome..ale umrel..ostala nevesta.Rodicia vymysleli,aby k nim prisla byvat dcera s manzelom...a ich zat prepisal svoj byt na nevestu vdovu...a oni podarovali dcere (nie zatovi)..1/2 domu a 1/2 domu ich synovi...ale co sa stalo....dcera zomrela...a tak zat...s holou ritou...si nasiel frajerku....dlhy a falosny pribeh....a ta ho poslala na kamion...ved hlavne ze prinesie gros...a prespava v kamione v zahranici....smutneeee
Muž dava peniaze do rodičovského domu namiesto toho aby ste mali svoje vlastné bývanie.Tento dom nieje jeho kedže je pisaný na rodičov.Ked sa jedneho dňa stane že rodičia môžu celý dom prepisať na mužovu sestru a tvoj muž nemusi dostať nič aj to sa môže stať tak dal do cudzieho peniaze.Takže o tom že to je jeho dom nieje až tak pravda.Ked už 15 rokov robi vonku tak už ste mohli bývať sami aj možno bez hypotéky čo vám dopriava manžel tebe a deťom ked je väčšinu času preč cela vychova ostava na tebe aby ste sa mali dobre.Ja som názoru kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod tvoj muž hľada dôvod a vôbec ho to netrápi že si už v koncoch nervy máš len jedne a zdravie tiež.Akože čo aby vám doprial aby ste sa mali dobre.Deti otca nevydia ako je rok dlhý.Ak by si odišla ušetriš si kopec nervov a hlavne zdravie.Povedz mu všetko a ak to nepomôže tak by som sa odsťahovala lenže asi si doma na materskej nebolo by z čoho platiť podnájom daj mužovi ultimatum bud alebo.Tvojmu mužovi je to jedno ved je preč na pár týždňov čo pride domov je rodičom skôr pre radosť ako pre konflikt a hádky ale tebe je dlho ak by ťa mal rád tak porieši.Príklad rodičia prepišu dom na dcéru čiže mužovu sestru takže vy nemate nič ani dom ani peniaze čo ste tam vrazili a defacto ste prípravili bývanie jeho sestre vy nemate nič a aj tak tak či tak budete si musieť niečo hľadať.Ono teraz je to tak že na polku 1/2 lenže pokiaľ je to na katastri na meno jeho rodičov vy tak či tak nemate nič.Takže jedného dňa vás môžu svokrovci vyhodiť bez dôvodu preč. Napišem modelovu situáciu takže tvoj muž nemôže vôbec povedať že niečo má ON nemá nič.Takže lepšie sa postarať sami o seba a svoje bývanie.Ty nemôžeš zakazať aby jeho sestra prišla do domu rodičov aj s detmi to je nevyhoda ak by ste mali svoje bývanie ty niesi povinná ich pustiť ale kedže teraz je to opačne musiš byť ticho.A že polka domu je tvojho muža aký si je isty môže prisť aj k tomu že jeden z rodičov ochorie nikdy nevieš čo sa môže stať bude im treba opateru kedže tvoj muž je v zahraniči tak by ostalo všetko na jeho sestre a rodičia ak sa rozhodnu darovať jej celý dom za doopatrovanie tvoj muž neurobi nič ani súd mu nepomôže kedže dom jej dajú dobrovoľne.Aj to môže stať a potom kam pôjdete ked sestra povie zbaľte sa a chodte preč.Neurobite nič bohužiaľ je to tak majetok a peniaze mamon im raz dva zatemnia mozog a zo super súrodencov sú odrazu súrodenci čo si nebudu schopni prisť ani na meno. Určite aj tu na MK sa to stalo že súrodenci sa do krvi pohadali o majetokToto je tenký ľad aj pre tvojho muža.A všetky peniaze sú odrazu v ľufte byvať u svokrovcov dajme tomu v nutnosti 1 alebo 1,5 roka ešte áno ale nie roky rokuce.Peknú debatu daj z mužom a hlavne argumenty typu že to že ste tam dali peniaze neznamena že to bude na polku.Držim ti palce.
@lubikus on do toho domu vrazil peniaze, ty vrazis život 🙁 iná rada ako ísť preč žiaľ neexistuje
@lubikus Ale tebe tam skutočne nič nepatrí....Aby mu raz nedrnglo v bedni, narazí si mladšiu a krajšiu a ty skončíš s igelitkou na autobusovej zastávke . Aj to sa môže stať....Tvoj muž je tam doma, aj tvoja švagriná.... po právnej stánke je to tak, že ty si tam len návšteva.

@annamalaga nie svokre to vôbec nevadi
@sasa1310 no je v tom rozdiel dost velky l ja som tu doma máme tu niečo vybudované